Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

^^ Hahahaha! Papuča! :D

Da... Veći ekran bi trebalo da automaCki znači i bolji, ali mislim da ipak postoji neka razumna granica. Žene i ljudi sa manjim šakama sigurno nisu oduševljeni tim "papučama". A tek oni "padovi"... :) Nisu ni za džep ni za torbu... :S:

Da ne bude "kiselo lisici grožđe"... Ja bih još i voleo da imam tako neki gadžet, ali mislim da mi je Galaxy S negde na gornjoj granici gabarita telefona za svakodnevnu upotrebu.

Što se maske tiče, to se da promeniti... ali ako u ovlašćenom servisu kompletna maska za 6120c košta 35€, baš se pitam koliko bi koštala u Romingu ova metalna za Vejv. :S:

Zamisli koliki su tek oni sa 4,3" a :D :D :D mislim da im Ericssoni, Nokie i Motorole stare otprilike 10-15 god zavide :d
Kako dobroooo izgleda ova black varijanta...
Ma nema sta da zamisljam... video, probao (HD2)... thanks, but no thanks! :)
Preveliko... i 4" mi preveliko, 4.3 je vec izivljavanje. Meni je 3.5" neka mera... 3.7 plafon :)
Tako sam, uostalom, i birao ovaj fon - nisam hteo Galaxy S pre svega zbog toga, jerbo jos uvek koristim fon pretezno jednom rukom ;)

Mada, posto ce sledeci fon da mi bude verovatno ona zverina od Galaksije S2, mozda mi je vreme da polako pocnem da se navikavam na te papuce... :D:D:D

hahahahhhaaha.
Osnovna razlika je u tome sto je kod nas PDV 18 a kod njih 23%, i ti kad ovde kupujes bilo sta placas pdv,a u madjarskoj isto platis ali ti posle vrate taj novac tako da je extra i to se nama (strancima u njihovoj zemlji)isplati,a plus sto je u startu jeftiniji i jos kod ti vrate porez...
Ma transport je naravno isti za sve..Nema razlike dal smo to mi ili madjari.Jednostavno mi se vise "ugradjujemo" i to je to.Ta sva razlika ide gazdama u dzep.Takav je dogovor svih i to je to.Ne verujem da cemo ikad imati jeftinu tehniku.

kakva Madjarska, sta je to? sta ima tamo....??? :d
znam da ima veliki porez 25% , ma tamo se ne isplati..... :smoke:

Off-topic:

Juče sam držao u jednoj ruci Wave a u drugoj Galaxy S i moram reći da sam se iznenadio koliko Galaxy S ima veći ekran! :zgran: Dimenzije na papiru su jedno, ali u realnosti to izgleda dosta drugačije...

Po meni samo taj veći ekran vredi bar 50-70€, ALI... Telefon je cigla naspram Vejva koji je pak mnogo elegantniji i čvršći. :)

Jes veci...al je si li primetio ostrinu slike, tu Wave mora biti bolji, jer je dijagonala manja a rezolucija veca...ja kad god upalim ekran...odusevljavam se iznova... :D

Ja skinuo mape direktno iz navigatora...srbija nesto sitno...ima samo glavnih magistrala i puteva i nista vise...sklinuo sam madjarsku i austriju...posto ce mi trebati i one su puno vece i detaljne...samo mi nije jasno jel ovo trial verzija ili ne...posto nigde ne mogu da nadjem taj podatak u software-u?

btw. NAVTEQ nema detaljnu mapu za Srbiju sto mozete videti i OVDE tako da je ta cifra od 100eur bacanje para

Poslednja izmena:
Uzeh ga i ja konacno. :D

Necu jos nista da komentarisem,moram prvo da se igram dan-dva... :D

Ustvari 'ocu-ekran je zlo&naopako. :D

Jes veci...al je si li primetio ostrinu slike, tu Wave mora biti bolji, jer je dijagonala manja a rezolucija veca...ja kad god upalim ekran...odusevljavam se iznova... :D
Kako to mislis "rezolucija veca"... Wave i Galaxy S imaju identicnu rezoluciju - 480x800.

Pixel density, on the other hand, je nesto sasvim drugo...
samo mi nije jasno jel ovo trial verzija ili ne...posto nigde ne mogu da nadjem taj podatak u software-u?
Ni ja isto takodje :)

Bejase prica da je 30-day trial, ali, sto kazes, nigde to ne pise, niti pak koliko je jos dana preostalo... gledah onaj "About" unutar samog programa, nema nis'.
Ah well, videcemo vec za koji dan, kada i meni prodje tih 30 dana od prvog pokretanja :p

2 R_O_N_I_N:
Ma, ti si slep kod ociju, ne valja ovo nista... prenabudzene boje, mutna slika, nista se ne vidi na Suncu... tako mu otprilike dodje kad se sumira u ocima "znalaca" :d

Poslednja izmena:
2 R_O_N_I_N:
Ma, ti si slep kod ociju, ne valja ovo nista... prenabudzene boje, mutna slika, nista se ne vidi na Suncu... tako mu otprilike dodje kad se sumira u ocima "znalaca" :d

Nisam expert,pa ne bih da se upustam u strucne rasprave,ali meni je ovo do yaya. :)

Po prvi put u životu imam Samsung phone (KaraWave), a promenio sam ih ko zna koliko. Nešto razmišljam, ako se Samsung i dalje bude držao politike da Super AMOLED ne daje drugim proizvođačima, onda ću ubuduće koristiti isključivo Samsung telefone, jer Super AMOLED po meni nema konkurenciju.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, da li vam radi slowmotion snimanje? Meni nije radilo ni kad sam uzeo telefon a ni sada posle update firmware-a, samo izbaci camera error na kraju snimanja i video secka ko besan. Svi drugi modovi kamere rade normalno. A da, snimam na memoriju telefona, karticu nemam jos uvek.

Mwni shljaka ok,bash juce sam se igrao sa tim...

Jel zna neko u cemu je fora sa ovim Samsung Apps-om?
Kad ga pokrenem iz kiesa izbaci poruku "the server committed a protocol violation. section=responsestatusline" i ugasi se. A kad odem na sajt samsung Apps i skidam odatle sve shljaka ok...

Pretrazio sam temu ali ne videh da se ovo pominje. Kakva je podrska za skype? Da li podrzava samo tekstualni chat, samo audio ili i video pozive (uz front kameru)?

edit: koliko sam izguglao, phonebook podrzava skype kontakte, ali nista od skype aplikacije :(
Postoji li nezavisni klijent? Telefon mi se cini (skoro) savrsen za moju gospodju, samo jos da taj skype radi ... :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Jel' samo mene cima kies ili nas ima josh? :)

Zali se jos ljudi po netu,izgleda je neki bag sa apdejtovanjem...

Sta te bre cima? :)

Eh, vi newbie-ji, nista vam bre nije potaman :p

Ma ne cima mene,cima kies. :D
Kad skidam preko kompa neku aplikaciju sa Appsa,samo izbaci neku retardiranu poruku da moram da update-ujem kies da bi skinuo to sto 'ocu,i onda kao nesto update-uje,restartuje kies posle nekog vremena (pritom ne update-ujuci nista:)) i tako sve u krug....

I ondak se ja smorim,uzmem fon u shake,ukljucim wireless i sve shljaka k'o podmazano... :D

Videh i na onom Wave forumu da su poceli da se zale na tu temu. Pisao neki lik Samsungovom supportu,i navodno su mu odgovorili da je neki bag i da rade na tome.. :)

EDIT:

Evo sad skida neki update,izgleda im je bio zagusen server. Update-uje se kies na 1.5.3.10093.31 verziju...

Poslednja izmena:
A, to... e jeste, *****ava nesto Kies - prilicno standardno za njega :)

Cepaj preko fona i uzivaj ;)

Pa pazari :)

Il' o's i to da ti prodam? :d
(ionako se nesto razmisljam da predjem na 16GB - iako jos uvek nemam realnu potrebu :p)

Ja uz'o TakeMS od 8GB, klase 6, za ~2200 din. :) Savršena je! :p

16GB nisam uzeo samo zato što nisam mogao da je nađem u toj brzinskoj klasi. :(

Aha, mislim da kod nas uopste nema 16GB klase 6... a sto se mene tice, zna se - nista ispod Class 6 :smoke:
(iako je daleko od toga da je klasa 4 neupotrebljiva, cisto da se razumemo... radi to sjajno i bez ikakvih problema :))

P.S. Ja i hocu RONINu (ne mog' se bakcem sa donjom crtom! :D) da prodam taj isti TakeMS klase 6 od 8GB... :d

Aha, mislim da kod nas uopste nema 16GB klase 6... a sto se mene tice, zna se - nista ispod Class 6 :smoke:
(iako je daleko od toga da je klasa 4 neupotrebljiva, cisto da se razumemo... radi to sjajno i bez ikakvih problema :))

P.S. Ja i hocu RONINu (ne mog' se bakcem sa donjom crtom! :D) da prodam taj isti TakeMS klase 6 od 8GB... :d

Opet me lozi cho'ek...ccc...:p
:d

Za tebe nema nista, ti si Android-as! :smoke:

Vrh Dno