Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

znam ja za ovaj site, ali ovde nisam uspeo da nadjem kako se prebacuje sa s_on na s_off

ne razumem zasto je bitno da bude s-off? iskreno dva sam rootovao i instalirao 2.2 na oba i nigde nista nisao primetio da se spominje ili da je bitno to s, ni na jednom forumu

Kucaj sledecu komandu u Command prompt-u

fastboot oem eraseconfig

to bi trebalo da ti vrati na S-OFF

Ja sam dosta vremena i zivaca izgubio dok sam pronasao ovu komandu, ali mi je sa S-on prebacila na S-off, isti problem sam imao. Ovo sam iskopao na XDA

Evo pronasao sam temu, ima korisnih stvari da se procita
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=643291

Poslednja izmena:
udje u fstboot priakcim telefon na cable i kucam odmah ovo fastboot oem eraseconfig
ili pre toga treba da dovedem do neke pozicije?

Ne, ne...

Imas li androidSDK? Ako nemas skini sa neta, lako je, ako imas iskopiraj ga na c disk u root. Pokusacu da po secanju pogodim putanje ali i ako promasim ukapiraces sta treba...

Prvo na fonu mora da ti bude ukljuceno USB Debugging
"menu" -> Applications -> Development -> cekiraj "USB debugging"

Prikaci fon na USB, znaci dok je upaljen, pokrenut sistem.

Zatim otvori Command prompt (start, run, kucas cmd) i dodji do putanje za SDK tools (cd c:\android-sdk-windows\tools), treba da izgleda ovako u CMDu

c:\android-sdk-windows\tools>

Sada samo otkucaj onu komandu
c:\android-sdk-windows\tools>fastboot oem eraseconfig

Enter i to je to, restartuj fon u fastboot i trebalo bi da ti je S-OFF

Ali moram da ti kazem, sve sto sam ti napisao ja sam uradio i ok je, nisam brikovao fon, procitao si pretpostavljam temu sto sam ti ostavio link, i drugma je uspelo... Sve sto radis na fonu radis na svoju odgovornost

Poslednja izmena:
imam android sdk... znaci putanja do tools i onda samo nalepim ovo.. hvala na objasnjenju

Samo nabrzaka da kazem da sam stavio official t-mo. 2.2 i da sam prezadovoljan.
U poredjenju sa CM6 ,radi odlicno,ne koci ni malo,brz ko struja,nista mi se vec 3 dana nije zablokiralo (mislim na app's) ,bluetooth,wifi ,3g,sve radi kako treba.
Razlika jeste da nema adw,brdo widgeta,live wallp,etc ali ako vam bas treba skineta sa marketa sta fali...

Nego ima jedna mana i ujedno to mi je i pitanje,a to je da nema onaj Power Controler sto CM6 ima,koji se moze cumstom-izirati,zna neko gde mogu nabavtii?

Pratio sam uputstva sa www.TheUnlockr.com, How To - Root Your HTC Magic in One Click i kada sam odradio sve i dosao do dela gde treba da backup-ujem Recovery Image pojavila se greska.
Recovery flasher Backup FAILED: Could not run command
Zna li neko o cemu se radi, i sta se treba uraditi?

Probaj sa radio switch-om, imas opciju za root.
ukljucis tel u fastboot , prikacis usb kabal, sacekas da se instaliraju driver-i, raspakujes radio switch i pokrenes win run. Odaberes koji recovery hoces i to je to..
poz

Poslednja izmena:
cao opet ja nakon pola godine, imam htc magic i novi problem,telefon je isao u servis pre pola godine i sve je do skora radilo, kad opet samo je poceo da blokira. ja ga izgasim i on nece da se upali samo pocetni logo htc magic.
u fastboot mod moze da se upali ali kad se nakaci na usb kompijuter ga ne prepoznaje,drajveri instalirani i sinhrinajzer ali nista.
u fastboot modu ocitava
SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
HBOOT-1.76.0009(SAPP10000)
CPLD-12
RADIO 6.35.08.29
Dec 8.2009

e sad jel ima kako resenje da moze da se povrati sistem sa sd kartice ili ipak mora u servis, ja sam citala po forumu al nisam sigurna jer se pojavljuje po nekim forumima da je ovo perfect spl pa ne bih da bacim telefon.
ako neko zna, hvala unapred na pomoci. pozz

jel ti rutovan telefon???
skoro me pitao prijatelj kako da flash rom na njegov magic (isto je imao 1.76 hboot i radio 6.35 android 1.5) ja nisam uspeo... nije hteo da se rutuje... mozda moze neko da ti postavi link za android 1.5 koji je dolazio iz vip-a (onaj ceski)

pretpostavljam da jeste jer pre servisa imao je drugu oznaku i hboot i radia, ako se rutovanje na to odnosi, i ovaj telefon je iz vip-a. hvala

Poslednja izmena:
pa ne mora da znaci ako su update radio i hboot da je rutovan... pokreni fon home+power(ako uopste moze). ako se pojavi uzvicnik nije rutovan...

neznam sta da ti kazem... prelistaj ovde ja sam negde trazio link odakle mogu da skinem android 1.5 (vip-ov magic). pa pokusaj da reinstal software. sacekaj jos malo da vidimo sta ce da kazu iskusniji..

Jel za novi ili i dalje za stari radio? Interesantne su ove izmene, vredi probati

Što se radija tiče, ja sam uvek mislio da je onaj kernel port koji se instalira, port za 32a uređaje, ali izgleda da je to u stvari za radio.

Radio version determines whether you have to flash the BCrook's kernel port, or not. (izvor)

for Magics and Dreams there are two classes of radio

EBI0: 1.x(Dream only) and 2.x

EBI1: 3.x

EBI0 users can flash CM straight, EBI1 users need bcrook's kernel in addition
(izvor)

Tako da, ako sam dobro shvatio, CM može na bilo koji radio

Cekaj za taj kernel na zvanicnom forumu stoji 'for 32a users' ili mi se ucinilo :) ja mislim da je to kernel koji omogucava iskoriscenje visak ram-a na 32a verziji i mislim da bez toga ne radi (ili radi veoma lose) cm na 32a.. a stari radio se koristi (posto na xda postoje port-ovi cm-a za novi radio)... valjda :)

I kada sam konacno odlucio da flash-nem neki rom (tacnije CM6) naisao sam na problem! Root-ovao sam Magica sa UniversalRoot, i kada sam hteo da ubacim recovery, izbacio je na kraju postupka "Not Enough Memory", a memorije siguno ima :). Zna li neko o cemu se radi,i sta da se radi? Radio sam po http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=756918

Instalirao ga, ok mi se cini za sada... Mora stari radio i Bcrook's Ebi1 Port bez koga nece da se butuje... (32A iz VIPa)

cao opet ja nakon pola godine, imam htc magic i novi problem,telefon je isao u servis pre pola godine i sve je do skora radilo, kad opet samo je poceo da blokira. ja ga izgasim i on nece da se upali samo pocetni logo htc magic.
u fastboot mod moze da se upali ali kad se nakaci na usb kompijuter ga ne prepoznaje,drajveri instalirani i sinhrinajzer ali nista.
u fastboot modu ocitava
HBOOT-1.76.0009(SAPP10000)
CPLD-12
RADIO 6.35.08.29
Dec 8.2009

e sad jel ima kako resenje da moze da se povrati sistem sa sd kartice ili ipak mora u servis, ja sam citala po forumu al nisam sigurna jer se pojavljuje po nekim forumima da je ovo perfect spl pa ne bih da bacim telefon.
ako neko zna, hvala unapred na pomoci. pozz

onaj 2.2 koji je izasao samo za 32b pa se cekao port za njega na 32a... nisam duze vreme pratio teme pa sam ispao iz takta xD

Pročitao skoro sve teme i postove i šta reći veoma sam zbunjen??.
Potreban je jedan rezime svega.
Ja sam na fabričkom 32a vip firmware 1.5.
Ako bi neko bio raspoložan za jedan tutorijal korak po korak za neke početnike.
Naravno neke stabilne verzije na kojoj radi wifi,kamera,blutut.....

Pročitao skoro sve teme i postove i šta reći veoma sam zbunjen??.
Potreban je jedan rezime svega.
Ja sam na fabričkom 32a vip firmware 1.5.
Ako bi neko bio raspoložan za jedan tutorijal korak po korak za neke početnike.
Naravno neke stabilne verzije na kojoj radi wifi,kamera,blutut.....

E ovako treba, postaviti pitanje ovde ;) tako je bolje jer ce se ukljuciti vise ljudi (koji znaju) i videce ostali (kome treba).
Ovako prvo ugasi telefon, pa ga onda pokreni drzeci tastere back (strelica na levo) i power istovremeno i stavi ovde sta si dobio (da bi utvrdili verziju radia na tvom uredjaju). Dobices nesto nalik ovom:
HBOOT-1.33.0009 (SAPP10000)
CPLD-12
RADIO-3.22.20.17
May 8 2009,21:02:32

Nazad
Vrh Dno