Šta je novo?

ATI's 5 series refresh on Track for the Second Half of 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednja izmena:
Sve u svemu i ovaj Barts Pro ako bude slabiji od GTX 460 opet ce biti losija kupovina odnos cena/perf.

koji si ti shampion!
Znaci ne znas ni cenu, a ni performanse, ali ti to nije problem da iznosis ovakve bisere!
:p

Sve u svemu i ovaj Barts Pro ako bude slabiji od GTX 460 opet ce biti losija kupovina odnos cena/perf.

Zbog toga što nema fiziku ili CUDA-u? :p

Po svemu sudeći, kartica (6850) će biti sigurno
biti brža od 460 sa 769MB i trošiti manje, što je po većini korisnika bolja/brža kartica.

Jel mogu na nevidjeno da prosudim o performansama ?Bicu vidovita Zorka :)
Barts Pro na osnovu specifikacija nece biti brzi od GTX 460 1GB.Barts XT ce mozda biti ili isti ili malo brzi od GTX 460 1GB referentnog.
Eto sad.Zapamtite sta sam prorekao pa ako se prorocanstvo ne ispuni posle me zezajte :D
Po svim veoma različitim informacijama koje smo dobijali do sada, jedno je sigurno, Barts XT je brži od 5850.
Obzirom da je 5850 brža od GTX 460 1GB, razlika između Barts XT-a i GTX 460 1GB je još veća.

Poslednja izmena:
hehe! dobar mi je Fudo:

http://www.fudzilla.com/graphics/item/20502-cayman-comes-in-late-november

Fudo je napisao(la):
This is starting to look like one of the most exciting fourth quarters in years, as naturally Nvidia should launch some cards to counter Cayman.

prirodno, a kako drugacije! :D
On jednostavno mora da pomene NVIDIA-u ili Intel u bilo kom tekstu koji napise od AMD-u! :)
Sta ce covek vole zelne, isto k'o PCbeast, tomasino i ostali drugari, pa se ljudski nada! ;)

Izgleda da su tacne specifikacije procurele:
AMD Radeon HD 6870 core based Barts XT with 960 stream processing units, the core frequency of 900MHz. 256-bit/1GB GDDR54200MHz 256-bit/1GB GDDR5 memory with a frequency of 4200MHz.
http://translate.google.com/translate?u=http%3A//vga.it168.com/a2010/1014/1113/000001113788.shtml&hl=en&langpair=auto|en&tbb=1&ie=GB2312

e725487be21c9964.jpg

c448e743a279735d.jpg

Na drugoj slici se jasno vidi AMD logo na cipu, dok na prvoj vidimo dva DP-a, HDMI i dva DVI porta tako da se moze zakljuciti da ljudi imaju prave slike a samim tim verovatno i tacne specifikacije:)
Jedino sto nisu potvrdili da je povrsina 230mm^2 ali po svemu sudeci izgleda da jeste.

Poslednja izmena:
Neki kinez dig'o sample iz fabrike :d

Jedino sto nisu potvrdili da je povrsina 230mm^2 ali po svemu sudeci izgleda da jeste.

Najverovatnije da je 230mm^2, caypress je 330, sa konfiguracijom 4+1, a ovo je 3+1, tu automatski otpada petina i silazi se na 264mm, i + dosta manje sejdera, a ipak ima 230mm... sve to govori da je arhitektura dosta izmanjena! i ne verujem u one spekulacije da je teselacija na istom nivou kao kod 5000 serije, na tome su sigurno ozbiljno poradili, jer im tu nv solidno bezi.

Najverovatnije da je 230mm^2, caypress je 330, sa konfiguracijom 4+1, a ovo je 3+1, tu automatski otpada petina i silazi se na 264mm, i + dosta manje sejdera, a ipak ima 230mm... sve to govori da je arhitektura dosta izmanjena! i ne verujem u one spekulacije da je teselacija na istom nivou kao kod 5000 serije, na tome su sigurno ozbiljno poradili, jer im tu nv solidno bezi.

Pa da, i ja isto ne verujem stvarno da ije ista radjeno sto se teselacije tice...

I sada je sigurno da ovo nije nikakav refresh kao sto su mnogi pricali.

Verovatno je mislio na "izvore informacija"

Koje su to razlicite informacije a koje opet sve ukazuju na to?

Mislio sam na sve informacije raznih izvora, od najave bartsa do datuma predstavljanja, bilo je dosta različitih informacija, ali su sve ukazivale na to da će Barts XT biti brži od 5850.

Moram da primetim da je naponska jedinica na kartici za razliku od prethodnih modela radeon serije na levoj strani. Cenim da ce mozda istu hladiti zajedno sa cipom i memorijom, kako bi rekli, o istom trosku :) i samim tim da ce biti znatno hladnija nego da se zasebno hladi ili nikako, kako je do sada bio slucaj...

Zbog toga što nema fiziku ili CUDA-u? :p

Po svemu sudeći, kartica (6850) će biti sigurno
biti brža od 460 sa 769MB i trošiti manje, što je po većini korisnika bolja/brža kartica.

Dovoljno je i to sto nema fiziku..Mnogo korisnika je svesno da je PhysX buducnost.Samo ATI korisnicima je to uteha jer preferiraju samo ATI karte.
Inace ja sam Pro poredio sa GTX 460 1GB jer ce i on moci da se nadje ispod 200 eur a ako bude taman toliko brzi bice i bolja kupovina jer ce razlika u ceni biti simbolicna.

Ono sto mene najvise interesuje je render kartice u toku gaming-a.Tad cemo da podvuceno crtu sta je bolje!
GTX 460 se u igrama opasno pokazao!

Mislio sam na sve informacije raznih izvora, od najave bartsa do datuma predstavljanja, bilo je dosta različitih informacija, ali su sve ukazivale na to da će Barts XT biti brži od 5850.

Razumem sta si mislio, ali sam pitao da navedes konkretno jednu ili vise tih informacija koje su ukazivale na to.

Ova dva linka nemaju veze jedan sa drugim!
Ako je sa prvog Barts sporiji od 5850 ne moze u drugom da bude brzi 20% od GTX 460!
To jedno.Drugo sa novijim driverima videli smo da su se stvari promenile dosta dobro kod GTX 460.
Logike nema ni najmanje.
Inace Vantage nije nikakvo merilo nicega i ne moze se uzeti zdravo za gotovo!

Poslednja izmena:
Ako je sa prvog Barts sporiji od 5850 ne moze u drugom da bude brzi 20% od GTX 460!
To jedno.Drugo sa novijim driverima videli smo da su se stvari promenile dosta dobro kod GTX 460.
Logike nema ni najmanje.
Citat provo linka
bsite and show the performance of both the HD 6870 and the HD 6850 in 3DMark Vantage and 3DMark06. The HD 6870 scores P16270 and 19480 which is a bit slower than the previous HD 5800 generation. When compared to the GTX 460 (256-bit 1GB), even the HD 6850 (Barts Pro) ends up faster.
Imaš izvor odakle su uzeli vest, oni u stvari misle na 5870 kad kažu previous HD 5800 generation
http://www.xfastest.com/cms/tid-52081/

Kako je samo 3dmark valjao nV dok su Gf kartice davale bolje skorove od atijevih...

Logike nema ni najmanje.

Ako ponoviš dovoljno puta, možda GTX460 i ispadne brži od HD5850 ;)

Od onoga o cemu je Fudo danas pisao, ovo je prilicno interesantno...

We also learned that Cayman is the biggest chip that ATI, or AMD has ever made. It looks like the size of the chip is very close to GF100 aka Fermi and the thermals should be in that range.

Do sada je najveci (ako se dobro secam) R600 sa ~420mm2. To bi vec stvarno bilo previse, i cip bi gotovo izvesno bio ogroman overkill.

Ako ponoviš dovoljno puta, možda GTX460 i ispadne brži od HD5850 ;)

'Ajde sad malo ozbiljnosti..Gde je logika izmedju ova dva linka?Jedan vid informacije govori jedno,drugi drugo.Totalno kontradiktorno.Da se razumemo.I da bude brzi sasvim sve jedno.Meni ni iz dzepa ni u dzep.Jednostavno samo budimo realni.Ako polemismo da se drzimo informacija koje su nam trenutno dostupne i da iznesemo neko svoje misljenje na osnovu svega toga.
Inace sve moze da nas iznenadi,neke pozitivno,neke negativno kad se karte pojave.
Sve u svemu..Neko rece.Sve je ovo mlacenje prazne slame ali zasto sluzi forum ako se nebi izjasnjavali;)

Ja mislim da su oni skorovi u 3dmarku tacni i da ce odnos biti takav ....Kolko je meni poznato GTX460 ima losiji odnos skora u 3dmarku nego u igrama(5830 ima bolji skor u 3dmarku , a losiji u igrama).... sto naravno ne znaci nista u odnosu na ovu seriju i kako ce se pokazati u igrama...
...nadam se da me je neko razumeo :d

Poslednja izmena:
Do sada je najveci (ako se dobro secam) R600 sa ~420mm2. To bi vec stvarno bilo previse, i cip bi gotovo izvesno bio ogroman overkill.

Ono sto Fuad napise uglavnom nema veze sa mozgom, tako da dok to jos neko ne potvrdi (i pri tome da ne citara Fuada) tu informaciju slobodno mozemo da zanemarimo.

@PCBeast
Jedina realna sansa da PhysX postane to sto picas jeste da Nv dozvoli slobodnu implementaciju svojoj konkurenciji. Na osnovu svega sto znamo o Nv, kao i cinjenice da za nedelju dana jedino sto ce imati da se hvale jeste CUDA i PhysX to se nece desiti.

Ono sto Fuad napise uglavnom nema veze sa mozgom, tako da dok to jos neko ne potvrdi (i pri tome da ne citara Fuada) tu informaciju slobodno mozemo da zanemarimo.

@PCBeast
Jedina realna sansa da PhysX postane to sto picas jeste da Nv dozvoli slobodnu implementaciju svojoj konkurenciji. Na osnovu svega sto znamo o Nv, kao i cinjenice da za nedelju dana jedino sto ce imati da se hvale jeste CUDA i PhysX to se nece desiti.

Tako su pricali i ranije kad se PhysX pojavio pa sad sve vise igara ima sa tom podrskom.Ne boj se bice on isforsiran itekako a i vredi da se ne lazemo.Vizuelni dozivljaj koji donosi PhysX je stvarno realistican i kvalitetan!
Uopste ne branim niti vucem stranu,jednostavno gledam koji je proizvod kompletniji i sta vise nudi i pored svih performansi i testa u realnom radu podvucem crtu.

Sta ce biti videcemo,mislim da ce odgovor da bude adekvatan u odredjenom vremenskom periodu.

@vetar
Sad tek videh da si dao odgovor.
Ne znam ja na sta oni misle.Prica se o segmentu gde je Barts i poredi sa GTX 460 .Ne mogu da bacam graske sta su oni mislili a sta nisu.GTX 460 nije nikad bio u istom segmentu gde i ATI 5870 !

Poslednja izmena:
Tako su pricali i ranije kad se PhysX pojavio pa sad sve vise igara ima sa tom podrskom.Ne boj se bice on isforsiran itekako a i vredi da se ne lazemo.Vizuelni dozivljaj koji donosi PhysX je stvarno realistican i kvalitetan!

PhysX igre se mogu nabrojati na prste jedne ruke:

Batman: Arkham Asylum
Cryostasis
Dark Void
Darkest of Days
Mirror's Edge

A od svih pobrojanih, samo Batman valja!

Gde su te silne najave i liste igara koje ce izaci i zahtevaty PhysX akceleraciju?
PhysX nikada nece biti isforsiran jer radi samo na jednoj platformi ciji se marketshare kruni iz kvartala u kvartal!
O vizuelnom dozivljaju necu ni da komentarisem! Sve sto sam ja video, cuo i procitao o ljudi sa kredibilitetom, citav taj dozivljaj se svodi na jedno te isto fijukanje gomile papira/lišća i simulaciju interakcije objekata sa dimom/gasovima!
Uopste ne branim niti vucem stranu,
I onda je mrmot zamotao cokoladicu... pfff...
jednostavno gledam koji je proizvod kompletniji i sta vise nudi i pored svih performansi i testa u realnom radu podvucem crtu.

mislim da je svim ucesnicima ovog threda jasno da si ti davno podvukao crtu i u skladu sa licnim afinitetima stao iza nje na odredjenu stranu!

To u opste nije problem i tu nema nista lose! Jedino sto je nejasno jeste sta ti jos uvek radis u ovom thredu?
Sta ce biti videcemo,mislim da ce odgovor da bude adekvatan u odredjenom vremenskom periodu.

filozofski, nema sta! ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno