Šta je novo?

Apad (Android 7") from China

Sta im je jos ostalo od slova, uPad, oPad? Sta ce kad nestane samoglasnika :D

Jesi ga porucio sa ovog sajta i jel stigao?

nisam poručio sa tog sajta, već sa jednog nemačkog, pošto mi je ortak tamo na neko vreme. trebalo je da stigne još pre par dana njima tamo, i da mi pošalju po nekome ko je dolazio sad skorije, međutim pajseri nisu poslali jer izgleda nemaju dovoljno, potražnja velika. uglavnom sad moram da čekam ortaka da se vrati iz nemačke i da mi donese, a to će biti krajem septembra... bzvz...

edit: evo par novih linkova šta ova spravica može. poprilično sam iznenađen kako lepo radi kad se poveže na tv
http://www.youtube.com/watch?v=rfDtwdJXSu8
http://www.youtube.com/watch?v=mMW-cEGQRpM

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]ILMzuS2qZfc[/YOUTUBE]

nisam poručio sa tog sajta, već sa jednog nemačkog, pošto mi je ortak tamo na neko vreme. trebalo je da stigne još pre par dana njima tamo, i da mi pošalju po nekome ko je dolazio sad skorije, međutim pajseri nisu poslali jer izgleda nemaju dovoljno, potražnja velika. uglavnom sad moram da čekam ortaka da se vrati iz nemačke i da mi donese, a to će biti krajem septembra... bzvz...

edit: evo par novih linkova šta ova spravica može. poprilično sam iznenađen kako lepo radi kad se poveže na tv
http://www.youtube.com/watch?v=rfDtwdJXSu8
http://www.youtube.com/watch?v=mMW-cEGQRpM

Jel moze ovo da se rootuje i da se stavi neki custom ROM? :) Meni je ovaj G10 zanimljiv, steta sto nema HDMI :(

Poslednja izmena:
Jos malo pa cemo dobiti detalje oko Samsung-ovog tableta. E to se ceka [mada mislim da ovaj nece ciljati na ultra nisku cenu]. :)

[youtube]KTOASwRl3bY[/youtube]

Jel moze ovo da se rootuje i da se stavi neki custom ROM? :) Meni je ovaj G10 zanimljiv, steta sto nema HDMI :(

nisam lično probao jer još nisam dobio uređaj, ali sam na netu našao da se onaj najprostiji apad sa početka ove teme lako rootuje i ljudi stavljaju custom romove na njega. predpostavljam da može i na ove ostale, samo likovi po netu još nisu izbacili romove za njih, pogotovu ne za ovaj sa telechips procesorom i hdmi jer je tek počeo da se prodaje. mada on ima android 2.1 radi market, meni to dosta :) ima 256 rama, pa i ako je natrpan raznim glupostima ne smeta mu mnogo, a uvek mogu da se ubiju procesi...

edit:
E to se ceka [mada mislim da ovaj nece ciljati na ultra nisku cenu]. :)
i ja mislim :)

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]FaBi13FnJo8[/YOUTUBE]

okvirno: nemam pojma.

poslednji put su mi carinili MF-DOS 144HD 2000 dinara (narucio sam LAN karticu za Atari ST iz nemacke velicine 2x2cm uz koju je isla i disketa sa driverom - *****I na carini su prepisali oznaku diskete i lupili carinu od 2000 dinara na istu.)

ovaj aPad sam narucio na moju privatnu adresu i zamolio da stave cenu od 40$ za paket pa cemo da vidimo sta ce se desiti kad paket stigne. ako aPad bude radi dobro, onda cu najverovatnije uzeti 20tak komada za firmu. u tom slucaju komad izadje 150$ sve sa DHL postarinom (plus nasa carina i porez).

javljam sta se dalje daseva... :)

okvirno: nemam pojma.

poslednji put su mi carinili MF-DOS 144HD 2000 dinara (narucio sam LAN karticu za Atari ST iz nemacke velicine 2x2cm uz koju je isla i disketa sa driverom - *****I na carini su prepisali oznaku diskete i lupili carinu od 2000 dinara na istu.)

ovaj aPad sam narucio na moju privatnu adresu i zamolio da stave cenu od 40$ za paket pa cemo da vidimo sta ce se desiti kad paket stigne. ako aPad bude radi dobro, onda cu najverovatnije uzeti 20tak komada za firmu. u tom slucaju komad izadje 150$ sve sa DHL postarinom (plus nasa carina i porez).

javljam sta se dalje daseva... :)

dakle ne verujem da su odvalili 20 evra carinu na tako mali paket. 150 dolara za android 2.1 tablet je smešno malo.

ni ja nisam mogao da verujem - i to jos nisu imali sta da napisu pa prepisali ono sa diskete. :smash:

a 150$ - specifikacija je extra (na papiru), samo da radi ok :)
steta sto je resistivan ekran, i samo da nije lose napravljen.

ni ja nisam mogao da verujem - i to jos nisu imali sta da napisu pa prepisali ono sa diskete. :smash:

a 150$ - specifikacija je extra (na papiru), samo da radi ok :)
steta sto je resistivan ekran, i samo da nije lose napravljen.

obavezno da javiš utiske. ja volim resistive ekrane, ali to je sve subjektivno. da kojim slučajem nabavim uređaj sa kapacitativnim ekranom morao bi da jurim olovku za njega, a to ne znam koliko dobro radi.

:)

suprotno je: kapacitivni ekrani (kao iPhone) ne zahtevaju olovku, sa druge strane resistivni generalno traze olovku ali mogu da se pipkaju i prstima.

ono sto je interesantno, ovaj Apad (ili kako se zove), ima resistivni ekran ali je ipak multitouch :) no videcemo koliko to sve dobro radi...

kinez koji ga prodaje tvrdi da je multitouch :D

...videcemo kad stigne. kaze da onaj od 10" ima kapacitivni ekran.

:)

suprotno je: kapacitivni ekrani (kao iPhone) ne zahtevaju olovku, sa druge strane resistivni generalno traze olovku ali mogu da se pipkaju i prstima.

ono sto je interesantno, ovaj Apad (ili kako se zove), ima resistivni ekran ali je ipak multitouch :) no videcemo koliko to sve dobro radi...

znam bre :) to danas i vrapci znaju :) ja ne volim da pipkam prstima po ekranu zato više volim resistive, ali čuo sam da postoje olovke i za kapacitativni, pa ako bih kupio neki uređaj koji ima kapacitativni obavezno bi kupio i olovku za njega, jer ni pod tačkom razno ne bih pipkao po njemu. e sad ne znam koliko dobro rade te olovke za kapacitativni. zato se ja držim starog dobrog rezistentnog. multitač mi ne znači nešto preterano živeo sam bez toga tolike godine :d

nisam ni znao da postoje olovke za kapacitivni...

nisam ni znao da postoje olovke za kapacitivni...

video sam da neke prodavnice mobilnih telefona reklamiraju neke olovke sa silikonskim vrhom, e sad da li i kako to radi nemam pojma. kad god sam pokušao da koristim neki mobilni recimo sa kapacitativnim ekranom smučio mi se život. prsti veliki a slovca mala... msm olovka je jako preciznija nego prst. moje mišljenje, jako subjektivno

naravno da radi... mada su u Japanu hit mini kobaje :d

Ebay je pun olovaka za kapacitivne ekrane, vec godinama, samo ne vidim poentu toga. "Ne bih pipao prstima ekran ni pod tachom razno" moze da kaze neko ko nije uzivo probao dobar kapacitivni ekran :) Shta cesh da radish sa multitouchom, kupicesh 5 olovaka ? :d Sa druge strane, resistive ekrani su prevazidjeni jer su jednostavno mnogo loshiji od kapacitivnih, danas se koriste samo za najjeftinije uredjaje, kao ovaj recimo, i to neshto govori...

Upravo je poenta u tome shto mozesh da pipash prstima jer su takvi pokreti najprirodniji i najlogichniji od bilo kakvog input uredjaja napravljenog do sada.

Poslednja izmena:
Ebay je pun olovaka za kapacitivne ekrane, vec godinama, samo ne vidim poentu toga. "Ne bih pipao prstima ekran ni pod tachom razno" moze da kaze neko ko nije uzivo probao dobar kapacitivni ekran :) Shta cesh da radish sa multitouchom, kupicesh 5 olovaka ? :d Sa druge strane, resistive ekrani su prevazidjeni jer su jednostavno mnogo loshiji od kapacitivnih, danas se koriste samo za najjeftinije uredjaje, kao ovaj recimo, i to neshto govori...

Upravo je poenta u tome shto mozesh da pipash prstima jer su takvi pokreti najprirodniji i najlogichniji od bilo kakvog input uredjaja napravljenog do sada.

Olovka itekako ima smisla ako si napolju a dosta je hladno. Ne moras da skidas rukavice da bi koristio kapacitivni ekran. Doduse moze i ovako

http://www.instructables.com/id/Making-A-Glove-Work-With-A-Touch-Screen/ :d

Takodje neki koriste olovku iz prostog razloga jer nemaju prste pijaniste ;) doduse na tablet su valjda ikone i opcije dovoljno velike da to ne bi trebalo biti problem. A imas ljudi koji jednostavno ne vole da ostavljaju masne tragove po ekranu :D

Poslednja izmena:

probao sam razne kapacitativne ekrane između ostalog i razne ajfonove i NE MOGU da ga koristim prstima, ja ne znam kako drugačije da se izrazim. ne volim da mastim i prljam ekran, jednostavno ne volim. lepo sam rekao da mi multitouch ne treba, a ako mi baš zatreba koristiću prste. prstom ne mogu nešto precizno da ubodem, svaki put kad sam hteo da pipnem nešto pipno sam još 2 stvari pored toga i stoga je moj izbor da koristim olovku, tako mi se sviđa, ti to ne možeš da mi zabraniš isto kao što ja tebi ne mogu da zabranim da brljaviš rukama po ekranu.

ljudi su različiti. transpozoni su krivi za to i genetička transpozicija, to je izvor različitosti, dnk je dinamična struktura i ta dinamičnost koja je izvor različitosti je istovremeno i jedan od glavnih preduslova za evoluciju i razlog zašto smo izašli iz pećine i štap zamenili kompjuterima. na osnovu ovoga je prirodno da ljudi razmišljaju različito, a iz toga proizilazi da ne možeš ti uvek da budeš u pravu i da sve ono kako ti misliš bude ispravno.

Poslednja izmena od urednika:
Samo što i pored te različitosti svi ljudi imaju RUKE i PRSTE, kojima svakodnevno nešto radimo. Nisi se rodio s olovkom nego s prstima. Koliko si dugo koristio ajfon, tri minuta? :)

dobro opet si ti najpametniji od svih

probao sam razne kapacitativne ekrane između ostalog i razne ajfonove i NE MOGU da ga koristim prstima, ja ne znam kako drugačije da se izrazim. ne volim da mastim i prljam ekran, jednostavno ne volim. lepo sam rekao da mi multitouch ne treba, a ako mi baš zatreba koristiću prste. prstom ne mogu nešto precizno da ubodem, svaki put kad sam hteo da pipnem nešto pipno sam još 2 stvari pored toga i stoga je moj izbor da koristim olovku, tako mi se sviđa, ti to ne možeš da mi zabraniš isto kao što ja tebi ne mogu da zabranim da brljaviš rukama po ekranu.

Ovo je nesto sto je apsolutno nemoguce na kapacitivnom ekranu pa makar pipkao ekran laktom.

Nazad
Vrh Dno