Šta je novo?

Aplikacije - iOS

Evo, isprobao i ja operu mini na iPodu, dobra je, brza od Safarija definitivno, ali mi smeta to sto nema pinch-to-zoom, da zumiram kako meni odgovara. Verovatno ce to ispraviti u nekoj narednoj verziji. A ovako sam poprilicno zadovoljan.

Safari je naravno bolji, jednom kada učita stranicu, znači 5 minuta posle Opere Mini. Samo što ti se tokom pinčovanja suviše često dešava da nehotice dodirneš link gde Safari brže bolje krene da učitava novu stranicu pritom zaboravljajući tu koju čitaš istog momenta. Reakcija na to je GRRRR!

Znači na mobilnom najčešće ili čitam novine u dokolici ili tražim neke informacije za šta mi je potrebna brzina i čitljivost, kao i što manja cena prenesenih podataka. U svim tim stavkama Opera šije Safari. Ako ćemo neko sofisticirano surfovanje, pa teško baš na Ajfonu. Lepo je imati Safari kada ti treba full rendering neke stranice, ali za svakodnevne potrebe Opera Mini je zakon. Veća brzina + daleko manja cena = dobitna kombinacija.

Da li postoji neki profile manager za iphone da mi sam uvece recimo u 12 sati smanji ring volume na 60% i posle ujutru u 8 da ga vrati na 100%?
Sve sto sam nasao moze samo da ga iskljuci skroz i ukljuci, a ne da menja jacinu.

Nasao sam program koji i to radi, zove se iScheduler

ischeduler4.png

izasao je iAndroid link :D

meni ovaj iScheduler pravi probleme pa sa ga obrisao, kao da iskljucuje mi radio pa ispadam sa mreze.
Ne znam da li moja verzija programa ne valja ili je nesto drugo u pitanju.

Poslednja izmena:
jel moguce da ovo ovako radi ??? :D

[YOUTUBE]MpjpVAB06O4[/YOUTUBE]

Poslednja izmena od urednika:
^ Blokirao mi je kalendar, jel moguće da smo već u 2018. godini? :d

Je l' postoji neka Net Counter aplikacija sem ovoga iz General - Usage?

Mrzi me da šaljem stalno poruku na 1260. :d

Ma, ima način da proverim, nego pitam da li ima lakši način u vidu neke NetCounter aplikacije. :)

To ti je Apple filozofija :). Prvo te pita sta ce ti, pa onda razmislja o resenju :d .

Ahaha pa pitam posto merac na iPhoneu sto postoji sasvim precizno meri protok, treba samo da ga resetuje kad mu je obracun i to je to, pa mi zato nije jasno :)

Bash tako, ja sam u pocetku stavljao reminder na pocetak obracunskog perioda pa resetovao, i tako posle par meseci video koliko u proseku troshim, kada sam provalio da ne mogu da potroshim 350MB, prestao sam da resetujem :)

Treba covek bas da se potrudi da potrosi 325/350 Mb koliko npr daje VIP. Jedino ako downloadujes u 3G mrezi sto nema smisla, jer se to ne radi uvek, pa to treba taditi u WIFI, a megabajte koristiti za surf/mail i ostale aplikacije za net. Cak i YouTube trosi nesto skroz malo protoka.

Da, ja sam redovno na youtube preko 3G, uopshte ne razmishljam o protoku i nikada nisam uspeo da probijem tih 350MB, chak i jedno vreme kada sam svaki dan po nekoliko sati bio na netu preko fona :)

Nego jel zna neko da mi kaze, ko koristi Facebook aplikaciju preko push notifikacija, da li mu stalno stizu neke budalastine tipa NekoNeko ti je poslao poruku (a taj neko nije ni u prijateljima nit je poslao poruku) i tako stalno neke gluposti od nepoznatih ljudi, i kada udjes u aplikacij naravno nema niceg. Ne znam dal se to samo meni desava.

Koji pushfix koristiš? I kad smo već kod push notifikacija, koliko ti manje drži baterija zbog istih?

Koristim ovo skoro sto je spomenuto ja mislim u ovoj temi. Pushdoctor preko Cydie. I da napomenem sve mi savrseno radi preko pusha. Yahoo, MSN, mail. Ali facebook me ubija sa fantomskim javljanjima svega i svacega.

A baterija koliko mi traje ne mogu da ti kazem jer tel koristim svaki dan razlicito uglavnom oseti se ali nije preterano.

Meni push radi dobro, ne primam nikakve fantomske poruke sa Fejsbuka, mada je to bio slučaj ranije koliko se sećam sa onom lošom haktivacijom gde dobiješ ID od nekog drugog legalnog korisnika. Sa Push Doctorom dobiješ validan ID, kao da si legalno aktivirao iPhone.

Što se baterije tiče, ja ga punim svakog dana bez obzira koliko ga koristim, jer čim mi padne ispod 50% ne osećam se sigurno ako treba negde da izlazim jer po pravilu kad negde idem ako mi je dosadno zezam se sa Ajfonom i onda posrčem bateriju.

Mogla bi da izgura dva dana ali joj ja ne dam da se isprazni.

P.S. Danas me je dočekala gomila apdejtova na Cydia, nisam je palio izvesno vreme. Između ostalog novi Installous. Gotivno izgleda, skoro isto kao App Store. I sada može da skida paralelno više aplikacija. Lepo su ga sredili. Ostale apgrejdove još nisam ni pogledao, ne znam šta ima da se apdejtuje Backgrounder ako nema new features, i SBSettings ali dobro, valjda ima nekog smisla.

Poslednja izmena:
Jel ste probali biteSMS 4.8b1 ? Ono je gnusno kako je dobro :)

Hm, meni nije izašao update, a kupio sam aplikaciju?

EDIT: Mora da se doda repository:

www.bitesms.com/cydia/beta4.8

EDIT2: Ja i ne vidim neke novine za sada. :)

Poslednja izmena:
Ja sam preskochio par verzija, poslednja je bila valjda 4.5 ili 4.6, ali ova fora sa notify gore u baru je mnogo jaka, a vidim i gomile opcija novih koje u ranijim verzijama nisu postojale...

Poslednja izmena:
Kome treba flash na iphone moze da proba Cloud Browse ima ga na appstore besplatno

Omg, flash na iPhoneu, nije valjda. :d Ma šta će ikome flash na mobilnom telefonu, pogotovo na iPhoneu, blah...

Pa mozda neko hoce da otvori diseny site na iPhone :) :
eqxqgk.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno