Šta je novo?

iPhone 2G/3G(S) - pitanja, odgovori, tips&tricks

>.> Problem, koji i nije toliko strasan, ali me izuzetno nervira. Imam nekih 180 pesama na iPod touchu 2nd gen od 8gb. Svaka je bila sa uredno namestenim nazivom izvodjaca, imenom pesme, i stavljenim album artworkom, a neke su imale i lyricse stavljene. E sad. Imao sam problem da za jednu pesmu nisam mogao da stavim album artwork, pa sam skinuo program koji se zove Media monkey koji to navodno odradi.

Uspeo sam da namestim artwork za tu pesmu, i sav srecan syncujem iPod. Danas, kad sam zeleo jos par pesama da prebacim, vidim da mi iTunes "Updateuje" sve pesme koje imam na iPodu. Kad sam otisao u Music na iPodu, imao sam sta da vidim. Album artworkovi su se skroz izmesali! Na primer. Album od Linkin Parka "Minutes to midnight" ima album artwork od albuma od Three days grace "One X", i tako dalje. Uostalom, evo screenshota. E sad, ja sam obrisao Media monkey, pretspostavljajuci da je problem u njemu. Posle sam za svaku pesmu ponaosob u iTunesu skinuo album artwork, i kasnije vracao, I opet isti problem. Kako ovo da resim? Izuzetno me nervira, jer se uglavnom orijentisem tako sto vidim album artwork, pa po tome znam gde se koja pesma nalazi. Ovako moram da citam naziv albuma i izvodjaca da bih nasao pesmu koja mi treba. :(

Napominjem da na iTunesu prikazuje skroz normalno artwork.

Poslednja izmena:
Dva pitanja:

1. Jel svima vama koji ste otključali 3.1.2 sa Blackra1n, nakon PushFix-a YouTube radi besprekorno ili povremeno imate error "Movie format not supported", pa morate ponovo da kliknete dok ga ne pusti?

2. Gde se tačno upisuje password za Wi-Fi u kafićima gde je passwd protected? Negde se otvori web stranica u Safariju za unos passworda, dok negde mora ručno da se upiše ali ja ne znam gde? Gledao sam one settings i nisam uočio čak ni gde bih upisao WEP/WPA key? Jel sam glup ili šta? :)

Najverovatnije da ce se pojaviti i Redsn0w za 3.1.2 firmware, pa valjda taj nece praviti problema sa YouTube.
L I N K

Evo. Ja sam svoj problem resio. ^_^ Jaoooj kako sam happy. :D
Trebalo je da se obrisu sve pesme sa iPoda, pa ponovo da se stave. Sad je sve ok. ^^

Najverovatnije da ce se pojaviti i Redsn0w za 3.1.2 firmware, pa valjda taj nece praviti problema sa YouTube.
L I N K
Kako to misliš? Pa ja sam jailbreakovao i otključao 3.1.2 sa blacksn0w još pre par meseci. Nisam ni radio sa onim custom firmware-om od dev-team-a.

Ne mogu samo da se setim da li je bio RC2 ili RC3.

Inače nije problem sa YouTube zbog BlackRa1n nego zbog hacktivation. Valjda se aktivacijom dodeli neki poseban ID svakom iPhoneu a ne znam kako to ide sa hacktivation, dal je random ili šta. Uglavnom i pre su ljudi imali problema sa Push-em. Pošalju poruku preko IM-a nekom, a dobije je neko deseti preko Pusha. Isto zbog hacktivacije.

Meni normalno radi youtube, nije nijednom izašla greška, 3.1.2 softver otključan sa blacksn0w, najnoviji baseband i instaliran push fix.

Na to sam i mislio, moguce da sa ovim novim nece biti potrebe za taj push fix.

Rešio sam problem konačno, nakon instaliranja pushfixa tražio mi je password za wifi, gmail... Kad sam uradio Reset Netword Settings proradilo je normalno :)

Ja imam jedan iritantan problem - tackice koje ostaju umesto ukucanih karaktera u poljima password tipa nestaju (a inace treba da se vide) pa tako izgleda kao da je polje prazno (a nije). Jel zna neko sta bi mogao biti problem?

Da ne koristiš neku temu?

Koristim gomilu dodataka ali ne znam sta bi moglo da utice. Nasumicno iskljucivanje modifikacija nije pomoglo.

Interesantan clanak, po meni pogadja srz problema:
http://www.techcrunch.com/2010/01/12/iphone-versus-nexus-one/

Perhaps the single biggest reason that I like Apple products, and their software, in particular, is the attention to detail the company puts in. In my mind, that’s exactly what still separates the iPhone from all the Android phones. It’s the little things. The things that are almost too small for you to even notice, but which make the experience subtly better.

Android is like a very nice painting done entirely with broad strokes. The iPhone is more like a masterpiece in which every little detail has been meticulously defined. Just as people have different tastes in art, people will have different tastes when it comes to the iPhone versus the Nexus One. But that doesn’t change the fact that some pieces of artwork are considered to be masterpieces, while some are considered to be merely very good.

mene zanima šta je u tom tekstu interesantno? Lik kaže da mu nedostaju igre i da nema krštene Twitter aplikacije i da on lično ne voli trackball, pa je zbog toga iPhone bolji? Sa druge strane, kaže da Nexus ima bolju izradu, bolju kameru, bolju integraciju sa GMail servisima (što je logično, i WinMo najbolje radi sa Exchange-om od svih smartphone-ova). Multitoucha nema zbog takvog dogovora sa Apple-om.

Sve u svemu, review jednog ljubitelja iPhone-a, što je i normalno, svako kupuje telefon koji njemu odgovara i njemu je najbolji. Ali globalno ne postoji najbolji telefon

multitoucha nema zbog dogovora sa appleom? tesko, pre tje biti da im se ne smara sa tuzakanjem posto u americi jelte i vazduh mozes da patentiras.

mene zanima šta je u tom tekstu interesantno? Lik kaže da mu nedostaju igre i da nema krštene Twitter aplikacije i da on lično ne voli trackball, pa je zbog toga iPhone bolji? Sa druge strane, kaže da Nexus ima bolju izradu, bolju kameru, bolju integraciju sa GMail servisima (što je logično, i WinMo najbolje radi sa Exchange-om od svih smartphone-ova). Multitoucha nema zbog takvog dogovora sa Apple-om.

Sve u svemu, review jednog ljubitelja iPhone-a, što je i normalno, svako kupuje telefon koji njemu odgovara i njemu je najbolji. Ali globalno ne postoji najbolji telefon

Covek lepo kaze, a te primedbe uopste nisu mala stvar:

The single biggest problem I have with the Nexus One hardware is likely a combination of hardware and software. I mis-click on things way too often on the Nexus One. While the device’s touchscreen is obviously a huge improvement over the original G1’s, it’s still nowhere near as accurate as the iPhone’s. I’m not the only one who has noticed this. I often find myself mis-hitting icons, mis-typing letters, and the touchscreen mixed with the Nexus One web browser is simply not very good at all (try the menu system on espn.com to see what I mean). Apple is great at nailing the little things, and I’m not really sure why the touchscreen mechanics are so much better on the iPhone. But they are.

Clanak je super i pogadja u sustinu. To je glavna razlika izmedju iPhone i ostalih telefona, sitnice i detalji koji olaksavaju zivot. A za trackball bih bas voleo da vidim kako se koristi u praksi, posto mi deluje kao epic fail na bilo kom telefonu.

Razlika izmedju iPhonea i svih ostalih je u tome shto izgleda kao da je to jedini telefon/sistem koji su oni prvo nosili, koristili i "zapisivali" shta je to kod telefona loshe i shta ce pojednostaviti rukovanje pa na osnovu toga ga napravili. Drugi telefoni/sistemi idu potpuno drugachijom logikom, a to je "stavi sve opcije kojih se setish i koje postoje na ovom svetu", a ono najosnovnije a to je UI i kontakt sa telefonom, je dupe :d

Android is like a very nice painting done entirely with broad strokes. The iPhone is more like a masterpiece in which every little detail has been meticulously defined.
Ovde opisuje, u sushtini, razliku bilo koja dva os-a od kojih je jednom razvoj pocheo znatno kasnije...

Siguran sam (ili nisam, lol) da ce svaki od vlasnika starijih generacija iPhone-a moci da se priseti poneke gluposti iz prethodnih verzija koja mu nije bila bash logichna, a ispaglana je u medjuvremenu?

Naravno. I ne sumnjam da ce se i na nexusu to ispeglati vremenom, manje vise. Mada je driver potpuno u pravu sto se tice procesa pravljenja OS-a. iPhone je toliko pojednostavljen i tako je lako koristiti da je to strasno. Dao sam telefon mami da isproba, i odmah je skontala kako se otkljucava, usla u iPod, nasla pesmu koju zeli da pusti, pustila itd. Bez moje pomoci, a napominjem da ne prati bas tehnoloske trendove itd.

A i multitouch je nesto najgenijalnije, i stvarno uzasno olaksava npr. browsing, ili jednostavno pregledanje slika.

Nexus je stvarno odlican telefon po ovome sto vidim, i imace svoju grupu kupaca, kao i svaki telefon, naravno.

*** koliko Apple zealot u ovoj temi :d :d

Ja sam toliko telefona promenio da je to za zapisivanje, cak ne bih ni mogao svih da se setim, obicno mi dosadio telefon posle mesec eventualno dva :D Sad? Prosle godine u maju sam kupio 3G 8gb, pa mi bilo malo mesta zbog iGO i brdo filmova i muzike sam uzeo 3G 16 gb sto sasvim zadovoljava moje potrebe i shvatio sam da mi vise nikad nece trebati ni jedan drugi smart telefon ( da nepricam o dumb telefonima ) jer sam bio uzasno razocaran HTC Diamond i Sonyericsson X1, pogotovo sa X1 jer je toliko sve strpano u taj telefon da bude sto pametniji i na kraju ima totalno nestabilan OS tipa blokiranje, sporost, i naravno bez olovke je skroz pipavo koristiti telefon. Diamond mi je dosadio posle nedelju dana cim sam ga provalio... ,) iPhone? Kupio sam prosle nedelje novi 3GS 16gb i prakticno sam razresio sta cu da koristim jedno godinu dana ili do nove generacije iPhone-a i sve dileme oko mojih buducih telefona, nekvalitetni i krckavi plastikaneri mi vise ne trebaju, touch screen je apple-ov unikat, jednostavnost, brzina, kvalitet je savrsen. Mnogi ljudi jednostavno ce reci, nema ovo-nema ono...,) Shvatite, iPhone je savrsen za svoju grupu korisnika, a ima ih nenormalno puno, i iz dana u dan sve vise, kad izadje neki novi telefon bez obzira na marku prvo ga porede sa iPhone a ostale ni ne spomenu :D Zato iPhone nije komercijala danas ovaj a posle mesec dana stize novi :laugh:

Poslednja izmena:
Šuška se da će nova generacija na leto: ARM Cortex A9 Dual Core 2GHz, jači grafički čip (ne zna se koji), OLED ekran, 5Mpix kamera sa blicem, multi-tasking, promenljiva baterija, ugrađen GPS.

Ovom prilikom bih hteo da iskritikujem Bench zajednicu jer zaostaje za trendovima. U ovoj sobi se uglavnom priča o telefonima koji su već izašli dok su u Trendovima glavne teme FERMI i propao AMD/NVDA. Niko ništa ne piše o novim ARM procesorima, Snapdragon-u, novim grafičkim procesorima za mobilne telefone. A tržište mobilnog hardware-a za šest meseci prebaci ono za šta su desktop kompjuterima trebale godine.

Wow to je bas dobra specifikacija ali mi vise deluje kao neciji wishlist nego kao nesto sto ce se zaista desiti. Mislim da Apple nikad nece staviti blic na svoj telefon.

Šuška se da je Apple već naručio 10 000 000 led blic-eva. Pitam se za šta? :)

Za iMac, da ga nosis pa da slikas. xD

Salu na stranu, verovatno ce neke od ovih stvari i biti ubacene, ali cisto sumnjam da ce sve odjednom ubaciti, nego postepeno generaciju po generaciju. :)

Šuška se da će nova generacija na leto: ARM Cortex A9 Dual Core 2GHz, jači grafički čip (ne zna se koji), OLED ekran, 5Mpix kamera sa blicem, multi-tasking, promenljiva baterija, ugrađen GPS.

Ovom prilikom bih hteo da iskritikujem Bench zajednicu jer zaostaje za trendovima. U ovoj sobi se uglavnom priča o telefonima koji su već izašli dok su u Trendovima glavne teme FERMI i propao AMD/NVDA. Niko ništa ne piše o novim ARM procesorima, Snapdragon-u, novim grafičkim procesorima za mobilne telefone. A tržište mobilnog hardware-a za šest meseci prebaci ono za šta su desktop kompjuterima trebale godine.

Procesor ce sigurno pojacati, ali sumnjam toliko, mora da se pazi i na potrosnju.
Graficki cip isto.
OLED ekran su bas pljuvali na appleinsider, bilo bi smesno da ga sad ubace :D
5MPx sa blicem, ne verujem, ovaj model se super prodaje, a kamera je iz '93 godine... Zasto bi dizali cenu proizvodnje.
Multi-tasking je softwerski problem, mozda ubace, tj sigurno hoce u jednom trenutku.
Promenjiva baterija - nema sanse, prva generacija je mogla da menja bateriju (uz pomoc srafcigera), pa su je kasnije zalemili da bi to otezali. Njihova logika je da kad ti strada baterija kupis ceo uredjaj...
GPS vec ima :-/

Ja bih bas bio zadovoljan sa jednom temom o ARM procesorima, ne znam puno o njima, a deluju mi zanimljivo... Voleo bih i netbuk sa njima, ali avaj :)

Poslednja izmena:
Potrošnja ARM Cortex A9 po jezgru je manje od 250mW. Sa druge strane očekuje se da konkurencija (Qualcomm) osveži Snapdragon platformu modelima od 1.3 GHz single i 1.5GHz dual core tokom godine, takođe uređaji će se pojaviti do kraja godine. S obzirom da Apple postavlja standarde na smartphone tržištu začudio bih se da ne budu prvi sa dual core procom na više od 1GHz (zasad se pominje taj ARM A9 na 2GHz).

Za grafiku ne znam ali verovatno PowerVR ima nešto novo u rukavu. Oni nikad nisu bili naivni kad su grafički čipovi u pitanju.

To za 5MPix je trenutna glasina, pre toga je bilo 3.2MPix. Za blic mislim da bi moglo da se ispostavi kao tačno. iPhone se prodaje to stoji, međutim bilo bi lepo zapušiti usta svim onim što kukaju na istu.

Multitasking očekujem, s obzirom da to većina navodi kao najveću manu.

Za bateriju se slažem, mislim da to nikada neće dozvoliti.

Za GPS sam pogrešno napisao. Trebalo je piše true GPS.

Naravno ja nisam nešto naročito upućen u Apple dešavanja ali su mi hardvesrska unapređenja iPhone-a vrlo intresantna. Kao i obično, kovacm je verovatno najbolji izvor kad su Apple products u pitanju. Bilo bi lepo kad bi prokomentarisao ove glasine :).

nema sanse da stave promenljivu bateriju, tako bi narusili cvrstinu samog telefona jer u tome je sustina zasto nisu ni do sada stavili zamenljivu bateriju, da bi izbegli krckanje samog aparata.. pa ne postoji ni jedan telefon kojem ne krcka plastika ako se skida poledjina

Poslednja izmena:
Likovi na engadgetu su izjavili da ce pojesti sesir ako Steve jobs ubaci izmenjivu bateriju i da ce pojesti cipelu ako Steve Jobs ubaci stylus. Verovatno znaju nesto cim daju takve izjave.

Sto se tih mobilnih cipiva tice.. to je malo nezgodno za porediti.. u pitanju su SoC resenja gde skoro svaki proizvodjac kombinuje CPU + GPU + jos ponesto.
Npr.. nova NVidia Tegra2 vec ima dual (ili quad) Cortex ARM 9 i 10x jacu grafiku od prethodne Tegre... i sve to trosi 500mW. Ja jednim punjenjem baterija dekoduje 16h HD materijala ili 140 sati muzike. Razvojno okruzenje podrzava Winmo, Android i verovatno neki Linux.

Ajde za bateriju, ali chemu stylus, pa to je negativna osobina telefona :)

Nazad
Vrh Dno