...veshtac
naravno:smokeza ozbiljan gpu kao i cpu treba i ozbiljan kuler , a ne ovakav sto su stavili na 480)
Uruce, stvarno mi nije jasno zasto forsiras tu pricu? Ljudi uopce nemaju problema s temperaturama i bukom.
Pratio sam ovo ovde:http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=319453
...to je neki blento kao ja i uzo je 480...citat: As you can see 73c in the entire run of Heaven with a 82~84% fanspeed.
80% fanspeed and above is just too loud for gaming without a headset!, im sitting like next to my rig on my couch
.... shvatio sam da je preglasna za mene sa ovim hladjenjem... , ali verovatno da imam kintu da je uzmem nabudzio bi neki drugi kuler da mogu i da je kloknem ...470 bi mogao sa ovim kulerom pa bi posle video za neki tisi kuler... Ovo je moje misljenje i ne sugerisem nikom nista da se ne shvati pogresno.
Mozda tebi i nece biti problem zato sto prelazis sa gtx280 pa si vec naviko, mada mislim da je i ona dosta tisa od 480.
Vec odavno sve high end karte su bucne. I moj 280 je bucan kada predje tih 80%, no koristim slusalice i uopce nemam problem s tim.
Savet za sve koji bi uzeli nove GTX-ove ali se lome oko buke: Dogovorite se da odete kod nekog ko ima tu kartu pa poslusajte. Ako vam je bucno ne kupujte, ako vam nije bucno kupujte. Gde ces prostije od toga.
E sad, jedino ako krizirate pa morate po svaku cenu novu kartu da imate jos juce, te tako nemate vremena za ovaj moj test, pa onda zagrizite... pa vidite sta ce da ispadne.
moj stav je sledeci:
Svi koji imaju GTX 275, 285 a planiraju upgrade na Fermi, jedini logican izbor gledajuci performanse je GTX 480. Preci sa gtx 275 i 285 na GTX 470 nema previse smisla ako se gledaju samo performanse.
No, GTX 480 jeste bucniji, toplota i potrosnja me nista ne interesuju. E sad taj nivo buke je dosta subjektivan dozivljaj i ne vredi o njemu raspravljati.
Tako da ako se vratimo na nesto konkretno merljivo - da ponovim, za vlasnike GTX 275 i GTX 285 prelazak na GTX 470 ne opravdava ulozen novac dobitkom u performansama.
Druga stvar je ako kupac gleda bundled features, tipa DOUBLE precision floating point, DX 11, novi AA modovi... Sve je to najs ali vecini korisnika prilicno neprimetno ili cak neupotrebljivo iz vise razloga:
1. DOUBLE precision - samo za nas koji se zezamo sa CUDA
2. DX11 naslovi - vrlo mali broj a realno nije neka drama u vizuelnom poboljsanju
3. Novi AA modovi - pa ni najnovije kartice nemaju dovoljno processing power da izguraju normalan FPS sa recimo 8xAA ili 16xAA, tako da je to isto prilicno neupotrebljivo
Sta cu ja da uradim ? Logika na jednu stranu, hobi i strast na drugu - logika ce najverovatnije izgubiti. Razmisljam se da zamenim MSI Lightning 275 za GTX 470 ili GTX 480.
GTX 480 me mami svojim fenomenalnim performansama ali me odbija buka, ponavljam svako ima svoj subjektivni dozivljaj i prag tolerancije i ne zelim nikoga da ubedim da li je bucna ili ne. A preskupo mi je da je uzmem samo probe radi i da utvrdim da je meni nepodnosljivo bucna.
Tako da sam blizi odluci da predjem na GTX 470, iako ce mi dobitak biti samo 15 u najboljem slucaju 20% u performansama.
GTX 480 me mami svojim fenomenalnim performansama ali me odbija buka.
A preskupo mi je da je uzmem samo probe radi i da utvrdim da je meni nepodnosljivo bucna.
Tako da sam blizi odluci da predjem na GTX 470, iako ce mi dobitak biti samo 15 u najboljem slucaju 20% u performansama.
Stari... sa takvim stavom, ne bi trebalo da diskutujes. Ozbiljno. Jerbo ti je stav sasvim pogresan i kriv.Vec odavno sve high end karte su bucne. I moj 280 je bucan kada predje tih 80%, no koristim slusalice i uopce nemam problem s tim.
S tim sto HD 5870, naravno, nikada ne ide na tih 75-80% obrtaja *u svakodnevnom radu i igranju*... dok GTX 480 itekako ide, kao sto si i sam rekao...moze da pita i nekog sa 5870(onaj betomobil) da mu pusti na 75-80% fan ... mislim da je to temp. 480 na nekom normalnom igranju...
S tim sto HD 5870, naravno, nikada ne ide na tih 75-80% obrtaja *u svakodnevnom radu i igranju*... dok GTX 480 itekako ide, kao sto si i sam rekao.
To je kljucna razlika.
e da si pustio na 75% znao bi kolko se cuje 480...ja sam imao 5870 i ta kartica je bila skroz OK u normalnim uslovima koristenja - auto fan ctrl. Nisam imao problem buke sa 5870.
@Uruk:
Izvini a da li si ti imao te dve karte u rukama i testirao ih da toliko ubedljivo pricas o tim totalno nebitnim stvarima ?
Kako je nivo buke koji karta emituje "totalno nebitna stvar"?@Uruk:
Izvini a da li si ti imao te dve karte u rukama i testirao ih da toliko ubedljivo pricas o tim totalno nebitnim stvarima ?
Bitno je *SVE*. Apsolutno sve.Evo sada cu lepo da ti objasnim kako:
Kada kupujes kartu od 500e siguran sam da su ti bitne performanse.
Nije ti bitna ni buka, ni potrosnja, ni grejanje. Samo performanse.
Samo zelim da kazem da ne trebamo da budemo tako ostrasceni i da emotivno komentarisemo i da kontra argumente primamo na "noz". Malo poverenja i smirenosti ce doneti dosta kvaliteta
Iz licnog iskustva ?
cemu ovo?.. ne kontam... sta treba da imam obe karte da znam koja je razlika ? Na koju foru da se odlucim sta da uzmem ako se prvo ne raspitam ? na slepo? Da pusti baju koji prodaje da mi objasni sta valja , a sta ne za mene?@Uruk:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari