Šta je novo?

PES 2011

Kako se izvodi lob i dribling?

Driblinge podesiš pre meča koje želiš da koristiš. U utakmici držiš ovo dugme što sam markirao i desni analog povučeš u željenom pravcu. Lob se radi kada protivnički golman izleti, pritisneš markirano dugme i šut.

Prilozi

• images.jpg
    images.jpg
    19.4 KB · Pregleda: 56
Po meni je bas Mesi previse spor u PES-u. Ubacim se sa mesijem u prazno, uzme loptu i krene ka golu, ima 5 metara prednosti i uvek me odbrambeni stigne ocas posla. U stvarnosti kad se mesi sa loptom nadje metar iza odbrane to je gotovo, odbrana moze samo da gleda sta ce on i golman uraditi. Nije mi ni blizu dominantan kao u stvarnosti :) Opste svi ti zavrsni sprintevi treba znatno brze da se odigraju, onako munjevito, u principu uvek mi odbrana stize napadace sto mi se ne svidja.

Izgleda da ce PES6 otici u zasluzenu penziju... Ovo za sada izgleda SJAJNO!

Probao. 2 tekme - 1 gol. Ali kakav ! Sa 38 m u naletu u raslje. Neki igrac Alecsandro iz Internacional-a. Ne svidja mi se sto igrac kojeg vodim nema nikakve sanse u duelima sa protivnicima. Kao da nema staminu uopste. Nema sanse da sacuva loptu na snagu. A komanda za tackling ne da je retardirana nego ... L2+X (umesto samo X kao u ranijim delovima). I nema najjace finte - "kocka+X" :D Grafika sjajna, gameplay fluidan, startovi odlicni. Prekidi bolji nego u 10-ci. Sutra skidam Fifu pa da uporedim.

PS. Podrazumeva se da igram na top player tezini :D

Po meni je bas Mesi previse spor u PES-u. Ubacim se sa mesijem u prazno, uzme loptu i krene ka golu, ima 5 metara prednosti i uvek me odbrambeni stigne ocas posla. U stvarnosti kad se mesi sa loptom nadje metar iza odbrane to je gotovo, odbrana moze samo da gleda sta ce on i golman uraditi. Nije mi ni blizu dominantan kao u stvarnosti :) Opste svi ti zavrsni sprintevi treba znatno brze da se odigraju, onako munjevito, u principu uvek mi odbrana stize napadace sto mi se ne svidja.

Da.. to mozda nije realno, ali, koliko cesto Messi dobije takve prilike u stvarnosti? Ovo je uradjeno da bi se neutralisalo spamovanje Messija i Christiana Ronalda.. ne znam da li si igrao Online 2010, ali svako je birao Real i Barsu i samo trcao sa njima dvojicom po strani. Dakle sad moras vise da gradis igru da bi dosao u priliku... verujem da je ovo bolje resenje.

Da.. to mozda nije realno, ali, koliko cesto Messi dobije takve prilike u stvarnosti? Ovo je uradjeno da bi se neutralisalo spamovanje Messija i Christiana Ronalda.. ne znam da li si igrao Online 2010, ali svako je birao Real i Barsu i samo trcao sa njima dvojicom po strani. Dakle sad moras vise da gradis igru da bi dosao u priliku... verujem da je ovo bolje resenje.

Slazem se. Al opet voleo bih da kad dobar napadac dobije loptu iza ledja odbrane (neuspela off side zamka) da odmah munjevito krene ka golmanu jer je to vec plod uspesnog kombinovanja i kontre. Ovako krenem jedan na jedan sa 25 metara, sve se odvija polako i od pocetka gledam kako ce odbrambeni da me stigne i nerviram se... I onda jos napdac nema sanse da izdrzi napad odbrambenog igraca.
Sinoc sam zabio gol sa 30m iz slobodnjaka sa ibrahimovicem :)

A koliko messi dobija takvih prilika u stvarnosti, hehe jako cesto, jako cesto, kad je raspolozen protivnici su ebali jeza, npr ovo u utorak protiv panatenaikosa je bila cista perverzija, ne znam kako im ne dade jos 5 komada :) Bese dao dva gola, asistirao kod dva, zaradio penal, promasio penal, jednom mal nije polomio precku, pogodio stativu, i par puta mu golman odbranio velike sanse, malo li je :) Steta ako niste gledali utakmicu, izgledalo je kao igrica a ne pravi fudbal :)

Neko je pitao, ali sad ne mogu da nadjem u kojoj temi, da li moze i kako (ako moze :d) da se skloni ono sto mora da se gleda na kraju?

Ljudi kako se privikavate na ovu novu kameru? Sada mi se desilo da nekoliko puta promasim sa dva metra prazan gol zato sto vucem na pogresnu stranu. Isto tako slobodnjake je mnogo teze naciljati kada se izvode blize rubovima sesnasterca kao i sam sut iz daljine. Sve je to sad dosta teze, kakva je situacija kod vas i kako vam ide sa ovom novom kamerom?

Ne smeta mi kamera uopste, ok je.

Ne mogu da verujem koliko su shebali Mesija! Pa bre, cekaj, ako je u realnost brz, ne razumem zasto ne i ovde? Stize ga svako, nista ne moze ljudski da se odradi sa njim koliko je spor :S
Valdes, ne znam sta su njemu uradili... puknem 3:1 od Bayerna, Valdara primio sva 3 komada kroz noge. Bruka!

Igrica je realnija od pes10, mnogo bolja, ali nekako fizika lopte je cudno, ima ogromnu uzlaznu putanju!
Sve u svemu, dobra je igrica.

Valdara primio sva 3 komada kroz noge. Bruka!

Ja sam dobio gol tako sto je napadac sutnuo loptu koja se Valdesu odbila od noge, odskocila 2-3 metra u vis, on je potrcao za njom i promasio je kada je krenuo da je uhvati.
A specijalnost mu je 1-on-1 :).

@godzilla

Ides u setings i kliknes na disable movie playback.

Prilozi

• pes.png
    pes.png
    197.2 KB · Pregleda: 45
Definitivno golamni znaju zestoko da zabrljaju, to ce serediti siguran sam. Smesno mi je kad recimo napadac sutne loptu nisko ili po zemlji, golman odbrani nogom, a lopta se ko raketa odbija od golmanove noge daleko u publiku, na ivicu stadiona :)

Takodje ni sa Villom ne znam sta da radim, ne sluzi mi nicemu, zapravo samo ibrahimovic mi je koristan od barcinih napadaca.

Da to za villu se slazem,totalno mi je neprimetan ali zato mesi je super,jeste spor ali meni je ubedljivo najjaci! :)

Da li jos nekom smetaju ovi penali ili samo meni? Jako me nervira ta neka sa strane kamera :mad: tesko je i suteru i golmanu...

Smeta meni :)
Nem pojma sta radim, tako da samo opalim po sredini, i ne eksperimentisem previse :)
A odbrane, hmm, pa recimo da jos nisam uspeo da nateram golmana da se baci (iz dva pokusaja).

Ta kamera za penale je bila i u pes 2010, tj malo pomerena. Meni za sada najviše smetaju kung-fu maj geri šutevi na go, iako je sam izvan 16erca.

A sad kad sam smanjio nivo tezine, tek sad vidim da je skroz dobra igrica.
Ide lepo lopta kod otreses sve sa vrata, i kad je cist sut, skroz je relno.
Najbolji pes do sad... jupiii :)

Da to za villu se slazem,totalno mi je neprimetan ali zato mesi je super,jeste spor ali meni je ubedljivo najjaci! :)

Da li jos nekom smetaju ovi penali ili samo meni? Jako me nervira ta neka sa strane kamera :mad: tesko je i suteru i golmanu...

Pa ako se nisi navikao godinu dana na ovakav nacin izvodjenja penala ne znam kad ces?

Ja PES 2010 nisam mogao da svarim, tako da ga osim nekoliko utakmica nisam ni igrao.

Igrica je realnija od pes10, mnogo bolja, ali nekako fizika lopte je cudno, ima ogromnu uzlaznu putanju!
Sve u svemu, dobra je igrica.

Ovo za uzlaznu putanju mi strasno smeta. Dao sam lep gol ali sam imao osecaj da ce lopta da preleti 2m iznad gola, kad ona u golu. A vrlo cesto se desava da preleti gol vrlo cudno. To mi je za sad najveca zamerka, a i to za driblinge sto su promenili. :D

moze li neko reci neki dobar dribling koji se moze odraditi na tastishu ? :)

Bilo bi dobro kada bi neko onim iz Konamija objasnio da se igraci ne izmicu da bi neko centrirao sa strane neko pokusavaju da blokiraju centarsut. :D

Poslednja izmena:
Imam problem kod finti. Kada pritisnem recimo desni analog-> gore meni sutne loptu. Sta da radim?

Bilo bi dobro kada bi neko onim iz Konamija objasnio da se igraci ne izmicu da bi neko centrirao sa strane neko pokusavaju da blokiraju centarsut. :D

Definitivno, rekoh vec da 90% golova ide posle centarsuta bas zbog ovoga.
Takodje nek im neko kaze da nije off side ako vracas loptu u nazad :) Al ok nije tako strasno, mislim da je na FIFA do pre par godina (mozda cak i dalje) offside sudjen kao trenutak prijema lopte :)

Nazad
Vrh Dno