Šta je novo?

FIFA 11

I pritom je jako simpatično koliko nakon zaustavljanja šut dobije na nepreciznosti ukoliko nastaviš da pomeraš :)

U toku naredne nedelje možete očekivati prvi mini pack za FIFU11 sa ekipama sa ovih prostora koji će se preuzimati preko Creation Center opcije. Da biste pristupili ovom delu, morate imati online pass code, što će reći da morate ili da posedujete original ili da ga kupite preko PSN i Live servisa. Sa ovim timovima možete igrati lige, egzibicione utakmice ali i unranked online utakmice.

U prvoj verziji će se naći:
FK Partizan 3.5*
FK Crvena Zvezda 3*
NK Dinamo Zagreb 3*
HNK Hajduk Split 3* i
reprezentacije Srbije 4.5* i Bosne (najverovatnije 4*)

Za početak će svaki klub brojati po 18 igrača a sve sa namerom da što pre izbacim nešto što će ljudima biti dovoljno za igranje (realno, većina ionako igra sa prvotimcima). Vremenom ćemo svakako dodavati i ostale pošto je limit po klubu u Creation Centru 25 igrača.

Sve ocene su odradjene realno i gde god je bilo moguće korišćene su ocene igrača iz prošlih FIFA delova kao osnova i u tom slučaju su jako malo modifikovane. Za ostale igrače koristio sam ove gore spomenute kao uzore za opseg ocena i to što već dobre dve godine upravo radim ovakav posao (doduše nešto opširnije i obimnije). Zato možete očekivati dosta realne ocene koje se u slučaju previda daju lako korigovati a vi ćete u tom slučaju u creation centru dobiti informaciju da postoji nova verzija klubova koje imate i ponovnim downloadom ćemo regulisati takve probleme. Što se tiče grbova i dresova i vizuelnog prikaza igrača, nažalost, Creation Center je u beta fazi pa je jako limitiran sa tim opcijama ali ću se svakako potruditi da klubovi što više "zaliče" na one iz stvarnosti.

Takodje, ako sve ovo zaživi verovatno ćemo kasnije ubacivati još ekipa poput Vojvodine, OFKe, Rijeke itd itd.

I evo jedan kratak video da zagolica maštu, gol Saše Ilića protiv Sampdorie :)
http://www.ea.com/soccer/videos/ugc/40457624

Super je sto radi i online, makar u unranked mecevima...svaka cast!

[YOUTUBE]e10bSfE5xfM[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]F6vMABk6cBQ[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]FBLQLkFya8M[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]JgsBdmABPJc[/YOUTUBE]

Sto se mene tiche, mislim da cu ove godine najmanje igrati fudbal na konzoli.

Fifa 11 jeste sjajna, ali je ista Fifa 10 sa nekim izmenama, i to je mene malo smorilo, da igram isti fudbal.
Druga stvar, igra je prebrza cak i na slow, za jednu simulaciju fudbala. Prebrzo se okrecu igraci, iako se za****s-krenes na jednu stranu, a protivnik te "okrene" na drugu, ponovo lako mozes sustici protivnika i uzeti mu loptu. Ovo najvise odbija igru od simulacije.
Trece, nije mi jasno zasto ne uspore vec jednom punjenje pasa, da to ima smisla kao i u Fifi 09, mozda bi time usporili igru. Postoji i u ovoj Fifi flipera, bas zbog ovoga. Punjenje pasa kao da je i nestalo, ne primetno je skoro.
Cetvrto, ova Fifa do sad ima najvise bagova odbrana-golman do sada, od kad ja igram Fifu (od 09).Ne bih da dajem primere, uocicete ih sami.

Za ostale stvari nemam ni jednu zamerku, osim da bih voleo da vidim "osecaj" lopte kao u PES-u.

Da li se moze negde nabaviti Creation Centar za Fifu 11 za X360??? A da ne moram da imam oridjidji?

razlika fifa 11 xbox i pC

Da li je jedina razlika izmedju FIFE 11 na PC u i Xbox u tome sto na PC verziji nema
PP i personality + ?

Ne bih rekao. Gameplay je dosta drugačiji na konzoli od onog na PCju ukoliko je FIFA11 PC = FIFA10 PS3 (a svi kažu da jeste tako) pogotovu po pitanju šutiranja, centaršuteva i duela.

Mene za sada nerviraju opasno sledece stvari:

1) Snumanje u Replay Theatar zasto traje toliko dugo? Pa to nije normalno
2) Replay je jako los u tom smislu da se retko prikazuje cak i a ekstra sanse a ponekad i za golove.
Tipa poebdim 3:0 a u highlights samo dva gola mogu da vidim. Glupost ziva.
3) AI saigraca u napadu. kada krecem u napad ne mogu da verujem kako se neki napadaci mog tima ponasaju. Umesto da trce napred da gradimo akciju oni se vracaju nazad, stoje bleje a ja trcim kao ***** sam u napadu i nzn sta cu sa loptom. To mi se desavalo mnogooo puta.

3) AI saigraca u napadu. kada krecem u napad ne mogu da verujem kako se neki napadaci mog tima ponasaju. Umesto da trce napred da gradimo akciju oni se vracaju nazad, stoje bleje a ja trcim kao ***** sam u napadu i nzn sta cu sa loptom. To mi se desavalo mnogooo puta.

pa jel kliknes vladimirovo magicno dugme za ubacivanje napadaca u prazan prostor? :)

cini mi se da je rekao L1, ne secam se tacno. pogledaj po pes temi, pomenuo je to kad sam kukao na pes da cak i u kontrama 3 na 1 moji napadaci nece da se ubacuju u prazan prostor da im dodam loptu, vec cekaju i stoje (cak cesto i zasmetaju)

Jeste L1...

Dok se u PESu razlikuje, tu sa L1+X odigras dupli tj on krene u prazan prostor da trci.

A u FIFI samo L1 i on krene da trci!

Dok se u PESu razlikuje, tu sa L1+X odigras dupli tj on krene u prazan prostor da trci.

jeste L1+X dupli pas u pes-u, ali ne znam zasto to svi pominjete jer je to potpuno druga situacija :). dupli pas je kad hoces da napravis visak tako sto imas igraca ispred sebe, odigras dupli da bi dosao njemu iza ledja. ti kad trcis u neku kontru, ti tad vec imas visak i trebas te igrace da iskoristis, a ne samo da stoje tu ko zig.. mislim bandere :)

Da ali ja sam npr radio tako sa 3-4 igraca, odigram sa svakim L1+X i onda njih 3-4 trce pa mogu da se odlucim kome cu da odigram!

Jos ako igras protiv ljudskog protivnika to moze biti efektno! Odigram tako duple pasove i on ne zna za kojim da trci tj koga da pokriva... :D

Da ali ces imati najmanje duplo vise dodavanja nego sto ti je potrebno da krenu sa utrcavanjem.

bl00dz3r0: dosta zavisi od strategije tvog tima. Ako igras na dodavanje umesto centarsuteva ne mozes ocekivati da ce ti se sami otvarati na ubac igru vec ce se vise ponasati kao Barca kad igra po krilu. Dakle, prilazice ti da odigras neke duple pasove i sl.

Ono sto me izludjuje u FIFI to je sledece. igram karijeru dobijam meceve laganezi. Medjutim protiv jacih ekipa svaka utakmnica se svede na to da ih napadam svih 90 min lopte se samo zapucavaju u stative i precke. Oni dobiju jedan napad na minut dva pre kraja i nema sanse da sprecim gol. Znaci to je u 99% slucajeva gol. I to glavom. od 14 golova koje sam do sada primio u ligi ja mislim da su 12 bili glavom. Stvarno pomislim da je nekada nesto skriptovanoi prosto dati ne da da dobijes ili je to samo slucajnost :)

^takodje, nadam se da je samo neka slučajnost u pitanju. Nego da li su sredili sudiju?

Pa nemam pojma znas kada sam poludeo skroz :)
To u FIFA 10 mi se uopste nije desavalo. A odigrao sam sezona i sezona.
Prosto imas osecaj kao da je programirano da primis gol u zadnjim minutama i ti ne mozes nista.
Tacno gledam sudija svira faul i znam da ce biti go vec se oprostim unapred i iznerviram. naravno gol glavom :0

Takodje jos nesto sto sam zapazio od losih stvari
-Sudija nekada ne svira ocigledan faul a svira nke gluposti
-Igraci u karijeri se MNOGO lako povredjuju. Bar svaku drugu tekmu vidim povredjenog igraca bilo mog ili protivnika. I to povredjenog usled starta na X znaci skroz bezazlenog u vecini slucajeva.
-Malopre sam video jedan bugi. Igrac mi je bio povredjen i napad je trajao i trajao i ja uvedem novog igraca. Kad on po defaultu zamenio tog i stoji da je i on povredjen iako nije jos ni pipnuo loptu :)

AI je užasan u FIFI kad se igra protiv kompa. Kapiram da tako dobro ne igra ni #1 na svetu ali zaista. Situacije koje ti komp odradi su baš ono brutalne i odavno sam prestao da igram protiv njega jer se zna: ako povedem, otvoriće se i nabušiću ga - ako je nerešeno bunkerisaće se samo tako, pogotovu ako je slabiji klub - a ako povede, biće lakše oduzeti loptu hibridu Pelea, Maradone i Messija nego njemu.

Inače, simpatična stvar, postavio sam oglas danas za FIFU i dobio 8 ponuda za manje od 24 sata :)

Nazad
Vrh Dno