Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

asus 470 :
bench2.jpg

Bilo bi zanimljivo da na isim podesavanjima neko pusti 5870 ili bar 5850 (sa 4XAA i 16XAF)

Evo sa mojim kartama koliko imam na tim podesavanjima, karte su default:

100-150 evra jeftinije :) evo karte OC 860/1240 (memorije ne ide mnogo ali je ok), oko 12% bolji rez.

Prilozi

• oc 16x10 normal.jpg
    oc 16x10 normal.jpg
    125.6 KB · Pregleda: 56
ATI-jev modularni pristup je odlican. Pogotovo po pitanju teselacije. Dve slabije karte daju rezultate kao jedna jaca (2x5750~5850), a pritom imaju bolju teselaciju.
2x5770 su tek urnebes.
Kad bi neko probao 3xCF sa 5750 pa da vidimo to bi bilo sjajno :)

Sve je ok: oc-om GTX 470 FPS bi se popeo na ~40, sto znaci da bi mogao nivo teselacije da se jos podigne za jedan stepen i da FPS padne na ~30-35. S druge strane podizanjem nivoa teselacije kod 2x5750 setup-a FPS bi pao drasticno, na recimo ~20. To su dva razlicita sveta ;)
Plus, treba ukljuciti i min.FPS u jednacinu.

Kada smo već kod skaliranja, evo svežeg testa multi GPU okruženja obe kompanije:

GTX470_SLI-73.jpg

GTX470_SLI-92.jpg

The facts are quite clear: in general, ATI’s cards offer better multi GPU scaling than anything NVIDIA can currently offer. Believe it or not, NVIDIA’s SLI scaling is actually very, very good considering we saw on average a 60% to 81% increase when going from one card to two. We’re just not that excited about it because ATI threw a live hand grenade into the SLI party by posting performance increases that were simply jaw-dropping in nearly every respect. It is because of this dual card scaling that a HD 5850 Crossfire setup can make up a ton of lost ground when compared to ATI’s single GPU scores. On the other hand, the HD 5970 is simply trampled by the GTX 470 SLI setup.

Kompletan test na linku.

A note on GeForce GTX 480 noise levels

Remember, when you hear an incensed fanboy spouting off about how awful the GTX 480's noise and heat levels are, that his point only applies in a very limited sense, relative to some slightly better competition. I wouldn't hesitate to put a GeForce GTX 480 into a gaming rig of my own on that basis. Yes, I would prefer the Radeon HD 5870's overall combination of attributes, especially in terms of price and performance. But let's be clear: in an undeniably tough situation, Nvidia has avoided the temptation to reach the highest possible performance levels at the cost of reasonable power draw and acoustics. Folks seem to be missing that fact, which has caused Nvidia to send out its viral drones to spread the message. Such silliness shouldn't be necessary. This is one lesson we're happy they've learned, and I'd hate to fail to acknowledge it.

Ljudi, ne mozete se dogovoriti oko buke nikako jer je pre svega subjektivna kategorija.
Meni je recimo bucno sve sto se uopste cuje. Bucni su mi i novi GTX-ovi i 5800 serija i nikada ne bih uzeo referentne modele sve da mi ih neko i pokloni na koriscenje (za preprodaju bih i te kako uzeo :D ). Jos pride ne volim takve kulere zbog prljanja tako da je to double no (no-no?) za mene.

Ali naravno da ne mogu da kazem - e ljudi nemoj sad niko da kupi te karte zato sto su meni bucne. Nekome ne smeta ta buka, neko nabije sluske, neko trpi zarad performansi.

A neko je bot pa mu nije bucno 200 db, nije mu vruce 200 stepeni i nije mu skupo 2000 evra za kartu :p Na stranu to sto u zivotu ne planira da je uzme. Vazno je samo da se na netu slucajno ne napise nesto lose o voljenom mu brendu.

I jos pride optuzite Uruka da je fanboy, a ja mogu da potvrdim da je decko jedan od najnormalnijih korisnika ovde i da uopste nije opterecen firmama. Gleda da uzme ono sto njemu najvise odgovara i sta mu se svidja.

Za tebe je onda vodeni blok, bez obzira na kartu :wave:

ATI-jev modularni pristup je odlican. Pogotovo po pitanju teselacije. Dve slabije karte daju rezultate kao jedna jaca (2x5750~5850), a pritom imaju bolju teselaciju.
2x5770 su tek urnebes.
Kad bi neko probao 3xCF sa 5750 pa da vidimo to bi bilo sjajno :)

O kakvom modularnom pristupu je rec, ako moze objasnjenje?? Koliko sam shvatio, Ati ima jednu istu jedinicu za teselaciju i gura je takvu u svaki cip - tako da i Cypress i Juniper imaju istu teselation jedinicu, pa otuda bolji rezultati 2x5750 od 5850/70 u Unigine testu. To je sve samo ne modularno, zapravo to je amodularno :D
Zapravo, nVidia-in pristup teselaciji je mnogo modularniji - imas 16 manjih jedinica i iskljucujes po zelji i tako skaliras nanize.

O kakvom modularnom pristupu je rec, ako moze objasnjenje?? Koliko sam shvatio, Ati ima jednu istu jedinicu za teselaciju i gura je takvu u svaki cip - tako da i Cypress i Juniper imaju istu teselation jedinicu, pa otuda bolji rezultati 2x5750 od 5850/70 u Unigine testu. To je sve samo ne modularno, zapravo to je amodularno :D
Zapravo, nVidia-in pristup teselaciji je mnogo modularniji - imas 16 manjih jedinica i iskljucujes po zelji i tako skaliras nanize.

Pa kako nije, sklapas ko lego kockice, bockaj jednu, dve, tri, slabije karte, ako ti je bitna teselacija. Ako nije onda jednu jacu. Manje vise za iste pare :)

I da li je konacno razreseno kako novi GTX-ovi rade teselaciju ? U CUDA coresovima ?
Nije fiksni teseletor kao kod ATI-ja ?

Za tebe je onda vodeni blok, bez obzira na kartu :wave:

Pa ne bas. Zapravo za onaj performance level koji je meni potreban, moguce su necujne karte sa vazdusnim hladjenjem. Kao sto sad imam.
Ali svakako, kada bih iz nekog razloga uzeo sebi da pravim setup sa nekom monstruoznom kartom, svakako bih isao na vodu, jer nikada karte iz vrha ponude nisu bile tihe i hladne sa vazdusnim kulerima :)

Poslednja izmena:
Sve je ok: oc-om GTX 470 FPS bi se popeo na ~40, sto znaci da bi mogao nivo teselacije da se jos podigne za jedan stepen i da FPS padne na ~30-35. S druge strane podizanjem nivoa teselacije kod 2x5750 setup-a FPS bi pao drasticno, na recimo ~20. To su dva razlicita sveta ;)
Plus, treba ukljuciti i min.FPS u jednacinu.

GTX470, Crysis Warhead:

http://img33.imageshack.us/img33/4489/bench1d.jpg

5750CF ista podesavanja:

http://ultraphoto.org/images/fp94py79c5y76br7lk.jpg

Karta koja je oko 130+ evra skuplja ne bi smela da daje ovako slabe rezultate....
Sramota za nVidiu da dve karte koje vrede 220 evra budu bolje za nijansu od karte koja kosta 350 evra.

Poslednja izmena:
100-150 evra jeftinije :) evo karte OC 860/1240 (memorije ne ide mnogo ali je ok), oko 12% bolji rez.

OK, tvoje dve rade kao moja jedna maksimalno kloknuta odnosno GTX470 na defaultu.

Opet dokaz da jedna ATI-jeva teselaciona jedinica ne može da parira šesnaest nVidijinih endžina ali može da obavi posao bez problema u sadašnjim igrama. nVidija odnosi pobedu u sintetičkim testovima.

EDIT: i još jedno zapažanje. Ovaj min. FPS je jedan jedini frejm pri prelasku u benchmark koji vodi u tamnicu. Pre i posle tog frejma, frame rate mi nije padao ispod 20FPS-a

Prilozi

• 5850H2.jpg
    5850H2.jpg
    95.2 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
Ta tvoja max. klok je cak i bolja od 5870 na default ja mislim....

Point of View 470 extreme test
extreme.jpg

..kaze nije mu prelazio 90C na 70% fana... Ako bude bilo ovih karata bojim se da ce ati morati da spusta cene 5870?

Poslednja izmena:
@Uruk: na koliko su to podeseni klokovi? Odlicno se odrzao, obzirom na extreme teselaciju i povisenu rezoluciju.

Stvarno izvanredno skaliranje sa oc-om. Sad razmisljam, Fermi arhitektura izgleda mnogo bolje skalira sa povecavanjem kloka nego sa povecavanjem jedinica. To moze da znaci da ce GF104 biti jako dobrar mainstream performer, ako ga naklokuju valjano.

to radi kao 480 ... a za 150 evra jeftinije... moglo se ocekivati ovako nesto..

Jos kad bi sve igre skalirale i radile 100% truble free na SLI/CF dual GPU resenjima... na testu GTX-a na 850Mhz (maximalan OC) lepo se vidi da se kartica u vecini testova lepo nosi sa 5970... sto samo govori o prednosti single GPU resenja nebitno jel ATI ili NV

Nisi u pravu, 35 FPS-a je sasvim ok, ja koliko sam video ono tece dovoljno glatko cak i u ~30 FPS.
Plus sto je ukljucen AA, taman bi otprilike, sa iskljucenim AA odrzao slican FPS u 1920x1080, sto je super za onakav nivo grafike.
E sad, drugo je pitanje to da li ce se ovaj engine iskoristiti konkretno i za neku igru.

Daleko je zahtevnost kompletne igre od jednog tech demo-a.

Ladno su me ispalili za karticu :((( Tj. kao nisu - juche su me zvali, rekli da ce danas da bude, a danas su me zvali i rekli da je stigla, ali po ceni koja je veca od te koju su objavili za $200!?! Ili su nekom obecali te kartice ili ih nisu ni dobili, pa su reshili ovako da se "izvuku": ne verujem da ce neko da da za GTX470 $700 dolara...

Sada sam nashao josh jednu firmu, ali su tamo vec sve rezervisane... Nadam se da ce se ovih dana pojaviti josh negde. Josh sam jutros kupio i napajanje od 850W (TT Toughpower W0131) i bio sav srecan shto cu da se igram vecheras... Za sada jedine fotke koje mogu da pokazem su napajanje i pare koje chekaju GTX470 :d

Nazad
Vrh Dno