Lucas
Čuven
- Učlanjen(a)
- 24.02.2002
- Poena
- 690
e cuo sam za ovo ranije, mega stvar
prosto je neverovatno sta se sve nalazi iza coska (windowsa), zar ne?
Pristojna zamena za terminalsku OSX aplikaciju - iTerm
File manageri? I posle 20 godina isprobavanja svega i svacega ne postoji nista brze za manipulaciju fajlovima u GUI-ju od split-screen fajl menadzera (a la Directory Opus/NC/TC/MC).
gui extenders > make your mac nicer
dock spaces - svaki space poseban dock
mac loc - windows - lock this computer
quicksilver - app triger and starter
cinch - win7 lepljenje prozora na pola ekrana
magicprefs - za magicmouse - guestures
zooom2 - najfenomenalniji gui extension. move and resize windows samo pomeranjem misa bez kliktanja - uz keyboard shortcut
Jel zna neko neku aplikaciju za kontrolu ventilatora MacBook-a, koja će da održava određenu temperaturu i prema tome vrši izmene brzine ventilatora. Probao sam do sada smcFanControl koji samo podržava definisanje minimalnog broja obrtaja i Fan Control koja linearno menja brzinu u zavisnosti od temperature, što znači da istog trenutka kada temperatura počne da opada on spušta broj obrtaja umesto da ga drži dok temperatura ne opadne dovoljeno, a ja hoću ovu drugu stvar iz zagrade.
BTW, neko je ovde pričao kako ne bi baš da zatvara MacBook (Pro) dok je u aktivnom stanju jer misli da se možda hladi kroz tastaturu. E pa odgovor je da MacBook usisava spoljašnji vazduh kroz levu stranu tastature.
Malo kasnim, al' dobro.
Probaj da spustis prag kod Fan Controla, recimo da ne krene 6k obrtaja na 80 stepeni nego ranije; kad temperatura krene da pada i ventilatori ce poceti da se vrte sporije.
Maksimalna donja granica je 40, a minimalna gornja je 70 stepeni, ali ni to mi ne valja. Meni treba podešavanje da se ventilator ubrzava da bi se održala jedna vrednost temperature (recimo 40 C), i do maksimalne brzine ako treba, a onda da se drži na maksimumu dok se temperatura ne spusti na tu željenu vrednost. Fan Control vezuje za svaku temperaturnu vrednost određeni broj obrtaja, što je veoma nelogično.
Ja mogu da postignem efekat koji mi treba manuelno putem menija korišćenjem programa smcFanControl, ali tražim program koji će tako da radi automtski.
EDIT: Primetio sam neke čudne anomalije u vezi hlađenja. Dosta puta mi se desilo da temperatura nešto slabo pada kada je kuler na velikom broju obrtaja i da je opala tek kad sam smanjio broj obrtaja. Možda i ima neke logike u načinu na koji radi Fan Control.
Šta mislite u aplikaciji MacKeeper. Jeli ima neko iskustva sa istom.
Pa lepo radi, ima neku vrstu defragmenta diska koja na OSX-u jelte nije potrebna, al ajd'meni je undelete bio vrlo koristan, prost i user friendly a odlicno obavlja posao! Nije lose programce u sustini, ali idalje vise volim CleanMyMac
To je zato što iTunes 10 ima US engleski i GB engleski. Ako klikneš na edit list u Sys. Pref. -> Languge & Text -> Language, videćeš da na listi postoji U.S. English, ali nije selektovan već samo English. Sistem ovom logikom verovatno koristi britanski engleski za iTunes, tako da ti je English (United States) verovatno stvarno nekorišćen.
Force Quit se može dobiti na još jednostavniji način. Kad ti se neka aplikacija neće isključiti na desni klik pa na Quit, onda uradiš opet desni klik, a onda pritisneš Alt i pojaviće ti se Force Quit.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari