Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

Jel ti lepo rece covek da se nezna cena a ti i dalje teras svoje:trust:
Mislis da je nvidia luda da dopusti da karta bude puno skuplja od atia,)

GTX285 je već duže vreme mnogo skuplji od 5850 u Srbiji. Razloge za to možemo tražiti i u nezainteresovanošću nV za naše tržište. Iako mnogi ne veruju u to, karti neće biti dovoljno tačnije biće ih jako malo i jednih i drugih i to na globalnom nivou. U Srbiju će ući beznačajan broj kartica po, pretpostavljam, bezobraznoj ceni. Tako da mislim da se džaba nadate ceni od sub300 evra. Neće pasti ispod toga ni za dva meseca, pazite šta vam kažem ;)

ko zna mozda se po prvi put desi da racunaju po redovnom zvanicnom kursu(dolar-evro) jer nvidia kasni 6 meseci za ati-jem ali nekako ne verujem u to

Ovo bi mogao da bude vrlo ozbiljan problem za one koji koriste dva monitora... i najgore od svega je sto nije bug u pitanju, vec odluka da tako radi.

http://www.legitreviews.com/article/1258/15/

90 stepeni i potrosnja od 260W kada nista ne radis je stvarno katastrofa, i moze se lose odraziti na Quadro segment, posto ljudi cesto koriste dva monitora na radnim stanicama.

..a stara je tek jednu noc:D, Valjda ovo nece da primeti ekipa iz amd-a:trust:

Opet netreba nagadjati moze da bude 1:1:S: a moze biti i normalan kurs:)

Jedino da pitamo neku gataru:D:D:D

kako god bude ja nedam vise od 280e za GTX470:)

Sto se tice drajvera koji su koristeni u testovima, trenutno postoji problem sa Transparency Supersamping (TrSS) modom koji radi sporo, tj. forsira agresivni super-sampling. To ce biti rijeseno.

HOCP koristi te modove u testovima.

optimizam na nivou...:)
sto je babi milo babi se i snilo...:) i tata bi sine za te pare :)

Samo par ljudi se osvrnulo na post Spacemastera. Valjda covjek pise iz prve ruke, imaju karte kod sebe. Za nase trziste ce najinteresantnija biti ova gtx 470, koja ce kako rece Spacemaster imati sta da pokaze 5870 kad je kloknuta. Sad sve zavisi od cjene naravno.
Hvala za info iz prve ruke od nekog naseg :). Meni je najbitniji bio ovaj info za gtx 470, ali od nekog naseg ovako, drugo je kad citas starne review-e po netu, pa sve varira od testa do testa.

Cijene.

480gtxj7ac.png

4701xqm.png

^290jevrica hm,hm :) vid gainward opet najgori od sve dece ,280
14-127-497-02.jpg
five_pictures4_20091202153842.jpg

Stvarno ako bude u septembru veca cena od 300e , dzabe su krecili!
Kao da je malo kraca od 5850
Mislis da je nvidia luda da dopusti da karta bude puno skuplja od atia,)
..jedino ako su ista firma...:trust:

Poslednja izmena:
ha ha, pa pogledaj kako je do sada bilo. svaka generacija nevidije je u evropi imala cene tako što je znak dolara bio zamenjen znakom eura. dok ati svaki put tačno preračuna iz dolara u eure. da nije tako 5850 bi koštao 300e a ne 220e

Cene atija na launchu 5xxx serije su isto bile 1$=1e, pa se situacija normalizovala.
ČAk sam i ranije rekao da će biti takav slučaj sa Fermijem u startu.
GTX 285 nije dobar primer pošto su to zaostale komponente i odavno se ne uvoze...

Poslednja izmena:
o tim cenama za 420e i 280e mozete samo da sanjate...nemojte se paliti na to...nema dovoljno kartica u ponudi

Poslednja izmena:
o tim cenama za 420e i 280e mozete samo da sanjate...nemojte se paliti na to...nema dovoljno kartica u ponudi

VAljda ce da im propishe ta masina za stancanje cipova , sto se mene tice mogu svi fermi cipovi da budu sa 448 cuda :), ne treba mi sa 480 i 512...
..lako je reci nemojte se paliti

Poslednja izmena:
kako stvari stoje sa potrosnjom i grejanjem ne vidim kako bi mogli da sastave i prodaju graficku da im rade svih 512 cuda
ma sta se nerviras...sacekaj malo da vidimo da li ce fermi imati neku skrivenu manu jer ipak je to velika toplota i potrosnja pa nista ne garantuje da ce bas to kartice moci "dostojanstveno" da podnose

Poslednja izmena:
kako stvari stoje sa potrosnjom i grejanjem ne vidim kako bi mogli da sastave i prodaju graficku da im rade svih 512 cuda

haahaaaha!! nikako , te karte ce da poklanjaju ili da stave u muzej...
ma sta se nerviras...sacekaj malo da vidimo da li ce fermi imati neku skrivenu manu jer ipak je to velika toplota i potrosnja pa nista ne garantuje da ce bas to kartice moci "dostojanstveno" da podnose
testovi pokazuju da 470 trosi 100w vise od 5850...
Sto se tice skrivene mane kod fermija toga se najvise i bojim jer ovi iz atija nece imati razloga da srede svoje propuste, sta vise, moze biti onda jos vise nestabilnosti kod njihovih kartica...

Poslednja izmena:
Ja se nadam da ce sve biti u redu i da ce trziste da se normalizuje sada kad je nV ponovo u igri. Bitno je da konkurencija postoji, inace bi napredak bio usporen.:)

bilo bi dobro za nas kad bi 480-ka koštala malo više od 5870, onda bi cene išle dole kod atija.

Meni lično je i 200e bilo previše za 5850 i ne bih je ni uzeo da nisam imao opciju da se rešim stare 4850 i doplatim. A onaj ko ima 500€ za 480-ku njemu je jedino važno da ima najskuplju stvar od nVidie a kontam da takvu osobu baš zabole koliko kartica troši. neko sa druge strane ne bi dao tolike pare ni za komplet PC ili laptop, ipak je to 50000 din. Koliko takvih kartica po toj ceni može uopšte kod nas da se proda, ne znam da li preterujem ako kažem 1000 kom. To jest ako u Evropi i budu računali po normalnom kursu kod nas neće sigurno, slabo smo mi tržište za takve komponente. kod nas kolo vode HD5570 i možda HD5750 i 9800GT/240GT(u zavisnosti koju oznaku više volite :D)

Preterujes i to mnogo...

ne moras biti previse pametan da bi shvatio da ima manjak kartica na trzistu,a bilo je vec spominjano da je Francuska dobila samo 500 kartica...kad je nedostatak nekog proizvoda onda je i veca cena...ono sto mene mnogo vise brine je to koliko ce kartica moci da istrpi da radi pod tolikom temperaturom i tolikim opterecenjem sto se struje i potrosnje tice...nije nvidia dzabe davala samo god dana garancije proizvodjacima grafickih za gpu

Poslednja izmena:
bilo bi dobro za nas kad bi 480-ka koštala malo više od 5870, onda bi cene išle dole kod atija.

Meni lično je i 200e bilo previše za 5850 i ne bih je ni uzeo da nisam imao opciju da se rešim stare 4850 i doplatim. A onaj ko ima 500€ za 480-ku njemu je jedino važno da ima najskuplju stvar od nVidie a kontam da takvu osobu baš zabole koliko kartica troši. neko sa druge strane ne bi dao tolike pare ni za komplet PC ili laptop, ipak je to 50000 din. Koliko takvih kartica po toj ceni može uopšte kod nas da se proda, ne znam da li preterujem ako kažem 1000 kom. To jest ako u Evropi i budu računali po normalnom kursu kod nas neće sigurno, slabo smo mi tržište za takve komponente. kod nas kolo vode HD5570 i možda HD5750 i 9800GT/240GT(u zavisnosti koju oznaku više volite :D)

...sad kad krenu igre na dx11 pa kad ne moze da se sastavi 5750,a na 5770 moze al sve na low, krenuce prodaja 5850 i jacih samo tako. Bitna je konkurencija zbog cena, a i snage

Ovaaj...

A jel iko od ljudi koji su pisali u ovoj temu, STVARNO ima realnu potrebu da menja svoju graficku.
Koje to silne igre dolaze, koje ce opravdati kupovinu nove, novije, najnovije,... serije grafickih ?
Ja sam jednom u zivotu dao 250e za graficku, i nikad vise.
Ok ljudi, ako imate viska para, sve je to lepo, al hobi vam je valjda igranje igara :), a ne upgrade radi upgrade-a. Razmislite malo o tome...

GTX 260/275/285, Ati 48/7xx. Te karte su i dalje dovoljne za ugodno igranje SVIH igara.
Sta, izasao je metro, i sad svi bi trebalo da potrcimo u prodavnice, kako, za ime boga miloga, nam u toj igri ni u jednom trenutku fps ne bi pao ispod 30.

2 cents od mene :wave:.

Koje bre crne DX11 igre, sve kozmeticki efekti, teselacija, gimme a break...

Poslednja izmena:
nece biti neko preterano forsiranje previse zahtevnih igara zbog konzola...tek kad izadju dx11 konzole onda ce biti i daleko vise dx11 igara

Ovaaj...

A jel iko od ljudi koji su pisali u ovoj temu, STVARNO ima realnu potrebu da menja svoju graficku.
Koje to silne igre dolaze, koje ce opravdati kupovinu nove, novije, najnovije,... serije grafickih ?
Ok ljudi, ako imate viska para, sve je to lepo, al hobi vam je valjda igranje igara :), a ne upgrade radi upgrade-a. Razmislite malo o tome...

GTX 260/275/285, Ati 48/7xx. Te karte su i dalje dovoljne za ugodno igranje SVIH igara.
Sta, izasao je metro, i sad svi bi trebalo da potrcimo u prodavnice, kako, za ime boga miloga, nam u toj igri ni u jednom trenutku fps ne bi pao ispod 30.

..bogami mene bas nervira kad mi fps pada na 30 i to uvek kad je najzanimljivije...sreca pa za sada to nije cest slucaj..

Kad krenu DX11 igre vlasnici 5750 ce kupiti jos jednu 5750 :D :D

A sad na temu, ovo je obican inzenjerski primerak, nesto nalik prototipu... Ovo je daleko od ostvarene ideje, ali su na sjajnom putu. Kao sto je DJOX odlicno primetio...
Samo bih zamolio nVidia lozane da se okanu price o ceni karte, jer usled male dostupnosti iste cena ce samo ici gore, nikako dole koliko god to svi ovde zelimo :)

Ne videh da je neko komentarisao izmerenih 67dB buke koju karta proizvodi :D

..bogami mene bas nervira kad mi fps pada na 30 i to uvek kad je najzanimljivije...sreca pa za sada to nije cest slucaj..

Al jel to razlog da odmah kupis novu graficku i das 150+ evra za upgrade ?
Jel strasno igrati 2-3 igre na nemaximalnim podesavanjima :).

Poslednja izmena:
Al jel to razlog da odmah kupis novu graficku i das 150+ evra za upgrade ?
Jel strasno igrati 2-3 igre na nemaximalnim podesavanjima :).

Naravno da nije starsno:) , ali uvek mi nekako u secanju onaj crni Gothic 3 .... sve lepo klizi, malo smanjis senke , malo texture...ono odjednom Gohic 3, a kuno sam se u Gothic 2.. i kako onda nego u radnju i menjaj ....isto prosle godine Risen...

Poslednja izmena:
Ovaaj...

u potpunosti se slazem,ja sam za vrlo kratak period promenio 4-5 grafickih i na kraju shvatio da,apsolutno,nisam imao nikakvu potrebu za tim,jer su sve radile odlicno,samo sam stanjio sebi dzep! :wall: sada imam radeona 5870 i ne planiram da ga menjam dok se ne pojave,zaista zahtevne igre!

Nazad
Vrh Dno