Šta je novo?

iPhone 2G/3G(S) - pitanja, odgovori, tips&tricks

Taj fazon stylus je samo korak unazad, ne kapiram sto su davali takve izjave...

@Zevs

Prva generacija je imala zalemljenu, a sa 3G(s)moze da se menja baterija, ukoliko znas da otvoris telefon. Sigurno nece menjati nista sto se tice baterije, a nije ni tako strasno ni ovo kako je sada, s obzirom da nije toliki problem danas zameniti bateriju na ajfonu.

Sasvim ocekivano :) jos kad bi uz to isao onaj jaki hw koji je gore napisan - eto mog novog telefona :D

Opet ce svi morati da izbacuju nove modele telefona da bi se takmicili sa 3G :d

da, ipak je “A few new ways” to run applications in the background — multitasking fičr koji do sada nikad nismo videli :)

Da, to isto kao Windows shto je bolji od OSXa, a sa svakom novom verzijom je sve veci frankenshtajn i vishe uopshte ne kriju da sve kopiraju od Applea :d

Nije dovoljno da opcija postoji, vec da ti ona olaksa i ubrza rad sa telefonom...

Poslednja izmena:
Jeste propust Applea što to nema po defaultu, ali to sasvim fino radi i sa Backgrounder aplikacijom...

Jel' neko cuo za IR dodatak i iPhone moze da se koristi onda za TV,DVD,risiver i tako dalje?

da, ipak je “A few new ways” to run applications in the background — multitasking fičr koji do sada nikad nismo videli :)

U prevodu shvatili su da bez mt-a dzaba sve silne aplikacije na AppStore-u i telefonima kad mnoge od njih moraju da rade simultano i to ljudima treba (ja sam prvi medju njima). Ako bi mt bio sistemski podrzan, bilo bi extra.

jel postoji neki način da se džeilbrejkuje bez wireless-a? imam sve, apdejtovao na 3.1.2 valjda ili kako već...

Jailbreak i unlock radiš sa kompa > blackra1n

Za druge stvari ti treba wireless...

Kako da skinem sa istore-a jednu besplatnu aplikaciju kada je nema srbija :s?
i kako tj gde da nađem pushfix, zbog wireless-a :S....

ajde neka pomoć....

da, skontao sam i uradio
a za ovo pushfix? glupo mi je uvek da resetujem network podešavanja kada resetujem telefon....

To mora preko WiFija. Učini sebi uslugu i kupi najjeftiniji wifi ruter kao što je npr TP LINK 340g (ima ga za 2300 dinara), jer će ti mnogo lakše biti sa nameštanjem iPhonea.

ok i radim preko wireless-a... nije frka to uopšte..

imam još jedan problem, navodno sam jailbreak-ovao mob... ali nakon instalacije prve besplatne (facebook) aplikacije, ni jedna neće da mi se instalira.. dođe do kraja i ispiše mi neku grešku... evo screen ako je nekome lakše da izvali u čemu je prob...

http://img717.imageshack.us/img717/2055/82828714.jpg

probao sam 3 retardirane igre, kao aplikacije koje se plaćaju, i izbacuje mi istu grešku...

neće, pukne...

snašao sam se... glupi iphone...

Poslednja izmena:
Sad ko je tu glup. Prvo nađeš na netu sva upustva (AppSync recimo), pa onda čačkaš.

Jedno pitanjce.
Imam 3gs sa 3.0 soft.
kad ugasim 3g i edge on i dalje cepa po netu. i na svaki sad u proseku oko 100 do 120 kilobajta neshto poshalje i primi. Jel ima neko slican problem. Posle gasenja servisa sam respringovao pa i resetovao telefon al sve jedno prodje minut dva i data ip address se pojavi. Izludjuje me to maskimalno. Svaki put moram da idem u celular i da brisem apn user i pass da ne radi. Cak sam probao da dodam slovo a na kraju da ne bih stalno brisao i pisao user i pas al dechko i dalje cepa po netu.
Jel neko naishao na tako neshto. Ne zanima me da sad postavljam firewall programe ukoliko nije neophodno vec samo da ugasim "famozni" servis koji mi sisa net.
Od kad sam ga kupio pa dok nisam primetio tu svaki mesec mi api 2000,3000 din samo na net...

Iskljuci Push notifikacije i namesti da email proveravas manuelno, a ne na svakih N sati.

To sam odradio odavno al nije pomoglo.
I to me nervira jako. Nisam napomenuo da se to ne desava bas stalno. Al u 80% prilikom paljenja i gasenja g3i edge konekcija jednostavno tvrdoglavo odbija da se skroz iskljuci. Safari i mail ne rade, ostavim tel lokovan par sati. Pogledam ujutru u usage a kn poslo tipa 200 kb i primio 480. Interesantno mi je bilo sto je jedna aplikacija skajpa uvek bila online iako je sve zatarabljeno pa i wifi i nju sam nazalost obrisao. Al problem je ostao. Pitam se samo sta ce biti kad odem preko grane.

Instaliraj SBSettings pa preko njega gasi 3G i EDGDE. Tako bi trebalo 100% da ubija konekciju. Probaj pa javi da li ti radi (kod mene na 3G to sljaka perfektno).

Zna li neko kako bih mogao da dodjem do plasticnog poklopca za iPhone 2G?

Trebalo bi mi da se zameni.

Neki kontakt, ili neko ko moze to da naruci sa neta i sl. , bilo sta bi mi pomoglo.

Pogledaj na Limundu, tamo je bilo svega...

još jedno glupo pitanje.
podesio sam edge internet preko mts-a i od tada mi ne radi wireless... uopšte... probao sam onu foru sa reset network settings ali i dalje pokušava da se konektuje na net preko mts-a... tj piše mi no celular data bla bla bla... šta da radim?

Redosled izbora Internet konekcije je:
1. WiFi ako je ukljucen i ako je u blizini poznatog access pointa. Ukoliko nema access point postavice pitanje da izaberes neki koji je detektovan. Ako je WiFi iskljucen, preskace ga i ide na 3G
2. 3G ako je ukljucen koristi podesavanja za provajdera. Ako ne postoji 3G pokrivenost prelazi na Edge
3. Edge ako postoji pokrivenos koristi podesavanja za provajdera.

Isključi edge i rešen problem.

Jednom drugaru je iPhone 3g star 6 meseci naprasno poceo da se nenormalno brzo prazni. Sa iskljucenim WiFi-em, 3G-om, osvetljenjem na pola sa ugasenim ekranom, preko noci sa 70 % padne na 0 za svega 5-6 sati. U toku dana, ako se napuni na 100%, telefon se bas brzo sam od sebe isprazni a da ga niko ni ne dodirne.

Sta moze da bude problem?

Nazad
Vrh Dno