*******i, kako ti se sada cini?
Posle poliranja dna Tx3 coolera, koji je bio dosta kriv, dobio sam sledece vrednosti , kao na slici. Cpu je 1.26V
Na ovom kloku sa cpu naponom od 1.24v rade svi testovi osim Linxa.
po drugi put ti kazem. stavi barem giga i po rama za linx. em ce duze da traje tih 75 prolaza, em ce vishe da ga optereti.
ovih 6 i kusur min deluje zaista smeshno i neobiljno za reci da je mashina stabilna.
Znam, bro, nemo se ljutis. Nema sanse da u renderingu stignem do 70C ili igri, koliko cu da napucam sa Intel burn-om ili Linx-om.
Znam da je cooler stvarno slabasan, ali nema sanse da dam oko 50€, iako sam hteo da narucim titan Fenrir V2 .
Posle poliranja dna Tx3 coolera, koji je bio dosta kriv, dobio sam sledece vrednosti , kao na slici. Cpu je 1.26V
^
Ovo je malo nejasno pitanje ali jedno je sigurno, podizanjem BCLK kloka cpu recimo za 20x200 = 4000mhz trazi malo vise napona nego za 21x190 = 3990mhz, prakticno isti klok ali zbog podiznja BCLK kloka treba vise napona za cpu isto tako QPI trazi vise napona kada je BCLK klok veci tako da sveukupno samim podizanjem ta dva napona CPU se vise greja a ne dobija se nista u perfomansam.
Tako da je za tebe bolja da podesis ako ti je 3800mhz klok koji zelis 21x181 iz gore navedenih razloga i pretestiras na tim frekfencijama.
Posto je tema vezan za i5 4 cores procesor uskoro svi koje zanima ova tema ako je budu pratili videce realne rezultate OC potencijla primerka koji cu od sutra imati na raspolaganju pa cemo videti dali moze ili ne moze da se klokne uspesno na 4ghz, dali se pregreva i sa kojim vazdusnim hladnjakom je dostizan taj klok ako je upste dostizan. Slike setupa i rezultati sve u fullu kao i uvek, cisto da ne bude zablude i besmislenih pitanja![]()
Delimicno se slazem sa tobom. Onaj ko juri besan overklok za svaki dan ce te sigurno poslusati.
Meni je ovaj tx3 sasvim ok. Igrao sam COD:Mow2, pustio Batmana, igrao grid i ni u jednoj od pomenutih igara temperatura cpu nije bila veca od 51C.
Ako budem mogao da se ispruzim sa Prolitecha, uradicu to, samo da mi neko kaze gde ima da se kupi za 1156 socket. Ili fenrir.
prolimatech imash rev b u gigi, mislim da su takve samo i uvezli tako da ne mozesh da omashish.
ali su samo za intela 775 i 1156 i 1366. a mounting kit je genijalan.
imash par varijanti, klot i sa raznim ventovima, 4700-6320din
Sinoc sam obiso usce trzni centar, tamo ga ima i moze da se montira na i5, ali posto se CM otvorio za jedan V10 sledeci poduhvat ce biti sa V10 i i5 750 i naravno ASUS P7P55D deluxe, sve je montirano samo da padne instal sistema
![]()
Izgleda da mu ipak treba 1.39375 :wall:Moj radi na 1.38 na 4ghz ali izgleda da nisam bas pritegao cooler kako treba dva jezgra se greju 4,5 c vise od druga dva
Izgleda da mu ipak treba 1.39375 :wall:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari