Šta je novo?

Starcraft 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao neki SC veteran jedva docekah dvojku i ocekivanja su ispunjena osim nekih stvari...
Muzika : u toku misija i u mlultiju je fina ali u kampanji, o gospode.Kantri, bluz koji pokusava da docara atmosferu kaubojske birtije na svemirskom brodu je takav FAIL.
Prica: pocinje posle par misija i razvija se zanimljivo ali sporo i onda kraj. Vec sam spominjao latino sapunice, takve su bliz igre, losi momci postaju dobri pa nazad, cimaju se za nekim (bivsim) ribama...ali to je ok.
Kraj: kraj je gori od muzike, pre 2 godine se pricalo da bi mogli da vrate kerigan i ladno su to i uradili. Stice se utisak da se rejnoru ebe za sve, da je tu samo da bi nju nekako spasao. Nisu pustili ni malo misterije na kraju.
A ona zadnja scena kad je nosi, samo marijaci fale "i odjahase tako uz zalazak sunca" , moja baba bi pustila suzu.
Kad bi u nastavku rejnor saznao da mu je u stvari mensk cale... e to bi bilo "vrh brate"
I tako, sapunasto

Zanimljiva zapazanja. :) Prevazicice meksikance. :)

Mozes muziku promeniti...

I meni je kraj naleteo nekako odjednom, ocekivao sam vise za dvanaest godina razmaka od prvog dela.

Mozda se u ekspanziji pojavi Kerigan ponovo sa Teranima.

Ali sto je mene smorila ona misija sa protosima gde treba da se brani baza, zato je nisam ni zavrsio pa ni ne znam sta ima posle nje, mnogo me je smorila.

I postavljanje dinamita po tunelima je malo preterano, probacu bas sledeci put sa savetom onog generala, mislim da je ipak pogodnije tako. :)

Nije moglo biti kao prvi deo definitivno, to bi bio nevidjen uspeh da su postigli to ali je svakako ok meni. :)

Igra je odlicna, ali sam ipak ocekivao malcice vise.Pre svega malo vise novih jedinica i lepse uradjene postojece.Takodje,ovaj *****izam oko triologije me mnogo nervira.Ko ce sad da ceka par godina do dela sa Protosima !?
Inace, da li je moguce igrati AI, ili kako vec na narodnoj verziji?Hteo bih da probam, cisto da ne bacim 6k din,a da mi se ne svidi

Presao sam igru. Ne znam zasto su se neki zalili da je kraj los. Kraj je bas super, i zaintrigira te za nastavak. Single player misija je fenomenalna. Jedino sto mi je islo na zivce je cekanje ucitavanje nivoa i slicno, iako imam dosta dobar komp.

Ako se malo udubis u SC lore, citas one silne knjige i stripove, onda ti je ovakav kraj komican.
Nekome kome je SC jos jedan RTS kraj je; "super, extra, vrh, ludilo" :)

Ako se malo udubis u SC lore, citas one silne knjige i stripove, onda ti je ovakav kraj komican.
Nekome kome je SC jos jedan RTS kraj je; "super, extra, vrh, ludilo" :)

sine, ja igram SC od 98sme godine. Nisam bas toliko lud da citam knjige i stripove, ali sam sa pricom i SC univerzumom upoznat koliko neko moze uopste da bude upoznat.

Kraj je potpuno neocekivan, zbog toga je i odlican. Nesto sto smo se svi nadali da je nekako moguce uraditi. Jer za pravog starcraft fana, uvek postoji zal za Kerrigan, zelja da se ona vrati, i nekakvo saosecanje sa Raynorom. Dakle, ne da se ona ubije, i da se na nju gleda kao smrtnog neprijatelja, vec kao na nesto sto jos uvek moze da se spasi.

Vama kojima se ne svidja, verovatno se ne svidja jer je kraj "nerealan"... naspram svega ostalog jelte "realnog".

Shto se tiche kraja:

Meni je kraj bio nekako ochekivan - pogotovo posle svega shto je Zeratul "pokazao" Rejnoru. E sad, glavno pitanje ostaje - da li je time shto je spasao Kerigan (tj. vratio je u ljudski oblik), Rejnor spasao galaktiku ili je sve krenulo tako kako je Zeratul video u svojoj viziji buducnosti.
Josh jedna gotivna stvar je tajna misija, gde se vidi da je to shto su Sons Of Korhal/Mengsk i Rejnor uradili u prvom Starcraftu pokrenulo lanac dogadjaja koji vode ka kraju, tj. Mengsk je napravio hibridnu rasu Protosa i Zergova.

sine, ja igram SC od 98sme godine. Nisam bas toliko lud da citam knjige i stripove, ali sam sa pricom i SC univerzumom upoznat koliko neko moze uopste da bude upoznat.

Kraj je potpuno neocekivan, zbog toga je i odlican. Nesto sto smo se svi nadali da je nekako moguce uraditi. Jer za pravog starcraft fana, uvek postoji zal za Kerrigan, zelja da se ona vrati, i nekakvo saosecanje sa Raynorom. Dakle, ne da se ona ubije, i da se na nju gleda kao smrtnog neprijatelja, vec kao na nesto sto jos uvek moze da se spasi.

Vama kojima se ne svidja, verovatno se ne svidja jer je kraj "nerealan"... naspram svega ostalog jelte "realnog".

Nisam ti ja sin ! Niti sam na tebe mislio da igras sc od juce.A od kad se ti igras je nebitno....
I da, kraj je relativno ocekivan, vec na pola kampanje.
I ne videsmo Xel'nage...

Ali sto je mene smorila ona misija sa protosima gde treba da se brani baza, zato je nisam ni zavrsio pa ni ne znam sta ima posle nje, mnogo me je smorila.

Ja sam se oduševio tom misijom :)

Na kraju baza pada, tj. ne možeš je odbraniti, a to je bilo sasvim neočekivano (bar za mene). Trudio sam se ko blesav, pobio ko zna koliko Zergova (preko onih 1500, i na kraju sam skapirao da ne mogu da odbranim bazu. Taman sam se spremao da ponovo učitam misiju, jer sam mislio da sam negde pogrešio u koracima, kad me iznenadi kraj :)

Na kraju baza pada, tj. ne možeš je odbraniti, a to je bilo sasvim neočekivano (bar za mene). Trudio sam se ko blesav, pobio ko zna koliko Zergova (preko onih 1500, i na kraju sam skapirao da ne mogu da odbranim bazu. Taman sam se spremao da ponovo učitam misiju, jer sam mislio da sam negde pogrešio u koracima, kad me iznenadi kraj :)
Ah, znači na normal je 1500. Ja izduvah na hard, treba 2000 da ih pokokam... moraću da probam ponovo.

Takodje. Ja sam igrao na hard, minimum je 2000 da pobijes jedinica. Ja sam pobio 2500 :D, do duse, prvi put sam stigao do 1900, nije bilo leba vise od toga, nisam lepo poceo, pa sam morao restart

Poslednja izmena:
Shto se tiche kraja:

Meni je kraj bio nekako ochekivan - pogotovo posle svega shto je Zeratul "pokazao" Rejnoru. E sad, glavno pitanje ostaje - da li je time shto je spasao Kerigan (tj. vratio je u ljudski oblik), Rejnor spasao galaktiku ili je sve krenulo tako kako je Zeratul video u svojoj viziji buducnosti.
Josh jedna gotivna stvar je tajna misija, gde se vidi da je to shto su Sons Of Korhal/Mengsk i Rejnor uradili u prvom Starcraftu pokrenulo lanac dogadjaja koji vode ka kraju, tj. Mengsk je napravio hibridnu rasu Protosa i Zergova.

Jedino sto mi nije jasno je ko je onda Xel'naga? Ko je onda onaj Duane iz prvog dela? U misiji kad je finalni okrsaj protosa i hibrida, glavni zloca me jako potseca na protosa. Mozda je neki odbegli dark templar?

Takodje. Ja sam igrao na hard, minimum je 2000 da pobijes jedinica. Ja sam pobio 2500 :D, do duse, prvi put sam stigao do 1900, nije bilo leba vise od toga, nisam lepo poceo, pa sam morao restart
Mene nisu mogli da uniste na normal tezini,trebalo je 1500,a ja sam ubio oko 2700,na kraju sam morao svoju vojsku poslati u smrt...

Prica kao prica meni u principu je ok, moraju nesto novo da ubace tj. jos nekog novog karaktera ovo do sada samo se motaju okolo.

Realno samo pogledajte kakav je karakter Raynor sam priznaje da nije nesto bistar i sta on sad kao "propalica" bez icega krenuo sa Zeratulom da trazi Xel'nage. To sto su skupljali one artifakte za kintu i sto se Valerian ponudio kao pomoc u floti da napadnu Char je dobar razvoj dogadjaj, mada ima jednu rupu... suvise lako je Raynor verovao Menks-ovom sinu. Meni je jedino zao sto Kerrigan je ostalo jos malo kao zerg i pravila muke ostalima... ali toga smo videli u kecu kad je zbrisala Auir i jos ko zna kolko sistema... Kako je Zeratul rekao , tako je Raynor bas uradio. "You will hold her life in hands"

Poslednja izmena:

Sta si se iznenadio, kad je Zeratul to rekao pre pocetka misije :D

Jedino sto mi nije jasno je ko je onda Xel'naga? Ko je onda onaj Duane iz prvog dela? U misiji kad je finalni okrsaj protosa i hibrida, glavni zloca me jako potseca na protosa. Mozda je neki odbegli dark templar?

Koliko sam ja shvatio, Xel'naga josh nije ni bilo u SC2. Interesantno je da se hibrid prvi put pojavljuje na onoj planeti sa 3 protosa koji su zarobljeni i od kojih on crpi energiju. Hibrid protosa i zergova nije Xel'naga, iako dosta lichi na one slike koje se mogu videti u filmiicu o Zeratulu i Kerigan.

Josh jedna stvar koja nije do kraja jasna je da li su hibride napravili Xel'naga ili Dominion?!? Poshto je u tajnoj misiji pokazano da je Dominion eksperimentisao sa ukrshtavanjem genetike protosa i zergova...

Ne bi me cudilo da prica ispadne u nastavcima tako da je Xel'naga stvorila protose i zergove po svom "liku", a posto su ih zergovi navodno unistili, da su ponovo nastali spajanjem protosa i zergova. To bi objasnilo moc koju ti hibridi imaju

Koliko sam ja shvatio, Xel'naga josh nije ni bilo u SC2. Interesantno je da se hibrid prvi put pojavljuje na onoj planeti sa 3 protosa koji su zarobljeni i od kojih on crpi energiju. Hibrid protosa i zergova nije Xel'naga, iako dosta lichi na one slike koje se mogu videti u filmiicu o Zeratulu i Kerigan.

Josh jedna stvar koja nije do kraja jasna je da li su hibride napravili Xel'naga ili Dominion?!? Poshto je u tajnoj misiji pokazano da je Dominion eksperimentisao sa ukrshtavanjem genetike protosa i zergova...

Da ali Duane (onaj crnja iz prvog dela) je bio zerg valjda? Definitivno nije bio ljudsko bice. On radi za tu neku "visu silu" koja na kraju ispada Xel'naga? Drugo, toj misiji sa 3 protosa energiju im crpi samo jedan od hibrida. Nigde nije receno da je to Xel'naga. Xel'naaga se javlja u onoj poslednjoj protos misiji kada treba da pobijes 2000+ zergova. Periodicno se javlja i preti :D Na toj slici definitivno lici na dark templara. Zato mi nije jasno odakle terani sad u celoj prici?

Dajjj breee! Prekinite sa spoilerima !!

ili bar naglasite na koji deo igre se odnosi... ima nas koji gustiramo igru :)

Jel izasao review u Svetu kompjutera? Koju je ocenu dobio?

Nije , posto SK ide na stampu negde vec 25-tog.
I ako dobije manje od 95 i kuzma bude k****o vise od 2 recenice , ima javno da spalim SK i okacim na YT i obrisem nalog tamo :D... necu mu oprostit za Dragon Age sto nije bila igra meseca nego prezvakani MW2.

Nije , posto SK ide na stampu negde vec 25-tog.
I ako dobije manje od 95 i kuzma bude k****o vise od 2 recenice , ima javno da spalim SK i okacim na YT i obrisem nalog tamo :D... necu mu oprostit za Dragon Age sto nije bila igra meseca nego prezvakani MW2.

Zašto vam je uopšte važno šta misle iz SKa o bilo čemu? Oni su odavno prestali da budu bilo kakav faktor. Ako se TEBI sviđa SC2, šta te briga kakvo mišljenje o igri ima bilo ko sa strane?

Poslednja izmena:
Realno, StarCraft 2 je igra koja se mora odigrati, ako ne zbog prethodnog dela, onda zbog toga sto je nesumnjivo jedan vrlo kvalitetan RTS naslov. Svima koji se dvoume, savetujem da odigraju bar jednu sc2 misiju ;)

Uh kako su me odusevile misije sa smenjivanjem dana i noci (zombiji FTW :D), dizanje i spustanje lave i sa onim neunistivim grupama maraudera koje obavezno izbegavati (mislim da u toj misiji sa vozovima nisam imao letelice).
Igra na normal je poprilicno laka, mozda malo pocetak zakoci, ali posle ih sa lakocom zavrsim. Mozda cu poceti na hard ispocetka, tj sa onom konzolom na bridge-u odigrati ponovo predjene. Presao osam za sada i prezadovoljan sam.

Ne bi me cudilo da prica ispadne u nastavcima tako da je Xel'naga stvorila protose i zergove po svom "liku", a posto su ih zergovi navodno unistili, da su ponovo nastali spajanjem protosa i zergova. To bi objasnilo moc koju ti hibridi imaju

Pa Xel'naga i jesu stvorili protose i zergove. Veoma je verovatno da i protosi i zergovi imaju neshto opshte sa Xel'naga. Ko je chitao istoriju Starcrafta zna da su Xel'naga prvo stvorili protose od prostih bica, pa su ih oni razocharali zato shto su bili previshe religiozni i nisu radili to shto su Xel'naga imali na umu. Onda su stvorili zergove od primitivnih bica sa planete Char. Zergovi su bili drugachiji i kod njih su bile ispravljene neke greshke koje su napravili sa protosima, ali su zergovi postali previshe opasni.

Vishe o tome ovde: http://starcraft.wikia.com/wiki/StarCraft_storyline

@Muzzy:
Koliko sam ja skapirao sve, Xel'naga se ne pojavljuju uopshte u SC2, osim u vidu lika iz tame u poslednjoj misiji sa protosima. Sve ostalo su hibridi, tj. nova vrsta aliena. Shto se tiche Duane-a, ja se njega ne secam :( Edit: sad sam prochitao opet istoriju Brood War-a - mislio si na Samira Durana? Da, sa njim nije bash sve jasno...

Poslednja izmena:
Pa Xel'naga i jesu stvorili protose i zergove. Veoma je verovatno da i protosi i zergovi imaju neshto opshte sa Xel'naga. Ko je chitao istoriju Starcrafta zna da su Xel'naga prvo stvorili protose od prostih bica, pa su ih oni razocharali zato shto su bili previshe religiozni i nisu radili to shto su Xel'naga imali na umu. Onda su stvorili zergove od primitivnih bica sa planete Char. Zergovi su bili drugachiji i kod njih su bile ispravljene neke greshke koje su napravili sa protosima, ali su zergovi postali previshe opasni.

Vishe o tome ovde: http://starcraft.wikia.com/wiki/StarCraft_storyline

@Muzzy:
Koliko sam ja skapirao sve, Xel'naga se ne pojavljuju uopshte u SC2, osim u vidu lika iz tame u poslednjoj misiji sa protosima. Sve ostalo su hibridi, tj. nova vrsta aliena. Shto se tiche Duane-a, ja se njega ne secam :(

Odigraj onda prvi deo ponovo :) Kako ga se ne secas? Onaj ghost lik koga si vodio solo u jednoj misiji da bi izvukao informacije iz jedne tajne laboratorije. Posle se otkrije da on uopste nije ljudsko bice. Takodje se pojavi u bonus misiji u prvom delu gde se prvi put otkriju hibridi. Inace ja sam i mislio na tog lika iz tame da je xel'naga. Dobro ga pogledaj ponovo i videces da je to protos oblik face.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno