Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

daj malo razjasni kako si to uradila
Every question I answer will simply lead to another question :D

Nego...lost mi je jos dobar...a vec sam pre nekoliko strana rekao da uopste ne ocekujem neki spektakularan END...misticno kao i do sad

od ostalih mogu reci da pratim jos V, koja mi drzi paznju...meni se licno svidja zato sto ima desavanja u svakoj epizodi, prica mi je ok (staru seriju nisam gledao) i ne ide u neku krajnost
od caprice sam odustao bas zbog toga sto se nista ne desava....8 epizoda nista i onda sve u zadnjoj
Fringe me je nervirao zbog samog koncepta...te malo svaka epizoda za sebe te malo razradjujemo neku pricu..pa odustanemo opet....a i same price u epizodama su mi bile nekako bla...
FlashFwd je bio ok do jednog momenta i onda pad..i dalje gledam ali radi reda

>

The Event full trailer

Terra Nova treba da pocne da se prikazuje negde februara 2011.
Ukljuceni su Brannon Braga, Spielberg, gotovo kompletan tim pisaca koji je radio '24'.

terranovateaser005.jpg

Sto se tice Lost-a, na netu ima gomila sajtova i blogova posvecenih teorijama o Lost-u. Meni je omiljeni sledeci zavrsetak Lost-a:
Lost ends how it started with Jack waking up in the woods

Shta ja trenutno gledam:

Akcije:

Spartacus Blood and sand - spomenut na ovoj temi, zbog chinjenice da ima overused CGI, u svakom sluchaju - najvishe ochekivana serija koju gledam. Glavni glumac, Andy whietfield je dijagnoziran da ima rak, te je snimanje druge sezone zamrznuto, ali u svakom sluchaju govorimo o, po mom mishljenju najboljoj seriji trenutno. KILL THEM ALL - to kad je Crixsus rekao, a braca nemci zaurlali - nikad se nisam vishe najezio gledajuci seriju nego tad. :)

Legend of the Seeker - VELIKA shteta ako stvarno ukinu seriju. gluma, efekti, odlichno sve. shushka se da ce MOZDA da prezivi.

24 - evo zavrshava se, ispade da CTU ima tehnologiju kakvu videli nikad nismo, da ameri uveliko koriste Echelon za patriotski akt, a Jack Bauer se upravo pretvorio u predatora :d krvava ce da bude ova 8 sezona, finale.

SF:

SGU - po mom mishljenju sve bolja i bolja, svidja mi se skroz, ja ne zameram seriji ko neki.

Flash Forward - MNOGO razvodnjena prvobitna ideja, kako neko reche. meni se nimalo ne svidja serija, jer su negativce postavili totalno nasumichno, bar mi tako izgleda. Umesto dajson frost da bude mastermind, da mozesh da se presonifikujesh sa negativcem, ono svake epizode neki novi lik je frontmen bed gajza.

LOST - pa nemam rechi. ja imam preko 80 jako bitnih pitanja na koje sam ochekivao odgovore, koje - necu dobiti. Mindfuck zanr je isto kao i mozgalica, zadatak - NEMA SVRHE ako nema i reshenje. a kleo sam se u taj lost ..

Caprica - ne gledam je, jer mi je ceo taj religijski aspekt u BSG smetao, smetao mi je i u prve dve Kaprike kolko sam odgledao.

Chuck - jeste SF, sobzirom na Intersect, hahah, i po mom mishljenju - likovi koji ga pishu imaju zaista najvecu mashtu. oni su ljudi ochekivali 12 epizoda ove sezone, i evo sad, s' vrha mozga izmishljaju epizode koje su podjednako kvalitetne.

Supernatural - sobzirom na 18x manji budzet od svih ostalih serija - ja sam vishe nego zadovoljan krajem sezone. najavljena 6 sezona ce za cilj imati da uspostavi ravnotezu izmedju brace, i da reshi pitanja o bogu, koje naprimer Lost ne planira da reshi.

Fringe - Ubistvo od serije. ako neko treba da dobije Emmy za glavnu ulogu - to je onda definitivno John Noble za Walter-a. pricha u finalu takodje - skidanje gaca. produkcija i efekti na najvishem nivou.

Ostalo:

Mentalist odlichan, mada bi mogli da ubace ponovo Red John-a u prichu, smara me shto je svaka epizoda "freak of the weak", nema glavne priche.

House: vrhunski, ovo finale (sinoc pushteno) je odlichno, cela 6 sezona je na najvshem mogucem nivou.

Specijalne serije:

Luther - BBC-jeva, britanska serija, Luther je detektiv, prepametni, a glumi ga niko drugi do Idris Elba - lik koji je glumio Stringer Bell-a u seriji The Wire. po mom mishljenju je medju 5 najboljih glumaca na svetu. nazalost britanci imaju drugachiji osecaj za TV od amera, pa njihove serije osim Dr Who-a idu po 6-7 epizoda po sezoni.

Dragon Ball Kai :d - reeditovani DBZ, evo upravo doshao Trunks iz buducnosti, no necu vishe o tome, jer kapiram da retko koji kompjuterash gleda Dragonball :)

note: mojih 5 najboljih glumaca su, bez prvog i poslednjeg: Ian Mcshane (deadwood, kings), Johnny Depp, Shurukh Khan (indijski glumac), Idris Elba (Stringer), Denzel Washington

>

Zaboravismo svi na Eureku ! S04E01, 9. jula...

The second teaser for Iron Sky - the upcoming scifi comedy from the creators of Star Wreck.

[YOUTUBE]<object width="660" height="405"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/DeAfoiN5SDw&hl=en_US&fs=1&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/DeAfoiN5SDw&hl=en_US&fs=1&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="660" height="405"></embed></object>[/YOUTUBE]

Sta se moze uraditi s malo para... i dobrom mjuzom:D

Poslednja izmena:
Chuck - the final showdown -

[youtube]aeroL01w2w4[/youtube]

koji ce ovo matrix da bude, choveche.

Shaw uchitava Intersect 2.0, i krece u finalni okrshaj protiv Chuck-a, a kolko sam skapirao - chuk-u je limitiran broj flash-ova zbog toga shto ludi

elem, evo par novih serijica najavljenih od NBC-ja:

JJ Abrams radi, UNDERCOVERS - podseca na Chuck-a pomalo:

[youtube]SIDRG1edDpg[/youtube]

The Cape: izgleda zanimljivo, klasichan superhero, ali su efekti, po ovom trejleru - sam vrh vrhova:

[youtube]RxHY9chLYic[/youtube]

The Event - chim vidim zeljka ivaneka, dobijem ospice, al ajd da vidimo, deluje da ima veliki budzet, a u isto vreme, ja nisam toliko entuzijasta ko ostatak interneta - deluje mi kao neka sprdnja, mislim da ce da me razochara kao i Flash Forward:

[youtube]j4vumb8J-x8[/youtube]

i, evo jedne komedije, iako trenutno ne gledam NIJEDNU americhku, ovo deluje obecavajuce:

[youtube]-e7DndFck-k[/youtube]

ovo zadnje je ripoff jednog filma, samo ne mogu da se setim kako se zvao.

ne znam da li je spominjano u temi ali velika preporuka za The Big Bang Theory. Dve sezone sam odgledao u 5 dana :)

ne znam da li je spominjano u temi ali velika preporuka za The Big Bang Theory. Dve sezone sam odgledao u 5 dana :)

Nije spominjano. Ali se podrazumeva da svi sa Bench-a gledaju TBBT. :D
Ispravite me ako grešim.

Quote iz poslednje.
"Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system". :D

Poslednja izmena:
Sheldon je u stvari cela serija. samo da ne naprave greshku, kao sa Joey-jem u Friends-ima, pa da odu u krajnost sa njegovim karakterom, da ga drze kolko tolko realnog.

Drugi serijal V tek u novembru.
A izgleda da je Megan Fox sutnuta iz Transformersa 3.

Megan Fox je u dvojci pa ne znam imala mozda cak i manje recenica nego Arnold u Conan-u :)

Elem povodom otkazivanja Flash, Supernatural,Smallville (ok aj ovde su i preterali 10 sezona je sasvim dosta), Heroes a koliko mi se cini i True Blood (nema najave da se ista snima) moram da kazem da jako grese

izgleda cemo svi biti primorani da gledamo Ugly Betty i Everybody Loves Raymond(seriju ne podnosim zato sam morao da je navedem)

Svi mi radimo zaposleni smo, ja televiziju ne gledam tako da mi ove serije jedine nude neku zabavu kada dodjem posle posla...Ako i ovo otkazu onda stvarno...

Inace meni je SGU stvarno ok serija(mislim tek sad vidim kvalitet same) iako sam ljubitelj originalnog SG1 nije ni ovo toliko lose...

Trujem se josh sa Vampire Diaries (gledam sve sto ukljucuje vampire naravno sem onih sljastecih iz tinejdz romanticnih filmova sto pokupise pola milijarde novcanica) , V naravno, TBBT, i od skora gledam Babylon 5 i poceh Fringe (Igoritza ga spomenu pa reko da mu dam sansu i obecava)

Planiram josh da krenem sa Spartakom ali ne volim da krenem da gledam seriju a npr vec se mirise otkazivanje iste...Verovali ili ne Lost nikada nisam gledao niti znam sta je to tako da cu i tome da dam sansu...

Takoreci otvoren sam za predloge... :)

Smallville (ok aj ovde su i preterali 10 sezona je sasvim dosta), Heroes a koliko mi se cini i True Blood (nema najave da se ista snima) moram da kazem da jako grese

Smallville je bio odličan od prve do pete, osrednji od pete do osme, a osma i deveta su imbecilne (osma dosta lošija od devete). Bio bi red da se u desetoj poprave i da završe više sa pričom.
Heroje neću da komentarišem, bili su mi dobri do 15 epizode prve sezone za dalje ne znam. True Blood samo što nije počeo sa trećom sezonom, tako da ne znam gde nabavljaš informacije ali 10 epizoda je već snimljeno, dve se još snimaju. I jako se veselim trećoj sezoni, baš me zanima šta su sad smislili. Prva i druga su neverovatno dobre, meni koji osim Blade-a 1 ne podnosim ništa što ima veze sa vampirima.

>

TV Shows 2010/2011 lineup:

US broadcast networks

Smallville (CW) - season 10
Medium (CBS) - season 7
Supernatural (CW) - season 6
Chuck (NBC) - season 4
Fringe (Fox) - season 3
Human Target (Fox) - season 2
V (ABC) - season 2
The Vampire Diaries (CW) - season 2
The Cape (NBC) - season 1
The Gates (ABC) - season 1
No Ordinary Family (ABC) - season 1
Terra Nova (Fox) - season 1
The Event (NBC) - season 1

US cable networks

Eureka (Syfy) - season 4
Sanctuary (Syfy) - season 3
True Blood (HBO) - season 3
Stargate Universe (Syfy) - season 2
Warehouse 13 (Syfy) - season 2
Caprica (Syfy) - season 1B
Being Human (Syfy) - season 1
Fallen Skies (TNT) - season 1 (Spielberg's)
Game of Thrones (HBO) - season 1
Haven (Syfy) - season 1
The Walking Dead (AMC) - season 1

UK one-hour SFF shows currently running or lined up to run

Doctor Who (BBC) - season 5
Torchwood (BBC) - season 4 (pod znakom ?)
Primeval (ITV) - season 4
Ashes to Ashes (BBC) - season 3
Being Human (BBC) - season 3
Merlin (BBC) - season 3
Misfits (E4) - season 2
Outcasts (BBC) - season 1

The Deep (BBC) - petodelna mini serija

The Deep is a thriller written by Simon Donald. Set far below the Arctic ice, the action follows the crew of an oceanographer's submarine as they search the final frontiers of Earth for unknown and remarkable life forms. When inexplicable circumstances cause catastrophe to strike, the crew find themselves stranded with no power, limited oxygen and no communication with the surface. And they are completely alone – or so they think...

Vratite se na SF...

^

"The fifth season began airing on September 10, 2009. Featuring 22 episodes, it concluded the series' main storyline. However, the CW officially renewed the show for a sixth season on February 16, 2010."

SG:U se lepo zahuktava pred kraj, CGI je izvanredan u zadnjoj epizodi.
Sećam se koliko je sve dobro izgledalo i u SG1, pa u Atlantisu koliko je poboljšano i sad ovo kad pogledam kao da je 10 svetlosnih godina bolje.
Vidim već 6 epizoda druge sezone je snimljeno, super treba dočekati oktobar (ali i da se ova završi :D )

Poslednja izmena:
Jedino sto se zahuktalo tu je Rhona Mitrevic...nadam se da ce svi izginuti uskoro i umesto ovih do sada, budemo pratili njen lik i delo:D

pojavile se jutros 19. i 20. epizoda SG:U-a sinhronizovane na Ukrajinski (bem li ga) pa ko ne može da čeka još dve nedelje (mua) nek izvoli. valjda će ih neko titlovati barem na english

pa ako ima bilo kakvog rip-a koji su ukrajinci sinkovali, to ce da izadje kao preair i na engleskom.

gledam sad sajt(tvtorrents.ro) sa kog sam skinuo, već su obrisali sa trackera. a u epizodi se jasno vidi da je puštano na ukrajinskoj televiziji, pošto ima one oznake sa godinama u krugu kao kod nas, plus pojavljuju se animacije za najavu nekih emisija. Kako su oni uspeli to da emituju pre amerikanaca?
BTW epizode su dobreeee, malo sam ispreskakao

Update:
malo sam tražio po netu šta pričaju i evo šta sam našao. naime 18, 19 i 20. epizoda su u Ukrajini izašle kao film na dvd-u( sa ukrajinskim i engleskim audiom) pošto im je priča povezana. Naravno dok ih ne emituju u US and A neće biti titlova. badass ukranians

Poslednja izmena:
Verovatno isto kao sto se r5 dvd pojavi pre dvd-ia za ostatak sveta, ko zna...

SG:U se lepo zahuktava pred kraj, CGI je izvanredan u zadnjoj epizodi.

Jedino sto se 'zahuktava' je kolicina gluposti po epizodi...

sguplotholes.jpg

1. Nijedan od SGC-ovih senzora nije primetio LA Alkesh ? Ozbiljno ? Imamo Ancient / Asgard Tech, Atlantis, (ev Hammond i/ili Daedalus u orbiti),i ... nista ?
Young prijavi da je LA Alkesh negde na Zemlji, i ... nista ?

2. Daniel licno radi surveilance ? Sam ? Ozbiljno ?
...
...
...
n. Young naredjuje da se ispusti atmosfera iz sobe u kojoj je Telford/Rush. Ozbiljno ? Dakle, Young hoce da ubije Rush-ovo telo ?

Apropo boljih efekata, meh...
Nismo videli samo uzletanje Alkesh-a.
Videli smo recikliran snimak iz SG1 Alkesh-a u hipersvemiru, obradjen da izgleda da je snimljen sa shaky cam kako bi se uklopio u SGU (shaky cam u svemiru ? :trust:).

>

chloeu.png

Vrh Dno