Šta je novo?

Must have app's (MacOS X)

nam kako si ustanovio to za ekran pošto koristim upravo taj model već 3. godinu za redom i sve radi ultra tečno za sve ove godine, poruke se isto zakazuju bez problema unutar aplikacije ako koristiš iMessage, za SMS imaš Shortcuts koj
Jednostavno, primeti se okom razlika, skroluj neki tekst ili bilo šta, primetiš da nije tečno skroz, a i ima app na AppStore da ti prikazuje trenutno osveženje ekrana, u većini slučajeva je bio nekih 85-88Hz, naravno dobaci nekad i do 120Hz, proguglaj videćeš da se mnogi ljudi žale. Gledao sam po netu to rešenje sa Shortcuts-om, ali meni treba brz način, npr parkirao sam u 09:48, želim da platim parking od 10:00 samo sad, ne svaki dan, ili svaki utorak, samo sad, koliko sam video to nije moguće. Camera folder mi je itekako važan jer nekad želiš da listaš samo ono što si ti fotografisao/snimio, bez da se upetljava sadržaj sa WhatsApp-a, Telegrama, screenshotovi itd. Doduše ima workaround da u pretragu ukucaš svoj model telefona pa izađu tvoje fotke plus eventualno još koja kojoj je exif data ostao neosakaćen ali opet previše komplikovano za tako jednostavnu potrebu. Opet odoh u offtopic

Mene na svaki pokušaj zatvaranja pita Do you want to save all changes.....
Ja se izvinjavam, sad sam opet otvorio Zed da vidim da mi nije neko podešavanje uključeno i skontao sam u čemu je fora. Moraš imati otvoren projekat. Napravi negde neki folder, otvori njega kao projekat i onda ćeš moći da zatvoriš Zed bez čuvanja fajla. Znači ne mora fajl da postoji u tom folderu, samo mora folder biti otvoren kao projekat.

To je to, projekte uopšte nisam uključivao, nije mi ni palo na pamet, sada to radi to šta mi treba.

Hvala puno

Dodje tako i M5 sa Tahoe-om, pa, ako nekom fali notifikacija kao kod starih MacOS za zvuk i jacinu, ima ovo VolumeHUD

1767275008528.png

Da li je OK cena od $54.99/yr za Parallels? S obzirom da je full cena za standard verziju $99.99 deluje mi da je OK. Ne sećam se koliko je bilo za Božić i NG, ne uzeh tada, a bili su takođe dobri popusti.

Potreban mi je predlog koju aplikaciju da koristim da se otarasim duplikata slika koje mi leze na qnap nas-u, a da radi pouzdano? Nisam siguran da imam app koju mogu da pokrenem na qnap-u da to uradi direktno, iz tog razloga trazim neku app za mac os, dupeguru, tidy up..?

Da li je OK cena od $54.99/yr za Parallels? S obzirom da je full cena za standard verziju $99.99 deluje mi da je OK. Ne sećam se koliko je bilo za Božić i NG, ne uzeh tada, a bili su takođe dobri popusti.
Mislim da jeste oke, ja sam je uzeo u oktobru, bila je neka akcija.

SelfControl. Napravis spisak sajtova koji ti remete fokus (reddit, yt, forum, vesti, drustvene mreze...), zadas vreme za koje ces ih blokirati i mozes da uninstaliras aplikaciju, resetujes racunar, dubis na glavi.... ali tim adresama pristupiti neces. 🙂
ovo mi je trebalo

Nazad
Vrh Dno