The 5850 was the "quietest" card at 54dB. The rest of the cards sort of lumped together in the 56dB to 57dB range. The SLI and CrossFire setups were of course the loudest with the CF cards coming in at 59dB and the SLI cards coming in at 60dB at its loudest.
GtX 470 troši ~40w više od gtx 285, šta je tu strašno?![]()
turbine vise nisu za ovako tople GPU-ove.
@nex999: Hahahah fanboju nas![]()
voleo bih da kupis jednu i da je ovo leto koristis u zatvorenom kucistu, pa da nam javis utiske
ako i dalje bude radila
![]()
...za sad odnos cena /performanse za gtx470 nije dobar iz mog ugla gledanja(mislim potrosaca) , aj da je 250e pa da se i uzme za 4-5 meseci...
samo mi nemojte pisat da sanjam o toj ceni .... znam i sam da je malo (ne)moguca...
Npr. kod mene su nize temperature kada je zatvoreno kuciste. Ventilatori na stranici dosta pomazu.Slazem se. Nisu ni ATI-jevi referentni nesto bolji, ali mogu da se provuku zbog nizih temperatura i manjeg broja obrtaja.
Ovakve zatvorene turbine pocinju da usisavaju prasinu momenta kada ih ukljucis. Pa ako si imao Fermi na 95 stepeni, sledece nedelje ce raditi na 100.
Pri tom, ne znas sta je gore sa takvom kartom, da je drzis u otvorenom setapu pa da urla onako na golo ili da je zatvoris u kuciste gde ce jos vise da se ugreje pa da urla jos vise, samo onako potmulo...
Nereferentni kuleri ce to popraviti donekle, ali ne na nivou magije...
P.S.
Jel to Nex pored nVidije navija i za Zvezdu?
Jel moze neko da kaze zavrsnu rec o ove dve kartice? Da li uopste vredi kupovati?
Npr. kod mene su nize temperature kada je zatvoreno kuciste. Ventilatori na stranici dosta pomazu.
Ne verujem da cu je kupiti. Dok ne srede ovu buku. 1 dB bucniji od konkurencije, to je nepodnosljivo...
S druge strane, temperatura JESTE problem i to ne moze da prodje kod mene...Ne i tokom leta. Zato se nadam da ce se stvar resiti kao i sa 8800GT koji je isao do istih temperatura sa stock kulerom. Dakle, neke custom verzije od proizvodjaca...
Pa GTX480 vredi onome ko moze da iskoristi njegove stvarno fenomenalne GPGPU performanse i da prihvati veliko zagrevanje i potrosnju. Za nekoga ko zeli samo kartu za igranje - po meni ne vredi.
GTX470 vec malo drugacija prica, cena je znatno normalnija, performanse je (uglavnom) opravdavaju, s tim sto ce cena sigurno biti nesto niza uskoro. Ostaje isti problem sa zagrevanjem, potrosnja je dosta prihvatljivija, pa ce ipak biti mnogo vise kupaca 470.
Ukoliko neko vec ima grafu klase ~150+e po meni bi trebalo da saceka GTX470 rev 2.0.
Moze tu da se pise jos malo, ali mislim da nema potrebe, sve je vec receno u prethodnim postovima.![]()
Aha, to ce da se desi! :d
Cekaj i ti celo vreme zauzimas stav kao nekoga ko se razume u graficke (i Fermi, pogotovu) skoro pa kao bez konkurencije u fazonu sve sto kazes tako je i gotovo!
Da li se ti secas ili znas kako izgleda ta referentna 8800GT, ima onaj pljosnati hladnjak koji ima mozda maksimalno 150g(tesko, ali mozda 200 grama), prvo su stavili malo veci vent da ta kartica prezivi nekako na taj isti hladnjak, a posle su svi stavljali svoja hladjenja proizvodjaci koja su bila neuporedivo bolja i masivnija.
Da li ti, ili bilo ko vidi neki prostor pored ove fabricke gromade od kulera sa 4-5 heatpipe-ova za "custom" hladjenje Fermi grafickih??? Covece ovo ko zna koliku gramazu ima, moze da hladi i procesore bez ikakve muke, zauzima dva slota, sem vodenog, vazdusno je jedino moguce ako im stave neko hladjenje od 3-4 slota, da li ce se to isplatiti proizvodjacima, i kupcima to je pitanje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari