Šta je novo?

NBA 2K10

Jel zna neko zasto mi LF1 i RF1 ne rade, tj ne mogu da biram koji cu tim, ni LF2 i RF2 , kad hocu da biram dres, nego sve moram misem, a u igri rade normalno. Pokusao sam da promenim kontrole ali opet isto.

^Meni isto to ne radi, kao ni menjanje kamere, kao ni kontrole u replay-u. Ni ne igram :(

Ugasi fiziku na igracima(pomeranje dresova)nema sanse da sa DC imas pristojan FPS.

Sa tim DC-om da, ali generalno, može. Ja imam skucanih 60 fps svim detaljima maksimalnim AA (beše 8X) i u 1920x1080.

Mike Wang Leaves EA, Heads Back To 2K Sports for NBA 2K11

Last night Sean O'Brien, the lead producer for NBA Live 10, blogged about Mike Wang leaving EA Canada and heading back to the US. Conveniently enough, this announcement coincided with a tweet by Ronnie 2K, an employee at 2K Sports, that said "huge news on the NBA front" was coming in the morning.

At this point the speculation began, but there was really no reason to analyze these two pieces of news like they were threads in an episode of Lost. Mike Wang is back at 2K Sports, and in addition to that fact, he is already working on NBA 2K11.

Operation Sports got a chance to talk with Mike Wang and NBA 2K producer Erick Boenisch about why Mike is returning to the NBA 2K franchise, why he left EA and what this all means for NBA 2K11.

Operation Sports: Obviously, the first question is what made you leave the NBA Live team Mike?

Mike Wang: My main goal ever since I got into this industry has been to help create the ultimate NBA hoops sim. After spending time with both Visual Concepts, working on NBA 2K6-2K8, and then with EA the past couple years, I realized that if I wanted to achieve my goal, returning to Visual Concepts was the right move to make. I met some great people in Canada (both inside and outside of EA), but it is definitely great to be back home.

OS: When did you leave or decide to leave the NBA Live team, and when did you return to the NBA 2K team?

Mike: After NBA Live 10 wrapped up and we started going through the pre-production planning phase for '11, we held several meetings to discuss the future of the franchise. After going through those meetings, it became very clear that the vision I had for the game was different from where the leadership wanted to take it. I parted ways with EA shortly after and came back on-board with the NBA 2K team last November.

http://www.operationsports.com/feature.php?id=1006

http://sports.espn.go.com/videogames/news/story?id=4877673

Zahvaljujuci ovom coveku je Live toliko napredovao,mozemo da ocekujemo dosta poboljsanja za 2K11 i mnogo manje bagova.Nakon njegovog odlaska su poceli bagovi u 2K serijalu.:)

Poslednja izmena:
Mike Dunleavy mi je dao 36 poena (7min/q) uz sut iz igre 14/14, trojke 5/5 :smash: Igrao sam sa Bostonom i izgubio sam 83:88 od Draft '02.Zanima me koji slajderi omogucavaju najrealniji dozivljaj igre.

Ne radi se o slajderima već o taktici.
Sigurno si čuvao druge igrače, udvajanje ti je podešeno na preko 50 i ovaj što te napunio ostajao je sam.
U buduće ugasi udvajanje (ja to radim samo manuelno kada centar ima loptu u mrtvom uglu onda mu priđem sa dobrim kradljivcem, on uzme loptu u obe ruke i ti je kraj - uzimam mu je 80%), čuvaj ga manuelno sa nekim visokim blokerom, ostavljaj mu prostor bez lopte da mu dodaju saigrači u trenutku primanja počni da mu se približavaš. Ako imaš osećaj da će šutnuti odmah stiskaj turbo + blokada.

Sigurno si čuvao druge igrače, udvajanje ti je podešeno na preko 50 i ovaj što te napunio ostajao je sam.
U buduće ugasi udvajanje (ja to radim samo manuelno kada centar ima loptu u mrtvom uglu onda mu priđem sa dobrim kradljivcem, on uzme loptu u obe ruke i ti je kraj - uzimam mu je 80%), čuvaj ga manuelno sa nekim visokim blokerom, ostavljaj mu prostor bez lopte da mu dodaju saigrači u trenutku primanja počni da mu se približavaš. Ako imaš osećaj da će šutnuti odmah stiskaj turbo + blokada.

Thx za savet.Ali ipak 14/14...Da je jednu promasio ne bih se bunio :)

Januar prodje, a peca jos uvek nema...
Meni je ovo neigrivo, iznerviram se svaki put kad vidim kakva dodavanja prolaze (i meni i protivniku), kako sut sa distance nece da udje (skoro nezavisno od release i od toga da li je igrac sam) i kako ulazi sve iz reketa. Mod za evroligu je tu, original ceka na stolu, a ovi iz 2k sports mi idu na zivce. Ovo ne lici na kosarku, ocu patch breee!

Zahvaljujuci ovom coveku je Live toliko napredovao,mozemo da ocekujemo dosta poboljsanja za 2K11 i mnogo manje bagova.Nakon njegovog odlaska su poceli bagovi u 2K serijalu.:)

Da, slažem se da je mnogo doprineo za NBA Live, ali dok je on bio u 2K (visual concepts) nisu ni pomišljali na PC izdanje NBA 2K, tako da ne verujem da će biti 2K11 za PC...

Mike Dunleavy mi je dao 36 poena (7min/q) uz sut iz igre 14/14, trojke 5/5 :smash: Igrao sam sa Bostonom i izgubio sam 83:88 od Draft '02.Zanima me koji slajderi omogucavaju najrealniji dozivljaj igre.

Probaj OVE ili OVE...

Ah, ne pomaže tu ništa, ma kakvu igru igrao. Kad igra reši da te razvali, možeš da se slikaš. Evo, na prvoj slici (igram asocijaciju sa Hornetsima 4x4 minuta) Knicksi u tri četvrtine daju 24 koša, a samo u zadnjoj 19. Ništa omašili nisu, tj. jesu dve trojke, koje, gle čuda, ispadoše ofanzivni skokovi pretvoreni u 4 poena, dok sam ja imao 4 izgubljene lopte i tri su mi "ukrali" u jednoj jedinoj četvrtini.
Već u sledećoj utakmici protiv Bostona (druga slika) ovo je prva četvrtina. Sa Polom sam (inače, ima A+ ballhandling) četiri puta kretao u dribling i sva četiri puta mu je lopta ispadala. Da bude još smešnije, dva puta je pogađala moje saigrače, koji, naravno, ni prstom nisu mrdnuli i koji su tek kad protivnički igrač uzme loptu izvodili pokret dohvatanja.
Ukratko, ova igra VAPI za pačem...kojeg neće biti...

Prilozi

• 02.jpg
    02.jpg
    77.5 KB · Pregleda: 26
  • 01.jpg
    01.jpg
    104.2 KB · Pregleda: 36
Da, slažem se da je mnogo doprineo za NBA Live, ali dok je on bio u 2K (visual concepts) nisu ni pomišljali na PC izdanje NBA 2K, tako da ne verujem da će biti 2K11 za PC...

On je game designer,ne odlucuje on na koju platformu izlazi igra.MLB 2K10 izlazi za mesec dana na PC sa svim online mogucnostima kao i konzole.Tako da mogu da se gladim da ce izbaciti 2K11 za PC:)

@NastyB: Jel ono "kojeg nece biti" neka objavljena informacija ili plod razocarenja u azurnost 2k sportsa?

Nasty samo hvata ove shotove i zali se,a nece da proba igru sa gamepad-om :d

NastyB hvala za pomoc !

Preciznom analizom sam dosao do zakljucka da je u tekucoj NBA sezoni prosecan FG % okruglo 0.45725, a da je prosecan broj poena po utakmici 101.3 u ovih 50-tak odigranih utakmica do sada :)

Ko je najblizi tome sa svojim podesavanjima ?

NastyB hvala za pomoc !

Preciznom analizom sam dosao do zakljucka da je u tekucoj NBA sezoni prosecan FG % okruglo 0.45725, a da je prosecan broj poena po utakmici 101.3 u ovih 50-tak odigranih utakmica do sada :)

Ko je najblizi tome sa svojim podesavanjima ?

Druže moj, ja možda nisam iskusan kao neki, jer ovo igram od nove godine, ali i to zavisi od tima sa kojim igraš kao i tvog načina igre.
Meni recimo leže Cavs-i tako dobro da evo imam 0.67 % uz 130 PPG! :zgran:
Ali pazi, da nemam O'Nila (preko 70 % uz 30 PPG), BigZi-a (oko 70 %)... sa kojima sve poene dajem iz reketa + LBG-a (preko 30 PPG), M.Beasley (20 PPG)... ;)
Dovukao sam još nekolicinu odličnih "ol-araund" šutera (Beasley, Marvin Williams, Yi) i uz moje LBG-a i A.Parker-a kad god mi udvoje centre samo vratim loptu nekom od njih slobodnom i "sipam".
Elem, da uzem San Antonio (ili bilo koji drugi tim), mene bi "prao" kompjuter toliko da bih se iznervirao kao NastyB. :D
Poenta je da sam se toliko srodio sa Cavs-ima da imam tako dobar i procenat i učinak.

EDIT: Jedino gde nerealno bežim AI timovima jesu asistencije (imam ih oko 50 PPG) jer čak i u šutu kad vidim da će me blokirati ja dodajem obično onom samom čiji je igrač došao da me "pokolopi", a i meni beže AI timovi sa blokadama i skokovima (ja ih imam oko 30 PPG a prosek je 40)...

Poslednja izmena:
@NastyB: Jel ono "kojeg nece biti" neka objavljena informacija ili plod razocarenja u azurnost 2k sportsa?

Više je plod razočarenja, mada na forumima kažu da od toga ništa neće biti, jer su već izašla po 2 pača za Xbox360 i PS3, a Ron (administrator foruma 2KSportsa) sad je počeo sa odgovorima u stilu "koliko sam čuo..." kao da radi u Majdanpeku, a ne u 2KSports-u...

Nasty samo hvata ove shotove i zali se,a nece da proba igru sa gamepad-om :d

Nikad! Ja sam old-school gamer i ne prihvatam nikakve džidžabidže. ;)

Sto ne priznas poraz kao covek zasto se stalno zalis? (kao neki spanci...)

Ah, ne smeta meni poraz, ako me poraze boljom igrom ili ja mašim uobičajene šuteve, pa i zicere, pa i da gubim lopte...ali kad ti od 7 zakucavanja pet blokiraju kroz obruč, ako protivnički tim svaki promašaj isprati ofanzivnim skokom i pogođenim košem pored mojih centara koje to ni najmanje ne zanima, ako lopta prolazi kroz ruke, glave i tela mojih saigrača, ako moji AI saigrači u odbrani ni jednom čak ni da podignu ruke, a kamoli da blokiraju igrača, a skoče jednom, a i tada kasno, ako protivnički tim iz nemogućih situacija sabija trojke bez promašaja, ako najprostije dodavanje saigraču koji je dva metra udaljen odleti na vrh tribina, ako protivnički saigrači preseku loptu putem teleportacije, ako je Jao Ming brži od najbržih sprintera...i sve to u jednoj četvrtini...e onda moram da popizdim na igru. A to se često dešava...

...ali kad ti od 7 zakucavanja pet blokiraju kroz obruč, ako protivnički tim svaki promašaj isprati ofanzivnim skokom i pogođenim košem pored mojih centara koje to ni najmanje ne zanima, ako lopta prolazi kroz ruke, glave i tela mojih saigrača, ako moji AI saigrači u odbrani ni jednom čak ni da podignu ruke, a kamoli da blokiraju igrača, a skoče jednom, a i tada kasno, ako protivnički tim iz nemogućih situacija sabija trojke bez promašaja, ako najprostije dodavanje saigraču koji je dva metra udaljen odleti na vrh tribina, ako protivnički saigrači preseku loptu putem teleportacije...

Igraj onda sa nekim slabijim timom, npr. Lejkersima, mani se Euroleague moda :d

Igraj onda sa nekim slabijim timom, npr. Lejkersima, mani se Euroleague moda :d

Ne igram euroleague mod, a Lejkerse organski ne podnosim. U ovoj igri me izluđuje to što kompjuterski timovi uvek imaju najmanje 5x više ofanzivnih skokova (u preko 200 utakmica 4x4 minuta, sa svim mogućim timovima, tri ofanzivna skoka su mi rekord i to sa Orlandom). Veoma se često dešava da nemam ni jedan, a protivnički tim deset, pa i više. Ako to znači da za kratko vreme koje igram isprave deset omašaja, a ja ni jedan, onda ti postane jasno. Evo dva primera sa Asocijacijom koju igram (Hornetsi). Na prvoj posle omašaja Novickog lopta pada među četvoricu mojih igrača, od kojih su Ji i Okafor krenuli na nju, dok sam ja sa Gejom pazio Hauarda da me ne rešeta trojkama. Na drugoj se vidi ko ju je dohvatio, kao i to gde su Ji i Okafor. Na trećoj slici je takođe omašaj i na loptu kreću opet Ji, ali i rezervni centar Elson, dok je Keni Tomas bar metar iza njih i tri od lopte. Kako je lopta skrenula, prošla kroz ruke dvojice mojih igrača, a zatim i kroz telo Jia, da bi uletela u ruke Tomasa, to je moglo damo da izazove kiseli smeh čuđenja. E, kad igram protiv Lejkersa, ovakve situacije su sasvim uobičajene, tako da u asocijaciji pustim da se kompjuter simulira rezultat, umesto da se nerviram zbog gluposti. A onda dođe jao Ming...:mad:

Da si oldschool znao bi da se gamepad koristi duze za igre od m+k.;)

Znam, kao klinac sam pičio Pong na nekoj smešnoj konzoli iz Nemačke. 1986. sam kupio Commodore64 i igrao se na džojstiku...gore, dole, levo, desno i dugme za pucanje, pa udri po Match Day-u, Saboteur-u i ostalim igrama snimljenim na kasete (joj, ima li ovde još neko ko se seća toga?). Ali kad sam kupio prvi PC, tada popularne igre su bile Little Big Adventure, Ečstatica, Doom II i Tomb Raider (kec) a tada niko nije pomišljao da to igra džojpedom (niti je moglo). Zato kažem da sam old-school...navika je čudo.

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    64.2 KB · Pregleda: 39
  • 02.jpg
    02.jpg
    76.6 KB · Pregleda: 34
  • 03.jpg
    03.jpg
    94.3 KB · Pregleda: 33
  • 04.jpg
    04.jpg
    88.6 KB · Pregleda: 38
@ last 2 posts...

U pravu je i nije.
Evo jedva pobedih HOU. Naravno zbog Ming-a. Svaku je loptu dohvatao, samo Šeku lupio 4 banane, skoro da nije mašio, čak sam ga namerno faulirao da bi šutirao slobodnjake (računam omašiće bar 1, bolje nego da mi da koš iz reketa) i čovek ne maši ništa.
Sinoć sam igrao sa LAL. U prvoj četvrtini je bilo 35:24 za njih, stizao sam ih polako, 10-ak sec pred kraj tekme vodim sa 2 poena, fauliraju mi LBJ-a, imam 2 slobodnjaka. Drugo mašim i oni uzimaju loptu. U zadnjoj sekundi, Mo Viliams (kako je čudno kad se ovako napiše) mi daje trojku (dok je bio kod mene u CLE ja sam više trojki davao sa West-om i Parkerom) preko čuvara (LBJ-a). Produžetci.
U produžetku, LAL imaju 100% šut, Gasol me razbija kako hoće k'o i Bajnam. Artest, kome sam se nalupao banana sa Veražaom, ne može da omaši. Kad se završila tekma rezultatom 159:157 za LAL odmah sam se setio NastyB-a. :)

Ja sam primeto da ako zgazim AI u prvom poluvremenu (evo sad odigrah protiv ATL), što mi se sve češće dešava protiv slabijih timova (bude tipa 75:50 za mene), u III četvrtini ne mogu da povežem pasove, ako ih i povežem teško da mogu da šutnem ako i šutnem nema šanse da pogodim osim ako ne igram na O'Nila ili LBJ-a da zakucava. Čim omašim ili mi preseku pas, kontra AI-a je trenutna i surova. Tako me dobiju III i IV četvrtinu, mada sam se u zadnje vreme uigrao pa uspem da sačuvam 5-10 poena prednosti i tako završim tekmu...
Provereno ne popuštam ja sa koncentraciom, igrače ja sam rotiram bazirajući rotaciju po tome kako ću da igram i napad i odbranu, znači samo AI "upali turbo mod" i počne da laže k'o poker aparati...

Poslednja izmena:
Ima li gde najnoviji roster? I jel' izasao vise taj famozni patch sto sve zivo popravlja? :)

Nazad
Vrh Dno