Šta je novo?

FIFA 11

Ajd razumem da neko ko voli PES kinji neke stvari u FIFI tipa sut i sl al da neko kaze da animacije igraca u FIFI ne valjaju i da PES tu sije FIFU je zaista notorna glupost.
To se vec vidi golim okom pa je cak i Boris to shvatio;)

Ne znam bas :) Pogledaj slobodne udarce u pes-u, suteve, guranje igraca, kad mu oduzmes loptu pa izgubi balans.. prelepo izgleda, svaki put vidim nesto novo... U Fifi se bolje vezhu animacije, ne izgleda tako isprekidano kao u pes-u, bas fluidno izgleda, ali sami pokreti i potezi.. ne znam..

Jel ti i Boris otvarate neku firmu ? Mozda ce se zvati '' ko ce vise smoriti u FIFA temi " ?

ne znam ko ti je taj ortak, ne visim na ovoj temi.

A ti mora da si neki mnogo ******* duhovit lik a? :smackbum:

grafika izgled igre i animacije u Pes 2011 su nekoliko svetlosnih godina ispred fife...ja ne znam ni sto ja kret*n raspravljam to s botovina na ovoj temi... necu vise

Pozdrav

Poslednja izmena:
Borise, govorim o proslom PES-u. PES je tek sa ovom verzijom dobio zaista odlicne animacije. Medjutim ima tu jos mesta za napredak iako sam i ja sam odusevljen.
Naravno to je super jer ce se igrati obe igire. I meni se grafika mnogo vise svidja U PES-u. I nervira me kolorit FIFE.

Sto se tice ovog svalera od ^ uzaludno je trositi karaktere na takve likove :)

Ajd razumem da neko ko voli PES kinji neke stvari u FIFI tipa sut i sl al da neko kaze da animacije igraca u FIFI ne valjaju i da PES tu sije FIFU je zaista notorna glupost.
To se vec vidi golim okom pa je cak i Boris to shvatio;)

Upravo to, da je spomenuo šuteve, centaršuteve, i uopšte fiziku lopte kada je u vazduhu, pa da se složimo. Dobro da nije spomenuo ponašanje golmana i njegove animacije kao prednost PES-a :)

Poslednja izmena:

grafika izgled igre i animacije u Pes 2011 su nekoliko svetlosnih godina ispred fife...ja ne znam ni sto ja kret*n raspravljam to s botovina na ovoj temi... necu vise

Pozdrav

A ti si mnogo dosadan i naporan lik . Koga briga za PES u FIFA temi ?

Animacije bolje u PES-u :d . Ajde , molim te , drzi se svog Robo Cop fudbala , i mani se nas .

Kako volim kada covek koji igra samo jednu igru i pljuje drugu bez davanja sanse nas naziva botovima :).

Borise, govorim o proslom PES-u. PES je tek sa ovom verzijom dobio zaista odlicne animacije. Medjutim ima tu jos mesta za napredak iako sam i ja sam odusevljen.
Naravno to je super jer ce se igrati obe igire. I meni se grafika mnogo vise svidja U PES-u. I nervira me kolorit FIFE.

Sto se tice ovog svalera od ^ uzaludno je trositi karaktere na takve likove :)

Ja sam prokomentarisao par klipovao s ove teme koji su blago receno smesni...a ovde nekima kao da sam majku opsovao...

Nemoj ti samnom svalerom da raspravljas, daleko od toga da i ja hocu sa vama da raspravljam...

Pratim simulacije fudbala intenzivno skoro 15 godina, sve fife i sve pesove sam igrao i za mene je prvo simulacija fudbala pa svi ostali zanrovi, znam jako puno ljudi koji igraju "fudbalicu" i znam sta raja voli, i odma da vam kazem da su ljudi koji vole ovaj najarkadni fudbal u manjini u Srbiji...

Igraci u fifi kao da imaju po jedan zglob na svakom udu a kicma kao da je sipka metalna...dueli i remplovanje su stvarno komedija...

U vreme PES-a 2008 ja sam pikao PES6 i fifu i totalno sam bio razocaran u japance, ali sada najiksrenije i bez trunke sarkazma - pes je sada jako mnogo ispred fife da je to nemerljivo...

U zivotu su mi se 3 fife svidele od kojih nijedna nije mladja od 6-7 godina...

@shin-bojan, ja prvenstvno igram simulacije fudbala a ove ostale igre kako koju...i bez lazne skromnosti od velike vecine ovde sam kompetentniji...

Pozdrav

Poslednja izmena:
Pratim simulacije fudbala intenzivno skoro 15 godina, sve fife i sve pesove sam igrao i za mene je prvo simulacija fudbala pa svi ostali zanrovi, znam jako puno ljudi koji igraju "fudbalicu" i znam sta raja voli, i odma da vam kazem da su ljudi koji vole ovaj najarkadni fudbal u manjini u Srbiji...
Neki od nas igraju i vise od 15 godina. Kakve to veze ima?
Koji je to "najarkadni fudbal"?

dueli i remplovanje su stvarno komedija...
Gresis, dueli u PES-u su bili komedija, sada su samo losiji.

U vreme PES-a 2008 ja sam pikao PES6 i fifu i totalno sam bio razocaran u japance, ali sada najiksrenije i bez trunke sarkazma - pes je sada jako mnogo ispred fife da je to nemerljivo...
Igrao si u to vreme pc Fifu? Strasno.

Covek igrao FIFU kada je bila stvarno smesna i totalno arkadni fudbal i kaze daje ta bila najbolja :)
WTF?! :)

Kako ne kapiraš - FIFA je tad bila smešna arkadica - iz istog razloga je igrao i next-gen PESove i uživao u istim. Svi oni sada spominju kako su u to vreme ipak igrali PES6 samo zato jer je i slepcu jasno koliko su te verzije bile gadne. To naravno nije ni pomišljao dok su iste bile aktuelne. Isto kao što Boris pljuje po PES2010 tek sada a ja sam bio lud što sam pričao isto mnogo ranije :)

PES 2011 ostavljam van ovog konteksta, isuviše je rano pričati a po prikazanom demou ima sasvim fine tendencije da bude dobra simulacija. To će reći svako ko nije fanboy i ja sa tim nemam problema. Meni ni iz džepa ni u džep.

Ali dobro, ne krivim ga, čovek navikao da igra samo narodne verzije igara a da usput izdvaja po 150€ da kupuje besne grafičke da bi to moago poterati na pristojnoj rezoluciji. Kad stavimo FIFU11 za PC i PES2011 jeste tesno, pogotovu ako ga igra neko ko je navikao na silovanje jednog igrača do prekosutra i uz to igra na d-pad a desni analog za dribling je novina za koju je saznao tek u PES2011. Trigger run je, naravno, misaona imenica. U takvoj borbi svakako da će ono na šta si naviknut dominirati. Neće svako da prihvati da uči nešto iz početka, previše je to ego-frustracija ma koliko igra bila dublja i konkretnija. A ima nečeg i u tome da ti drugari kažu "bravo majstore" kad kažeš FUFA a ne FIFA ;)

Za šesticu mogu i da razumem što je igrao, svi smo je tada igrali jer nije bilo šta drugo da se igra. I svi smo se lepo oduševljavali čuvenim povratnim loptama i šutevima iz prve kao da je projektil izleteo i to sa bilo kojim igračem na terenu i gutali to što si iz slobodnjaka jedino mogao da daš gol u regionu od 20m i to samo ako pipneš krug umesto da napuniš šut. Problem je kad se navikneš na to i prihvatiš kao "normalnu stvar". Onda ti posle neće smetati ni to što je igra glavom osakaćena, što odbrana kao i da ne postoji, što prošle 2-3 godine slobodnjake lakše daješ kad napuniš krug do kraja i držiš na dole, što najbolji golmani prave gore greške nego Arsenalovi golmani u toku cele karijere, a ocene koje su nerealne i totalno pogrešne pravdaćeš patchevima koji pravi community jer ionako igraš samo offline. Čak ćeš ići u tu krajnost i početi da pravdaš te ocene.

Sve vreme ćeš pričati kako se radi o simulaciji i igri koja se bazira na oponašanju realnosti a neće ti smetati to što je jedan Olić znatno brži nego Messi i što Pique ima za nijansu neprecizniji šut nego neki ofanzivci. I sve ćeš to nabudžiti pričom kako većina igra PES u Srbiji a većinu u celom svetu ćeš zaobići kao argument jer zna se da samo Srbi znaju šta valja ;)

Ali, ako zaista voliš simulacije i igraš ih 15 godina meni jedna stvar zaista ne ulazi u glavu - ljudi širom sveta stavljaju FIFU ispred PESa već četvrtu godinu za redom i ti ne dobijaš potrebu da odvojiš mesec dana da je isprobaš a zoveš sebe ljubiteljom simulacija?

Čak ni to nije probem, nego to što imaš potrebu da pljuješ igru u podforumu za konzole a kojoj nisi čak ni pružio priliku već je igraš na amateur težini jer je to jedina težina za PC demo.

Poslednja izmena:
looool

Animacije bolje u PES-u, Fizika ?????

hahahaah , neko je bezo sa chasova fizike a uz to i slabije vidi .Ae bezi bre!!!!

Posto 99% vremena provedem igrajuci ''klanske utakmice" , (10vs10 online sa klubom ) zanima me kako su resili problem sa stoperima ukoliko imas manjka pravih igraca i nikoga nema da pokriva tu poziciju .

Da li ce i dalje stoperi biti metar i pola cevapa sa ukupnom rejtingom od 23 :D

Pozdrav

Hehe...Playboy i jos iz Zemuna! :D

uh ne znam šta da kupim. Šta mi Vi preporučujete PES ili Fifu i zašto ? :)) Svake godine isto. Ja uopšte ne razumem zašto se ljudi prepiru šta je bolje i kakve to veze sa vezom ima. Meni je recimo bolja Fifa i uvek sam spreman da je kupim kakva god da je. To je moje mišljenje Drugima je bolji PES i to je njihovo mišljenje. Zato su valjda i napravljene 2 teme i za Fifu i za PES. Da li vi što se prepucavate imate neki cilj što pljujete po nekoj od igara dali po Fifi dali po PES. Ako imate baš bih voleo da mene neupućenog prosvetlite, ako još mogu da se uzmu neke pare za to, onda Vas u potpunosti razumem.

Poslednja izmena:
uh ne znam šta da kupim. Šta mi Vi preporučujete PES ili Fifu i zašto ?

Koliko sam upućen u tvoje preference s obzirom da ne voliš da igraš online toliko i uživaš u manager modu i igra protiv CPUa te sasvim zadovoljava, verujem da bi PES bio sasvim OK igra za tebe ove godine.

Posle 15-ak utakmica odigranih na legendary, zakljucujem:

Fudbal je ista Fifa 10, sa novim animacijama i boljom grafikom. Stvarno mi nije jasno jos koliko ce da guraju isti fudbal? Ocekivao sam nesto novo, nesto realnije, a dobio isto. Ping-pong i dalje postoji u igri, samo kako kad. Neki put se normalno dobacuju, a neki put.... Gradjenje lopte je mnogo teze nego u ranijim verzijama. Suteve glavom su nacisto sjebali, tj. isti su (ruzni) kao i u Fifi 10. Centarsutevi su isti kao i u world cup-u. Golmani brane na foru, kao i u fifi 10 mnogo ces lakse da das gol u blizi ugao nego u dalji. Stadioni su prelepi stvarno, pogotovo na Parminom mrezice su sjajne. Itd... Ja sam razocaran iskreno, jer sam ocekivao novo, a dobio prepakovanu Fifu 10. Negde su ga malo ubrzali, negde malo usporili, nesto sjebali, nesto dodali, uglavnom isti fudbal.

Sto se tiche suteva, izvalio sam kako dati gol a da ti golman ne odbrani svaku :)

Ovde kad sutirate, nemojte felsirati loptu, tj. drzati analog u pravcu auta jer ce lopta otici pored gola. Nego kud uperite analog tu lopta ide zafelsirana ili ne.

Ja igram na normal brzini, i iskreno malo mi je brzo, mozda vratim na slow.

Je l' moze nekako da se promeni metricki sistem? Nisam nashao nigde u opcijama...

Takodje, ne postoji nikakav trening u timskom Career modu?

Igrao sam malo juche sa drugarom i moram priznati da mi je poprilichno splasnuo prvobitni entuzijazam...Igra jeste dosta drugachija od PES-a, u nekim navratima i bolja, i to je vrlo pozitivna stvar (posebno za nekog ko je zeljan promene i ko je zadnjih godina odigrao par hiljada PES mecheva :d), ali i FIFA pati od gomile bagova i nelogichnosti... :(

Izgleda da ce ipak biti FIFA - PES 50%-50% ove sezone :)

Je l' moze nekako da se promeni metricki sistem? Nisam nashao nigde u opcijama...

Takodje, ne postoji nikakav trening u timskom Career modu?

Igrao sam malo juche sa drugarom i moram priznati da mi je poprilichno splasnuo prvobitni entuzijazam...Igra jeste dosta drugachija od PES-a, u nekim navratima i bolja, i to je vrlo pozitivna stvar (posebno za nekog ko je zeljan promene i ko je zadnjih godina odigrao par hiljada PES mecheva :d), ali i FIFA pati od gomile bagova i nelogichnosti... :(

Izgleda da ce ipak biti FIFA - PES 50%-50% ove sezone :)

Da li mozes da navedes koji su to abgovi i nelogicnosti?

Ukoliko postoji neki baš izraženi bag koji uništava normalan tok igre, biće vrlo brzo patcheva koji će to regulisati. Bilo je takvih problema u FIFI09 i nije prošlo ni mesec dana i bili su regulisani tako da takvi bagovi ne treba previše da zabrinjavaju.

A ako ima nekih drugih, navedi ih, možda nije u pitanju nelogičnost, već samo navika iz PESa koja ne prolazi ovde ;)

Iskreno, ne secam se sad bash najbolje, ali znam da sam se poprilichno iznervirao juche :)

Bice josh session-a u skorije vreme, pa cu onda pod svezim utiskom izdiktirati shta mi se ne svidja i shta mislim da su bagovi i nelogichnosti...

Znam da je bilo neshto u vezi golmana i odbrane...

Pretpostavljam da ne moze nikako da se prebaci u cm i kg?

Ne može. Računaj da oni koji su 6'4 su poprilično visoki :d

Vrh Dno