EEE ja spavao evo sad tek ustao,izvinite sto ste nestrpljivo cekali moj odgovor na vase zanimacije.Evo i odgovora da imate sta da radite,to vam dodje kao domaci.Smisljajte sta cete da napiste.
Prvo sto mi bode onako oci u ovom tvom odgovoru je sledece a ostale odgovore cu da ti dam ukratko:
1.CB10 multi CPU render imas licno sam ja postavio testove na forumu.
2.lepo si napisao da se cene maticnih i5 krecu 12000-16000,za PII AM3 koji vozi DDR3 donja granica je nekih 9000.Elem zaboravljas da se ovi procesori mogu staviti i na AM2+ ploce pa se moze proci mnogo jeftinije.Znaci za kupovinu i5 potrebna vam je nova ploca,memorije i naravno sam CPU.Dok za AMD to nije slucaj.
3.Za E-8400 si u pravu to je dual core CPU i mnogo je slabiji u renderu.I da ima q8400 opet bi bio slabiji ali bi ta razlika bila mala.i5 i PII965 su sa renderom od prilike tu negde,dok i7 ide za jedno mozda 30% ispred zato sto kad radi CB10 ponasa se u samom programu ko da ima 8 jezgara i samim tim je render brzi,ali mu je i cena veca sa porastoim tih performansi,za nekih 7000 hiljada.
3.Nisam ocekivao porast performansi za 100%,ali sam iskreno ocekivao za jedno 20%.E sad sto do porasta performansi nije doslo npr. u odnosu na q9550 ili je doslo nekih 3-10% u odnosu na q6600.To je po meni globalna sramota.Jedno su pricali a na kraju ispalo nesto sasvim drugo.AMD je u odnosu na stare Phenom procesore napravio veliki pomak u svakom pogledu i moze se slobodno reci da taj pomak sa sobom nosi i 20% vise kad su performanse u pitanju.Naravno da gresis.
4.Ovo ja sad tebi kazem u poverenju taj i5 ne vredi ni pola para koje se daju za njega jer ima ogranicenu upotrebu.Sta mislis da uzmeo jedan primerak da ga stavimo pod LN2 da vidimo kolko ce da dogura.Eto da se zna koji su mu krajni dometi,jer se pri vecim frekvencijama i ekstremnom OC prave veci rezovi.
5.Pozdrav ne mogu vise smorio sam se,priznajem da volim AMD ali vi me sijete.Ponekad imam utisak da neki ljudi rade za Intel.Kao da vas placa da sirite propagandu.
Caooooossssss,vise necu da vas uznemiravam dok razgovarate o vasem milom vam cedu Malom Intelcicu i5 koji nikad nece da poraste.Jer je izgleda naparavljen patuljastog rasta.Fabricka greska.XEXEXEXEEXEXEXX.