Šta je novo?

Apad (Android 7") from China

Zar nemas HTC hd2?

nikada nesto kinesko nisam kupio kada je o tehnici rec
Verovatno je bar pola stvari u tvojoj (i bilo kojoj) kući "Made in China (ili Taiwan)" ;)

Inače, ni ja nisam ljubitelj kineskih brendova, ali im želim sve najbolje - upravo zbog "borbe" protiv ozbiljnih (čitaj: skupih) brendova, kao što su Apple i Sony ;)

@MegaSkot
Na jednom izvesnom forumu si napisao da su te kineske ikopije za baciti pod svinje. Sta su sad?isto za baciti pod svinje ali sa zanimljivom specifikacijom. :d

@MegaSkot
Na jednom izvesnom forumu si napisao da su te kineske ikopije za baciti pod svinje. Sta su sad?isto za baciti pod svinje ali sa zanimljivom specifikacijom. :d

Specifikacije i kvalitet izrade nemaju mnogo zajedničkih tačaka, na žalost. ;)
Mene privlači ideja nekog xPad uređaja pod uslovom da ima USB i dozvoljava kopiranje tipa copy-paste, od Apple to neće biti niklada i džabe im kvalitet.

Što se tiče kineskih kopija iPhona, tu i dalje tvrdim da veća smeća nisam držao u ruci.

Pa sta mislis da su ipad kopije bolje? A i koja je prakticna primena tog usba, ako uzmemo u obzir primarnu funkciju tog ipad like uredjaja? Kako mozes da kazes dzabe im kvalitet ako nema usba, koji je nepotreban jednom ipadu.

Poslednja izmena:
Naravno da je nepotreban na ovom tipu gadgeta. Objasni mi, molim te, za sta bi ga koristio?
Kad ce biti napravljen podforum za apple? Cini mi se dq su moderatori nesto obecavali.

Poslednja izmena:
Za šta bi ga ja koristio, pa recimo da preko njega prebacujem fajlove sa/na računar, da recimo pristupam dokumentima koje mi je neko doneo na flash disku. Da povežem fotoaprat i da prebacim fotografije.

Nemoj sad da nam kažeš da je Adobe Flash nepotreban.

Ovakve divajsove ne mogu da komentarisem - nikada nesto kinesko nisam kupio kada je o tehnici rec

ako mislish na chinese brand - onda ok, ako mislish na to da je neka americhka, korejska ili tajvanska firma - onda si definitivno ponosni vlasnik kineza :)

Samo jedna firma moze da napravi konkurenta dostojnog iPadu. Ta firma se zove SONY...

Problem je samo sto nije jeftin

Ovakve divajsove ne mogu da komentarisem - nikada nesto kinesko nisam kupio kada je o tehnici rec

pa ako ovo moze da se konektuje na net (WiFi-3G) i ako moze da tera HTML5 (webkit) onda ja vidim lepu primenu/zamenu za iPad - kao terminal za konekciju na server za ultra malo para! (pod uslovom da je touch dovoljno dobar, da nije lako lomljiv... :))

ima i tu dobrih stvari da se nadju za male pare i da visestruko opravdaju trosak...

ima - upravo gledam katalog, ali necu nishta da pricham, dok ne vidim na licu mesta. samo da se MRTVA milicija odluchi da mi da pasosh, jer sam zbog toga vec propustio let 5og, sada chekam 25ti.

elem, ima neverovatnih stvari, al kako rekoh - tek kad vidim to u ruci, onda cu da vam javljam stanje na brus li trzishtu, jer sam imao iskustva sa kineskim napravama koje su po funkcijama avion, a uzmesh u ruku, i ispada da em nema te funkcije, em su ih izgleda pravili u saradnji sa zastavom kragujevac.

ja sam bogami naručio jedan tablet sa telechips 8900 procesorom, 256 rama, 3d grafičkom karticom, standardnim usbom u koji ide flash drive, hdmi izlazom i androidom 2.1. pa šta bude biće.

To je ovo cudo?

[YOUTUBE]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/olyPfXEVuFY&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/olyPfXEVuFY&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

Ovaj tablet na video klipu ima resistive ekran? Inače baš loše radi (stvarno neupotrebljivo).

Poslednja izmena:
To je ovo cudo?

[YOUTUBE]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/olyPfXEVuFY&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/olyPfXEVuFY&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

da, trebalo bi da je taj.

Ovaj tablet na video klipu ima resistive ekran? Inače baš loše radi (stvarno neupotrebljivo).

resistive, da. svi oni imaju resistive, barem od ovih jeftinijih. ovaj mamlaz na klipu ne može da artikuliše pokrete, inače taj tablet lepo radi, nego je ovaj lik smotan i uključio je animirane pozadine bezveze.

evo malo bolji video:
http://www.youtube.com/watch?v=7uWoUunIjoc
http://www.youtube.com/watch?v=16MmiZs-TEE

on mi je od svih nekako najlepši, tanak i dolazi sa futrolom, ima 2.1 os i hardverski je jači od ostalih.
edit: i android market bi trebalo da radi out of the box

Poslednja izmena:
Koliko će te koštati?

edit: nađoh na sajtu, 260 USD, ili EUR 202

Poslednja izmena:
Koliko će te koštati?

edit: nađoh na sajtu, 260 USD, ili EUR 202

Pa da, toliko otprilike. 190 evra u nekom nemačkom online shopu, i 5 evra dhl paket slanje u nemačku. Cimer mi preko leta tamo, pa da iskoristim... Daju godinu dana garancije i fiskalni račun, pa u ovih 190 evra ulazi i njihov pdv od 19%. E sad ne znam da li može da se traži onaj tax free ako imaš fiskalni kao dokaz da si platio porez, pa da ti refundiraju to pošto iznosiš iz zemlje. Ne znam kako to u stvari funkcioniše, pričao mi jedan drug da to može da se uradi, al se ja iskreno nisam trudio da pamtim detalje jer sam mislio da mi to nikad neće trebati. Nisam hteo da naručujem od kineza, jer ovamo imam garanciju, jes da je u nemačkoj, al je ipak garancija, ako mu se nešto ne daj bože desi, mogu po nekom da pošaljem, a ako mi rikne kineski mogu samo da kukam.

Tako bih i ja uradio.
Zanimaju me utisci, kada bude stig'o :)

Neće skoro nažalost. U najboljem slučaju za nešto više od mesec dana. Kad bude stigao uradiću detaljniji korisnički opis i postaviću ovde. Ako budem imao sreće da pozajmim dobru kameru ili fotoaparat napraviću i par videa. Da jednom za svagda razrešim dilemu oko toga da li su ovi tableti toliko loši kao što mnogi ovde misle. Meni deluje kao fina spravica. Ja planiram da ga koristim za čitanje knjiga najviše i surfovanje u svrhe učenja. 900 evra zbog toga za ipad kad bih dao ne bi bilo baš inteligentno, zar ne?

Da jednom za svagda razrešim dilemu oko toga da li su ovi tableti toliko loši kao što mnogi ovde misle. Meni deluje kao fina spravica. Ja planiram da ga koristim za čitanje knjiga najviše i surfovanje u svrhe učenja. 900 evra zbog toga za ipad kad bih dao ne bi bilo baš inteligentno, zar ne?
Surfovanje i čitanje pdf. i doc. knjiga opušteno, ali skenirane i fotografisane knjige malo teže tj. biće previše sitno na 7". Razmišljam naravno iz ugla svojih potreba :)

Zašto ne bi bilo "inteligentno"? Ako imaš te pare veoma je inteligentno
Meni i moj "Lorus" od 30e savršeno vrši pos'o :d al' to ne znači da ne bi' uzeo nešto skuplje, pa i Rolex da imam para.

Takođe očekujem da će cena iPada kod nas vremenom još pasti.
I nije 900e već 600-700 :D a promakne i jeftiniji, a ko ima da mu donese neko iz USA/EU (za ovakve uređaje pogotovo Appleove ovo je nažalost "normalno") može to i jeftinije.

Surfovanje i čitanje pdf. i doc. knjiga opušteno, ali skenirane i fotografisane knjige malo teže tj. biće previše sitno na 7". Razmišljam naravno iz ugla svojih potreba :)

Zašto ne bi bilo "inteligentno"? Ako imaš te pare veoma je inteligentno
Meni i moj "Lorus" od 30e savršeno vrši pos'o :d al' to ne znači da ne bi' uzeo nešto skuplje, pa i Rolex da imam para.

Takođe očekujem da će cena iPada kod nas vremenom još pasti.
I nije 900e već 600-700 :D a promakne i jeftiniji, a ko ima da mu donese neko iz USA/EU (za ovakve uređaje pogotovo Appleove ovo je nažalost "normalno") može to i jeftinije.

Ja sam video neki u oglasima za oko 900e kod nas. Da u pravu si za skenirane knjige, ali ja skenirano čitam samo stripove, a to svakodnevno radim na n95 verovao ili ne, tako da ću uz ovo da progledam :)

Kada bude postojao standardizovan program koji radi kao sat, ne zauzima puno resursa a pritom podržava većinu popularnih plejera, telefona, padova kao i sve popularne operativne sisteme onda ću priznati da je sihronizacija bolja.

doubleTwist?

3599707494_911a76cdb6_z.jpg

[YOUTUBE]pNunWgYI57c[/YOUTUBE]

Inače, autor programa je Jon Lech Johansen, aka DVD Jon.

Meni onaj Casio sat sa 7 melodija iz 1982. godine super vrshi posao :d

^ Sa linka...

tablets.jpg

Nazad
Vrh Dno