^
Verujem da ne postoje HD ready televizori sa 100hz. A ako bi postojali verovatno bi bili neopravdano skupi.
Razmišljao sam o Toshiba 42RV635 modelu jer su ga u gotovo svim testovima nahvalili po pitanju reprodukcije SD-a. Zamerka ovom TV-u je da su mu uglovi gledanja lošiji.
Kako bi ste ocenili Sharp AQUOS LC-37D44 u poređenju sa pomenutim modelima? Sharp uzimam u razmatranje jer je preko 10000 dinara jeftiniji?
@RUS
Ako ces TV primarno koristiti za gledanje kablovske uzmi plazmu, proci ces jeftinije a dobiti bolju sliku.
Upitanju je test 32-ojke a ne 42-ojke.Ja nisam video da se zale za uglove gledanja. Taj model nema 100Hz ali svi su uglavnom zadovoljni slikom. Nisu ga bas nahvalili za SD, bar ne kod Nemaca, odnosno nije se nesto posebno istakao.
Sharp AQUOS LC-37D44 je upao u priču samo zato što se moj otac koji će uglavnom i da gleda TV "peca" na etiketu made in Japan. Juče sam video TV i da ima zlatnim slovima ugravirano made in Japan i da košta još 20% manje nebih ga kupio. Kvalitet slike nisam mogao da procenim jer prodavnica kao izvor koristi antenu. Grafika menija TV-a je na nivou ZX Spectruma. Menjanjem setovanja za back light ne dolazi do nekog značajnijeg osvetljenja ili zatamljenja slike, a i ostali parametri ne upiču previše na kvalitet slike. Posebna priča je daljinac koga bi se postideli i vlasnici TV-a renomiranih marki kao što su Vox, Vivax i sl. Prodavac je čačkajući komande na TV-u (nije ni gledao šta je pritiskao) prebacio prijem na digitalni tjunerOvo je stari model, jos iz sredine 2008. godine.
Više puta sam upoređivao sliku koju prikazuje plazma i LCD.
Plazma prikazuje, možda za nijansu, sliku koja je prijatnija oku ali za pomenuti cenovni rang mogu da kupim samo 42inča 1024x768 plazmu a na takvim televizorima se vidi nedostak rezolucije i slika mi je "krzava".
Drugo, plazma zbog zaštitnog stakla ima mnogo veću refleksiju u odnosu na LCD, a TV će stajati u prilično svetloj sobi, a veći deo svetlost dolazi od prozora koji se nalazi levo od TV-a (malo je glupo da navlačim zavese svaki put kada hoću da gledam TV).
Najpristupačnija FullHD plazma je Panasonic TX-P42U10E ali nisam imao prilike da vidim ovaj TV na delu. Vaše mišljenje u vezi ovog TV-a?
Pozdrav
Ja na Panasonic 42x10 apsolutno ne vidim krzavost rezolucije.
Isto ni na Samsung 42B430/450.
Evo me ljudi, igrao sam Wow, znate kako je kad se raiduje![]()
Idemo sutra byMaX i ja da krenemo uporedni test lcd-ova, pa ako zelite da sacekate pre kupovine, mada ne znam kada ce test tacno biti objavljen.
...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari