Šta je novo?

ebay pomoc

Ne mora da znaci. Moze da bude privremeni ban. Meni se isto jednom desilo.
Može, ali s obzirom da može vrlo lako da sledi prijava prodavca eBay-u za nefer trgovinu ako je neka veća cifra i kupac definitivno ne plati, a potom usledi i provera tvog naloga, vrlo lako može da se desi da se ustanovi da je PayPal nalog fake (eBay=PayPal), a onda bay-bay.
Anyway, preporuka je da se ipak dobro razmisli pre nego se stisne dugme.
Pozz

Znaci ne mogu nikako da odustanem a da ne budem "kaznjen" ?

Kontaktiraj prodavca i objasni mu situaciju. Vrlo verovatno će ti izaći u susret i otkazati kupovinu...

Jedino da zamoliš prodavca, ako prihvati da si se kao zeznuo i nisi mislio da kupuješ, nego onako, šalio si se...
Shvati, ovo je kao i svaki obligacioni odnos, ti si pritiskom na taster prihvatio uslove, tj. "potpisao" neku vrstu predugovora, tako da si se praktično obavezao da ćeš određenu stvar da kupiš (ili si bidovao, što je analogno pravoh aukciji - ne možeš da daš ponudu, a onda, zezao sam se - mislim, može, ali plaćaš penale).
Dakle, lepo mail prodavcu i ono, priti pliz, priti pliz, ajm džast kiding, sori,... i tako to, pa ako upali neka ti bude nauk.

Ok videcu da zamolim prodavca,mislim odgovarala mi je cena od 50$ ali kad sam video na kraju da je samo postarina 40$...pa jos i ako me ocarine...a i nije mi ovo prva kupovina ali jeste prva sa ovolikom postarinom ?!

lul, pa to je kao normalno? Odakle ide paket, i sta je to sto uzimas? Predpostavljam da je iz USA, tako da nemoj da se cudis zbog cene....

to ide global expressom , najbrze i najsigurnije, zato kosta 40$, u stvari nesto je jeftinije mislim oko 35$, ali alavi prodavac voli da zaokruzi na 40 :). Zavisi i gde on zivi, nekad se mozda i njemu naplacuje dolazak na kucnu adresu i preuzimanje paketa, pakovanje, itd. Svaka niza cena shippinga ti je rizik, da li ce doci i kad...Ovim putem za 40$ dobijas u roku od 3-5 dana, ja sam dobijala i za 2 dana, zavisi kako se poklopi transport, carina itd. Imas tracking , tacno znas gde je paket u odredjeno vreme, isto kao domaci Post express.

Jel moze neko ako zna da napise na kom sistemu radi tracking number? Kako to funkcionise...

Kakvo je iskustvo sa "airmail insured shipping " ?

pa to ti je standardni airmail, samo sa 2$ tracking numberom i osiguranjem nekim sitnim...

Pa dobro, imam barem tracking number.

Ljudi, nadam se da mi moderatori nece zameriti sto:

1. postujem link ka 'konkurentskom forumu'
2. sto cu istu poruku copy-pasteovati u vise tema koje su na neki nacin vezana za online trgovinu.

Posetite sledeci link i navalite sa pitanjima i predlozima sta ova drzava treba da uradi da nam ucini zivot laksim po pitanju online trgovine. U doticnoj temi imate ostavljen email od gospodina Slobodan Markovića, koji bi trebalo da je predstavnik iz Ministarstva za telekomunikacije i informaciono drustvo.

Dakle, posetite ovaj L-I-N-K, i zatrpajmo ih predlozima ;)

Jel moze neko da mi pomogne oko sledece stvari: pobedio sam na jednoj aukciji za neku tastaturu i misa, i kao i uvek do sada isao sam na Pay now ali sada je nesto drugacije. Pise mi "You have been redirected to the seller's secure checkout website", nesto Buy It Love It. Sajt https://checkout.channeladvisor.com. Kada odem na Checkout now otvori mi se strana da upisem neke podatke o shipping adresi i metodi placanja. Kada popunim i kliknem na Continue izbaci mi gresku "This invoice has no valid shipping methods available. Please contact customer support to complete this transaction.". O cemu se ovde radi?!

Radi se o tome, da moras da pitas kupca da ti posalje licitirani proizvod, ako bude bio dobre volje, jer tvoja lokacija nije njegov dozvoljen teren :)

Jel moze neko da mi pomogne oko sledece stvari: pobedio sam na jednoj aukciji za neku tastaturu i misa, i kao i uvek do sada isao sam na Pay now ali sada je nesto drugacije. Pise mi "You have been redirected to the seller's secure checkout website", nesto Buy It Love It. Sajt https://checkout.channeladvisor.com. Kada odem na Checkout now otvori mi se strana da upisem neke podatke o shipping adresi i metodi placanja. Kada popunim i kliknem na Continue izbaci mi gresku "This invoice has no valid shipping methods available. Please contact customer support to complete this transaction.". O cemu se ovde radi?!

Neki prodavci koriste servise za naplatu, Auctiva i sl, koji ne prepoznaju nasu voljenu Serbiu i eto ti problema.
Ja sam imao problem sa jednim velikim prodavcem ciji software za naplatu i stampanje nalepnica sa adresom nije imao Srbiju. Ni posle duze prepiske nisam uspeo da ga ubedim da to resi. Lakse mu je bilo da mi vrati novac :wall:

Tako je i meni jednom čovek iz SAD hteo da pošalje nešto, a Paypal nije hteo da ištampa adresu (elektronski je platio poštarinu preko USPS). Nemam pojma kako je to rešio, sve mi je uglavnom stiglo.

da li prodavac dobija na mail i shiping adresu sa ebay i billing/shiping adresu sa paypal-a ?

U prevodu, pokusavati li uopste kupiti kod onih koji kazu da salju samo na proverene paypal adrese i billing adrese?

Na Ebay adresu, oni i ne vide adresu na Paypal-u, već samo da li je verified, ili ne (to je od nedavno).

U prevodu ne moram da brinem ako je neko izricit da salje samo na paypal adrese?

On bi moju paypal adresu video samo ako bih mu platio nesto direktno sa paypal-a, a kad idem preko ebay-paypal vidi samo ebay adresu?

Da, nemoj da brineš, oni Paypal adresu ne mogu da vide. Jedino bi hipotetički mogao da bude problem ako prodavac kaže da šalje samo na Paypal confirmed adresu, jer će videti da ti je adresa Unconfirmed (pretpostavljam da si prijavljen na neku drugu zemlju).

Naravno da mogu da vide paypal adresu, samo posalju zahtev mailom. I to kome je bitno, uradi kad vidi uncomfirmed address.

ovo su onda razliciti slucajevi:
- "If paying by paypal, we can only ship to billing address"
- "we always ship to your paypal address, so if your shipping address is not matched with it, please note that when you pay by paypal"
- "We only ship to confirmed PAYPAL addresses. Your PAYPAL address MUST MATCH your Shipping address"

e sad, paypal za konfirmaciju adrese za nonUSA kaze:
"Add a credit card to your PayPal account. If your billing address is verified, your street address is automatically confirmed. " Da li su onda oni konfirmaciju billing adrese odradili onog trenutka kada su odradili i verifikaciju kartice sa onih 1.5$ ??

Jel' ja nigde ne mogu da vidim da li mi je adresa confirmed, to vidi samo prodavac od koga ja kupujem? (mogu da vidim da mi je nalog confirmed, ali ne znam za billing adresu)

Izvinite ako sam naporan, ali doslo mi :)

Da, mogu da vide adresu na poseban zahtev, ali ne verujem da to neko uopšte radi (naročito ako je neki megaseller, koji nema vremena za pisanje zahteva). Meni nisu pravili problem ni oni koji kažu da šalju samo na Paypal confirmed, čak ni Nemci pi*ajzle :d, ali im uvek objasnim u čemu je stvar sa Srbijom i Paypal-om.

Ako si iz Srbije, a registrovan si na npr. Sloveniju, pisaće ti CONFIRMED. Ali kad na Ebay-u otkucaš pravu adresu (Srbija), onda će prodavac dobiti mejl u kom piše Paypal unconfirmed. Najjednostavnije je da kažeš čoveku da si morao da ukucaš drugu zemlju, jer ovde nema Paypal-a, pa vidi šta će ti reći.

Tebe Paypal ograničava na određene zemlje, i čim ukucaš neku adresu (makar i izmišljenu, samo da je navodno u nekoj od podržanih zemalja) on ti je prihvati kao confirmed.

U najgorem slučaju, prodavac će odbiti da ti pošalje paket i vratiće ti pare.

Ako je u pitanju US seller, a nudi free shipping za USA, a pri tom je vredna stvar, koja ti baš treba, možda ti je najbolje da platiš Brajana sa forwardit.us da licitira umesto tebe ($10).

Zaboravih - navodno, neki prodavci imaju podešeno da Paypal automatski odbije transakciju ako je adresa unconfirmed.

Mnogo se bre zamarate glupostima. Jedino na ebayu shto necesh moci da uradish je kada u aukciji pishe "WE DON'T SHIP INTERNATIONALLY". Takvog choveka nikada necesh naterati da ti poshalje, sve ostalo je stvar razlichitih okolnosti. Recimo, neko ko ima 1000 pozitivnih feedbacka, na ebayu je skoro ravnopravan gradjaninu USA. Skoro svi ce ti sve poslati, verovati za razlichite adrese slanja, itd.

Shto se tiche confirmed adrese, meni su to radili sigurno minimum 30 puta, pa sam morao da im objashnjavam o cemu se radi. Retko ko je rekao, necu da shaljem, ali ja odavno imam puno feedbacka i 100% su pozitivni, neko ko je tek krenuo na ebayu ima mnogo manja prava od naloga kao shto je moj...

Neki prodavci koriste servise za naplatu, Auctiva i sl, koji ne prepoznaju nasu voljenu Serbiu i eto ti problema.
Ja sam imao problem sa jednim velikim prodavcem ciji software za naplatu i stampanje nalepnica sa adresom nije imao Srbiju. Ni posle duze prepiske nisam uspeo da ga ubedim da to resi. Lakse mu je bilo da mi vrati novac :wall:

Da, ali ja narucujem na adresu u Italiji.

Iz nekog razloga Italiju prodavci čeesto izbegavau. Čak i posebno naglase u oglasu da ne šalju u Italiju. Uglavnom tu još navedu Brazil i celu Afriku :D

E da , kakav to problem ima Italija? Uobicno naznace da shiping time za italiju bude vec od regularnog oO

Nazad
Vrh Dno