Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vidim da dosta ljudi ima ovaj monitor (cim je tema na 20 str.😀), i misljenja su podeljena, cesto se pominje "ghost" problem, koji se po nekima resava kvalitetnim kablovima (kojim, i gde kupiti ?), pa me zanima sa dobrim kablovima koji je krajnji zakljucak, monitor valja ili ne ?, ima "ghosting" ili ne, i ako je imao neko prilike da ga poredi sa Viewsonic vx 2433wm kakav je u odnosu na njega tj koji je bolji. (na stranu razliku u cenu, vec samo poredjenje kvaliteta slike i brzine odziva) ?

Poslednja izmena:
Vidim da dosta ljudi ima ovaj monitor (cim je tema na 20 str.😀), i misljenja su podeljena, cesto se pominje "ghost" problem, koji se po nekima resava kvalitetnim kablovima (kojim, i gde kupiti ?), pa me zanima sa dobrim kablovima koji je krajnji zakljucak, monitor valja ili ne ?, ima "ghosting" ili ne, i ako je imao neko prilike da ga poredi sa Viewsonic vx 2433wm kakav je u odnosu na njega tj koji je bolji. (na stranu razliku u cenu, vec samo poredjenje kvaliteta slike i brzine odziva) ?

Ghosting-Da. Kablovi-Ne znam kako se to moze resiti kablovima kad je to do firmvera monitora.

Ovako sto jasnije, ghostinga nema nigde, sem kada misem ili scroll tockicem mucis kursor stranice dole-gore, ako scroll-ujes tockicem klasicno, neces to ni videti, dalje kvalitetnim gold plated kablom DVI-D, vec pomenutim, sam sa 100% tog tekstualnog ghostinga preko D-SUB kabla, dosao na 35% ghostina, eto nekako da ti sto jasnije naznacim. Sada je na Benchu, prakticno nevidljiv, na nekim drugim forumima, se vidi po malo, ali ja ga prakticno retko kad vise i primetim. Slika uopsteno je dosta bolja sa kvalitetnim kablom u odnosu na D-Sub koji stize uz monitor ili u odnosu na drugi DVI-D kabli samo losijeg proizvodjaca.

Sto Viewsonica tice mislim da su oni izduvali njihovo, i da ovakvog kvaliteta i mogucnosti, monitor za ove pare oni sigurno nemaju. A kvalitet panela kod Viewsonica, ne verujem da moze da bude nesto primetno bolji, pa cak i da jeste, cena je primetno veca.

Ghosting-Da. Kablovi-Ne znam kako se to moze resiti kablovima kad je to do firmvera monitora.

Ne moras da mi verujes i ako je problem do firmware, probao sam jedan D-Sub i dva DVI-D, kabla i znam o cemu pricam, to sto ti imas Samsung kabli, nista ne znaci, bas zbog toga sto pise Samsung pretpostavljam da i nije kvalitetan, ko ga je proizveo, kakve su mu odlike, da li si probao neki drugi DVI-D kabli?

Poslednja izmena:
Ja koristim pomenuti Viewsonic...monitor je fenomenalan, nema mrtve piksele, nema duhove,, boje su fenomenalne, nema nikakvog cimanja oko podesavanja, mnogo mi se dopada rad sa tekstom, mogu satima da gledam i oci me uopste ne zabole niti suze kako je bilo sa prethodnim monitorom, bas je odmor za oci, filmovi su super takodje, nisam mu nasla ni jednu manu za sada...da ga ne ureknem pupu😀...jedina mana sto sija, ja vise volim mat stvari i ostaju prsti po okviru, ali to je sad vise stvar ukusa, Benq je prelep i veci je 1,02 cm..., a viewsonic ima zvucnike, nisu nesto, ali nisu ni losi, za neki vecernji rad uz muzikicu, skroz zadovoljava, ja sam zelela da kupim Benq, ali su me svi moguci prodavci ubedjivali u Viewsonic, ako imam pare da necu zazaliti...i eto tako se ja odlucih...

I da si uzela Benq ne bi zazalila,a ostalo bi ti jos 7000 dinara 😀
Salu na stranu,i ja sam hteo da uzmem tog ws,ali nisam hteo da cekam da skupim pare,i nisam se pokajao sto sam uzeo ovaj-sem u pocetku kad nikako nisam mogao da namestim text da mi bude po volji. Win 7 je resio problem,verovatno ima bolje prikazivanje texta na wide monitorima,bar sam nesto slicno tome procitao u zadnjem sk,do tad ni meni nije bilo jasno sto mi ne odgovara

@ Prostreet : kako se zove taj kabl, i gde ima da se kupi i koliko kosta (odgovor moze na P.M. da ne bi reklamirao firmu)

Meni prvenstveno monitor treba kao relativno jeftino full HD resenje za igrice tj xbox 360, koji bi povezao HDMI kablom, a putem DVI kabla bi povezao sa PC za office, multimedija,...itd, tako da mi je odziv jako bitan, u tom smislu pominjem Viewsonic vx2433wm, koji je monitor "brzi" tj ima manje "ghost'' efekta.

I da si uzela Benq ne bi zazalila,a ostalo bi ti jos 7000 dinara 😀
Salu na stranu,i ja sam hteo da uzmem tog ws,ali nisam hteo da cekam da skupim pare,i nisam se pokajao sto sam uzeo ovaj-sem u pocetku kad nikako nisam mogao da namestim text da mi bude po volji. Win 7 je resio problem,verovatno ima bolje prikazivanje texta na wide monitorima,bar sam nesto slicno tome procitao u zadnjem sk,do tad ni meni nije bilo jasno sto mi ne odgovara

Pa meni je to malo bzv ako je tacno to sto kazes, to bi onda znacilo da moram da menjam komp, meni je memorija ddr 512 mb i ne mogu da instaliram win 7, pa bih onda morala da dokupim 1 gb koji kosta 4000, ( DDR) i opet bi ram bio mali, sve u svemu bezpotrebno cimanje, a sto se tice igrica to vec ne znam jer ne igram,mada ovaj monitor nema duhove ni kada mi je response time podesen na ultra fast..mene je u stvari bilo pocelo da nervira kad su ljudi poceli da se javljalu da imaju mrtve piksele na Benq, a ja da se cimam za Bg ( ne zivim tamo ) zbog reklamacija i nemam pojma cega, nesto mi se i ne svidja i eto tako je pala odluka, ali mislim da je Benq ok, ja sam imala priliku da ga vidim u Megastores i nisam mu uocila neke mane...ko zivi u Bg moze da ga uzme i posle 10 dana vrati u Megastores ako mu se ne svidja..😀

Nije 4000,vec oko 3000 nova ddr1 od 1gb.Znam jer sam prodao moju polovnu pre 20 dana za 20e.Nadji polovnih 512mb za 10-12e i resen problem,uposte nije zahtevan win7.
A koliko si platila taj ws?

Mala ispravka, 2Gb DDR3 kosta oko 4.000din.
Sto se tice ovih monitora dosta sam pratio diskusiju i odlucio se za Benq, ali dzaba, moj lokalni prodavac ga nema, a nema ni onaj VS sto kosta isto toliko, tako da blago vama u Bg i oko njega (sto se tice kupovine i reklamacije). Mi ostali koji smo dalje od "centra" osudjeni smo na daj sta das, sta ima. Tako sam ja razocaran resio da skupim novce i kupim neki pravi i ozbiljni LCD TV.

Ne razumem...
zar vam se ne isplati za 16k da skoknete do bg?Ja sam iz kv otisao,kupio,resen problem.
Da sam hteo da ga vratim zbog bilo kog razloga,poslao bih nekom koga znam monitor da ga vrati i da uzme nazad pare,i to je to

Evo da ti malo pojasnim zasto ne skoknem. Naime od VR do BG ima 360Km sto je negde oko 7.000din. za skoknuti i kupiti.
Eto to je jedini razlog!

Zar nemaš nekoga u Beogradu ko bi ti mogao poslati monitor autobusom ili nekom kurirskom službom?

Ovako ghosting definitivno postoji i to ni jedan vlasnik monitora ne moze da porekne. Ja ga najvise primecujem u Krizi kada gledam prema nekom tamnijem objektu (palma) koji u pozadini ima svetlo plavo nebo. Tada je za mene veoma izrazen. Tu ni jedan kabl ne pomaze pa ni ovaj DVI sa zlatnim 🙂 konektorima. E sad da li mi to smeta pa i ne ali to je stvar navike. Da je monitor keva za gledanje filmova to niko ne moze da mu ospori. Ostrina slike standardno za svaki monitor sa digitalnim ulazom ekstra.

Poslednja izmena:
Nije 4000,vec oko 3000 nova ddr1 od 1gb.Znam jer sam prodao moju polovnu pre 20 dana za 20e.Nadji polovnih 512mb za 10-12e i resen problem,uposte nije zahtevan win7.
A koliko si platila taj ws?

Ma necu nista da dokupljujem, htela sam grafiku da uzmem malo jacu i Hdd od 1 tb ali cu ipak najverovatnije da uzmem nesto novo, ili ne znam premisljam se jos, ovaj cu komp najverovatnije da prodam...a ako odustanem od prodaje onda bih nesto mogla da pogledam od tih polovnih memorija, ali sve treba da menjam 😀, osim monitora😀, mislim i procesor mi je 3000 + sempron, najbolja varijanta je neka novija konfiguracija, smislila sam nesto ali se hvata skoro 35 000 :S:...a monitor sam platila 22 800.

Ovako ghosting definitivno postoji i to ni jedan vlasnik monitora ne moze da porekne. Ja ga najvise primecujem u Krizi kada gledam prema nekom tamnijem objektu (palma) koji u pozadini ima svetlo plavo nebo. Tada je za mene veoma izrazen. Tu ni jedan kabl ne pomaze pa ni ovaj DVI sa zlatnim 🙂 konektorima. E sad da li mi to smeta pa i ne ali to je stvar navike. Da je monitor keva za gledanje filmova to niko ne moze da mu ospori. Ostrina slike standardno za svaki monitor sa digitalnim ulazom ekstra.

Ta informacija mi je bila potrebna, znaci ghosting ipak postoji, ali pitanje koliko kome smeta i koliko se ko na njega navikne, hvala.

Jos samo ne znam da li je Viewsonic vx2433wm bolji po tom pitanju, tj jel ima bolji odziv, posto za oba modela stoji podatak da imaju 2ms (g to g), ali da li je u praksi tako, i uopsteno da li ima da se kupi full hd 24'' monitor bez problema sa odzivom, (da ima i dvi i hdmi) a da nije preskup ?

Ta informacija mi je bila potrebna, znaci ghosting ipak postoji, ali pitanje koliko kome smeta i koliko se ko na njega navikne, hvala.

Jos samo ne znam da li je Viewsonic vx2433wm bolji po tom pitanju, tj jel ima bolji odziv, posto za oba modela stoji podatak da imaju 2ms (g to g), ali da li je u praksi tako, i uopsteno da li ima da se kupi full hd 24'' monitor bez problema sa odzivom, (da ima i dvi i hdmi) a da nije preskup ?

Viewsonic nema problema sa odzivom, monitor je skroz ok, ali jeste malo skuplji....

Upuca ga pa vide da li izlaze duhovi 😀 ....

@ Gaga 3
Salu na stranu misli da stvarno nemash osnovu da istestirash monitor...
Imash u atachmentu za proveru - testiranje monitora

Na ovom Benq gosting definitivno postoji (ali se primecuje samo u odredjenim sitacijama),
i nisam siguran koliko je problem resiv kablom, koliko bi ga firmware odradio

Vecina (~95% every day) korisnika nece to ni skontati

Meni nekad u forumima bash zasmeta jer su velike stranice
pa cesto koristim skrol view (stisnem skrol pa pomeram misa), i tu se bash primecuje.

A Viewsonic ima za nijansu ili dve bolju sliku, ali jednostavno ne opravdava toliko vecu cenu + manji displej

Prilozi

Kako si dosla do tog zakljucka, tj. kako si testirala?

Ako mene pitas, nisam ja testirala, vec neki decko, moja konfiguracija racunara je slaba, da bi moglo sve lepo da se prouci,a i ne razumem se nesto extra, a obzirom da je on serviser odnela sam monitor kod njega, povezali ga, jer su mene najvise zanimali mrtvi pikseli, a onda ga je on provukao kroz neke programe, jake igrice, akcione filmove, otkud znam pratio je neke scene, ubacivao sto nekih djavola 😀, na kraju se ispostavilo da je vise gledao zbog njega, nego mene jer je na kraju i on kupio isti ovakav monitor....😀, e tek tad mi je laknulo, mada ja da imam para kupila bih i Benq nekako mi se uvukao pod kozu, iako ne znam sto...a ja jedino sto sam uocila, a videla sam ove slike kako ljudi prevlace misem i da ostaje trag e to sam mogla sama da primetim da na ovom monitoru ne ostaje bilo koja podloga ( boja ) da je u pitanju..mada ponavljam, meni je najbitnije da me oci uopste ne bole jer dosta radim sa tekstom, a i prija mi da se uvece uvalim u krevet i odgledam po neki za sada hd film, dok ne promenim komp ili grafiku..i hvala svima koji su mi pomogli na tu temu..🙂

Monitor sam prikljucio preko hdmi-a, i pored sam stavio svoj stari 22'' d-sub. Vidi imam osecaj da je u odnosu na d-ssub, ovaj full HD rezolucija. prelepo.....

Ja se razmisljam da uzmem ovaj monitor sutra,nisam od onih koji kopa sta mu ne valja,nego sam od onih koji uzivaju u njegovim pozitivnim stranama 🙂 Procitao sam ovaj thread i skontao da je monitor ok,sutra cu da ga pogledam i ako mi se svidja,pazarim 🙂

Uspeo sam nekako, pod nekim uglom da vidim malo ghostinga i na ovom forumu, ali jedva, i to je poslednji put da cu vise da se zamlacujem s tim, ja da se nije pojavio ovaj Benq, po ovoj ceni ne bi ni imao 24"-ku ovakvih performansi, tako da je stvarno dosta vise zamlacivanja, treba da se uziva u ovom full hd spektaklu! 🙂

Tacno tako.Svemu se moze naci mana ako je potrazis.A ako je nekim cudom nebi bilo u prikazu,bilo bi u ceni 🙂

u Megastores ga vise nema... Da li ga jos negde ima po ovoj ceni?

18000 za monitor + 1000 za dobar DVI kabl vec je previse blizu ViewSonic modelu koji je sigurno bolji...

Kupio ga juce u Megastores u NS-u. Pre njega sam imao LG l204wt pa samsunga 2343nw i mogu jedino da kazem da sam zadovoljan sa njim . Nisam previse odusevljen ali def za 15990 din plus dvi kabel 800 din se nemoze bolje proci . Za sad mi je spojen na laptop MSI ex623x preko vga kabela. Duhovi i probijanje svetla su definitivno od strane pojedinaca preterani, ima svega pomalo ali moj prosli samsung je sve to imao u vecoj meri . Definitivno je bolji od njega ali od lg ne. Neznam da li ce kad ga spojim na 5850 preko dvi slika biti jos bolja ali definitivno i ovako spojen ima moju prolaznu ocenu... Cak i vise od toga.

Molim za pomoc oko kupovine nekog malo boljeg dvi kabela... Gde ga mogu naci?

Poslednja izmena:
Kupio ga juce u Megastores u NS-u. Pre njega sam imao LG l204wt pa samsunga 2343nw i mogu jedino da kazem da sam zadovoljan sa njim . Nisam previse odusevljen ali def za 15990 din plus dvi kabel 800 din se nemoze bolje proci . Za sad mi je spojen na laptop MSI ex623x preko vga kabela. Duhovi i probijanje svetla su definitivno od strane pojedinaca preterani, ima svega pomalo ali moj prosli samsung je sve to imao u vecoj meri . Definitivno je bolji od njega ali od lg ne. Neznam da li ce kad ga spojim na 5850 preko dvi slika biti jos bolja ali definitivno i ovako spojen ima moju prolaznu ocenu... Cak i vise od toga.

Molim za pomoc oko kupovine nekog malo boljeg dvi kabela... Gde ga mogu naci?

Za kabli ti je odgovoreno. 🙂

Nazad
Vrh Dno