Šta je novo?

FIFA 11

Šteta što su manager modu izbacili staffove skauta isl stvari. isto važi i za sponzore i za cenu karata. Stavili izvođenje penala kao u world cupu. Katastrofa

Meni se izvodjenje svidja, daje na šmeku i neizvesnosti. Pogotovu što zamor igrača i važnost utakmice utiče na to koliko će biti precizan.

ali u kakvom to fudbalu kod izvođenja penala golman ima prednost nad izvođačem. 7 metar je ispred tebe. Ne kažem da se ne može dati gol, ali ja nijednom nisam uspeo da ga zabodem u ćošak. Sve je to išlo blizu sredine.

Pa drzi vise strelicu u stranu tj duze...

Imate li neki tip za slobodnjake? Nema nikakve slicnosti sa izvodjenjem iz PESa...

Ma radio bi i dalje, tek od ove godine su ubacili analog run gde možeš da doziraš koliko će brzo da sprinta igrač. Mogu zamisliti koliko bi se Boris oduševljavao tom opcijom da je slučajno izašla u PESu, ovako, koga briga sve dok je PES ne ubaci :d

Kako tek ove godine? Pa postoji to i Fifi WC i Fifi 10, a mozda i u Fifi 09. Koliko jako drzis pritisnut sprint dugme, toliko ce brzo da trci.Ako drzis do pola, duplo sporije ce da trci.

Ili jaa ne vidim ili u manger modu nema biranja sponzora na početku i upgrade staff, ticket price i slične stvari. Kako zaraditi nešto a da ne prodajem igrače

CSKA iz moskve je ubitacno odradjen. Sjajan napad imaju, a i ostatak ekipe je sjajan.Igram manager mod sa njim. Onako po defoultu nista da ne menjam, kad bi igrao online, uzeo bih njih. Kao sto sam u Fifi 09, voleo Rangers. Bolje sam igrao sa njima nego sa Manchesterom.

FIFA 11 has sold a whopping 821,000 copies in its opening weekend on sale in the UK.
It made £28.93 million – the second best ever day one UK sales, according to MCV.
It had the strongest launch of any game in the series, and had the third best week one sales ever in the UK.

Znaju Englezi sta je fudbal ;).

FIFA 11 has sold a whopping 821,000 copies in its opening weekend on sale in the UK.
It made £28.93 million – the second best ever day one UK sales, according to MCV.
It had the strongest launch of any game in the series, and had the third best week one sales ever in the UK.

Znaju Englezi sta je fudbal ;).

Ne baš, jedna od tih 821k kopija je moja, a nisam Englez :D

Nabavio igru, odigrao dve partije online - stvari koje sam primetio:
• dosta sporija igra - tačnije možda nije reč o brzini igre već o tromosti igrača kako u kretanju tako i u dodavanju. teško je poslati dugačke i oštre lopte, a sprint kao atribut je mnogo manjeg značaja nego do sad. Štaviše, izgleda mi kao da ću u ovoj verziji sprint koristiti samo u kontrama 1na1, inače se sve radi "peške".
• dueli - savršeni - čak i kad izgubiš duel, možeš ga osvojiti ponovo. totalni random i sve zavisi od tvog iskustva kako da se postaviš
• sudije - postoji ih desetak i svaki ima "svoj" kriterijum koliko često daje kartone i faulove koji je ispod pojašnjen.
• hand-ball - ako hoćete i to može postojati u igri.
• igra glavom - vraćena na normalu iz FIFE09 mada se bojim da ima tendenciju da postane prelaka.
• šutevi - van 16 se daje bez problema, van 20, nisam siguran pošto nažalost svaki prokleti šut osim katbekova ima top spin, tj. naglo propada.

Sve u svemu, daleko od toga da je prepakovana FIFA10 u pitanju i mnogo toga treba iznova da se uči a pogotovu dueli i kreiranje igre, Više nego ikad mi izgleda da jedino timska igra pobedjuje.

teško je poslati dugačke i oštre lopte.

Sve u svemu, daleko od toga da je prepakovana FIFA10 u pitanju i mnogo toga treba iznova da se uči a pogotovu dueli i kreiranje igre, Više nego ikad mi izgleda da jedino timska igra pobedjuje.

Hmm ako igras protiv kompa on nekako izvodi neverovatne dugacke, brze i ostre lople samo ne zna kako. Bas sam se iznenadio ali nisam uspeo nikad da uradim.

Da, jedino timska igra pobedjuje i ponekad Rooney :)

Hmm ako igras protiv kompa on nekako izvodi neverovatne dugacke, brze i ostre lople samo ne zna kako. Bas sam se iznenadio ali nisam uspeo nikad da uradim.

Da, jedino timska igra pobedjuje i ponekad Rooney :)

Slazem se u potpunosti s ovim, iako i dalje igram samo demo! :)
Komp uvek salje ostre i precizne lopte u prostor, dok meni to ne uspeva iako sam iskljucio pomoc prilikom jacine dodavanja!
Ako napunim do kraja opet se lopta krece nekako tromo.

Mogao bi da se javi Wlady sa nekim savetima, posebno za slobodnjake!

Pokusavao sam na fore kao u PESu ali to ne pomaze, kako sutiram ostar, kako da plasiram sa efeom...

Mogao bi da se javi Wlady sa nekim savetima, posebno za slobodnjake!

Pokusavao sam na fore kao u PESu ali to ne pomaze, kako sutiram ostar, kako da plasiram sa efeom...

Igram fifu sve ukupno nesto vise od pola godine i ako sam dao 2-3 slbodnjaka i to na srecu, jer nemam pojma sta sam pritisnuo. Stvarno bi mogao neki savet..

BTW fifa 11 je stvarno odlicna, ne videh nijedan bagg niti neku ne logicnu glupost...

Evo ja npr sam tek juce saznao da L2 moze da se koristi u odbrani! :)
Ja mislio to sluzi samo kada vodim loptu... Bolje se cak u nekim situacijama sa L2 startuje nego sa X i O! :)

Igram fifu sve ukupno nesto vise od pola godine i ako sam dao 2-3 slbodnjaka i to na srecu, jer nemam pojma sta sam pritisnuo. Stvarno bi mogao neki savet..

Recimo šutiraš tipičan slobodnjak sa nekih 16-20m sa dešnjakom sa desne strane - naciljaj pored živog zida i napuniš ~1/5 i prilikom punjenja drži na gore i felš ka golu. Što se više udaljavaš od gola treba više da se puni a za šuteve van 30yd treba držati L1 prilikom šuta i puniš otprilike oko 4/5.

U FIFI lakše prolaze šutevi "oko" živog zida, pogotovu zato što su po defaultu loše postavljeni pa ima mesta sa spoljne strane. Ali može i levak da šutira. Ukoliko ima visok curve, gadjaš "pored" poslednjeg igrača u živom zidu, a ako ne, gadjaš izmedju prvog i drugog sa te strane i držiš na gore i "od" gola.

Hahah :) Ma isto :)

Nije isto, u PES6 nisi imao first touch for na desni analog (kao u drugom snimku) pa si neminovno morao da odigraš korak više :)

Jel neko provalio kako se sutiraju penali, i kako se iskljucuje auto save opcija

Izvodi penale u areni i imaš na R2 čini mi se opciju da ti se pojavi indikator prilikom izvodjenja pa ćeš već skapirati.

A šta ti smeta auto-save toliko?

Autosave mi smeta sto posle svake utakmice ili citanja poruke u inbox-u on spasava igricu.

Nisam nasao opciju u areni za izvodjenje penala.

Jos jedno pitanje za sve jel se desilo nekom da igra blokira ili da se pojavi samo lopta u areni bez igraca i da sa njom mozes da sutiras i sve isto radis ali samo ne vidis igraca.

U areni kada pritisnes neku od strelica za Tactics igrica te prebacuje u izvodjenje kaznenog udarca. Ako to uradis unutar 16m onda sutiras penal. Sa R2 on ti daje metu gde trenutno nisanis.

@Marko

Hvala na brzom odgovoru. Probacu to danas da isprobam.

Nisu penali komplikovani uopšte, samo drugačiji od onoga na šta smo navikli.

Imaš onu horizontalnu skalu gde treba da pogodiš zelenu zonu i tad kreće da ti se puni jačina šuta i igrač počinje sa zaletom. Onda posle toga sledi "nišanjenje" tako što pomeraš u stranu u koju hoćeš da pucaš (i horizontalno i vertikalno) a videćeš po meti kada je budeš uključio kako se kreće. Ukoliko ne pogodiš zelenu zonu, šut će imati više varijacija i to ćeš videti po tome što meta postaje dosta šira. Takodje, meta se širi i u zavisnosti od jačine šuta, ali tu treba da paziš jer previše slabi šutevi se mogu odbraniti tako što golman sačeka šut pa se baci.

Uzmi u obzir i da zamor igrača takodje utiče na to da postoji mali lag prilikom pogadjanja skale pa treba nešto ranije pritisnuti. U FIFI World Cup je i važnost utakmice uticala pa je bilo teže šutirati penale u finalu nego li u prijateljskoj. Nisam siguran da li su to sačuvali ali eto, ako primetiš da ima laga izmedju tvog pritiska šuta i zaustavljanja skale da znaš odmah o čemu se radi.

U praksi, onako grubo rečeno, ne treba držati duže od 2 sekunde u horizontali i 1 sekunde u vertikali ako hoćeš da ostaneš u okviru gola. I ne treba puniti mnogo preko pola.

Isto tako, imaš na L1+šut opciju da uradiš panjenku, ali moraš u tom slučaju pogoditi baš zelenu zonu inače lopta vrlo lako leti preko gola. Ako si se već odlučio za taj potez a promašio zelenu zonu, drži na dole smer što više možeš da koriguješ "metu".

I da, kada braniš penale, da ne bude zabune, bacaš se na desni analog. Na levi analog/d-pad se samo pomeraš po liniji.

Poslednja izmena:
Hehe, dok nisam provalio kako branim poludeo sam! :)

Fora sa panjenkom je vrh!!! :D

Nazad
Vrh Dno