Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Nisam,niti znam kako telefon nije rutovan ima samo oficijalni update sense 1.5,konekcija je radila normalno sve dok nisam poceo da punim telefon u kolima na nekom neoriginalnom adapteru,ne znam dal je bitno al reko da napomenem.

Pa moguce je,probaj da udjes u fastboot (ugasis telefon i onda valjda ako se dobro secam,drzim BACK+PWR i uci ces u fastboot,tamo pogledaj sta sve pise pa se javi ovde. :)

E ovako kad to odradim izbaci mi fastboot sa opcijama
1 HBoot Mode
2 Reset Device
3 Restart to HBoot
4 Power Down
e sad kad aktiviram "HBoot Mode" kao cita sd karticu i sve sto uspem da vidim je loading-no image
to proleti za sekundu,znaci treba da ubacim image fajl,e sad me znaim el to to samo iskopiram odredjeni image i on odradi poso ili ima tu jos nesto?

E ovako kad to odradim izbaci mi fastboot sa opcijama
1 HBoot Mode
2 Reset Device
3 Restart to HBoot
4 Power Down
e sad kad aktiviram "HBoot Mode" kao cita sd karticu i sve sto uspem da vidim je loading-no image
to proleti za sekundu,znaci treba da ubacim image fajl,e sad me znaim el to to samo iskopiram odredjeni image i on odradi poso ili ima tu jos nesto?

Probaj sa drugom SD karticom,mirise mi da je ona!
Javi sta si uradio

Pa možeš da ubacis SD karticu u laptop ili neki čitač kartica i prebaciš to što ti treba, mada radio i te stvari mislim da mora preko kabla.

Nego jel zna neko kako da u RCMagic ubacim onu tastaturu sto mi se svidja? :)

Piše da je već ubačena u rom, samo je aktiviraj u podešavanjima.

Pa to je fora sto je nema nigde u podesavanjima, naso bi je ja...

Pozdrav svima! Imam Magica vec neko vreme (skoro godinu) i napokon sam resio da mu flashnem neki rom. Da li neko mozda ima ovaj rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=778083 i kakva su iskustva u vezi sa njim. Razmisljao sam i o CyanogenMod-6.0.0. Sta mi preporucujete?

SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
HBOOT 1.33.0009 (SAPP10000)
CPLD-12
RADIO-3.22.20.17

Sta treba menjati da to sve proradi?

Poslednja izmena:
Pozdrav svima! Imam Magica vec neko vreme (skoro godinu) i napokon sam resio da mu flashnem neki rom. Da li neko mozda ima ovaj rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=778083 i kakva su iskustva u vezi sa njim. Razmisljao sam i o CyanogenMod-6.0.0. Sta mi preporucujete?

SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H
HBOOT 1.33.0009 (SAPP10000)
CPLD-12
RADIO-3.22.20.17

Sta treba menjati da to sve proradi?

Rogers Rom 4.2 je odlichan, ja sam presao sa Cursora na njega , nisam ni menjao radio i nisam primetio da gubi signal..
Koliko sam razumeo, do sada nisi menjao nista na tel..

treba ti root, pogledaj na youtube

zatim moras da stavis
HBOOT 1.76.2007
RADIO 6.35.10.18 ili noviji

ovo odradis preko radio switcher-a, imas uputstvo na http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=677045

posle,
ides na recovery , wipe, zatim apple zip Rodgers rom koji si prekopirao na karticu
posle svega recovery , zatim apple zip GPS Europe da bi ti proradio gps..

Ako sam nesto zaboravio, molim da me neko ispravi!

Hvala mash ns! Ipak mislim da cu staviti CM6, jer ne bi trebalo nista da se menja. Jesam li u pravu? Necu odmah da rizikujem sa menjanjem radia i SPL-a.

Nemoras ;)
Samo stavi CM6.0.3 i ima da ti leti ko zmaj :) nemoras menajti nista...A upustvo,pa ima samo prati CM upustvo i to ti je to.

Nisam nasao CM6.0.3, mislm da su staviti CyanogenMod-6.0.0-DS, cini mi se da je ok. Ima li neko mozda ovaj rom? Kako radi WiFi i GPS? Bitno mi je za WiFi i GPS, jer radim neku app u kojoj ce mi trebati, a moram da se prebacim na neku drugu verziju Android-a(da se pomaknem sa 1.5), jer su neke biblioteke koje koristim pisane za >1.5.
I da, sta koristite za backup podataka iz imenika i sms poruka?

Poslednja izmena:
ja koristim CM 6.0.0DS, radi super, ali moraces da uradis sitnu intervenciju da bi ti wifi radio kako treba (tj lepo slagao sa marketom i default broswer-om), prelistaj neku stranu unazad i videces u cemu je problemcic... Ja za sada nemam problema sa ovim rom-om (inace ako posedujes HG520s wifi ruter moraces isto jednu intervenciju u njegovim podesavanjima-to se sredi za 2s-ovo inace ces morati da odradis sa bilo kojom verzijom rom-a) i radi perfektno-bar kod mene ;)

Ja koristim ovaj oficijalni Rogers 2.1
Da li je neko primetio neki bug sa GPSom? Ukljucim GPS, pokrenem GPS test program i mogu ceo dan da cekam signal, ali ga nema... Restartujem fon, ukljucim GPS test i uhvati fix za 5 sekundi!

Jedino sto mi pada napamet je da mi je iskljucen neki proces, ali ne koristim task manager i sl, samo System panel ali retko ubijam procese...

Pratio sam uputstva sa www.TheUnlockr.com, How To - Root Your HTC Magic in One Click i kada sam odradio sve i dosao do dela gde treba da backup-ujem Recovery Image pojavila se greska.
Recovery flasher Backup FAILED: Could not run command
Zna li neko o cemu se radi, i sta se treba uraditi?

Jel zna neko da li je resen problem MMS-a na Cyanogenu 6? Od svih romova on mi se najvise svidja ali dok sam ga imao nije radio mms, pa kontam mozda je sredjen u medjuvremenu... Zna li neko?

@stilara : pa ja sam 1.put isto pratio taj vid...i meni sve radi kako treba...mozda si nesto preskocio ;) ima 2 dela ...mozda nisi pogledao 2.deo..

ja sam danas stavio "zvanicni" 2.2 portovan sa 32B na 32A uz root. prilicno je brz i do sad nisam imao nikakvih problema! probao, wi-fi, GPS, 3g, kameru i sve shljaka bez problema. Nisam probao bluetooth, ali ga i jako retko koristim tako da...
Zadovoljan za sad!

Jel iko probao Tmobile 2.2 za 32b??? zanimaju me utisci itd...

pozdrav svima. prijatelj iz svedske me pitao kako da flash-uje 2.1 rom na njegov htc magic. kad udjem stoji radio 6.35 i hboot 1.76 ali u onom prvom redu mu stoji s-on. kako da prebacim ovo s-off.
ovo mi je zapalo za oko zato sto ne mogu da ga rutujem...

Koliko su brzi ti 2.2 rom-ovi (CM i ovaj oficijelni)? U poredjenju sa recimo 1.5/1.6 oficijelnim i sl.

pozdrav svima. prijatelj iz svedske me pitao kako da flash-uje 2.1 rom na njegov htc magic. kad udjem stoji radio 6.35 i hboot 1.76 ali u onom prvom redu mu stoji s-on. kako da prebacim ovo s-off.
ovo mi je zapalo za oko zato sto ne mogu da ga rutujem...

citaj malo, idi na http://theunlockr.com/category/howto/android_how_tos/htc-magic-how-tos/ tu imas bas sve i to leo objasnjeno,
sve lepo i detaljno objasnjeno uz video.

A sto se tice brzine, pa moj utisak je da je 2.2 brzi u odnosu na 1.5 koji sam koristio pre njega primetno-mozda samo trip

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno