Šta je novo?

Mass Effect 2

ali odluke u prvom delu koje uticu na kraj su da li si paragon ili renegade, i da li si sacuvao council ili ne :) i to su tri razlicita kraja, a sa tim se leko pogodis na pocetku igre kada kreiras novog lika... cela pricha oko importa lika je mazanje ociju (pogotovo jer su isekli vise od pola skillova, i sada ih imas 4-5 lol)

Prvi deo je bio zanimljiv do odredjenog trenutkua, a posle dosada ziva - jedno te isto i onda uninstall!

Ovaj Maz Efekt 2, za sada obecava, tek sam poceo, ali igra dosta zanimljivija, lepo osmiljen HUD, grafika dosta bolja, na zavidnom nivou, vise lici na RPG nego prvi deo, gejmplej dosta, bolji, fizika malo doterana, igra odlicno optimizovana, bar za sada, prilicno sam pozitivno iznenadjen igrom! No videcemo na dalje kako se odvija...

Tehnicki igra odlicno odradjena plus mislili su na mnogo detalja!

@ByMax, dosta su odmakli od prvog dela, ali bas dosta, ima dosta razlike bar na pocetku.

Prvi deo je bio zanimljiv do odredjenog trenutkua, a posle dosada ziva - jedno te isto i onda uninstall!

Ovaj Maz Efekt 2, za sada obecava, tek sam poceo, ali igra dosta zanimljivija, lepo osmiljen HUD, grafika dosta bolja, na zavidnom nivou, vise lici na RPG nego prvi deo, gejmplej dosta, bolji, fizika malo doterana, igra odlicno optimizovana, bar za sada, prilicno sam pozitivno iznenadjen igrom! No videcemo na dalje kako se odvija...

@ByMax, dosta su odmakli od prvog dela, ali bas dosta, ima dosta razlike bar na pocetku.

Meni vise lici na shooter od prvog dela...:trust:
Inace optimizacija je sjajna, kad moze na mojoj kanti da ide u 720p.:banana:

Apsolutno ne. Nemas inventar, nemas da kupis LOOT od neprijatelja, samo 4 abbility-a po liku [mozes ih odma od starta imati, samo im povecavas snagu levelovanjem] i nista osim toga

ME2 je shooter sa malim RPG elementima, i gomilom dialog treeova na sve strane. But its fun.

Apsolutno ne. Nemas inventar, nemas da kupis LOOT od neprijatelja, samo 4 abbility-a po liku [mozes ih odma od starta imati, samo im povecavas snagu levelovanjem] i nista osim toga

ME2 je shooter sa malim RPG elementima, i gomilom dialog treeova na sve strane. But its fun.

Moja greska onda, toliko dugo nisam igrao pravi RPG, da sam i zaboravio kako to izgleda :d, mislio da ima vise dijaloga nego prvi deo, ali je definitivno bar za sada neuporedivo bolja igra nego prvi deo, sto ti kazes zabavna, a meni i odgovara sto je pucacka prilicno! :)

Cak mi se i svidja sto nema inventorija, jedna briga manje! :D

Poslednja izmena:
Element Zero je vrlo redak i nalazis ga na planetama koje istrazujes. A istrazujes ih tako sto dodjes do nepoznate planete, udjes u orbitu i kliknes Start Scaner i skeniras desnim klikom po planeti. Sa desne strane ima 3D chart sa ocitavanjima za sva cetri elementa, kada nadjes na spike u chartu levim klikom posaljes probe na planetu i pokupis minerale. Ovo je najlaksi nacin doci do resursa ali dosasdi ubrzo. Trenutno imam oko 45000 zeroa i po 200000 iridijuma, paladinijuma i platine, sve skupa ne znam koliko sam nakupio.

No liferu :D, znam bre kako istrazujem planete ali ukupno sam sakupio mozda 6-7k EZ-a.
Svaka cast ako si uspeo toliko da nakupis, ja pretrazim s vremena na vreme po 5-6 planeta i to je to. Pretpostavljam da moram vise da kopam :)..

samo 4 abbility-a po liku [mozes ih odma od starta imati, samo im povecavas snagu levelovanjem]

Moze da se otkljuca bonus jos jedan koji odaberes sta zelis (ja jesam), ne mogu da se setim da li je doslo vremenom tokom igre ili si nesto morao da odradis ...prva opcija cini mi se.

Poslednja izmena:
Ako ti je isto kao ME1 onda si zaista odavno igrao ME1...
Poenta prebacivanja lika je u odlukama koje si pravio tokom prve igre i čije se posledice prenose u ME2. Dobiješ i neki mali boost u levelu i parama, ali to je manje bitno.
Moguće je. Ali to sa importom lika je da bi imao nešto prepoznatljivo (moj ME1 lik nekako liči na Nedju kad se ne obrije, nemam pojma zašto, nije mi bila namera :D), jer na početku samo menja dijaloge oko toga šta se desilo, ali kapiram da nema uticaja na kompletan tok priče do kraja igre (možda se prepozna nešto u još nekom sajd-kvestu i to je to). Priča deluje interesantno, ali je i meni zasmetalo pojednostavljivanje gejmpleja (ali dobro dođu "mozgalice", bar ih ima više, a ne ona jedna smorena iz prvog dela).

To sa smanjivanjem broja skillova je bezveze, ionako ih je bilo malo. Bas sam se razmisljao da li da pocinjem da igram ME2... Da li se mozda kasnije otvaraju neki novi skilovi kada se dodje do maximalnog levela u nekim skilovima?

Možda je fora u tome što su sada likovi uže specijalizovani, ne može sve da radi svako, pa onda više moraš da taktiziraš i paziš na to koga vodiš sa sobom i u kojoj situaciji. Veći replay value i moraš malo da uključiš mozak :)

Morao sam da je kupujem ponovo i sada radi. :banana:

Nisam mnogo igrao ali cini mi se da vredi duple kupovine. :)

Trebam pomoc oko 2 sporedne misije...

1. Gde se nalazi 2. paket na Ilumu koji treba da pokupim za Isha? Otisao u Eternity bar i nema nista... Aj da napomenem da sam quest pokusao da resim na drugachiji nachin ali se ispostavilo da postoji bug. Iako sam resio quest, u zhurnalu mi stoji kao da nije reshen, zuta boja. :S:

2. Kome treba da predam falsifikovanu licnu kartu u Citadelu, pretrazih sve... : (

Gresis, jer se dosta likova iz prvog dela pojavljuju u ME2 samo ako ih nisi ubio.
Sem toga, neki delovi igre se dosta menjaju u zavisnosti od toga sta si radio u prvom delu(da ne spojlujem previse).

daj u spojler to !

Trebam pomoc oko 2 sporedne misije...

1. Gde se nalazi 2. paket na Ilumu koji treba da pokupim za Isha? Otisao u bar i nema nista... Aj da napomenem da sam quest pokusao da resim na drugachiji nachin ali se ispostavilo da postoji bug. Iako sam resio quest, u zhurnalu mi stoji kao da nije reshen, zuta boja. :S:

2. Kome treba da predam falsifikovanu licnu kartu u Citadelu, pretrazih sve... : (
1. Paket je u Eternity u vidu data pad. Nalazi se na klupi pored levog zida posmatrano od ulaza.

2. U Citadelu na 27. nivou pored stepenica za 28 naći ćeš dve Asari-jke kako sede.

No liferu :D, znam bre kako istrazujem planete ali ukupno sam sakupio mozda 6-7k EZ-a.
Svaka cast ako si uspeo toliko da nakupis, ja pretrazim s vremena na vreme po 5-6 planeta i to je to. Pretpostavljam da moram vise da kopam :)..

I ja sam se nervirao oko toga dok nisam ukapirao da je dobra stvar da naiđeš na RICH planetu i onda šibneš jedno 5-6 probe-a na mesta gde skener "peak"-uje, sve dok ne postane POOR i onda imaš materijala do džadža...
Mada sam taj ZERO sasvim bezveze utrošio dok sam otkrivao da skilovi mogu da se menjaju upotrebom tog sr*nja, a kad sam to ukapirao, već sam ostao bez toga...

1. Paket je u Eternity u vidu data pad. Nalazi se na klupi pored levog zida posmatrano od ulaza.

2. U Citadelu na 27. nivou pored stepenica za 28 naći ćeš dve Asari-jke kako sede.

Hvala na odgovoru ali nije mi pomoglo. Ili je u pitanju bug, ili sam ja corav...
Prva slika je u Citadelu, Asarijki nema. Druga i treca slika je Eternity bar, paketa nema. Cetvrta i peta su aktivne misije. :smash:

Prilozi

• MassEffect2 2010-01-26 15-31-30-70.jpg
    MassEffect2 2010-01-26 15-31-30-70.jpg
    163.9 KB · Pregleda: 77
  • MassEffect2 2010-01-26 15-36-54-65.jpg
    MassEffect2 2010-01-26 15-36-54-65.jpg
    153.3 KB · Pregleda: 61
  • MassEffect2 2010-01-26 15-37-52-45.jpg
    MassEffect2 2010-01-26 15-37-52-45.jpg
    136.2 KB · Pregleda: 53
  • MassEffect2 2010-01-26 15-37-02-29.jpg
    MassEffect2 2010-01-26 15-37-02-29.jpg
    137 KB · Pregleda: 45
  • MassEffect2 2010-01-26 15-37-05-70.jpg
    MassEffect2 2010-01-26 15-37-05-70.jpg
    131 KB · Pregleda: 38
jedno pitanje za sporedni quest:
Gde da nadjem namirnice za kuvara u Citadeli?

@Rajke
Hmm ove dve si promаšio a za data pad izgleda da je bug pošto si na tačnoj lokaciji. Pogledaj screen-ove dole.

@DieH@rd
Zakera Cafe 27 u Wards-u.

Prilozi

• MassEffect2 2010-01-26 17-32-22-82.JPG
    MassEffect2 2010-01-26 17-32-22-82.JPG
    145.7 KB · Pregleda: 139
  • MassEffect2 2010-01-26 17-36-05-23.JPG
    MassEffect2 2010-01-26 17-36-05-23.JPG
    128.6 KB · Pregleda: 121
kakav to helmet imas?

Ja preso za ~22h, zavrsio kao 23lvl. Malo mi je iznenada dosao kraj, ocekivao sam da cu igra duze trajati, vise treba vremena za ono licno pomaganje ekipi nego za prelazak misija vezanih za samo pricu igre.

Prica nije losa i nije zapravo komplikovana kada se na kraju sazna u cemu je stvar. Kao sto i ranije rekoh nedostaje mi inventory, izlazak iz broda onakav kakav je bio u prvom delu, veci izbor oruzja, armora..
Inace, ne znam da li ste provalili ali tokom load-a nekih misija igra daje "tip" da se sacuva save od ME2 za Mass Effect 3 :)

Ide spoiler mada nema veze sa pricom igre vec sa tim sta se kada se predje i zasto uzimati upgrade-e za ship idt.

Oh i da, dala mi je Miranda na kraju :D

Kada se kompletira igra moze se nova startovati na isti nacin kao i prvi put s tim sto ovaj put mozete igrati i sa karakterom sa kojime ste prvi put i presli igru (zadrzava skoro sve ..lvl - nastavljate na dalje, armor, poeni ..)
Takodje mozete i nastaviti da svrljate po galaksiji i radite ono sto ste i do sada mogli raditi, sporedne misije, shoping idt..

Drugo, na kraju same igre izgubio sam 5 clana, a vidim da postoji achievement tipa "prezivi suicide mission bez gubitaka". Takodje, upgrade broda je izgleda veoma bitan jer brod pred kraj igre i biva napadnut, da dalje ne otkrivam ..

Poslednja izmena:
@OCz
Jel mozes kazati koje si odluke donosio tokom igre kad ti je izginulo toliko ljudi? Jesi nabudzio normandiju do kraja i odradio sve crew questove pre finala? Da li si regrutovo Legiju?

Oh i da, dala mi je Miranda na kraju :D

Ashley ce ti kickati ass zbog ovoga u Mass Effect 3 :whip: :d

Poslednja izmena:
ko neke zene koje prepricajvaju spansku seriju :d

@mLaki

Regrutovao sam ih sve, Legiju takodje (on mi je jedan on izginulih :(), svima sam pomogao i svi su mi bili lojalni osim Tali (isao sam na pravdu a ne kako je ona htela) i Jack - koja ni ne moze da bude ili mozda nece zbog svadje sa Mirandom ..??
Normandiju nisam do kraja nabudzio i sada mi je zao zbog toga ..Odluke, pa uglavnom "pozitivne", ne znam na sta bi mogao konkretno misliti ?

Oh i da, dala mi je Miranda na kraju

Eh kad je " onakvom " dala onda daje po celoj galaksiji :d Sledeci put nemoj da " customiziras " lika :d ;)

@OCz

22 sata deluje dosta brzo. Jesi li rešavao sve questove od ekipe?

Kod mene tek sad ekipa na okupu i potpuno lojalna posle 33 igre. Sad tek krećem u Suicide misiju.

Prilozi

• MassEffect2 2010-01-26 20-00-20-28.jpg
    MassEffect2 2010-01-26 20-00-20-28.jpg
    104.5 KB · Pregleda: 130
Bas me zanima sta treba uraditi da cela ekipa prezivi, obzirom da moze, jer postoji Achievemnet za ovo. Definitivno cu da odradim sve questove za pajtose, max nabudzim normandiju pa cu da vidim stace biti.

@OCz
Inace za Tali si mogao odabrati paragon opciju. Nije ni egzil, ni blacenje njenog matorog vec malo retorike i *****nja kako je pomogla protiv Sarena i jos dobijes koji paragon poen.

Poslednja izmena:
^ ma krenuo sam jos jednom kampanju, ovaj put sa Soldier zenkom i donosicu ovaj put malo drugacije odluke za promenu.

Eh kad je " onakvom " dala onda daje po celoj galaksiji :d Sledeci put nemoj da " customiziras " lika :d ;)

Ma jel, a sta fali mom Mr.Proper liku :D

@Alex, onog lika skroz levo nisam regrutovao ..sta sam to propustio ?

Nazad
Vrh Dno