Šta je novo?

Telekom ADSL studentska ponuda

Ljudi dajte molim vas,da li je neko dobio vec racun za drugi mesec?

Upravo dolazim iz telekoma gde mi je sestricina podnela zahtev za studentski paket i ljubazna teta iz telekoma je spremna da se raspravlja sa mnom do jutra da je
SAMO PRVI MESEC 1 dinar a ne prva tri meseca???Kaze da je svi to pitaju i ne zna odakle nam to?

Poenta je da sam se dvoumio oko djackog paketa gde je 6 meseci dinar pa ste me savetovali da je bolje ovo ako je 3 meseca free ali 4096...sad ne znam a kako nisam heavy downloader mozda bih i odustao od studentskog...?MOze li neko sa sigurnoscu da razresi ovo?

a onda ti njoj lepo odneses ovaj flajer pa joj pokazes i pitas a sta je ovo?

http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2157866&postcount=4897

tu ti se na tom linki nalazi flajer, to je taj decko koji je okacio taj post slikao mobilnim telefonom ali se idalje lepo vidi...

ali koliko je meni poznato studenski paketi koji se uzimaju idu sa tri meseca po 1 dinar a onda od pocetka cetvrtog meseca ti se naplacuje redovno po ceni od 1400 i nesto dinara... e sada mozda se doticna teta zbunila pa ti rekla da je to to ali postoji i telekomova akcija gde podpises ugovor na 12 meseci a gde ti je prvi mesec gratis a posle placas sve normalno za koji si se paket odlucio a u tom paletu imas godinu dana besplatnog telefoniranja u lokalu...

Sestricina se ne razume,samo je bila zbog indexa tako da sam ja usao u raspravu sa tetom i teta je rekla da je to najbolji paket jer dobijamo brzinu click 4 sto znaci da zna da nema veze sa impulsima...

Htela je ona meni kao pokaze gde to pise na netu pa pocela da gugla a ja rekoh da cu naci ja da je ne zadrzavam a hteo sam da vidim sa vama ovde...

Da,nema sta,ovo cu da istampam pa idem do nje a ako i onda ostane pri toj prici onda cu je naterati da vidim gde ona to gleda...pretpostavljam da nije znala da je za profesore 1 mesec a za studente 3...javicu sta je bilo...

A da neko skenira ili "slika" taj studentski ugovor pa da svi pročitamo šta piše o obavezama i pravima ugovorenih strana?

ne mora sken
ja sam bio nestrpljiv sa tim studentskim pa sam podneo zahtev pred kraj meseca i za taj prvi mesec su mi računali tih nedelju dana. ali dobro meni to nije nikakva frka ionako je na kraju duplo jeftinije i kad bi se regularno plaćalo. pre par dana mi je stigao drugi račun a to je za čitav prethodni mesec i iznosio je 1,18din. sledeći mesec stiže još jedan takav kao što i piše u ugovoru a posle toga je 1425din mesečno.
jedini ***** je taj da ljudi navale čim čuju a to je uglavnom bilo pred kraj ova dva meseca pa podnesu zahtev i onda im prvi mesec traje par dana. oni mesec računaju od dana kad im donesete MIK pa do kraja tog meseca. realizacija je prosečno 2-3 dana, tj toliko prođe od donošenja mik-a do dobijanja opreme. neko opet dobije isti dan, ja sam čekao toliko jer nisu imali te rutere i kad su im stigli odmah su me pozvali (bilo je 9 ujutro). *****njska stvar od telekoma je ta da na sajtu sada stoji samo ova nova akcija 6 meseci 1024 kao studentski net, dok za ovaj 4096 trba dobro prekopati sajt da se pronađe iako je i dalje aktuelno.

Evo malopre dodjoh iz telekomove poslovnice,Novi Pazar je u pitanju inace.Posto vidim da ima podeljenih misljenja da ispricam kakav je slucaj samnom.Jutros oko pola 10 sam sa ocem otiso da raskinem ugovor postojeci(inace podugovorom sam 3 godine).Po raskidanju,otac je mogao da ide ,nije vise bio potreban,sve ostalo sam mogao ja da uradim sam(student).Trazili su da donesem stari modem,sto sam ubrzo i uradio.Receno mi je da cu bit pozvan u toku dana ili najkasnije do sutra da preuzmem opremu i da ce internet biti ukljucen.Oko pola 12 su me zvali da dodjem i podignem opremu (onaj novi HG520C).I to je to.Znaci moze ,e sad sve zavisi predpostavljam od volje ili upucenosti radnika.Ovi moji su izgleda imali i jedno i drugo i trece ,ljubaznost! Nadam se da je nekom od pomoci.

Poslednja izmena:
Ja sam 1. juna spakovao sve njihove drangulije koje su bile kod mene i sa kofercetom se pojavio i tog dana raskinuo stari ugovor i podneo zahtev za novi studentski paket. Receno mi je da se portovi ne garantuju. Sledeceg dana oko 14h su me zvali da dodjem po novu opremu i da potpisem ugovor (koji sam prethodno vec procitao jos dok je ovde bio okacen u temi). Pustili su internet istog dana, cim sam se vratio kuci. Proverio na speed test-u, rezultat kao i kod ostalih. Za jun, jul i avgust racun ce biti 1din, a posle toga do sledeceg juna po 1425 (valjda je 25...).
Procedura uopste nije komplikovana ako ste stari korisnik, sve se zavrsava za dan-dva i 20-tak minuta ukupnog utrosenog vremena pri dolasku i posle pri pokupljanju opreme i potpisivanja ugovora. Izvezbali se vec, u formi su sad. :D

A kad Vam istekne ugovor od godinu dana i dalje ce te imati net od 4mb/s po ceni od 1mb/s?

Meni su rekli da 90% i posle godinu dana ostaje Click4 po ceni Click1.
Mada ja bas i nisam ubedjen...

Posle godinu dana, možeš da izabereš koji god hoćeš paket. Mada se ja nadam da će do tada 4mb biti standardna ponuda.

pa logicno je da ce vas posle godinu dana vratiti na najmanju brzinu jer iovako ce da rade sa gubitkom jos posle godinu dana da vas drze na istoj brzini i opet na svoju stetu...

Posle godinu dana, možeš da izabereš koji god hoćeš paket. Mada se ja nadam da će do tada 4mb biti standardna ponuda.

naravno da svi posle isteka ugovora mogu da uzmu paket koji zele ili cak isti i da raskinu pa da podpisu novi ako u tom trenutku bude nesto interesantno, a sto se tice ovoga da ce za godinu dana da bude 4 mb standard nesto se bas nenadam puno ali iz tvojih usta u telekomove usi samo sto je to nemoguca misija...

Poslednja izmena:
Mislim da ako ne promeniš nazad na 1Mb neki dan pre isteka ugovora da će ti oni jednostavno nastaviti 4Mb a naplatiti duplo (regularnu cenu).

Mora da se podnese zahtev za manju brzinu ili ce ostati 4, samo se placa puna cena, koja god tad bude bila.

Nego nije valjda da i za godinu dana nece biti ubrzanja?

Verujem da ce u medjuvremenu krenuti SBB stopama, ugovor na godinu dana jednako cena za 4 mb/s slicna ovoj sada za studente... bez ugovora cene kao sada za sve druge.

Lepo piše u ugovoru da po isteku ugovora ide paket click 1.
Svi koji su potpisali ugovor na studentsku promociju su potpisali na click 1 a pušta im se click 4 i to je ta promocija.

Manite se naklapanja. U ugovoru je sve precizno definisano.

Pozdrav.

Verovatno vracaju na 1mb(inace ne pise u ugovoru,bar ja nisam naso),ali nadam se da ce do tad ta brzina biti 1400 i u osnovnom paketu.

Moje ugovor je kao i Fidelov,ALI,na samom pocetku pise adsl paket 3 (studenti)... Ovo je sad pitanje za pravnika. Mi smo potpisali ugovor,tamo pise da je trajanje ugovora najmanje 12 msseci,ali su vesto isbegli da napisu duzinu trajanja ove,ajde da je nazovem,promotivne pretplate.
Meni se cini da se i posle isteka tih 12 meseci placa pretplata od 1425 rsd,ili koliko ce vec biti tad,a brzina ostaje ista.

Lepo piše u ugovoru da po isteku ugovora ide paket click 1.
Svi koji su potpisali ugovor na studentsku promociju su potpisali na click 1 a pušta im se click 4 i to je ta promocija.

Manite se naklapanja. U ugovoru je sve precizno definisano.

Pozdrav.
Ovde pise drugacije http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2174479&postcount=55. Ili ti imas drugaciji ugovor?

Edit: nisu izbegli da napisu trajanje ugovora, clan 14 stav 1: " Ovaj ugovor se zakljucuje na neodredjeno vreme..."

Poslednja izmena:
pa to je normalno zaista je tako, inace bi ti morao automtaski da potpisujes nov svakih x meseci da je sa vremenskom vaznoscu, no ono sto je bitno su kaznene odredbe u slucaju raskida nakon x meseci (tj. pre isteka 12), nakon toga moguce je jednostrano raskinuti ugovor uz izmirenje obaveza.

Sta se ovde desilo?Uzmem juce mik i odem da se prijavim za studentski paket.Treba danas da odem po opremu i bacim slucajno pogled na speed test, kad ono

Inace, imam paket 1mb ko yubc, na koji sam sada nakacen.Da li je moguce da su mi povecali brzinu, iako nisam potpisao ugovor i dal bih mogao da se slepam ovako, da ne uzimam ts? :))

Sta se ovde desilo?Uzmem juce mik i odem da se prijavim za studentski paket.Treba danas da odem po opremu i bacim slucajno pogled na speed test, kad ono

Inace, imam paket 1mb ko yubc, na koji sam sada nakacen.Da li je moguce da su mi povecali brzinu, iako nisam potpisao ugovor i dal bih mogao da se slepam ovako, da ne uzimam ts? :))

Moguće je
Dok ne dosadi Telekomu da trpi tvoje "šlepanje" i da te čeka da dođeš da potpišeš ugovor
Pa ti onda uzmu doživotno port u centrali :d

Naravno da su ti prvo podesili port u centrali pa te tek onda zvali da potpišeš ugovor. To je normalna procedura.

Meni na speedtestu pise za download oko 2.5,upload 0.30,ping 9m/s,a ustvari mi download pici,skoro 500 Kb/s :D :D

greska. poruka je trebala da se nadje u drugoj temi.

Poslednja izmena:
Danas sam bio da (kao svaki pravi Srbin - ništa bez minut do 12) odradim ovu pogodnost i naravno, kao i obično, rok promotivne akcije se produžio tako da je od zvanično novo trajanje ove akcije do 31.08.

Heh..i ja sam našao da diplomiram pre 2-3 meseca... dal će primetiti mali natpis na prvoj strani indeksa "diplomirao" :D :p

što se tiče tog ugovora kad istekne vraćaju na click 1 ali ne mora da znači da će sledeće godine click 1 biti 1MB/s, možda bude 4MB/s. naravno da neće, možda bude 2MB/s ali treba se nadati :D

sta vi se jos uvek nadate da ce da bude neko povecanje? e zivi bili pa videli ali kako su stavri krenule necemo mi izgleda videti nista vise od povecanja interneta, sto smo dobili dobili smo. sada jedino sto mozemo da dobijemo od povecanja je racun za internet usluge i nista drugo a da povecaju brzine i da smanje postojece cene e pa pre cemo izgleda da docekamo smak sveta nego sada ovo j...o povecanje...

Pa evo, kao što su produžili promociju do kraja avgusta, tako će da je produžavaju u nedogled, sve dok se brzine ne sudare sa realnom cenom.

Vrh Dno