Vidim da dosta ljudi ima ovaj monitor (cim je tema na 20 str.😀), i misljenja su podeljena, cesto se pominje "ghost" problem, koji se po nekima resava kvalitetnim kablovima (kojim, i gde kupiti ?), pa me zanima sa dobrim kablovima koji je krajnji zakljucak, monitor valja ili ne ?, ima "ghosting" ili ne, i ako je imao neko prilike da ga poredi sa Viewsonic vx 2433wm kakav je u odnosu na njega tj koji je bolji. (na stranu razliku u cenu, vec samo poredjenje kvaliteta slike i brzine odziva) ?
Ovako sto jasnije, ghostinga nema nigde, sem kada misem ili scroll tockicem mucis kursor stranice dole-gore, ako scroll-ujes tockicem klasicno, neces to ni videti, dalje kvalitetnim gold plated kablom DVI-D, vec pomenutim, sam sa 100% tog tekstualnog ghostinga preko D-SUB kabla, dosao na 35% ghostina, eto nekako da ti sto jasnije naznacim. Sada je na Benchu, prakticno nevidljiv, na nekim drugim forumima, se vidi po malo, ali ja ga prakticno retko kad vise i primetim. Slika uopsteno je dosta bolja sa kvalitetnim kablom u odnosu na D-Sub koji stize uz monitor ili u odnosu na drugi DVI-D kabli samo losijeg proizvodjaca.
Sto Viewsonica tice mislim da su oni izduvali njihovo, i da ovakvog kvaliteta i mogucnosti, monitor za ove pare oni sigurno nemaju. A kvalitet panela kod Viewsonica, ne verujem da moze da bude nesto primetno bolji, pa cak i da jeste, cena je primetno veca.
Ghosting-Da. Kablovi-Ne znam kako se to moze resiti kablovima kad je to do firmvera monitora.
Ne moras da mi verujes i ako je problem do firmware, probao sam jedan D-Sub i dva DVI-D, kabla i znam o cemu pricam, to sto ti imas Samsung kabli, nista ne znaci, bas zbog toga sto pise Samsung pretpostavljam da i nije kvalitetan, ko ga je proizveo, kakve su mu odlike, da li si probao neki drugi DVI-D kabli?