Šta je novo?

FIFA 11

pokusava da iritira kao vladimir u pes temama :)

inace po vladimirovom metakritiku, fifa 10 je imala skoro 20 vecu prosecnu ocenu od pes 10, dok je u ovim dosadasnjim preliminarnim rezultatima razlika svela na oko 2 :)

Sa tom malecnom razlikom sto vladimir makar odigra obe igre pre nego sto komentarise. Stavise, PES demo sam igrao neuporedivo duze od FIFA demoa a na PESu 2010 cak imam i vise trofeja nego na FIFI. I sa tom razlikom da u mojim komentarima nema zle namere vec iskljucivo utisak baziran na onom sta sam odigrao. Nisam niciji fanboy i sutra kada PES bude bio bolji od FIFE oberucke cu ga prihvatiti, bas kao sto sam prihvatio FIFU09 posle dve godine igranja sestice jer mi je bilo muka od 2008 a PS3 nisam imao. Ako ti izjednacavas ta dva pristupa, super, ali to govori o tebi, a ne o meni.

Po metakritiku FIFA10 ima 91 PES 2010 78, sto je za PES najvisa ocena od sestice i to se opet poklapa sa mojom tvrdnjom da je PES2010 najbolji nextgen PES do sada ali opet slabiji od sestice. PES6 je imao gotovo identicnu ocenu kao FIFA10 sto ja i dan danas tvrdim da jeste tako, tj. da je FIFA logican nastavak starog PESa. A metakritik predstavlja upravo presek svih relevantnih medija a ne necije zasebno misljenje. Dakle tu ima i PES i FIFA naklonjenih medija ali i onih objektivnih i onih manje objektivnih. Zato to po meni i jeste relevantnija ocena od casopisa ponaosob.

Ocene za 2011 verzije su jos uvek nedefinisane ali ako utisak sa demoa bude prenesen na full verzije upravo ce takav utisak i meni biti po pitanju PES vs FIFA - mrtva trka i stvar navike, preferenca i ukusa.

Poslednja izmena:
Ocene za 2011 verzije su jos uvek nedefinisane ali ako utisak sa demoa bude prenesen na full verzije upravo ce takav utisak i meni biti po pitanju PES vs FIFA - mrtva trka i stvar navike, preferenca i ukusa.

cheers

Mora da kasni plata pa otud ovakvi komentari :d
Ljudi, opustite se, ko ne vidi da se ja zaebavam ovde onda skinite neki smisaozahumor.exe :) Meni igra ne lezi i to je to, ali stvarno ne vidim da nesto previse smaram ostale koji uzivaju+ :)
Nego Wladimire, jesi ti mene izbrisao iz PSN liste, zasto te nemam? :d

Nego Wladimire, jesi ti mene izbrisao iz PSN liste, zasto te nemam?

Izbrisao jer mi je trebalo mesto za neke inostrane FIFAše a kako si tada igrao samo PES a ja samo FIFU, ti SF IV ja Tekken, *** :)

Dobro ti dobro :d

Stvarno je poceo da mi smeta taj limit, i ja sam brisao gomilu ljudi, a sada ce mi opet trebati dosta mesta sa novim PES-om, GT5...

Postoji limit? Koliko ljudi?
Vladimire, dodaj me, pa da igramo Tekken ;).

100

Postoji limit? Koliko ljudi?
Vladimire, dodaj me, pa da igramo Tekken ;).

Imam za sad samo peticu. Videću da nabavim šesticu uskoro.

Borise, mogao bi da se malo animiraš kod mene na forumu sad kad imaš pristojan fudbal pa da oživimo i PES na PS3 konzolama. FIFA uveliko radi punom parom ;)

Kako da ne kupis pored ovakve reklame :), svaka im se dala za "We are 11" :)

Borise, mogao bi da se malo animiraš kod mene na forumu sad kad imaš pristojan fudbal pa da oživimo i PES na PS3 konzolama. FIFA uveliko radi punom parom ;)

Znas da me mrzi to opasno, ne mogu nista da obecam :)

Jel neko zabranio KONAMIju da se sam doseti istog naziva? PR radi svoje :)

Jel neko zabranio KONAMIju da se sam doseti istog naziva? PR radi svoje :)

Pa dosetili su se pre mnogo godina :D I sta uopste znaci recenica We Are 11? :) Jel to uopste pravilno da se tako kaze.. jedina poenta je provokacija, kao i ona izjava da su "clearly superior", kako ih blam nije.. :)

Cela rečenica ide "No matter how many we are, we are always 11." Da li je pravilno, pa možda nama zvuči "pogrešno" ali kapiram da ima veze sa britanskim slengom. Opet kažem kad PES već ima igru koja se zove WE Eleven, stvarno je neverovatno glupo što to prvi nisu iskoristili za frazu, a s obzirom da je nova FIFA naslednik starog PESa rečenica mi skroz ima smisla :p

Poslednja izmena:
Hahah, pa da, pravi naslednik :D To samo ti mozes da izgovoris majkemi, nikog jos nisam cuo da kaze tako nesto :d

Naravno, ja sam izgovarao i da PES2008 ne valja u vreme kada su se svi čudili kako to mogu da kažem, navikao sam da budem korak ispred vremena ;)

Pojavio se prvi "narodnjak" za Xbox 360, ali na našu veliku nesreću od jezika samo: nemački, italijanski i mađarski.

Ja znam nemacki... :D

Uglavnom Fifa je ocenjena od strane nemackog GamePro-a koji je pre neki dan ocenio PES sa 88%...

Fifa je dobila 90%!

Uh, nemacki...

Ja, ja, das ist ein offside! Kaka war im offside! :D

Da li se nemacki jezik odnosi samo na menije ili i na komentatore? Ako su samo meniji u pitanju, to bi jos mogao da "svarim" ali da slusam nemacke komentatore, to tesko! :) A ni madjarskih nisam bas zeljan! :)
(no offence za sve kojima su nemacki i madjarski maternji jezici!)

Poslednja izmena:
Greskom sam skinuo Fifu 10 na nemackom i nije postojala opcija za engleski.
Sem ako iskesiras i skines patch :D.

I Vladimire nemoj da zezas, Fifa nije naslednik PES-a.
Ona je ispred ovog PES-a onoliko koliko je ps2 PES bio bolji od ps1 PES-a :).

Poslednja izmena:
A sto jednostavno ne bi iskljucio komentatore?

Ja sam samo tako igrao PES npr... :D

U PES-u stvarno treba iskljuciti komentatora. Nadam se da su ga bar malo unapredili ove godine mada sumnjam.

Zato su u fifi komentatori vrhunski! Pet generacija ispred PES-a..

U PES-u stvarno treba iskljuciti komentatora. Nadam se da su ga bar malo unapredili ove godine mada sumnjam.

Zato su u fifi komentatori vrhunski! Pet generacija ispred PES-a..

Ali je zato u PES-u japanski komentator odlican :
Shuuuto gol, shuuuto mis, jelou kardo!!!

japanski je vrh :)

I Vladimire nemoj da zezas, Fifa nije naslednik PES-a.
Ona je ispred ovog PES-a

Pa ko govori o ovom PESu do 2010 uopšte? :d

Aj iskulirajte malo vas dvojica, obe teme postaju necitljive...

Ko kod nas igra PES sve ove godine, igrace ga zauvek, to bar znamo, zajedno sa ostale dve igre koje postoje - "kanterom i vorkraftom" (ok, zezam se, niste vi ovde taj primer :)). PES je deo naseg folklora :), nema potrebe da se raspravljamo sa ljudima koji ga igraju 20 godina i pitamo se zasto ne vole nesto drugo.

'Ajde da malo pricamo o FIFI u fifa temi i o PES-u u pes temi...

Stvarno postaje mucno, a ima ljudi koji stvarno vole fifu (i pes) i ne verujem da im se citaju iste rasprave po sedamdeseti put.

Poslednja izmena:
Pa sad se čak i ne raspravljamo, al ajd :d

FIFA11 izlazi 28.09. u USA, 01.10. čisto ako neko ne zna :)

Prvo na glavno trziste a posle ostatak sveta. To je uvek dobra strategija.. :d

Ajde sto je neko greskom skinuo prvu narodnu verziju, ja ***** i narezo!!! Ko me j**e kada nikad ne citam info!. odmah sam polomio dual lejer od srece...! Uglavnom, dobio sam konkretan odgovor na ono sto me je zanimalo...Ima RUSKA LIGA!! :)

Vrh Dno