Šta je novo?

ATI's 5 series refresh on Track for the Second Half of 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@nedjo
Ako cemo uporedjivati sa automobilskom industrijom i golfom, onda bi se moglo reci da je ovaj potez sa imenovanjem kod amd-a, kao kad bi vw izbacio novog pola i imenovao ga kao golf7, posto njega nece kupovati vlasnici golf6-tice, vec oni koji su do sada imali lupo, ford ka, i sl. Novi golf ce se zvati novi passat, passat postaje pheton, a novom phetonu cemo dati neko novo ime.
Budi iskren pa kazi kako bi prokomentarisao da je nV gtx460 nazvala gtx580 i gtx570;) To bi verovatno bila najveca pljuvacina ikada zabelezena na ovom forumu.
ja jednostavno ne vidim stvari na takav nacin i smatram da numeracija u opste nije problem!

gledaj na 6800 kao na Golf7 sa FSI motor u odnosu na 6-cu sa slabijim, ali vecim, motorom bez turbo pred-punjaca, koji razvija istu snagu! ;)

sto se tice GTX460-kee, ona ima GPU (GF104) koi se po arhitekturi bitno razlikuje u odnosu na GF100 iz GTX400 serije i ja se u opste ne bi bunio da su ga svrstali u 500 seriju! Ako u planu imaju najbrzi model koji bi nazvali GTX590 (kao sto ce se kod AMD-a najjaci zvati 6990) onda ne bih imao nista protiv da se GTX460 zvao 570... stavise to bi bilo mnogo intuitivnije nego li 460, jer je ona jaca od nesretnog 465!

Poslednja izmena:
Meni prva stavka sa ovog slajda uliva nadu da će biti moguća 2+1 kombinacija :d
kompaktnija verzija:

amd_bartsslide_1.jpg

;)

gledaj na 6800 kao na Golf7 sa FSI motor u odnosu na 6-cu sa slabijim, ali vecim, motorom bez turbo pred-punjaca, koji razvija istu snagu!
ne bih da smaram sa glupim poredjenjem izmedju gpu i auto industrije, ali bas je poredjenje imena i nomenklature jedino i moguce. Ovo sto sam te citirao moglo bi da se uzme u razmatranje pri poredjenju ako bi u ovom tvom citatu napravio jednu sitnu izmenu.
>>gledaj na 6800 kao na Golf6 sa FSI motor u odnosu na 6-cu sa slabijim, ali vecim, motorom bez turbo pred-punjaca, koji razvija istu snagu!<<

Posto vecina vlasnika golfa6 ce uzeti golf7 vise zbog novog dizajna spoljasnjosti i unutrasnjosti, kvalitetnijih materijala,..... nego zbog malo jaceg motora. Naravno i motor igra znacajnu ulogu, ali ipak mislim da je mnogo primerenije poredjenje ono sa mojom ispravkom.
edit: inace ova tvoja recenica iz citata je za potpis. Tek sad videh sta si ti napisao. Predpostavljam da si se nesto zabunio pri :type:. Kako mislis slabiji, ali veci motor, koji razvija istu snagu:trust::D

Poslednja izmena:
Izgleda da je definitivno 6870 oznaka za Barts XT:

http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1482154&postcount=3096

Ove slike deluju realno, takodje mi deluje da ce biti kraca od 5870, sto je i logicno s obzirom da je manji potrosac.

A ako su u pravu za cenu od svega 225$ ovo ce biti genijalno:)

http://translate.google.com/translate?u=http%3A//www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/resmi-bilgi-amd-radeon-hd-6870in-teknik-ozellikleri-ve-fiyat-bilgisi.htm&hl=en&langpair=auto|en&tbb=1&ie=UTF-8

Ove slike deluju realno, takodje mi deluje da ce biti kraca od 5870, sto je i logicno s obzirom da je manji potrosac.

A ako su u pravu za cenu od svega 225$ ovo ce biti genijalno:)

http://translate.google.com/translate?u=http%3A//www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/resmi-bilgi-amd-radeon-hd-6870in-teknik-ozellikleri-ve-fiyat-bilgisi.htm&hl=en&langpair=auto|en&tbb=1&ie=UTF-8

Nice :) 225$ ~ 250E za 6870 :) => 6850 aporx ~200E

Otkud to? :) Pa valjda 225$ -> ~200E za 6870, i 175$ -> ~150E za 6850 ?? :)

Odlicno izgleda!

EDIT: @tomazino: Da, ali ja sam racunao kad cene u Evropi dodju na svoje mesto (mesec dana od launch-a), a ti na samom startu, tako da je sve ok :)

Poslednja izmena:
na koji fazon 225$~250e. Ja bih rekao 225$~210e na samom startu, a do nove godine, ispod 200e. Ako odnos $-e ostane kakav je sada.

edit: e bre DAS pretece me, mada nam se malko razlikuju procene:)

A naši fini uvoznici će korigovati cene sa evropskim kao i uvek :p

Ako neko od vas ima pristup nekom dilerskom cenovniku, od bilo kog proizvodjača, pogledajte malo marže, pa će vam biti jasno ono što govorim... ;)

U svakom slučaju su cene niže od onih najavljivanih na nekoliko strana unazad :)

Poslednja izmena:
Jel vi kapirate da je 225$ zapravo 160 evra. Ako bude 250 evra kod nas to je onda čist bezobrazluk i takve njuške treba zaobići u širokom luku.

U madjarskoj GTX 460 768MB 115E, kod nas 175E

Aklo nekome treba još neko objašnjenje...

EDIT: U jednoj poznatoj beogradskoj firmi 3x2GB Kingston 1.65V DDR3 1600 MHz

Ulaz 75E prema dilerima 101E krajnja cena 125E...

And soo beyond...

Poslednja izmena:
Ma to našima treba malo vremena da se priviknu na činjenicu da je dolar oslabio :D

Daj Bože da grešim, ali ako se u ovu računicu dodaju i količine neprodatih karti 5k serije, onda je "matematika" jasna ;)

Poslednja izmena:
Lose jeste kod nas, ali nije bas tako :)
Najveci problem je taj da kad se cene spuste u Evropi, kod nas se to oseti tek posle mesec, dva jer se jos uvek prodaje roba uvezena ranije, koja jos nije raspordata.
Tako kod nas sada ima GTX 460 768 za ~150 evra, dok je u Evropi ~130, sto je odlicno, ali smo za te cene cekali mesec,dva. A ta cena u Madjarskoj od 115 evra je, verujem, isto neka vrsta povlascene cene, ne verujem da je u pitanju maloprodajna.

Daj Bože da grešim, ali ako se u ovu računicu dodaju i količine neprodatih karti 5k serije, onda je "matematika" jasna ;)

To ce biti sigurno, morace opet da se saceka da cene postanu iole normalne kod nas.

Poslednja izmena:
Ma naslednik Cypress-a je Cayman, a ne Barts....

Totalno nebitno, pricao sam uopsteno, ne zamarajuci se tumacenjem oznaka kao neki i da li je logicnije ovako ili onako, da naslednik 5770 bude 6770 ili 6870...dakle, pricao sam o smeni bilo kog cipa u bilo kojoj klasi najslicnijim iz nove generacije.

Ma ni u snovima 6850 nece biti 150e, a jaci model 200.
Ako u startu bude 190/240 u srbiji onda treba da se okupimo negde da pevamo svi zajedno :D

Jel vi kapirate da je 225$ zapravo 160 evra. Ako bude 250 evra kod nas to je onda čist bezobrazluk i takve njuške treba zaobići u širokom luku.
pa eno ti na NewEggu GTX 460 1GB za $220, sto mu dodje 157.5 eur!

Ima li negde kod nas taj GTX460 1GB za te pare??? Nema, naprotiv, Ima ih za 220 evra!

^^ treba voditi racuna! kod njih je gtx460 230evra , a mala 190!...

Poslednja izmena:
Sto bi bilo skuplje kod nas ? I na ovom sajtu ako se pogleda ostatak ponude cene su vece u proseku nego kod nas.

Cene su onako, a izgleda mi kao da ce biti malo veca razlika u performansama zbog takta 725 vs. 900Mhz izmedju 6850 i 6870...

Nadam se da ce 6850 klokovati kao 5850 :)

Poslednja izmena:
Au coveka.Jel je moguce da si toliko zaslepljen?
Imas vise mogucnosti zasto ce biti skuplje.

1.Jos uvek se nisu prodale stare zalihe serije 5xxx
2.Prvi kontigent koji se bude uvezao bice sigurno u manjim kolicinama
3.Nase trziste je malo a prodaja ide lose,ide se na manju kolicinu a vecu zaradu
4.Uvek je prvi udar bio skuplji kod nas za 10-20-30 eur zavisno od modela i brenda
5.Isti slucaj je bio i sa GTX 460

Znaci ovo sve zavisi od nasih uvoznika/prodavaca.
Ne mora da se desi sve ovo ali ne vidim izuzetak u odnosu na dosadasnju situaciju.

Zakljucak:
Svi se nadamo tj po najvise ATI korisnici da ce cene i kod nas biti srazmerno povoljne.
Ako tako bude odlicno,ako ne ,za mesec,dva bi stanje trebalo da bude bolje.
Sve u svemu i ovaj Barts Pro ako bude slabiji od GTX 460 opet ce biti losija kupovina odnos cena/perf.

Poslednja izmena:
Jel mogu na nevidjeno da prosudim o performansama ?Bicu vidovita Zorka :)
Barts Pro na osnovu specifikacija nece biti brzi od GTX 460 1GB.Barts XT ce mozda biti ili isti ili malo brzi od GTX 460 1GB referentnog.
Eto sad.Zapamtite sta sam prorekao pa ako se prorocanstvo ne ispuni posle me zezajte :D

s obzirom da im je PDV 20% ..... kod nas bi moralo da bude jeftinije :)

ali znajuci nase uvoznike .... bice samo skuplje

Ma ovi prodaju nesto sto ne znaju ni kako izgleda ni kolko ce zapravo da kosta. Svaka cast onom ko tu kupuje..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno