Šta je novo?

Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition software version 5.00.00

Italija je veoma dobro pokrivena mapom Evrope. Zvanični naziv najnovije verzije je Garmin City.Navigator.Europe.v2010.30c

Imas i razbijenu verziju sa odvojenim mapama, da ne instaliras celu evropu(par GB)...mislim da je Italija sa Grckom.

Nasao sam to sa grckom, kako da je ubacim u mapsorce kada je u .img fajlu?

.img direktno snimas na mem. karticu uredjaja. Ne moze u map source...
Ako vec imas mapu na kartici mozes je preimenovati u:
(map 1) gmapprom.img
(map 2) gmapsupp.img
(map 3) gmapsup2.img

sa odgovarajucim kljucem

(world map) gmapbmap.img (reserved for world basemap)
(map 1) gmapprom.unl
(map 2) gmapsupp.unl
(map 3) gmapsup2.unl

Za one koji "koriste" GMobile XT na nokijama E52, E55, E72... Probajte da iskljucite senzor za okretanje, kao i bluetooth i Garmin ce postati neuporedivo stabilniji. Sinoc sam pronasao tu foru na netu, danas isprobao i zaista radi, bar u mom slucaju (E55, fw 022.009, GMobile XT 5.00.50).

Pozdrav
Pre neki dan sam instalirao garmin u E72 i bas sam se smorio dok sam vozio, pucao je na neodredjeni vremenski interval: pukne posle 3min, pa posle 20min... Negde sam pre tvog komentara procitao da je dovoljno da se prikaz prebaci u 2D i da ne bi trebao da imam problem, ali nije pomoglo.
Onda sam procitao ovo i iskljucio senzore, cini mi se da sad jos vise baguje :) Znaci udjem u mape bzvz i cim krenem da zumiram/krecem se po mapi, pukne bukvalno posle 1min. Danas sam update-ovao firmware telefona pa cu probati sve kombinacije, sa ukljucenim 2D/3D, senzorima, ako bude isto probacu sa 5.00.60, ako i dalje bude bagovalo Garmin leti iz telefona verovatno, vise me nervira nego sto mi koristi :D

Najveći problem kod Nokia telefona pravi, sa njim, isporučena micro SD kartica koja je neverovatno spora! Zamenom sa nekom bržom, stvar se popravlja, a nije loše isključiti mape koje se trenutno ne koriste. Ovako podešen Garmin 5.00.50 na N5800 radi kao satić.

Evo da javim svoje iskustvo posle par dana ne preterano aktivnog koriscenja Garmina (dnevno po pola sata - sat). Dakle update software-a na telefonu je skoro pa resio problem! Za svo ovo vreme mi je puko samo 2 puta, da sam u istom intervalu testirao garmin pre update-a, pukao bi jedno 200 puta :D

Probao sam i 2D i 3D mod - oba isto rade, ranije je sa 3D mnogo cesce pucao nego sa 2D, sad veoma retko sa oba!
Ako nekome znaci: E72, fw 31.023 i Garmin 5.00.50.

@stex Ja koristim class 6 microsd koju sam naknadno kupio jos dok sam imao 5320 xm, tako da ona ne bi trebalo da pravi problem. A to da vise ukljucenih mapa treba iskljuciti - ako nisu potrebne svakako ostaviti samo jednu, bar meni brze radi pregled mape kad je samo jedna upaljena.

Za sve sem Srbije je bolje koristiti NokiaMaps jer MNOGO manje trose bateriju i bolje\brze radi a i legalno\dzabe je.
Mape su detaljne do kucnih brojeva i POI...

Za Srbiju mora Garmin :(.

Ne moze Igo na nokiu E52????

Samo Garmin radi na nokia telefonima?

Nikad ranije se nisam susretao sa garminom, kako instalirati? samo kopiram na mem. karticu i to je to? kako se pokrece?

turbo

Ma samo kupis karticu i gurnes u telefon.

A ako mislis na neke druge akcije toga imas na google.

Nazalost izgleda da ne to i jeste najveci problem.

Mislim i da je download problem za dzep ako nema WiFi ;)

A i sumnjam da Googl Maps uopste ima ili da azurira redovno jednosmerne ulice i slicno. Ipak je navigacija navigacija...

Download nije problem posto se skida regularno tj. free preko programa ovi maps ali se slazem da je navigacija navigacija ovo moze posluziti samo kao prirucno sredstvo ....

Cekaj malo, ja imam Nokia Maps i one se updateuju preko PCja tj. "Nokia Map Loader" ili PC suit programa. Koji je to Google a ide preko OviMaps, jel se naknadno instalira ili je u sklopu telefona?

Google Maps ima detaljnu mapu Beograda. I koristi GPS, tj moze da prepozna vasu lokaciju, da mu zadate rutu i da vam prikaze putanju.

Nema jednosmerne ulice i ostalo.

Program se skida sa Google sajta, i nema nikakve veze sa PC Suit-om ili Ovi Mapama.

Vise informacija:
http://www.google.com/mobile/maps/

Koliko ja vidim ti si poslao link google maps-a...i tu ne moze da se skine aplikacija za nas region.Jesi ti uspeo da dobijes detaljnu mapu srbije ?

Download nije problem posto se skida regularno tj. free preko programa ovi maps ali se slazem da je navigacija navigacija ovo moze posluziti samo kao prirucno sredstvo ....
Da li ovde pricas o Google maps ili necemu drugom, jer su komentari pre toga bili za Google?!?
Koliko ja vidim ti si poslao link google maps-a...i tu ne moze da se skine aplikacija za nas region.Jesi ti uspeo da dobijes detaljnu mapu srbije ?
A o cemu ti pricas i koji to program koristi Ovi za update mapa i zavrsava ti posao, a nije Nokia Maps.

Mislim da si napravio neku zabunu :eyebrows:

U pravu si google maps ....A sto se tice ovi maps on skida sve mape sa neta sa programom nokia ovi suite ali nije detaljna srbija.

Au, al ste zakomplikovali :)

Dakle, postavicu veceras screenshot da pokazem kako Google Maps radi kod mene, sa detaljnom mapom Beograda. Ne secam se da li je posle instaliranja mapu povukao sa interneta, mada verovatno jeste.

Dakle, nema navigaciju, ali moze da posluzi. Ima detaljnu mapu, koristi GPS za odredivanje pozicije, moze da mu se zada ruta do odredjenog mesta itd.

Da se vratimo na Garmin XT... :)

Gledam mape City navigator Europe NT 2010 ali me buni sto ima nekih oznaka tipa +,9,10,6...u cemu je fora?

Evo ja vise necu skrecati sa teme, samo da postavim slike kako to izgleda, kao sto sam i obecao.

U pravu si google maps ....A sto se tice ovi maps on skida sve mape sa neta sa programom nokia ovi suite ali nije detaljna srbija.
Au, al ste zakomplikovali :)
Evo razjasnilo se ;)

Da se vratimo na Garmin XT... :)

Gledam mape City navigator Europe NT 2010 ali me buni sto ima nekih oznaka tipa +,9,10,6...u cemu je fora?
Verzije, skini najveci broj za mapu koja te interesuje ili ceo paket(nekoliko Giga :( )

Hvala za info kolega...
Ne bi ja ali klijentela insistira,tako da ce pasti dl :)

Sad sam upravo instalirao google maps, i lepo izgleda...samo koliko vidim on ne moze bez gprs-a da radi...ili wifia?

Jel puno vuce podataka...koliko utice na racun?

Pozdrav

Naravno da vuce puno,ako nemas neki flat rate ili slicno nije preporucljivo koristiti ga

Vrh Dno