Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

kakva je palit 460 1gb? jel moze se dize napon/bolje OC. posto su stigle nove ture, cena 17k dinara, pa se nesto razmisljam :D

Ja imam Palita i najvise sto sam uspeo je 850/2150 ali ima neki nesretni hladnjak bez HP-a pa cekam da mi stigne drugi pa da probam da ga poteram vise...

Sto se tice palit modela ovo sam video na jednom drugom forumu:
"ARGH! I got my palit gtx 460 sonic. The freaking cooler has no heatpipes! The reviews lied. I knew there would be no pwm cooler, but really? Making the core cooler a freaking pentium 3 alu heatsink? De lidding after I get my ram. "

Inace sad imam Palit 8800gt Sonic model koji je tad bio jedan od najboljih.. a sad mislim da su jedino Platinum verzije na tom nivou.

Sto se tice palit modela ovo sam video na jednom drugom forumu:
"ARGH! I got my palit gtx 460 sonic. The freaking cooler has no heatpipes! The reviews lied. I knew there would be no pwm cooler, but really? Making the core cooler a freaking pentium 3 alu heatsink? De lidding after I get my ram. "

Inace sad imam Palit 8800gt Sonic model koji je tad bio jedan od najboljih.. a sad mislim da su jedino Platinum verzije na tom nivou.

da jedino Šlatinium ima HP !

Sto se tice sonica on sa njegovim siromasnim hladnjakom ide na 850-870 zavisno od toga dali je otvoreno kuciste 24/7 S tim da bi bio miran moduj napajanje tako sto ces dodati hladnjak na njega kao sto je na platinum verziji. Sa vodom potero sam ga na 920-940 na 1.036V ostalo mi je da probam sa otkljucavanjem napona na 1.21 ali cinimi se po pisanjima da je njemu blok na 920-940 bez obzira na veci napon.Ono sto me interesuje je platinum jer ima bolji hladnjak ili ovi novi kuleri kao termalrajtov Shaman ili Scithe Setsugen

Moj GTX460 Sonic je išao na 830 bez dizanja napona i na 870 sa naponom od 1.087 i hlađen vodom (55C). Imao sam i Zalman pasivne hladnjake na naponskoj sekciji. Verujem da bih dodirnuo 900MHz da sam imao volt mod.

Do sada koliko sam video, gotovo svaki GTX460 ide do 800MHz, sve preko toga zavisi od default voltaže, reakcije GPU-a na dizanje napona i vrste hlađenja. Mislim da je 850MHz dostižno na bar 70% modela, 900+Mhz na jedno 40% modela...

Po cemu ti zakljucujes? Mislim da ce biti daleko sporija, sem u veoma visokim rezolucijama i dosta AA.
Mislim dace za buduce naslove 768mb biti malo,valjda se kupuju ovakve graficke za visoke rezolucije sa AA,za nize moze i gts 450 ili amd ekvivalent posluziti.

Ako stvarno izadje svakako je bolji izbor od gtx 460 sa 768mb.

Sporija , a po istoj ceni ... kako onda bolji izbor od ove druge?
Za napucan AA i visoke rezolucije je po meni spora i jedna i druga i treca. Osim ako ne mislis da je mnogo bolje igrati sa 1.5 fpsa vise:D
battleforge_2560_1600.gif

Poslednja izmena:
Mislim dace za buduce naslove 768mb biti malo,valjda se kupuju ovakve graficke za visoke rezolucije sa AA,za nize moze i gts 450 ili amd ekvivalent posluziti.

Kada samo to pogledas, onda si u pravu... ali zaboravljas iskljucen dodatni SM ;) 288CC na 1300MHz ce biti ~20% (najmanje 15%) sporije od onih 336 na 1350. Dodatni bandwidth ce doneti nesto performansi, ali nema sansi da nadonkadi ovoliki zaostatak.

Kada samo to pogledas, onda si u pravu... ali zaboravljas iskljucen dodatni SM ;) 288CC na 1300MHz ce biti ~20% (najmanje 15%) sporije od onih 336 na 1350. Dodatni bandwidth ce doneti nesto performansi, ali nema sansi da nadonkadi ovoliki zaostatak.
Ne sumnjam da ce verzija sa 768mb biti vecinom brza ali danas igraci nebi trebali kupovati graficku ispod 1GB v-rama,ista situacija pre neke godine sa 3850 sa 256MB i 512MB,mnogi kupovali tada odmah 3850 sa 256MB verujuci tome kako na sajtovima pisu da nema neke velike potrebe za 512MB a kostala je mozda 25-30 evra vise,dok su tada u testiranim naslovima bile razlike male (Half Life 2 npr.) kod aktuelnih je razlika izmedju igrivosti (512) do neigrivosti (256).Kako ce biti slucaj sa gtx 460,vidicemo.........

Poslednja izmena:
Apsolutno nisi u pravu. Ono za sta je GTX460 namenjen sasvim je dovoljno i 768MB sto se i vidi kako radi u igrama. Taj SE ce biti teska podvala ako bude imao istu cenu!

sajklon :)

uzeh juche jednu MSI gtx 460 psyclon :) 1gb
na prvi pogled deluje dosta kvalitetno, a hladnjak uliva poverenje i obecava :), shto se da videti na osnovu temperatura, pri tome ne proizvodi veliku buku, chuje se tek posle 65-70% (moje subjektivno mishljenje)
oc za svaki dan je 900/2100 sa 1.087-1.1v
igre rade zaista lepo, nekako imam utisak glatkije :D nego na atiju, ili sam se to ja neshto istripovao, ali min fps je uvek iznad 20-25, pa i kad se poukljuchuju svi filteri.
mana je shto je naponska sekcija "gola" pa ume lepo da se zagreje, ali koliko sam uspeo da primetim isti sluchaj je i sa hawx-om i velikom vecinom drugih 460 gtx-ova

iako mi je u poslednje vreme ati bio drazi, odluchio sam se za ovu kartu. ako bude para, uzecu i 6870 pa odraditi valjano poredjenje kako dolikuje :d
sve u svemu, nije losha za te ulozeni novac, zadovoljan sam.
uskoro i testovi na jachoj platformi.

Prilozi

• ScreenShot061.jpg
    ScreenShot061.jpg
    302.5 KB · Pregleda: 58
  • ScreenShot060.jpg
    ScreenShot060.jpg
    344.9 KB · Pregleda: 54
  • ScreenShot059.jpg
    ScreenShot059.jpg
    353.7 KB · Pregleda: 54
uzeh juche jednu MSI gtx 460 psyclon :) 1gb
na prvi pogled deluje dosta kvalitetno, a hladnjak uliva poverenje i obecava :), shto se da videti na osnovu temperatura, pri tome ne proizvodi veliku buku, chuje se tek posle 65-70% (moje subjektivno mishljenje)
oc za svaki dan je 900/2100 sa 1.087-1.1v
igre rade zaista lepo, nekako imam utisak glatkije :D nego na atiju, ili sam se to ja neshto istripovao, ali min fps je uvek iznad 20-25, pa i kad se poukljuchuju svi filteri.
mana je shto je naponska sekcija "gola" pa ume lepo da se zagreje, ali koliko sam uspeo da primetim isti sluchaj je i sa hawx-om i velikom vecinom drugih 460 gtx-ova

iako mi je u poslednje vreme ati bio drazi, odluchio sam se za ovu kartu. ako bude para, uzecu i 6870 pa odraditi valjano poredjenje kako dolikuje :d
sve u svemu, nije losha za te ulozeni novac, zadovoljan sam.
uskoro i testovi na jachoj platformi.

Najs! :) Da bzvz je što je naponska gola al šta da se radi to je izgleda postao trend, skoro ni na jednu kartu ne stavljaju hladnjak na naponsku. Šta ćeš, štede..

A po kojoj ceni si našao? Ja vidim da ima za 22000 otprilike što mi se čini malo mnogo :), jer je to više nego Hawk sada...

Zapravo između Cyclona i Hawka i nema razlike osim u hladnjaku zar ne? Obe su prilično tihe, koštaju isto skoro i klokuju se veoma slično. Ili grešim?

Najs! :) Da bzvz je što je naponska gola al šta da se radi to je izgleda postao trend, skoro ni na jednu kartu ne stavljaju hladnjak na naponsku. Šta ćeš, štede..

A po kojoj ceni si našao? Ja vidim da ima za 22000 otprilike što mi se čini malo mnogo :), jer je to više nego Hawk sada...

Zapravo između Cyclona i Hawka i nema razlike osim u hladnjaku zar ne? Obe su prilično tihe, koštaju isto skoro i klokuju se veoma slično. Ili grešim?

kupio sam je u em*i*u za 20k, hawk i hawx talon attack su neshto skuplje, ako ih ima, i one su neshto bolje, malo vishe se klokuju i malo manje greju, i taman za toliko su i skuplje. drugachiji im je skroz hladnjak, ali suma sumarum hawk je neshto bolji, kazu po testovima, ja nisam probao, josh ,)

Mislim da nije neki problem dodati hladnjak na naponsku i time ces imati isti klok kao i hawk. Granica za 460 je oko 920-940 u zavisnosti od primerka ja sam probao i sa vodom i to je to nisam otkljucao naponsku da ga poteram na 1.2 ali po nekim postovima samo se dobije grejanje a klok slabo. Dobra je i palt Sonic Platinum jer ima dobar hladnjak za gpu a i hladjenje na 4faznom napajanju samo je sada ostalo pitanje cifre ako ovi modeli padnu na 180e nema sta tu 6870 da trazi

Mislim da nije neki problem dodati hladnjak na naponsku i time ces imati isti klok kao i hawk. Granica za 460 je oko 920-940 u zavisnosti od primerka ja sam probao i sa vodom i to je to nisam otkljucao naponsku da ga poteram na 1.2 ali po nekim postovima samo se dobije grejanje a klok slabo. Dobra je i palt Sonic Platinum jer ima dobar hladnjak za gpu a i hladjenje na 4faznom napajanju samo je sada ostalo pitanje cifre ako ovi modeli padnu na 180e nema sta tu 6870 da trazi

Koji block si koristio za GTX 460?

Ako mislis na napon upotrebio sam neki prepavljeni hladnjak od neke stare graficke malo ga isekao i to je to na palitu vec imaju rupe za srafljenje jer na platinum seriji stavljaju hladnjak. Ako mislis na GPU to je bio moj WB za graficke koji si imao prilike da vidis kad smo jurili rez na Gigabajtovom takmicenju sa *******im znaci vrh uh ala sam skroman temp u loudu cinimi se nije prelazila 45

Ako mislis na napon upotrebio sam neki prepavljeni hladnjak od neke stare graficke malo ga isekao i to je to na palitu vec imaju rupe za srafljenje jer na platinum seriji stavljaju hladnjak. Ako mislis na GPU to je bio moj WB za graficke koji si imao prilike da vidis kad smo jurili rez na Gigabajtovom takmicenju sa *******im znaci vrh uh ala sam skroman temp u loudu cinimi se nije prelazila 45

Jao izvini covece,skroz sam zaboravio na tebe..Smetnuo sam sa uma;)
Mnogo informacija i ljudi,mozak poceo da trotluje:D
Da,dobar je to block..Znaci legao je na socket fino..Ja bas razmisljao kad sam hteo da bacim Asus Top na vodu koji block da nabavim,nije bilo resenja jer jer razmak rupa za GTX460 razlicit a eto nisam te se setio.Mogao sam odraditi test na vodi.Fetis mi je da dohvatim tih 1000 Mhz naravno za to mora modovan bios tj otkljucana voltaza..
Ne usudjujes se da pomeris marginu za volt mod?Ja nebih mogao da spavam a da to ne probam.:D

Ma nemam zivaca da ne kazem da sam u nekim privatnim g.. voleo bih da se skoncentrisem i izmodujem bios samo nisam siguran da li odgovara bilo koji za ove Palite. Znas ja sam uvek gledao da dam rez koji su dostupni obicnim ljudima, verovatno da moze da se nasvira na 1000 ali da li je to za 24/7 to nisam siguran ili treba ventovi na kilerima da rade u fulu a ja bas ne volim da sedim pored turbine. Ono sto je intersantno za Palit to je da je njegov raster rupa za GPU identican sa ATI karticama toliko da znate. I jos nesto ja nisam mnogo radio sa Palitom ali ovu kartu su korektno uradili tj. stavili su 4fazno napajanje tako da su i time podigli OC

Poslednja izmena:
Naravno da se podrazumevaju neki normalniji klokovi za svaki dan.Ali eno na extreme systemsu covek je postigao 1000+ Mhz stabilno za svaki dan na vodi..Zato me to i kopka.Ja bih to za sigurno probao..
Ovaj Asus sto sam ja imao ima 6 faza tako a mislim da bi mozda i izgurao 1000 Mhz uz modovan bios.Za sad radi na 920 Mhz za svaki dan na vazduhu.

Nazad
Vrh Dno