Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Au, kakve cene tehnomarket ima u CG!

@M.i.l.o.s. kako si zadovoljan tim modelom, ja sam pre neki dan u Metrou video Samsung LE32B350 za 34.000 i njega bih uzeo jer mu je slika vrh, ne razumem se bas u sve ovo i zanima me jel response time od 8ms malo, planiram ga za filmove, pomalo TV i PES na PS3.
Takodje me zanima ako je neko upoznat sa ovom serijom dal se cesto kvari?

Pozz

JMPD5@
Ja sam Samsung preskocio, jel nisam imao dovoljno za B650.
Slika u Metrou je fenomenalna jel ide promo video u HD-u.

Slikom sam zadovoljan, cak i drugi koji su bili i dvoumili se da li da kupe lcd tv, predomisli su se.
Inace, drug mi ima neki Samsung, licno meni se slika nije svidela, ali to ne znaci da je los, vecina ljudi kupi tv, ukljuci i gleda. Kod mene je slucaj drugaciji... i krece od kupovine model koji nije bio izlozbeni...preko razradjivanja...pa do kasnije kalibracije i podesavanja slike.

Ja sam se dvoumio izmedju Samsunga,Toshibe i LG, ostali su mi bili nedostizni cenovno.
Toshiba je prevagnula zbog OK karakteristika i pozitivnih komentara.

Zanima me jos vase misljenje TV-u Toshiba 26AV500 i 26AV505(mala je razlika cini mi se samo kontrast).
U prodavnici pise da imaju 720p/1080i al ja na netu vidim samo da imaju 720p.
Jel imao neku iskustva sa ovim modelima, koliko su pouzdani i sve ostalo, bio bih zahvalan ako neko moze da mi kaze.

To je stari model od pre godinu / godinu i po dana. Ja sam razmisljao da ga uzmem kada sam gledao novi monitor, ali sam se odlucio na kraju za Samsung A656 koji je tada za skoro iste pare davao mnogo vise.
Ne znam kakvo je poredjenje XV550 sa drugim modelima, ali u poredjenju sa A656 je bio znatno slabiji kontrast, imao veci response, vise ghostinga...

LCD do 70000 dinara

TV će u 95% vremena služiti za gledanje SD materijala (SBB kablovska).

Razmišljao sam o Toshiba 42RV635 modelu jer su ga u gotovo svim testovima nahvalili po pitanju reprodukcije SD-a. Zamerka ovom TV-u je da su mu uglovi gledanja lošiji.

Da li je neko imao prilike da vidi ovaj TV pri radu i da li je stvarno toliko lošiji od konkurencije po pitanju uglova gledanja (po specifikaciji uglčovi gledanja su 178).
Kako bi ste ocenili ovaj model u odnosu na Samsung 40B530 i LG 42LF2510/42LH3000?

Koliko je Samsung 40B550 bolji jer na akciji u Tehnomaniji se prodaje za 80000 ali se dobija i Samsung klima 12000btu?

Kako bi ste ocenili Sharp AQUOS LC-37D44 u poređenju sa pomenutim modelima? Sharp uzimam u razmatranje jer je preko 10000 dinara jeftiniji?

Pozdrav

Razmišljao sam o Toshiba 42RV635 modelu jer su ga u gotovo svim testovima nahvalili po pitanju reprodukcije SD-a. Zamerka ovom TV-u je da su mu uglovi gledanja lošiji.

Ja nisam video da se zale za uglove gledanja. Taj model nema 100Hz ali svi su uglavnom zadovoljni slikom. Nisu ga bas nahvalili za SD, bar ne kod Nemaca, odnosno nije se nesto posebno istakao.

Kako bi ste ocenili Sharp AQUOS LC-37D44 u poređenju sa pomenutim modelima? Sharp uzimam u razmatranje jer je preko 10000 dinara jeftiniji?

Ovo je stari model, jos iz sredine 2008. godine.

@RUS

Ako ces TV primarno koristiti za gledanje kablovske uzmi plazmu, proci ces jeftinije a dobiti bolju sliku.

Više puta sam upoređivao sliku koju prikazuje plazma i LCD.
Plazma prikazuje, možda za nijansu, sliku koja je prijatnija oku ali za pomenuti cenovni rang mogu da kupim samo 42inča 1024x768 plazmu a na takvim televizorima se vidi nedostak rezolucije i slika mi je "krzava".

Drugo, plazma zbog zaštitnog stakla ima mnogo veću refleksiju u odnosu na LCD, a TV će stajati u prilično svetloj sobi, a veći deo svetlost dolazi od prozora koji se nalazi levo od TV-a (malo je glupo da navlačim zavese svaki put kada hoću da gledam TV).

Najpristupačnija FullHD plazma je Panasonic TX-P42U10E ali nisam imao prilike da vidim ovaj TV na delu. Vaše mišljenje u vezi ovog TV-a?

Pozdrav

Ja nisam video da se zale za uglove gledanja. Taj model nema 100Hz ali svi su uglavnom zadovoljni slikom. Nisu ga bas nahvalili za SD, bar ne kod Nemaca, odnosno nije se nesto posebno istakao.
Upitanju je test 32-ojke a ne 42-ojke.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/toshiba-32rv635db-32rv635d-20090818158.htm
"Standard Definition
The Toshiba 32RV635DB LCD TV produced excellent results with negligible noise via RGB SCART. The commonly seen colour bleeds and visual artefacts were virtually non-existent. In fact, the image can be compared to a SD CRT."

http://www.techradar.com/reviews/au...sma-and-lcd-tvs/toshiba-42rv635-609478/review
"Standard-definition pictures look impressively sharp and detailed, and this extra clarity is achieved without creating the sort of video noise that besmirches the SD performances of so many rivals."
"For
>Resolution+ works well on standard def
>Good value

Against
>Poor viewing angle
>Limited brightness levels"

http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/07/24/Toshiba-Regza-37RV635DB-37in-LCD-TV/p1

Ovo je stari model, jos iz sredine 2008. godine.
Sharp AQUOS LC-37D44 je upao u priču samo zato što se moj otac koji će uglavnom i da gleda TV "peca" na etiketu made in Japan. Juče sam video TV i da ima zlatnim slovima ugravirano made in Japan i da košta još 20% manje nebih ga kupio. Kvalitet slike nisam mogao da procenim jer prodavnica kao izvor koristi antenu. Grafika menija TV-a je na nivou ZX Spectruma. Menjanjem setovanja za back light ne dolazi do nekog značajnijeg osvetljenja ili zatamljenja slike, a i ostali parametri ne upiču previše na kvalitet slike. Posebna priča je daljinac koga bi se postideli i vlasnici TV-a renomiranih marki kao što su Vox, Vivax i sl. Prodavac je čačkajući komande na TV-u (nije ni gledao šta je pritiskao) prebacio prijem na digitalni tjuner
dobrih 15 minuta sam pokušavao putem daljinca da prebacim tjuner na analogni prijem i nisam uspeo. Tek kada je prodavac počeo nasumično da pritiska tastere na TV-u dobili smo meni u kome je bilo moguće vratiti se na analogni prijem.
Odavno nisam video ružniji meni i ružniji i ergonomski loše odrađeniji daljinac sa lošijom funkcionalnošću.

Poslednja izmena:
Više puta sam upoređivao sliku koju prikazuje plazma i LCD.
Plazma prikazuje, možda za nijansu, sliku koja je prijatnija oku ali za pomenuti cenovni rang mogu da kupim samo 42inča 1024x768 plazmu a na takvim televizorima se vidi nedostak rezolucije i slika mi je "krzava".

Drugo, plazma zbog zaštitnog stakla ima mnogo veću refleksiju u odnosu na LCD, a TV će stajati u prilično svetloj sobi, a veći deo svetlost dolazi od prozora koji se nalazi levo od TV-a (malo je glupo da navlačim zavese svaki put kada hoću da gledam TV).

Najpristupačnija FullHD plazma je Panasonic TX-P42U10E ali nisam imao prilike da vidim ovaj TV na delu. Vaše mišljenje u vezi ovog TV-a?

Pozdrav

Ja na Panasonic 42x10 apsolutno ne vidim krzavost rezolucije.
Isto ni na Samsung 42B430/450.

Ja na Panasonic 42x10 apsolutno ne vidim krzavost rezolucije.
Isto ni na Samsung 42B430/450.

Kada se gleda pokretna slika to je teško primetno, ali u TM-u puštaju Samsungov demo i svaki put kada bi se pojavio Samsung logo koji stoji desetak sekundi (statična slika) krzavost je vidljiva.
Izbor 50 plazme je bolji jer su kod nje pikseli kvadratnog oblika (a ne pravougaonog kao kod 42) i rezolucija je veća pa je i krzavost manje primetna, ali mislim da bi mi 50 plazma bila prevelika za prostor gde će da se nalazi TV.

Kada već pričamo o HDReady plazmi primetio sam uporedo gledajući u plazmu (mislim da je bila Samsung 42A450) i LCD (mislim da je bioToshiba 40XV550), bili su postavljeni jedan ispod drugog, da je drugačija geometrija slike na plazmi. Izvor je bio SBB - Cartoon Network. Crtani likovi su izgledali identično, dok su pozadinske slike vrata, kuća ... izgledali na plazmi kao da su crtani pod drugim uglom u odnosu na LCD. Pošto je u pitanju crtani film bez previše detalja i pozadina je dugo statična pomenuti problem sam lako uočio ali nisam mogao da zaključim koji panel prikazuje ispravnu sliku a koji ne.
Šta može da bude uzrok različitosti u slici - pravougaoni pikseli, rezolucija, setovanje TV-a?

Pozdrav

Interesuje me toshiba 42X3000PG? Prvenstveno bih ga koristio za igranje na PC-u - udaljenost nekih 2m od ekrana. Ako neko moze da mi kaze nesto vise o njemu,bio bih mu zahvalan, najbolje neko ko ga poseduje i koristi u gore navedene svrhe.
Hvala

Poslednja izmena od urednika:
Toshiba 42X3000PG je model iz sredine 2007. godine, davno prevaziđen u svemu mogućem. Ako ga kupuješ danas novog onda eventualno za 200 evra, pa čak ni tad nisam siguran da bih ga uzeo. Nivo crne je katastrofa u odnosu na današnje LCD, nema pravu podršku za 24p itd itd... Da ne nabrajam, nije ni bitno.

Poslednja izmena od urednika:
Prvo pozdrav svima, upravo sam se registrovao mada pratim ovu temu vec neko vreme. Dosao je trenutak da i ja kupim neki TV (sklopio sam finansijsku konstrukciju ;)). E sad, treba mi vasa pomoc... Do 55000 za gledanje kablovske i DVD ripova uglavnom,rastojanje je do 2m. Sta preporucujete? (u obzir dolaze i plazma i LCD), . Hvala u napred na odgovorima. Pozz:wave:

Predlozio bih ti neki model lcd-a da mislim da je bolja solucija i da ima nesto vredno pomena za te pare. Dakle ne razmisljaj o lcd-u ispod 70k. Kada bi isao na lcd najbolje resenje bi ti bio Samsung 40 B550, ali posto su ti potrebe drugacije, plasma je realno mnogo bolji izbor za tebe.

Dakle SAMSUNG PS-42B450, ubedljivi bestbuy, veruj mi na rec. Pomenucu i panasonic 42 X10, dosta su slicni , neki kazu da je pana bolji neko samsung, jednostavno stvar izbora. X10 je skuplji jos 3k.

Hvala ti puno na pomoci. Javicu sta sam uradio. Vidim da si na drugoj temi savetovao da se cekaju novogodisnja snizenja. Videcu da li mogu da sacekam i to. Mada tesko...;)

Verovatno cu vas smoriti... Danas ceo dan razmisljam, merim po stanu... I dodjem do zakljucka da cu mozda taj novi tv kaciti na komp (koristiti umesto monitora), pa bi mozda uzeo pre LCD nego plazmu. Zar ne postoji nista do 55-60k sto bi ste mi preporucili... Gizmor, pomagaj! (naravno i pomoc ostalih je dobro dosla)

Poslednja izmena:
Pravo da ti kazem i ja sam razmisljao o LG tv-u, ali me je gizmor opasno pokolebao sa njegovim kritikama... Ti mislis da su oni ok? I umalo da zaboravim... Nije mi bitno da li je 40" ili 42"... moze cak i 37"... Sada pogledah i cene ova dva koja si mi predlozio, 70k i 67k... Mnogo, ali ako su ok...

Poslednja izmena:
Mislim da su za te pare ok:
LF2510 = LH3000 = 69,999.00 din
pogotovo sto imaju divx/mkv player.

Javice se Gizmor svakako :)

Ne znam nista o 37" a ni o lcd tv uostalom, sem o ovih par modela koji su mi potencijalno interesantni.
Ja sam se opredelio za plazmu, jer necu kaciti pc na tv itd :)

Evo me ljudi, igrao sam Wow, znate kako je kad se raiduje :D
Idemo sutra byMaX i ja da krenemo uporedni test lcd-ova, pa ako zelite da sacekate pre kupovine, mada ne znam kada ce test tacno biti objavljen.

Sto se tice negativnih kritika LG-a, rekao sam da ga ja licno ne kritikujem , vec ono sto procitam na avforums itd, pa prenesem ovde. Sutra cemo valjda testirati par modela LG-a pa cemo zapravo videti koliko su dobri. Bas sam veceras bio do ortaka koji ima LH4000 i slika me bas i nije odusevila. Ostrina slike nije bila toliko dobra kao kod mog A656, boje su bile tu i tamo, crna onako. Jeste da poredim malo skuplji tv sa LH4000 ali ipak. Kao sto rekoh sutra cu imati malo vise informacija o svemu.

Pricao sam i bio kako je interni player u tv-u nista specijalno ako kacis vec tv na komp.

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1980219&postcount=20

Evo me ljudi, igrao sam Wow, znate kako je kad se raiduje :D
Idemo sutra byMaX i ja da krenemo uporedni test lcd-ova, pa ako zelite da sacekate pre kupovine, mada ne znam kada ce test tacno biti objavljen.

...

Da li mogu da se nadam testu Toshiba 42RV635?

Bilo bi posebno interesantno uporediti Samsung 40B530/B550, LG 42LF2510/LH3000 i Toshiba 42RV635 jer su trenutno cenovno vrlo bliski.

Pozdrav

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno