Šta je novo?

ebay pomoc

Koliko sam shvatio iz cele ebay price ako prodavac ima visok procenat pozitivnog feedback-a jako su male sanse da te zezne a i ako to uradi postoji dosta nacina da se stvar resi. Al su skupe karte *** :zgran:

Pa da, ali isto tako i kupac treba da ima neku istoriju i neki feedback inache prodavac sa dobrim feedbackom moze da ti uvali svashta i na tebe da svali krivicu. Kako je feedback bitan kupcima, toliko je bitan i za paypal/ebay kada dodje do nekog problema, i ko ima veci i "kvalitetniji" feedback, njegova rech je uvek jacha u sluchaju kada nema materijalnih dokaza...

Pa da, ali isto tako i kupac treba da ima neku istoriju i neki feedback inache prodavac sa dobrim feedbackom moze da ti uvali svashta i na tebe da svali krivicu. Kako je feedback bitan kupcima, toliko je bitan i za paypal/ebay kada dodje do nekog problema, i ko ima veci i "kvalitetniji" feedback, njegova rech je uvek jacha u sluchaju kada nema materijalnih dokaza...

Tako je, zato pamet u glavu. Ja sam uspeo da nateram prodavca da mi refundira deo novca, ali uz malo cimanja, a i ne znam šta bi bilo da mi feedback ratio nije 100% positive.

Imate pravo, covek moze da uslika recimo karte za "nivo 4" i naplati cenu a spakuje karte za "nivo 5" a ima recimo 100% feedback. Pretpostavljam da bi jedini nacin da se zastitis bio snimanje otvaranja paketa, znaci lepo snimis da se vidi paket, natpisi, adresa posiljaoca itd. otvoris na licu mesta i ako te zaj.ebe lepo imas crno na belo. :D

Ma dajte... Pa ja sam sa nalogom koji nije imao feedback, znaci krompir feedback dobio par refunda za stvari koje nisu stigle... Jesu bile gluposti do 100$ vrednosti, ali svejedno ti kao kupac si jaci uvek ukoliko roba nije poslata USPS express mail-om, DHL-om ili Royal Mail (GB) intl signed for... Za ove metode slanja uvek ima precizan shipping info i ako stvarno nisi primio robu, dobices refund.

Ma ok da ja primim pošiljku, ali pitanje je šta će biti unutra? Lakše je kod hardvera (malo), ovo je parče papira, jedino da bukvalno snimam kako preuzimam pošiljku i otvaram je. Mnogo mi ovde ima mogućnosti da se opečem, radije bih tražio neku drugu soluciju, ako ne bude izlaza moraću da rizikujem.

Uspeo sam da ispazarim neke gluposti :p, koliko je okvirno vreme isporuke iz USA?

Hvala, to je brze nego sto sam mislio...

Evo par pitanje . Jos nemam iskustva sa eBay-om . Nasao sam nekoliko zanimljivih stvari koji mi bas trebaju . Neke od tih ima i kod nas kao npr LapTop a neke nemaju a to su neke felne .
E sad me interesuje , sa kog eBay-a e najbolje narucivati pre svega zbog cene postarine ? Kako tacno mogu da vidim koliko ce me postarina izaci ? Gde na sajtu to mogu da najdem ? Ja kad odem na neki artikal i posle dole pogledam ono shipping npr osim za UK ne izbaci mi nista vise ?
ZNaci nesto sto bih hteo da narucim je Lap i felne !

Odrace te na carini u to budi siguran. Ako pod postarinom smatras Shiping Cost klikni na vec ponudjenu zemlju i otvorice ti se pop-up gde izaberes neku susednu drzavu jer nema Srbije da vidis ako uopste salju u nas region i koliko kosta. Sa kog e-bay-a da narucujes zbog postarine mislim da nema veze, citajuci postove na ovu temu mislim da je americki spominjan kao ok jer ono svi znaju engleski dok npr. nemce boli paja da pricaju engleski i sve je na nemackom, jedino iz tog razloga. Ovo sve uzmi kao neki putokaz jer ni ja nemam jos iskustva s' narucivanjem preko e-bay-a sve sto znam procitao sam od iskusnih vukova sa foruma.

Najmanji problem je jezik , prevede se sve lako . Meni nije frka carina na neki nacin kad bih znao kad ce to stici na carinu , sa kolima je to lako cekas dok ne naidje smena koji ti odgovara i onda oteras , a sa ovim mi je jedini problem jer nisam tamo dok carine pa picnu sta hoce i koliko hoce pogotovo sto je loto kad ce i u koju smenu stici . ali nije to ni bitno .
jel ima neko neki konkretan primer sta je narucio , odakle , koliko je ispala carina , koliko postarina itd it d, to bih mi dosta pomoglo ?!

Carinjenje se desava u Beogradu, u mom slucaju, ja zivim u Bgd. , a ti si iz Zrenjanina koliko vidim, verovatno da u gradu imate neku carinu, i da ce se cela prica desiti tu, jer roba stize Postom i proces carinjenja je vezan i za Postu. Takva je bila procedura u mom slucaju. Slanjem paketa iz Amerike Global express, stize za 3 dana, nekad i ranije. Vidi ovaj link, sveza je prica sa carine
http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=352560

imamo mi carinu u zr-u za kola ali ne znam da li i sve ostalo spada tu , moram pitati burazera za to .
hvala na odgovorima !

Ne, nemaju te carine veze sa tim, jer ovo stiže poštom, i carini Pošta-Carina.

http://www.posta.rs/struktura/lat/logistika/postanska-spedicija.asp

Tu radi teta Evica .... :) :) :)

ALi ovo:

Odlučite se za našu uslugu jer smo:

* Brži - Prvi dolazimo do informacija, jer se nalazimo pri pošti carinjenja
* Jednostavniji - Dovoljno je da potpišete nalog za uvoz, odnosno izvoz, carinjenje i otpremu pošiljaka prepustite nama
* Pouzdaniji - Raspolažemo poštanskim kanalima distribucije do Vaše adrese
* Najpovoljniji - Postupak carinjenja obavljamo po najnižoj ceni.

Imaš dole i broj u NSu.

Poslednja izmena:
* Brži - Prvi dolazimo do informacija, jer se nalazimo pri pošti carinjenja
* Jednostavniji - Dovoljno je da potpišete nalog za uvoz, odnosno izvoz, carinjenje i otpremu pošiljaka prepustite nama
* Pouzdaniji - Raspolažemo poštanskim kanalima distribucije do Vaše adrese
* Najpovoljniji - Postupak carinjenja obavljamo po najnižoj ceni.

Kako ih nije sramota da pisu to majku li im njihovu!!!:mad::mad::mad::mad:

Ja imam jedan problem, najime prodavac salje worldwide ali na spisku za racunanje postarine nema izracunato za Srbiju nego pise da kontaktiram prodavca. Kontaktirao sam ga i on mi je rekao da to kosta $3.96 USD.
Kako sada ja da dodam tih $3.96 USD kada kupim to od njega, jer i dalje ne moze ebay da mi izracuna za Srbiju?

Kad pokusas da platis, i kada nisi u stanju da sam upises cifru, kliknes na ovo sto sam ti napisao. Druga opcija je da posaljes prodavcu mail da ti napravi invoice...

To ti je u checkoutu iznad linka proizvoda...

Kako mogu da otkazem naruceni paket, posto mi ne odgovara visoka cena postarine i sta se desava ako narucim a ne uplatim novac ?

Poslednja izmena:
Ne mora da znaci. Moze da bude privremeni ban. Meni se isto jednom desilo.

Nazad
Vrh Dno