Šta je novo?

Aplikacije - iOS

4 - Nema jer je namenjen ljudima koji imaju u paketu besplatene megabajte.

Bolje da si napisao, nema jer se podrazumeva da korisnici imaju puno para, jer neki ljudi dosta vremena provode po inostranstvu i u romingu...
To je kao da su izbacili podrsku za sms, jer se podrazumeva da svi imaju besplatne mmsove i sto koristiti sms kad je tako ogranicavajuci...

Pa iPhone se zvanichno prodaje samo u paketima, gde kada kupish iPhone, ti dobijesh i puno kredita koji "ne mozesh da potroshish". Ja kod VIPa za 1300 dinara mesechno imam paket gde ne mislim koliko razgovaram, fixni telefon odavno ne koristim, ne mislim na poruke i koliko visim na netu, i nikada nisam probio kredit.

Ljudi se bune shto nema flesha koji realno u 95% sluchajeva sluzi za reklame i samo jede bandwidth i uporava uchitavanje strana, a skidati "grafiku" sa neta je besmisleno i potpuno menja dozivljaj i poentu interneta. To shto Jobbs nije mislio na one koji "nemaju leba da jedu" a kupice iPhone samo da bi bili "cool" a josh uvek koriste prepaid kartice, je neshto shto treba zameriti kupcu, ne njemu..

Poslednja izmena:
Kad bi to bas bilo tako, bilo bi bas sjajno :D

A ti nikako da batalish iPhone i kupish neki mnogo bolji fon na kome moze i da se programira :d

Probao biteSMS i resio da batalim standardnu SMS aplikaciju. Vredi svaki dolar :)

Takodje presao na biteSMS. Jos samo da izadje 4.7 verzija koja donosi vizuelna poboljsanja za delivery report pa da se konacno otkacim od iphone delivery reporta sa cydije. Od sporog i neupotrebljivog softwera dodje biteSMS na skroz drugu krajnost :)

Da li postoji neki profile manager za iphone da mi sam uvece recimo u 12 sati smanji ring volume na 60% i posle ujutru u 8 da ga vrati na 100%?
Sve sto sam nasao moze samo da ga iskljuci skroz i ukljuci, a ne da menja jacinu.

Si probao my profiles? Ima jos dosta podesavanja osim jacine zvuka...

Nisam ga probao zato sto kazu da je beta verzija i moze da pravi problema...
Da li si ga ti koristio?

probao 1.0.1 al mi nesto nije bio neophodan jer sam navikao da nemam profile na uiq-u pa sam ga sklonio, al je radio stabilno tih par dana probe...

Samo da obavestim sve da iGo nece raditi ako imate instalirano iPhoneDeliveryMS.Bas sam radio restore nanovo malo da osvezim i cim sam instalirao ovu stvar pojavi se iGo screen i posle 3 sekunde izadje na springboard.
Super aplikacija ali *** ne mere u tandemu sa iGo. Kazu da moze iGo verzija 1.1 ali je nesto ne vidim za Severnu Ameriku nego samo za Evropu :whip:

Pa iPhone se zvanichno prodaje samo u paketima, gde kada kupish iPhone, ti dobijesh i puno kredita koji "ne mozesh da potroshish". Ja kod VIPa za 1300 dinara mesechno imam paket gde ne mislim koliko razgovaram, fixni telefon odavno ne koristim, ne mislim na poruke i koliko visim na netu, i nikada nisam probio kredit.

Ljudi se bune shto nema flesha koji realno u 95% sluchajeva sluzi za reklame i samo jede bandwidth i uporava uchitavanje strana, a skidati "grafiku" sa neta je besmisleno i potpuno menja dozivljaj i poentu interneta. To shto Jobbs nije mislio na one koji "nemaju leba da jedu" a kupice iPhone samo da bi bili "cool" a josh uvek koriste prepaid kartice, je neshto shto treba zameriti kupcu, ne njemu..

+1
Uvek sam mrzeo ove likove što dopunjavaju kredit na trafici (kad mi kaže da mu doda 200 dinara, pa gleda u šaku, pa kaže - ne, 150 dinara, jel može, a ja čekam iza, obično užasno žedan i smaram se dok mu on onda diktira broj, pa mu ovaj ponovi, pa on čeka da mu dođe kredit, pa se još naljuti kad je provizija 10 dinara). I takve ljude sam video da nose neke HTC-ove i iPhone.

A ti nikako da batalish iPhone i kupish neki mnogo bolji fon na kome moze i da se programira :d

Ma neće da programira, nego da radi web dizajn. Mislim da mu je AMOLED ekran sa Nexusa do jaja za to, sve boje će videti baš kako treba :guitar:

Samo da obavestim sve da iGo nece raditi ako imate instalirano iPhoneDeliveryMS.Bas sam radio restore nanovo malo da osvezim i cim sam instalirao ovu stvar pojavi se iGo screen i posle 3 sekunde izadje na springboard.
Super aplikacija ali *** ne mere u tandemu sa iGo. Kazu da moze iGo verzija 1.1 ali je nesto ne vidim za Severnu Ameriku nego samo za Evropu :whip:

A delivery je toliko neophodan... Samo upiši uzvičnik pre nego što pošalješ SMS i to ti je to!

Da.. iGo v1.1 radi sa IPhoneDelivery.
U principu.. instaliras iGo v1.1 i u njega ubacis mape iz v1.0 i radice.

A delivery je toliko neophodan... Samo upiši uzvičnik pre nego što pošalješ SMS i to ti je to!

Jeste bitan dellivery, a uzvicnik mislim da ni ne radi na 064 vec treba da kucas *!#
Ali i da je samo uzvicnik zasto da se tako neka banalna opcija ne odradi automatski kao sto se radi na svim telefonima?
Sto se tice prepaida, nije normalno da ti neko soli pamet koji ces paket ili pretplatu da koristis, ako meni odgovara prepaid, naravno da cu njega koristiti bez obzira sto Steve kaze, ili sto neki cekaju sok na trafici, (mogu lepo u kafic da kupuju pice) :)
To sto apple ima ugovor sa provajderima i trudi se da naplacuje ljudima sto vece racune, to uopste me ne zanima, i ja necu da se osecam da sam ovca za šišanje.
Upravo zbog te zarade na racunima je neizvesno da li ce operu mini prihvatiti apple koja je juce poslata u appstore:

[YOUTUBE]OpTCS3g-cBY[/YOUTUBE]

Imajuci u vidu da im se malo potresle gace zbog nexus one, ja se iskreno nadam da ce prihvatiti operu mini.

@Thierry Henry
Kod mene radi iGO i iPhoneDelivery bez ikakvih problema:

Prilozi

• IMG_0022.PNG
    IMG_0022.PNG
    58.1 KB · Pregleda: 39
  • IMG_0021.PNG
    IMG_0021.PNG
    26.6 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
Delivery normalno radi na iphoneu uz onaj dodatak sa cydie, ali sam ga iskljuchio jer smara, za svaku poslatu poruku ja dobijem jednu pa me samo zatrpava bez veze.

@driver
Za taj dodatak se zalio gore Thierry Henry ali kod mene radi, vidim da su mu ljudi odgovorili da mu treba noviji iGo.

Sto se tice smaranja, ukljuci flash DR opciju i nece zatrpavati inbox bez veze, jer ces videti samo ovu na ekranu i nista vise:
ipdeliveryflash.jpg

PS. I BiteSMS u buducim verzijama ce koristiti taj iPhoneDelivery.

Poslednja izmena:
Delivery normalno radi na iphoneu uz onaj dodatak sa cydie, ali sam ga iskljuchio jer smara, za svaku poslatu poruku ja dobijem jednu pa me samo zatrpava bez veze.

Iphonedelivery

Podesis u opcijama i onda dobijes samo vibraciju kada stigne report, a ne stize ti nikakva poruka vec samo je stiklirana kao na slici.

Prilozi

• IMG_0195.jpg
    IMG_0195.jpg
    17.1 KB · Pregleda: 62
Sta je promenjeno u 1.1 iGo verziji sem sto ima Music player sada i More umesto settings ? Citao sam malo na iSrbija ali meni se sve cini isto.

Iphonedelivery

Podesis u opcijama i onda dobijes samo vibraciju kada stigne report, a ne stize ti nikakva poruka vec samo je stiklirana kao na slici.

Izgleda da sam ja probao neku stariju verziju koja to nije imala :) To sa shtikliranjem je vec druga pricha...

Posto vidim da svi koristite ProSwitcher, instalirao sam ga i ja, i sve lepo izgleda ali ne mogu da nadjem jednu veoma bitnu funkciju a to je "exclude list" gde ja mogu izabrati koje aplikacije da mi ne prikazuje da su aktivne, recimo kod mene Phone aplikacija radi stalno i ne treba mi u task manageru da je vidim jer ne zelim da je gasim uopste.
Da li postoji neko resenje?

Ja sam sklonio ProSwitcher i vratio Kirikae, jer je rad sa njim mnogo brzi i udobniji. ProSwitcher je samo EyeCandy.

Poslednja izmena:
Isprašila, ali malo sutra... :) Probaj pa ćeš videti.

Meni je ovo dovoljno:
[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/OpTCS3g-cBY&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/OpTCS3g-cBY&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

Bolji rendering na Safariju, bolja optimizacija prikaza strane, pinch to zoom što je meni jako važno... tako da to još nije to ali važno da se krenulo, da je Safari dobio konkurenciju.

Za mene je sa operom mini resen jedan od najvecih nedostataka na iPhone.

Tako je, a to je količina prenesenih podataka kada si u 3G mreži gde se svaki kilobajt skupo plaća. Zato Ajfon praktično nisam ni koristio za surfanje u 3G mreži, osim u krajnjoj nuždi, dok sam recimo Nokiju sa Operom Mini opušteno koristio za čitanje novina itd. kad negde nešto čekam ili uopšte kad mi je dosadno ili kad mi nešto treba.

Sad to mogu i sa Ajfonom. Mašala!

P.S. Mnogo je brža od Safarija, i retko se dešava da greškom klikneš na link pa počne da otvara novu stranicu i odmah zaboravlja prehodnu pa moraš ponovo da je učitavaš (gubitak vremena, novca, nerviranje). Svi nedostaci u odnosu na Safari su manje više beznačajni u odnosu na dobitke.

Poslednja izmena:
Pukla mi je Cydia. Sada sam je pokrenuo i ponudila mi je dva apdejta, neki Cydia recommended repositories, i UUIkit, neke shell komande. Ja tapnuo apdejt, i tokom raspakivanja se telefon resetovao u trenu, i sad kad se ponovo podigao ne mogu da pokrenem Cydiu. Vraća me na springbord.

Šta činiti? Da li smem da reinstaliram Cydia (recimo iz blackra1n app-a) a da ne pokvarim sve instalirane JB apps? Kako uopšte da repariram Cydia app bezbolno?

Da li može iz terminala možda da se pobriše nešto što smeta?

OK. Pobrisao sam sadržaj direktorijuma /var/lib/dpkg/updates/ i sad se digla. Nakon toga sam apgrejdovao pakete jedan po jedan i izgleda da je prošlo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno