Šta je novo?

PES 2011

Svidja mi se zaista demo, stvarno je odradjen "reboot". Jedino sto me muci, a sto nisam primetio da je neko spomenuo, jeste polozaj "wide" kamere, koja se cini ima kretanje kao u Fifi, ne prati igraca po celom terenu paralelno, i to mi smeta, ali verovatno cu navici... :)

Instalirao sam PES2011 i FIFU na dve razlicite particije da se ne bi pobile :) .PES sto neko rece objasnjava stvari ali mislim da ce i FIFA imati sta da ponudi.PES je postao malo fifolik, kao sto je ranije fifa bivala pesolika.Mislim da iz te konkurencije mi igraci mozemo samo da pofitiramo.

Kako se u toku utakmice uključuju taktike?? Može da se podesi pre meča koja taktika da se koristi u zavisnosti od rezultata, ali kako u toku utakmice?

Odigrao koju utkamicu i utisci su dobri, samo je potrebno vreme da se malo privikne. Pogotovo na kameru, sve mi deluje da cu da istrcim sa terena kad sam blizu gol aut linije. :p I odlicna je stvar sto moze da se za sve podesava jacina.

Odlican je, najbolji fudbal ikada.
Daleko od toga da je savrsen, treba dosta stvari ispraviti, ali konacno su napravili nesto sto nikada do sada nismo mogli da igramo. Fizika deluje realno, lopta se po prvi put ponasa kao lopta, predmet koji ima svoju tezinu a ne kao balon koji sutiraju, igraci lepo trce, guraju se, po prvi put imam utisak da sve u igri ima masu i inerciju. 360 stepeni kretanja, grafika je odlicna. Dakle temelji su fantasticni, sad treba malo doterati detalje.
Dakle sta ne valja? Pa gomlan zna cesto da se pogubi i da kiksa samo tako. Previse se lako daju i primaju golovi posle centarsuteva. Odigrao sam mozda 4-5 partija, 90% golova je bilo posle centarsuteva. Opet odbrambeni igraci vole da sami skrljaju napdaca, skrive penal i popiju crveni karton. Igraci povremeno prakticno iz mesta opale loptu ko raketu, obicno daleko u publiku, to treba srediti. Nervira me kretanje sa sredine, ne svidja mi se kako je uradjeno, vratio bih staro.

Ovo je sve onako na prvu loptu :)

Ja nikako ne mogu da se sredim sa sutevima. :S:
Da li treba jako ili slabo i mesta ili kako nista mi vise nije jasno. :D

Ja nikako ne mogu da se sredim sa sutevima. :S:
Da li treba jako ili slabo i mesta ili kako nista mi vise nije jasno. :D

Treba samo malo pipnuti šut, juče sam dao gol sa 30+ metara as Inijestom. Po meni, demo je odličan. Finte su pravo osveženje, a i lako ih je izvesti.
Spot on, KONAMI.:)

Glupo je sto su sve najosnovnije poteze prebacili na analog pa sada ni biciklicu, supustanje lopte na zemlju kada je u rukama golmana itd ne mogu da se izvedu bez analoga. Skroz glup potez.

Nije uopste glup potez,lakse je raditi tako nego na tastaturi ili na obicnom dzojstiku.A dzojstik sa analogom kosta svega 750 dinara,jeste da je kinez,ali posluzice te bar pola godine.

Glupo je sto su sve najosnovnije poteze prebacili na analog pa sada ni biciklicu, supustanje lopte na zemlju kada je u rukama golmana itd ne mogu da se izvedu bez analoga. Skroz glup potez.

Došlo vreme da se konačno pređe na normalne kontrole. Analog je majka za sve sportove. Naravno ko igra na tastaturi taj je u problemu ali ti koji i dalje forsiraju tastaturu za sportske igre su samo tvrdoglavi, nikakve logike tu nema.

Pruzio sam sansu ovom demou ali ne vredi, mnogo mi je dosadna igra. Probao sam FIFU malopre i odusevio sam se, mnogo je zanimljivija od PES-a. Nisam je igrao od Fife 99, ali stvarno su me prijatno iznenadili. Odigrao sam 3-4 tekme, onda startovao PES i posle 2 minuta se smorio! Brate dosadna je igra! Nemam sta drugo da kazem. Mozda ona ima podesavanje gomile nekih taktika koje verovatno ni Murinjo ne bi mogao da protumaci, mozda su ubacili dosta nekih noviteta, finti i slicnih gluposti, ali dzabe sve ako igra ne podize nivo adrenalina, kao sto su to njeni preci radili. Meni ne treba simulator, igram fudbal u balonu stalno, to mi je dovoljno...treba mi nesto da me zabavi, a to ovaj PES nikako ne cini. Jedva cekam full verziju FIFE. Prosto ne mogu da verujem da izgovaram ovo. :D

Jel zna neko gde se raspakuje .msi fajl? Nikako ne mogu da ga nadjem a pojeo mi je tacno 1.3gb na c:. Ni search ga ne nalazi, u pitanju je win7 64bit.

Pruzio sam sansu ovom demou ali ne vredi, mnogo mi je dosadna igra. Probao sam FIFU malopre i odusevio sam se, mnogo je zanimljivija od PES-a. Nisam je igrao od Fife 99, ali stvarno su me prijatno iznenadili. Odigrao sam 3-4 tekme, onda startovao PES i posle 2 minuta se smorio! Brate dosadna je igra! Nemam sta drugo da kazem. Mozda ona ima podesavanje gomile nekih taktika koje verovatno ni Murinjo ne bi mogao da protumaci, mozda su ubacili dosta nekih noviteta, finti i slicnih gluposti, ali dzabe sve ako igra ne podize nivo adrenalina, kao sto su to njeni preci radili. Meni ne treba simulator, igram fudbal u balonu stalno, to mi je dovoljno...treba mi nesto da me zabavi, a to ovaj PES nikako ne cini. Jedva cekam full verziju FIFE. Prosto ne mogu da verujem da izgovaram ovo. :D

Slazem se sa tvojim misljenjem da te FIFA zabavila a o tome sam upravo i pisao na nekoj od tema. Plus u FIFA-i imash out of box i komentatore koji filuju igru dodatno. Ovde je atmosfera "ogonjena" i jednostavno poshto je igra potpuno nova, zahteva od tebe angazhovanje a ne - klik klik klik i gol .. e sada nekome treba instant zabava, a neko zheli da se udubi u prichu i u tome nadje zabavu.

Savrsheno te razumem.

Probao sam na tezhem nivou tj skinuo sam patch i sada jeste tezhe ali opet ne umanjuje kompletan utisak i dozhivljaj prilikom prvog igranja. Mozhda sam "poseban", a mozhda zaista treba neko od mojih kompanjona da dovuche svoje busy dupe pa da se oprobamo u oba fudbala i dozivimo mozhda neka nova osecanja...

I u toj svojoj "posebnosti", voleo bih da te pitam da li se i tebi chini stadion sabijeniji u FIFA-i nego u PES-u ? Meni se cini da je stadion i igra u PES-u 10 puta vecji. Ne nema veze sa kamerom odmah da spomenem, vecj sam osecaj tokom igre.

I u toj svojoj "posebnosti", voleo bih da te pitam da li se i tebi chini stadion sabijeniji u FIFA-i nego u PES-u ? Meni se cini da je stadion i igra u PES-u 10 puta vecji. Ne nema veze sa kamerom odmah da spomenem, vecj sam osecaj tokom igre.

U poslednje vreme sam dosta vise igrao Fifu, tako da mi se vise svidja kako teren tamo izgleda. Kada sam pre 2 godine prelazio sa PES-a na Fifu, vise mi se svidjalo kako to izgleda u PES-u.
Verovatno je sve stvar navike.
Ova nova kamera u PES-u je zanimljiva za gledanje, ali meni nekako ne odgovara za igranje, nikada nisam siguran da li cu izaci izvan terena ili ne.

Ok vise ti se svidja, a da li je manji prilikom igranja ? To je moje pitanje : ) Ceo dan menjam igre te jednu te drugu i zaista sam sada ubedjen da je prostor mnogo veci u PES-u.

Demo Fife jos nisam probao.
Kada probam odgovoricu ;).

evo gde raspakiva :D

probo pes demo probo fifu demo,fifa je mala maca prema ovakvome pesu :banana::banana::banana:

Golmani su i dalje retardirani, gledao sam onaj klip gde covek uporedjuje ai kod PESa i Fife i ne znam o cemu je on pricao. Uostalom kad su Japanci znali sta je fudbal? A ni Kanadjani nisu nesto bolji.:p

Skinuo sam PES demo juce i FIFA demo danas i skoro ceo dan sam igrao uporedo, malo jedan - malo drugi. Nisam igrao FIFE na konzolama niti na PC-u skoro, igrao sam demo prosle( ili preprosle) godine i to je to. PES igram od prvog dela. FIFA je sasvim korektan fudbal, animacije su cini mi se za klasu bolje nego u PES-u tako da dok igram deluje mi lepse, zivlje. Tome verovatno doprinosi i atmosfera tj. zvuk koji je isto bolji nego u PES-u. Odusevio sam se kad je jedan igrac ostao na zemlji da se valja posle ostrog duela. Modeli igraca su siromasniji nego u PES-u ali se to ni ne vidi dok kamera ne zumira. Sama igra je brza, i nekako se "lakse" igra. PES sa druge strane ima dosta bolju fiziku uopsteno, lopta ima "tezinu" kao i igraci, svaki razlicito. U FIFI igraci menjaju pravac kao cigre. Takodje, cini mi se da se saigraci mnogo bolje krecu u fazi napada kao i u prelazima izmedju odbrane i napada. Mislim na situacije kada se branim i iznenada dodjem u posed lopte. U PES-u igraci hoce da se sudaraju i trce jedni drugima "u noge". To je problem vec godinama. Svidja mi se sto u PES-u konacno mozes propisno da se zagradis sa igracem, a ne da se neki kepec tipa Benajun zaleti u Pikea sa ledja i uzme mu loptu. Sada i igraci kao sto je Messi dosta sporije i realnije trce sa loptom pogotovo kad imaju igraca na ledjima dok u FIFI to nije slucaj, bar sam ja stekao takav utisak, kao da nema razlike jedino malo uspore dok primaju loptu. Ne zelim da favorizujem ni jednu igru ali meni PES trenutno vise lezi. Nisam igrao protiv zivog protivnika tako da ovaj zakljucak ne mora nista da znaci, pogotovo sto su demo verzije. Kad izadju full igre, dacu jednake sanse i jednoj i drugoj, ako protiv zivog protivnika PES pokaze iste mane kao u prethodnim delovima vrlo verovatno cu preci na FIFU ali za sada je PES u blagoj prednosti. To ne znaci da je FIFA losija igra, jednostavno zavisi kakva vam "simulacija" vise lezi.

Dao sam jako jako lep gol i zhiv se pojedoh sto ga nisam snimio. Faul ispred shesnaesterca, samo kratak "trougao" tj 1 na precision-u, lik prima loptu - okrece se za 360 uz fintu obrne 2 igracha barse i booom u rashnje...

sjajan osecjaj : )))

Barsa je slabija ako namestish da ti je poslednja linija odbrane skoro do centra. U polukontrama i kontrama Messi nije ni upola brz kao u PES2010 sto mi je omamilo osmeh vishe puta. Uz takvu odbranu Barsa je i te kako pobediva... Kazhem ja lepo treba malo da se iscimash i podesish stvari i igrash igru ! Nadam se sutra-preosutra da cu probati sa zhivim protivnikom da odmerim snage. Naravno pod uslovom da je i on igrao jer ako neko ko je igrao ovu verziju, "izazove" protivnika koji prvi put seda za 2011- taj je bash na mukama zbog komandi, osecjaja za prostor i naravno same fizike lopte...

Poslednja izmena:
Vrh Dno