Šta je novo?

Aplikacije - iOS

ekstra onaj video o Operi na iPhoneu.

znaci posle onog silnog kukanja kako je Apple bad jer ne dozvoljava da se replicira funkcionalnost postojecih aplikacija, sada je i to dozvolio. nije lose ;)

doduse, "ne sada" jer vec neko vreme postoji iCab za iPhone... u stvari postoji vec skoro celu godinu!! :D

http://dailyappshow.com/icab-mobile-iphone-app-review

...znaci i Opera je mogla da se pojavi daleko pre, samo da su je pre zavrsili! ;)

Poslednja izmena:
Nije istina, Opera je bila odbijena jednom. AFAIK bila je spremna jos pre godinu dana.

Uhh.. U OperiMini kada se gleda cela strana, text se pretvori u linijice i nema sansi da se bilo sta procita. Da li je to normalno ili se kod mene nesto cudno desava?

valda normalno, tako je i kod mene.

Nije istina, Opera je bila odbijena jednom. AFAIK bila je spremna jos pre godinu dana.

stvarno? nisam ispratio to... jel se zna zbog cega?

u isto vreme je npr. iCab pusten na AppStore a Opera odbijena ?!? dupli arsini...

To je kod svih tako, nije los ni browser Mercury, ima speed dial, full scren i dosta korisnih stvarcica.

LOL pitaj kovac-a :)

lol!

daj neki screen shoot ovoga da ostane za istoriju ;) samo Australijanci jure neke ptice... :D :D

Da sačuvamo uspomenu :)

Prilozi

• iTunes Opera.png
    iTunes Opera.png
    295.3 KB · Pregleda: 78
lol!

daj neki screen shoot ovoga da ostane za istoriju ;) samo Australijanci jure neke ptice... :D :D

Evo od juce ... nadjoh na netu :D cak i u Australiji :)

top10_apps.png

Poslednja izmena:
Toliko o kvalitetu Safari browsera i o tome koliko ga korisnici vole.

u al' ti zakljucak...

neka, neka svi skinu operu, probaju pa cemo videti statistiku za par meseci - koliko je ostalo na operi a koliko se vratilo na safari ;)

E jesi tvrdoglav.

nisam tvrdoglav nego ti donosis zakljuce na pogresnim osnovama ;)

na osnovu masovnog skidanja Opere si zakljucio koliko je Safari kvalitetan.

ja samo kazem da treba sacekati neko vreme i onda ce se videti realna slika, sta korisnici misle. do sada ionako skoro da nisu imali sa cime da porede safari...

i da ne ispadne kako kazem da Opera ne valja - to je super stvar.

Poslednja izmena:
Nisam na osnovu toga koliko se Opera skida, vec na osnovu svog iskustva sa njim. A masovno skidanje ukazuje na jedan trend kod korisnika, a ti zakljuci sam koji je to.

Ja mislim da je moj zakljucak ispravan i da ovo govori da se veliki broj korisnika nije slagao sa apple politikom koja nije dozvolila operu mini pre par meseci...

Ja mislim da je moj zakljucak ispravan i da ovo govori da se veliki broj korisnika nije slagao sa apple politikom koja nije dozvolila operu mini pre par meseci...

hm... jel moze neki konkretan link gde je Apple odbio Operu mini pre par meseci. Pokusavam da nadjem ali ne uspevam u ovom moru linkova...

zato me i cudi da su dozvolili iCab browser pre godinu dana a onda odbili Operu Mini (ako su je ikada uopste i odbili)?

Jel sad to znaci da iphone 3gs ponovo ima najbrzi browser u smartphone klasi ?:d

hm... jel moze neki konkretan link gde je Apple odbio Operu mini pre par meseci. Pokusavam da nadjem ali ne uspevam u ovom moru linkova...

zato me i cudi da su dozvolili iCab browser pre godinu dana a onda odbili Operu Mini (ako su je ikada uopste i odbili)?

http://news.softpedia.com/news/Opera-Web-Browser-Denied-in-the-App-Store-96861.shtml
http://www.rustylime.com/show_article.php?id=2858
http://www.tipb.com/2008/10/30/opera-mini-denied-apple-disallows-browser-competitor-iphone/
http://dailymobile.se/2010/03/23/opera-mini-submitted-to-apples-app-store-will-probably-be-denied/

E sad ako su lagali mene i ja lazem vas...

iskreno, probao je i vratio se na Safari... meni brzina ucitavanja stranice i kompresija ne znaci mnogo ali preglednost strane i pinch to zoom znaci, tako da dok ne srede to nista od Opere.

Polako ovo je prva verzija. Ja iskreno verujem da ce svaka naredna biti drasticno bolja.

^ Haha, a kad Apple tako radi onda se to pljuje na sve strane :)

A btw, bash je dobar customer rating :)

Prilozi

• Screen shot 2010-04-15 at 9.17.53 PM 1.jpg
    Screen shot 2010-04-15 at 9.17.53 PM 1.jpg
    15 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:

ok, klasican FUD.

elem, posle tri klika sa drugog linka koji si postovao stigao sam do NY Timesa i teksta: Why You Will Not See Opera on Your iPhone

"In particular, iPhone fans wanted to know if the company submitted a fully working version of Opera to the iPhone App Store.

So I went back to Mr. von Tetzchner for more details. He said that the development of the iPhone browser was more an “internal project” of some engineers than a product that management was committed to introducing. Indeed, development was halted after the company looked at the details of the license agreement in Apple’s software development kit and realized that it would not be permitted.

“We stopped the work because of the prohibitive license,” Mr. von Tetzchner wrote in an e-mail message.
"

Jon Stephenson von Tetzchner is Opera co-founder and chief executive.

tako da Opera do sada nikada nije ni aplicirala na AppStore ;) (iCab postoji vec godinu dana kao alternativni browser za iPhone)

stoji da je Applov sistem za verifikaciju aplikacija na AppStore totalno rasulo ali jos gore je ovo novinarstvo tipa: Japanese “hate” for iPhone all a big mistake

Poslednja izmena:
Da samo shto se to kod njih MALO sporije deshava I KOSHTA debelo....

kako kosta debelo?

ja na to gledam ovako: Apple je i korisnicima iz 2007. dao besplatni upgrade OSa tako da su kupci prvog iPhonea dobili sve sto i kupci 3G modela OSIM pravog GPSa (cak su se i tu potrudili da 2G korisnici dobiju aprox. GPS) i 3G. sa druge strane 2G model je kvalitetnije napravljen nego 3G.

dakle razlika je u dve stvari - nekome znaci, nekome ne.

OSTALIH 369 poboljsanja za ove tri-cetiri godine vaze za oba telefona. moja devojka koristi 2G i nit joj treba GPS, nit joj treba 3G ali joj zato znace sva poboljsanja u softwareu za ovih par godina.

Poslednja izmena:
...i da ne ispadne kako kazem da Opera ne valja - to je super stvar.
Pa evo ja da kazem, da 'nije bas bas'. Pada na acid3 testu, onako u full-u :smash: (hint: probati isto to sa Safarijem ;))
Znaci, sminka pre standarda varijanta :d
No dobro, prva je verzija, lepo je imati alternativu.

V...

Ova opera je super izgledala na reklami, ali je uzivo raspad, to je jedino parche softvera na iPhoneu u kome imam utisak kao da sam na Windowsu :d Sve je nekako skokovito, UI je kr3tenski, jedva vidish malo vishe od pola ekrana, a pinch uopshte ne postoji, da ne pricham o automatskom zumu, a sam skrol je uzas, kao da sam na nekom od 7 miliona modela HTC HD Magic Merlin Space Shuttle :d

Poslednja izmena:
Meni ne smeta ovaj fiksni zum opere mini, jer sama uskladjuje tekst kako je najbolje da bi se najlakse mogao procitati, a i kada se koristi samo sa jednom rukom mnogo se lakse koristi od safarija, scrolling radi lepo, jedino sto nema taj bounce efekat na kraju.
Brza jeste od safarija, narocito kada se ne koristi wi-fi, i trosi manje ram-a.

Vrh Dno