Shta ja trenutno gledam:
Akcije:
Spartacus Blood and sand - spomenut na ovoj temi, zbog chinjenice da ima overused CGI, u svakom sluchaju - najvishe ochekivana serija koju gledam. Glavni glumac, Andy whietfield je dijagnoziran da ima rak, te je snimanje druge sezone zamrznuto, ali u svakom sluchaju govorimo o, po mom mishljenju najboljoj seriji trenutno. KILL THEM ALL - to kad je Crixsus rekao, a braca nemci zaurlali - nikad se nisam vishe najezio gledajuci seriju nego tad.
Legend of the Seeker - VELIKA shteta ako stvarno ukinu seriju. gluma, efekti, odlichno sve. shushka se da ce MOZDA da prezivi.
24 - evo zavrshava se, ispade da CTU ima tehnologiju kakvu videli nikad nismo, da ameri uveliko koriste Echelon za patriotski akt, a Jack Bauer se upravo pretvorio u predatora :d krvava ce da bude ova 8 sezona, finale.
SF:
SGU - po mom mishljenju sve bolja i bolja, svidja mi se skroz, ja ne zameram seriji ko neki.
Flash Forward - MNOGO razvodnjena prvobitna ideja, kako neko reche. meni se nimalo ne svidja serija, jer su negativce postavili totalno nasumichno, bar mi tako izgleda. Umesto dajson frost da bude mastermind, da mozesh da se presonifikujesh sa negativcem, ono svake epizode neki novi lik je frontmen bed gajza.
LOST - pa nemam rechi. ja imam preko 80 jako bitnih pitanja na koje sam ochekivao odgovore, koje - necu dobiti. Mindfuck zanr je isto kao i mozgalica, zadatak - NEMA SVRHE ako nema i reshenje. a kleo sam se u taj lost ..
Caprica - ne gledam je, jer mi je ceo taj religijski aspekt u BSG smetao, smetao mi je i u prve dve Kaprike kolko sam odgledao.
Chuck - jeste SF, sobzirom na Intersect, hahah, i po mom mishljenju - likovi koji ga pishu imaju zaista najvecu mashtu. oni su ljudi ochekivali 12 epizoda ove sezone, i evo sad, s' vrha mozga izmishljaju epizode koje su podjednako kvalitetne.
Supernatural - sobzirom na 18x manji budzet od svih ostalih serija - ja sam vishe nego zadovoljan krajem sezone. najavljena 6 sezona ce za cilj imati da uspostavi ravnotezu izmedju brace, i da reshi pitanja o bogu, koje naprimer Lost ne planira da reshi.
Fringe - Ubistvo od serije. ako neko treba da dobije Emmy za glavnu ulogu - to je onda definitivno John Noble za Walter-a. pricha u finalu takodje - skidanje gaca. produkcija i efekti na najvishem nivou.
Ostalo:
Mentalist odlichan, mada bi mogli da ubace ponovo Red John-a u prichu, smara me shto je svaka epizoda "freak of the weak", nema glavne priche.
House: vrhunski, ovo finale (sinoc pushteno) je odlichno, cela 6 sezona je na najvshem mogucem nivou.
Specijalne serije:
Luther - BBC-jeva, britanska serija, Luther je detektiv, prepametni, a glumi ga niko drugi do Idris Elba - lik koji je glumio Stringer Bell-a u seriji The Wire. po mom mishljenju je medju 5 najboljih glumaca na svetu. nazalost britanci imaju drugachiji osecaj za TV od amera, pa njihove serije osim Dr Who-a idu po 6-7 epizoda po sezoni.
Dragon Ball Kai :d - reeditovani DBZ, evo upravo doshao Trunks iz buducnosti, no necu vishe o tome, jer kapiram da retko koji kompjuterash gleda Dragonball
note: mojih 5 najboljih glumaca su, bez prvog i poslednjeg: Ian Mcshane (deadwood, kings), Johnny Depp, Shurukh Khan (indijski glumac), Idris Elba (Stringer), Denzel Washington