Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

:p:p:pZnaci zakljucili smo da NISTA NE ZNAMO? Sto volim kad ovako lako dodjem do resenja :)
I sta sad, imamo potpunu slobodu pa kako se zalomi?
Pa, znas kako... raspali ti lepo po search-u, jer je o ovome vec pisano nadugacko i nasiroko, pa sam zakljuci.
***, nema smisla da se ponavljamo i pricamo po 18-i put iste stvari...

Magick je pisao stvarno dosta puta, objasnjavao, borio se... kako bi to trebalo *u teoriji* da bude, te da ne bi smelo da bude razlike da li je telefon otkljucan ili zakljucan - samo ti radi svoj posao, and fix my damn phone!
Sa druge strane, imamo primere *iz prakse*... jednog decka (kazem, mislim da je SOad bio u pitanju), kome su, kada je doneo fon na servis, kenj@li da je pokusavao da ga otkljuca, pa da ga je tako sje8ao... a decko samo pokusao da apdejtuje firmware preko Kies-a, te se zablokirao telefon.
Drugi primer je ona prsata plavusa koju vec spominjah... tj. neko vec, cija to bese drugarica. Odnela na servis, bio otkljucan... kada je zatreptala okicama i protresla bujnim dekolteom, serviser zaboravio na pricu oko otkljucavanja i sve to - te zavrsio telefon u najkracem mogucem roku.

Kazem ti, opali search za ovim, jer ne znam da li je bilo u ovoj temi il nekoj drugoj... mada, najverovatnije jeste u ovoj.

Moj savet u vezi ovoga: metni neku Telenor/mt:s karticu - tj. onu sa cije mreze si i uzeo telefon - u njega kada podjes na servis... pa je izvuci iz fona tamo pred njima kada ostavljas telefon i ponesi sa sobom. Cisto da im zamazes oci, mozda se u tom slucaju i ne sete da gledaju u meniju da li telefon i dalje ima network lock.
Ne moze da se pojaca osvetljenje u pretrazivacu sem tako. A vala ne znam da li si slep kad ti treba onoliko jako, jedino napolju na direkt suncu. Tad potrazi zaklon, neko drvce. :-devil-:
I mene ovo nervira, jer bih voleo da mogu da namestim onoliko koliko ja hocu.. mozda necu na 10, tj. max - ali eto, mozda hocu na 5. Ili 6. Nebitno.
Mislim, voleo bih da mi upamti, i da to pamti i za pretrazivac, i za video player, i za Picsel File Viewer... ma za sve. A ne da svaki put dizem nivo kada palim aplikaciju.
Doduse, za video player jos i pamti nesto, odnosno, koliko se stavi u podesavanjima za "global brightness" (da ga tako nazovem... brightness citavog telefona), tako ce da bude i za video player, po default-u. Ali, sto onda tako nije i za Dolphin browser, ili Picsel?

P.S. Cisto da proverim - svima vama je default nivo brightness-a 4, jel' tako?

Poslednja izmena:
Pazi, to je isto i magick toliko puta potencirao i pisao o tome... i ja se apsolutno slazem sa time - u globalu. I ti, i bilo ko drugi koji normalno razmislja.
Ali eto, imali smo primer (mislim da je bas SOad bio u pitanju, ako me secanje ne vara) da je telefon odnet u servis, a oni tamo poceli da drve kako je pokusano otkljucavanje, pa neuspesno, pa ovo, pa ono... razumes, klasicno sviranje onoj stvari.
Tako da... nista se ne zna.

A trebalo bi da bude - cuti i radi. Radi svoj posao. Opravi mi fon.
Sta te bole jel' iz Telenora ili mt:s-a, i jel' zakljucan na mrezu ili ne.
Taj momak je odneo u servis telefon koji je bio "zamrznut", odnosno blokiran. Oni su pak pokušali da ga nabede da je telefon blokirao neuspelim pokušajima otključavanja, što se prilično često dešava. (Ljudi gurnu karticu drugog operatera ne znajući ništa o "network lock"-ovima i kada ih telefon pita za šifru oni prvo unesu sve nule, pa sve jedinice, pa svoj PIN i kraj... telefon se blokira! :S:)

Bilo kako bilo, to je priča za softverski blokiran telefon (neuspeli fleš firmvera, otključavanje, itd...) i to će uvek hteti da vam naplate jer se takve stvari po pravilu ne dešavaju same od sebe već nepravilnom upotrebom telefona i preteranim pametovanjem. :) Hardverski kvarovi poput pregorelog ekrana, produvanog zvučnika ili nekog defektnog čipa nemaju veze sa tim i garancija se ne gubi samo zato što telefon u softveru nije imao ili je pak imao uključenu ovu ili onu opciju.

Samsungova politika je da njihovi zvanični servisi ne rade dekodiranje/otključavanje telefona, jer time miniraju operatere kao svoje najveće klijente, ali vas ni ne mogu i ne žele sprečavati da to sami uradite. Zapravo... prilično su indiferentni prema tome (ukoliko je otključavanje urađeno prostim unošenjem odgovarajućeg koda, a ne flešovanjem firmvera i prepravkom IMEI koda).

Taj momak je odneo u servis telefon koji je bio "zamrznut", odnosno blokiran. Oni su pak pokušali da ga nabede da je telefon blokirao neuspelim pokušajima otključavanja, što se prilično često dešava. (Ljudi gurnu karticu drugog operatera ne znajući ništa o "network lock"-ovima i kada ih telefon pita za šifru oni prvo unesu sve nule, pa sve jedinice, pa svoj PIN i kraj... telefon se blokira! :S:)

Bilo kako bilo, to je priča za softverski blokiran telefon (neuspeli fleš firmvera, otključavanje, itd...) i to će uvek hteti da vam naplate jer se takve stvari po pravilu ne dešavaju same od sebe već nepravilnom upotrebom telefona i preteranim pametovanjem. :) Hardverski kvarovi poput pregorelog ekrana, produvanog zvučnika ili nekog defektnog čipa nemaju veze sa tim i garancija se ne gubi samo zato što telefon u softveru nije imao ili je pak imao uključenu ovu ili onu opciju.

Samsungova politika je da njihovi zvanični servisi ne rade dekodiranje/otključavanje telefona, jer time miniraju operatere kao svoje najveće klijente, ali vas ni ne mogu i ne žele sprečavati da to sami uradite. Zapravo... prilično su indiferentni prema tome (ukoliko je otključavanje urađeno prostim unošenjem odgovarajućeg koda, a ne flešovanjem firmvera i prepravkom IMEI koda).
... iliti - flesovanjem (tacnije: POKUSAJEM :p flesovanja) firmvera telefona *oficijalnim* Samsung-ovim programom, pomocu *oficijalnog* data kabla koji stize uz telefon... i pritom - sam program nudi opciju flesovanja na poslednji fimver cim se pokrene i uspostavi konekciju sa serverom :D:D:D

P.S. Ceo post ti je odlican i poucan, te stoga nisam hteo da ga sakatim i skracujem kako bih kvotovao samo ovaj deo na koji sam odgovarao... pa zato ostavih sve, a boldirah samo parce ;)

P.S. Cisto da proverim - svima vama je default nivo brightness-a 4, jel' tako?

Svima je 4.

Znaci kao da tezimo ka tome da moze da se otkljuca i da nece praviti problem? Ja cu lepo ako ne daj Boze zatreba poslati svoju devojku da ona sredi problem ako ja ne mogu:-devil-::-devil-: i mene je sredila :p

LM, mene nervira baterija. Ako ga tucem na netu ume da isprazni bateriju za par sati. Sat vremena filma i ode oko 15 %. Sve zivo mi je iskljuceno i svetlina je na 5.
Ako ga ne diram vec ono normalno koriscenje, pola sata price, 10 20 poruka, malo proveravanja poste ono na po 10 min sve ukupno, tada izdrzi skoro tri dana odnosno treci dan uvece na punjac. Nekad i samo do drugog uvece. Da li je to po vama normalno? Vec sam pitao ljude koliko ima traje baterija i svi su govorili po tri cetiri dana!?

Znaci kao da tezimo ka tome da moze da se otkljuca i da nece praviti problem? Ja cu lepo ako ne daj Boze zatreba poslati svoju devojku da ona sredi problem ako ja ne mogu:-devil-::-devil-: i mene je sredila :p
Ako otključaš telefon preko odgovarajućeg koda niko ti zbog toga neće praviti problem (neće im ni pasti napamet da proveravaju da li je bio zaključan i na koju mrežu). A ako ga zezneš neuspelim flešovanjem u svakom slučaju će hteti da ti naplate "popravku". :)

Hardverski kvarovi, koji nisu nastali fizičkim oštećenje, nikada nisu pod znakom pitanja.

LM, mene nervira baterija. Ako ga tucem na netu ume da isprazni bateriju za par sati. Sat vremena filma i ode oko 15 %. Sve zivo mi je iskljuceno i svetlina je na 5.
Ako ga ne diram vec ono normalno koriscenje, pola sata price, 10 20 poruka, malo proveravanja poste ono na po 10 min sve ukupno, tada izdrzi skoro tri dana odnosno treci dan uvece na punjac. Nekad i samo do drugog uvece. Da li je to po vama normalno? Vec sam pitao ljude koliko ima traje baterija i svi su govorili po tri cetiri dana!?
Wi-Fi prilično jede bateriju, kao i na svim drugim telefonima. Ne znam kada si uzeo telefon, ali bateriji generalno treba nekoliko ciklusa da razvije svoj pun kapacitet.

Sa druge strane, ne možeš od smart-telefona očekivati da mu baterija drži više od 2 dana uz "intenzivno" korišćenje svih njegovih funkcija. Ista situacija je bila i sa Nokiom 6120 Classic kada se pojavila... mnogo ljudi je bilo razočarano time što baterija drži "samo 2 dana" jer su navikli na "obične" telefone, ali se kasnije pokazalo da je za telefon nabucan svim tim fičerima to realni maksimum.

Naravno, u početku će ti baterija trajati kraće jer ti je telefon "nova igračka" pa ga stalno čačkaš, kasnije se to vreme dosta produži. :) Evo, ženin Vejv je već treći dan na stendbaju, uz umereno dnevno korišćenje: ~15 min. priče, 5-6 SMS poruka, par fotografija i par minuta surfa preko wifi-a i evo... ima još dve crte. :)

P.S. Samo da napomenem još dve stvari. Prvo, na njenom telefonu je isključen 3G, a izbor mreže je prebačen na manuelno. I drugo... Ima neka priča o UART režimu... neki telefoni su podešeni na "CP UART" a drugi na "AP UART". CP daje bolje performanse, ali ždere bateriju, a AP je sporiji ali mnogo štedljiviji. Pozovi *#8740# i vidi šta ti piše koji je režim.

Poslednja izmena:
Pozivanje tog koda ujedno prebacuje rezim rada iz jednog u drugi.....

Pozivanje tog koda ujedno prebacuje rezim rada iz jednog u drugi.....
Da... to sam i ja sada provalio, tako da ako je bio AP preći će u CP i obrnuto. Pa onda opet ukucaš i tako u krug. :)

Inače, kaži da noviji firmveri >H1 ni nemaju razliku u potrošni između ova dva režima, a da je AP default. Verovatno su optimizovali neke stvari.

Evo poceh da citam na tu temu i zakljucak je za sad sledeci:

AP mod stedi bateriju,ali navodno fon ne radi punim kapacitetom (kazu ljudi po forumima da im se sporije ucitavaju sajtovi,da se cesce desi da izlaze poruke da nema dovoljno memorije,itd...),dok u CP modu fon koristi pun potencijal ali se baterija dosta brze prazni (kazu ljudi da im se posle jednog dana intenzivnijeg koriscenja praznila baterija ).
Moj fon izdrzi jedan dan,ali jedan dan zestokog maltretiranja. Znaci,krenem u pola sedam na shljaku,slusam muziku na slushke do tamo,kad dodjem zasednem da djuskam nfs,kad me to smori pustim mjuzu na zvuchnik do daske,cesto i saljem BT-om neshto,pokazujem slike ortacima itd...
Znachi ekran se bukvalno ne gasi,brightness je na 8,i kad dodjem kuci oko cetri popodne baterija spala na dve crte. :D
Inace,desilo mi se malopre u ovom AP modu da mi se zamrzne fon na 10-tak sekundi dok sam gledao klip na YouTube-u preko WiFi-a. Kad se vratio na home screen,skapirao sam da je ugasio one mrezne widgete koje pogasi kad mu nestane memorije. Znachi,ipak ima neke razlike... A i tripujem da mi stvarno net radi malo sporije nego ranije,mada ovo ne mogu da tvrdim...mozda sam sam sebe ubedio... :)

Kod mene je XJH3 firmware

EDIT:

Sto se tice potrosnje,dosta njih se slozilo da one Locations opcije (GPS i ostale dzidzabidze) pored WiFi-a najvise trose bateriju,pa ko ih ne koristi pozeljno ih je iskljuciti. Nalaze se u Connectivity/Location meniju.

Poslednja izmena:
I meni baterija traje bash fino...iznenadjen sam...par dana ne razmisljam o punjenju...

Poslednja izmena:
Da li je neko imao problem sa microsdhc karticom? Kod mene ne radi ni jedna od dve koje sam probao (8 i 2 GB), a obe rade na nokiji i racunaru preko citaca. Treba li nesto da se odradi da bi telefon provalio da ima karticu? U Podesavanje pa Memorija nemam mogucnost da formatiram karticu. Postoje samo tri opcije koje se odnose na internu memoriju. Inace, jedna kartica je formatirana na racunaru u fat32 sistem i telefon je opet ne vidi.
U podesavanju necega drugog (mozda kamere, zaboravih sad) je zatamnjena opcija izbora kartice za smestanje sadrzaja.

Sledi li mu servis ili ima nesto sto mogu da probam? Hvala.

Ako otključaš telefon preko odgovarajućeg koda niko ti zbog toga neće praviti problem (neće im ni pasti napamet da proveravaju da li je bio zaključan i na koju mrežu). A ako ga zezneš neuspelim flešovanjem u svakom slučaju će hteti da ti naplate "popravku". :)

Hardverski kvarovi, koji nisu nastali fizičkim oštećenje, nikada nisu pod znakom pitanja.

Wi-Fi prilično jede bateriju, kao i na svim drugim telefonima. Ne znam kada si uzeo telefon, ali bateriji generalno treba nekoliko ciklusa da razvije svoj pun kapacitet.

Sa druge strane, ne možeš od smart-telefona očekivati da mu baterija drži više od 2 dana uz "intenzivno" korišćenje svih njegovih funkcija. Ista situacija je bila i sa Nokiom 6120 Classic kada se pojavila... mnogo ljudi je bilo razočarano time što baterija drži "samo 2 dana" jer su navikli na "obične" telefone, ali se kasnije pokazalo da je za telefon nabucan svim tim fičerima to realni maksimum.

Naravno, u početku će ti baterija trajati kraće jer ti je telefon "nova igračka" pa ga stalno čačkaš, kasnije se to vreme dosta produži. :) Evo, ženin Vejv je već treći dan na stendbaju, uz umereno dnevno korišćenje: ~15 min. priče, 5-6 SMS poruka, par fotografija i par minuta surfa preko wifi-a i evo... ima još dve crte. :)

P.S. Samo da napomenem još dve stvari. Prvo, na njenom telefonu je isključen 3G, a izbor mreže je prebačen na manuelno. I drugo... Ima neka priča o UART režimu... neki telefoni su podešeni na "CP UART" a drugi na "AP UART". CP daje bolje performanse, ali ždere bateriju, a AP je sporiji ali mnogo štedljiviji. Pozovi *#8740# i vidi šta ti piše koji je režim.

Sve ovo znam i sve sam ovo poukljucivao. Izgleda da je to normalno stanje baterije. Imam tel vec 2 3nedelje. Navikao sam na p1 koji je tukao minimum tri dana a bude po 4. Isto sam ga koristio i za yt i za slikanje radio dosta poruka a isto ima i veliki touchscreen ekran.

Kad ga normalno koristim onda je ok baterija ali ako pustim film ili idem na net, cini mi se da za 3,4 sata ode sve u nepovrat.

Znaci,krenem u pola sedam na shljaku,slusam muziku na slushke do tamo,kad dodjem zasednem da djuskam nfs,kad me to smori pustim mjuzu na zvuchnik do daske,cesto i saljem BT-om neshto,pokazujem slike ortacima itd...
Znachi ekran se bukvalno ne gasi
work time<phone time

To mora da je neka državna služba ;)

E, al pazi, igra NFS dok se ne smori, ne dok ne počne da radi ;) A onda muzika do daske, znači ni oko njega niko ništa ne radi, pa mao razmenjuju materijal preko BT, itd. Ekran se ne gasi do kraja radnog vremena, al ne zato što moraju da ga dočekaju, nego zato što im je tako prokleto zabavno. :D
Sasvim je jasno da takva atmosfera postoji još samo u državnim firmama :D

Sasvim je jasno da takva atmosfera postoji još samo u državnim firmama :D

Pa da,mislim da je bilo ochigledno. :D Sad mi je najjachi trip da poklapam one matorce shto 'njaju kako su oni "radili&stvarali pola zivota",a mi lenchuge. Sad vidim kako su svi radili...ubishe se od posla.

Nego,malo o temi:

Eve jedan gotivan,svezi widget:
Fast Home

Description

This widget provides easy access to major search engines with one click: just write directly into the search widget and choose the desired site. You will be connected directly to the desired page with your search set.

http://www.samsungapps.com/topApps/topAppsDetail.as?productId=G00000168260&listYN=Y

Pa da,mislim da je bilo ochigledno. :D Sad mi je najjachi trip da poklapam one matorce shto 'njaju kako su oni "radili&stvarali pola zivota",a mi lenchuge. Sad vidim kako su svi radili...ubishe se od posla.

Payback is a bitch :-devil-:

Ovaj KIES je toliko Go*no od softvera da ja nemam reci...
Evo,od juce je resio da nece da detektuje fon u kies modu,,makar ja dubio na glavi...grrr
Da napomenem da mass storage mod radi sasvim normalno. Znaci nije problem u kablu,fonu,kompu...ne,on je resio da me 'ebe i to je to....:mad:

Ovaj KIES je toliko Go*no od softvera da ja nemam reci...
Evo,od juce je resio da nece da detektuje fon u kies modu,,makar ja dubio na glavi...grrr
Da napomenem da mass storage mod radi sasvim normalno. Znaci nije problem u kablu,fonu,kompu...ne,on je resio da me 'ebe i to je to....:mad:
lose su odradili kies to je definitivno mada sa druge strane pravljen je za win7 i mozda ga nesto zeza sto mi vecinu programa nemamo legalno. Ko zna...

Brate,juce je redio danas ne radi. To je sve sto imam da kazem na tu temu. Gledao sam na netu nesto malo,i napisase ljudi romane o tome kako da rese ovo....

Opa! Odakle ti? Ja ga još ne vidoh na samsungfirmwareworld, mysamsungwave, badadevel... i mnogim drugim forumima.

Jel ima neko ideju kako da nateram kies da detektuje telefon? :)

Probah vecinu onih saveta sa mysamsungwave ali mrka kapa.

Sad kad rekonstruisem situaciju,koliko se secam problemi su poceli posle apdejta windowsa. Mislim da se posle toga i kies nesto apdejtovao,i tu negde je krenulo nizbrdo...:D
Mada,deluje mi da je problem vise na relaciji win-kies nego u samom kiesu. Deluje kao da win jednostavno ne instalira drajvere za telefon...

pretpostavljam da si probao da deinstaliraš KIES, očistiš registry, i ponovo ga instaliraš...

Prvo na spisku...:)

Kazem,izgleda nije problem ni u samom kiesu koliko u win-kies relaciji. Cak imam utisak da win ne prepoznaje/instalira fon ispravno. Samim tim se ne vidi ni u kiesu.... Ma zavrzlama... :D

Ima Swype!!! :banana:

Who gives a damn!!! :D:D:D

Prvo na spisku...:)

Kazem,izgleda nije problem ni u samom kiesu koliko u win-kies relaciji. Cak imam utisak da win ne prepoznaje/instalira fon ispravno. Samim tim se ne vidi ni u kiesu.... Ma zavrzlama... :D

Meni to i na Galaxy-u radi a i na tom tvom mi je radio istu stvar, Kies je cudo nevidjeno :)

Vrh Dno