Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Da,ali sagledajmo situaciju i iz drugog ugla.. Iako je rec o slabijem modelu,kartica je nategnuta skoro do kraja te bi bilo i cudno da je rezultat drugaciji. Jaci model (256bit 1GB) verovatno ima bolji prolaz za 50% od testirane kartice. HD5850 kad se OCuje ostavlja ovaj GTX iza sebe :) Sa druge strane ako kartice uporedimo sa out of the box performansama GTX je bolja kupovina.

Bice ovo zanimljiva sezona jesen/zima :-devil-:

Sve je ovo igra ..Tacno osecam sta ce se desiti,tj predpostavljam,mozda.Nvidia sad potiskuje skoro sve segmente u kojim je ATI cenovno bolji.Sa ovim smanjenim cenama svi su segmenti ugrozeni.GTX470 je jeftiniji od ATI 5870 a po performansama priblizno isti.GTX480 daleko jeftiniji od 5970.GTX460 pomrsio konce ATI 5830 i sve vise potiskuje ATI 5850.SLI GTX 460 neprikosnovena platforma za ulozen novac u odnosu na performanse..
Ono sto ce se desiti jeste ATI 6xxx serija koja podize nivo performansi ali za to sleduje GTX 475 koji ce direktno da parira buducoj ATI 6850 a GTX 485 ATI 6870..Prostor rezervisan za neki 6830 ce biti verovatno verzija GTS 475 i sl dok ce GTX 460 da isprati sve ostalo ..
To je neko moje vidjenje kako bi moglo da se desi.

GTX 460 1GB SLI vs GTX 295 Stalker Call Of Pripyat

1980x1080/Ultra/No AA :

U ovom benchmarku je rezultat zaista zanimljiv i ovde malo bolje skalira GTX 295 stim sto GTX 460 SLI setup ima bolji minimalan FPS pa tako i zavrsni Average .
P.S.U cetvrtom testu je primetno jaci GTX 460 SLI.

Poslednja izmena:
Matorka se odlično drži. :)

Pa nisam ni ja pao sa kruske,zato dalje i ne menjam zver.Neka jos malo dok se ne pojavi neka druga nova Dual GPU karta:p mada je ovaj GTX 460 SLI itekako primamljiv i stvarno vredi.
P.S.Bice jos igara,poredjenja,pratite temu..

Grafika na 780-820MHz, to je zestoko naklokovano... I to poredis sa default 5850? 4/8 je sve samo nije za pohvalu :d
BTW, 5850 i ide u penziju u svakako ali ne zbog nV vec zbog nove 6xxx serije ;)

Ja pricam o trzistu,potezima.Uopste nije bitno da li je naklokovana ili ne.Bitno je koliko je takav proizvod doprineo svojim performansama i po kojoj ceni.GTX 460 definitivno potiskuju sve vise ATI 5850 a vec se najavljuje model sa 850 Mhz default koji ce za sigurno odneti krunu performansi u svakoj igri a za manju cenu .To je poslovanje,ovde nema emocija,nema mesta takvim stvarima.ATI je trenutno skup i nepristupacan i to je cinjnica.
A sto se tice penzije i serije 6 objasnio sam ovde moje zapazanje a da li ce se tako odigrati videcemo,to je samo moje misljenje na osnovu neke logike :

http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2264868&postcount=1232

1980x1080/Ultra/No AA :

U ovom benchmarku je rezultat zaista zanimljiv i ovde malo bolje skalira GTX 295 stim sto GTX 460 SLI setup ima bolji minimalan FPS pa tako i zavrsni Average .
P.S.U cetvrtom testu je primetno jaci GTX 460 SLI.

alaj matorka i dalje radi posao!!!!!pa druze,ja to nebih menjao jos 2 god da sam na tvom mestu!!!!;)nego,kako bi taj jedan gtx 460 1gb radio u paketu sa mojim [email protected] ghz???planirao sam da pazarim 5850,ali je dosta skuplja,pa mi je sada jedina opcija 460-ka......nisam siguran dali bi je moj cpu mogao ispratiti,mada lepo je nasviran....

Poslednja izmena od urednika:
alaj matorka i dalje radi posao!!!!!pa druze,ja to nebih menjao jos 2 god da sam na tvom mestu!!!!;)nego,kako bi taj jedan gtx 460 1gb radio u paketu sa mojim [email protected] ghz???planirao sam da pazarim 5850,ali je dosta skuplja,pa mi je sada jedina opcija 460-ka......nisam siguran dali bi je moj cpu mogao ispratiti,mada lepo je nasviran....

bez problema samo uzmi nemas brige sto se cpua tice;):D

jel moze neko da odradi crysis test sa jednom gtx 460 very high setings no AA @1680x1050 na def klokovima?hvala unapred

Eve ga test na guru 3d :

http://www.guru3d.com/article/pov-geforce-gtx-460-tgt-ultra-charged-review/1

Rezultat : od 8 igara u 4 je brza od ATI 5850.Mala zmija odradjuje dobro posao:eyebrows:

Koliko vidim ATI ce i sa 5850 polako u penziju:-devil-:

Odlična kartica, zanima me dal će se pojaviti kod nas na tržištu!?

Što se penzionisanja 5850 tiče, čisto sumnjam. ATI bi trebao u oktobru da predstavi 6xxx seriju (u prodaji od novembra), a do tada da spusti cene 5xxx serije (po mojoj proceni tokom septembra, najkasnije početkom oktobra), tako da 5850 ne bi trebao da košta više 220e, možda čak i više 200e.

Što se penzionisanja 5850 tiče, čisto sumnjam. ATI bi trebao u oktobru da predstavi 6xxx seriju (u prodaji od novembra), a do tada da spusti cene 5xxx serije (po mojoj proceni tokom septembra, najkasnije početkom oktobra), tako da 5850 ne bi trebao da košta više 220e, možda čak i više 200e.

Kupi ti lepo MSI Cyclone, OC je malo i eto ti ista kao ta. AKo i bude kod nas osecam da ce cena biti :smackbum:

Jel mislis da ce GTX 460 kostati tad isto kao i sad?:p
Siguran sam da nVidia vec sad priprema neke revizije kartica a da pri tom ne mislim na nadolazece serije GTS 440/450,GTX 475/485/495 ..Bice ovo na kraju jako zanimljivo.
P.S.Mozda se nisam dobro izrazio u prethodnim postovima ili nisam bio shvacen.Kad sam rekao penziju mislio sam na penzionisanje u smislu performansi i prodaje.Naravno da ce karta biti aktuelna i dalje samo ce biti pitanje koliko ce da se prodaje u odnosu na nVidia modele.

Poslednja izmena:
Naravno da ce karta biti aktuelna i dalje samo ce biti pitanje koliko ce da se prodaje u odnosu na nVidia modele.

Od svih karakteristika jednog grafickog cipa cenu je najlakse promeniti kada se ukaze potreba za time ;)

Videcemo za revizije NV cipova, to ce biti veoma interesantna tema krajem godine. Definitivno bi im bile potrebne, ali su im dugorocno mnogo vaznije neke druge stvari, pa je pitanje kako ce raspodeliti resurse unutar kompanije.

Ja mislim da su se do sada nastancali full cistih 460tki sa 384cc, a ove trenutno sto se prodaju su skart i cim se rese veceg broja spuste cenu i izbace full 460 za slicne novce manje vise :d

Pa nisu ove skart vec su pogasene sader jedinice.Oslabljene verzije.GTX 460 ovakve kakve jesu su kartice zmaj.
@Dule cekamo,valjda cemo docekati pa da imamo o cemu da pricamo a sta i da testiramo;)

Ja mislim da su se do sada nastancali full cistih 460tki sa 384cc, a ove trenutno sto se prodaju su skart i cim se rese veceg broja spuste cenu i izbace full 460 za slicne novce manje vise :d

Tesko da ce kostati isto, ta karta ce (u zavisnosti od klokova) po performansama verovatno biti konkurencija 5870. NVidia mora i da naplati nesto, sa celom Fermi generacijom trenutno im bas ne ide najbolje sa finansijske strane.

Pa nisu ove skart vec su pogasene sader jedinice.Oslabljene verzije.

Tj skart :p

Zar je nV tolika svetinja da njenim poklonicima skart nije skart, vec oslabljena verzija :p

Da li se ovaj efekat javlja na svim cipsetovima od p45 na dole?
Po stranim forumima se stalno provlaci dati problem sa latencijama

Huge DPC latency with 460 and specific motherboard chip sets

bldntz1z8vvnku9aj.png

People with GTX460 ONLY and Chipsets p45 and downwards are affectet..Nvidia knows about it and is working on it

Zar je nV tolika svetinja da njenim poklonicima skart nije skart, vec oslabljena verzija
pa zavisi da li su takve kakve su (gtx460) zbog toga sto nisu mogli da naprave full ispravan, ili su ih namerno oslabili da ne bi konkurisali njihovim mnogo skupljim proizvodima.

Da li se ovaj efekat javlja na svim cipsetovima od p45 na dole?
Po stranim forumima se stalno provlaci dati problem sa latencijama

Ko ce to znati, kod mene sa G31 i 8800GT imam isti grafik ko taj na slici, koliko vidim GPU deli IRQ sa USB i zvucnom, lag nisam primetio iako ga program detektuje...

pa zavisi da li su takve kakve su (gtx460) zbog toga sto nisu mogli da naprave full ispravan, ili su ih namerno oslabili da ne bi konkurisali njihovim mnogo skupljim proizvodima.

E upravo to..Dao si odgovor koji je sasvim na mestu.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Stize ASUS GTX 460 Top,veceras vam saljem slike i po koji bench a posle vikenda ide ceo review!

To je bar lako odgovoriti - po malo od oboje :) Sasvim sigurno imaju probleme u proizvodnji, ali istovremeno cekaju da se isprazne lageri GTX470 i gomilaju potpuno ispravne GF104 cipove. Kada se ta karta pojavi znacemo sta je bio vazniji razlog ;)

To je bar lako odgovoriti - po malo od oboje :) Sasvim sigurno imaju probleme u proizvodnji, ali istovremeno cekaju da se isprazne lageri GTX470 i gomilaju potpuno ispravne GF104 cipove. Kada se ta karta pojavi znacemo sta je bio vazniji razlog ;)

Pa i da je tako GTX 460 kao proizvod koji je plasiran na trziste je ispunio sva ocekivanja i za svaku pohvalu je.Ako postoji potpuniji chip koji ce se plasirati u vidu neke jace kompletnije karte tim bolje..
Samo mene interesuje ako je sve to bazirano na GF104 sta je sa GF102???

Pa i da je tako GTX 460 kao proizvod koji je plasiran na trziste je ispunio sva ocekivanja i za svaku pohvalu je.Ako postoji potpuniji chip koji ce se plasirati u vidu neke jace kompletnije karte tim bolje..
Samo mene interesuje ako je sve to bazirano na GF104 sta je sa GF102???

Pa sigurno cemo imati jacu kartu sa svih 8 aktivnih klastera, samo je pitanje kada, i to ce verovatno biti GTX475. A da je GTX460 bas za svaku pohvalu i da je ispunio sva ocekivanja... bas i nije. ;) Karta je odlicna, ali nije savrsena :)

Sto se GF102 tice, mislim da taj cip nikada nije ni najavljen... moguce da je to trebao da bude GF100 u 32nm, procesu koji je otkazan u medjuvremenu.

Nazad
Vrh Dno