Šta je novo?

Dragon Age !

Jedan je BG. Kompovi su se menjali, ali je on uvek tu na hardu, srce moje :)

Draske bas si se primio - opusti se mozda ovo bude promasaj :p
Što jes jes....a ako omane.... :mad:
A bre ne mogu (mogu naravno,ali eto....) da vrtim u krug Baldurs Gate 2, Neverwinter Nightsove, Arcanum, Fallout 1 i 2,i KotORe, hteo bih posle sto godina da odigram i neku novu a dobru igru.
Nemojte mi pominjati Witchera,koji mi je bio dobar na prvu loptu,a svako sledeće druženje sa njim me je smaralo....:S:

A bre ne mogu (mogu naravno,ali eto....) da vrtim u krug Baldurs Gate 2, Neverwinter Nightsove, Arcanum, Fallout 1 i 2,i KotORe, hteo bih posle sto godina da odigram i neku novu a dobru igru.
Nemojte mi pominjati Witchera,koji mi je bio dobar na prvu loptu,a svako sledeće druženje sa njim me je smaralo....:S:

Predpostavljam da ovo treba da opravda vredjanje u prethodnom postu?... :trust:

Kakvo vredjanje?

Nemam ja hardver da ovo istera, moraće da čeka. Tako je i Baldur's Gate čekao jako dugo, dok na kraju nisam više imao vremena ni kompatibilan Windows da ga poteram. Valjda se neće ponoviti.

Shvatam, nego sve sto vise pratis i ocekujes najbolje, tako najlakse mozes da se razocaras, ovako ako malo pratis sve te trailere i opise i sacekas da igra izadje neces se razocarati, previse ;)

Ovdje niko nikog nije vrijedjao . . nesto si se istripovao.

Poslednja izmena:
Kakvo vredjanje?
Ovdje niko nikog nije vrijedjao . . nesto si se istripovao.

I ja ne razumem.Ništa loše nisam ni pomislio,a kamo li napisao :trust:

Ovo sam prevideo od pre:
Ne kontam... Kakve ovo ima veze sa Dragon Age-om?... :trust:
Očekujem da bude toliko dobra igra,eto kakve veze ima - pa poredim malo figurativno.Nešto kao povratak RPG posle "sto godina samoće".

Poslednja izmena:
Kupih igru preko steam-a (Digital Deluxe Edition aka. DDE), jes da je skuplje nego retail ali iz određenih razloga (čitaj: supruga bi me ubila) to mi je jedina varijanta koja je "stealth" za nju. :d
Nadam se da se neću razočarati.

Nisam siguran da li je vec bila ova informacija:

"Dragon Age na dva načina"

d7fa45ffd7a229d1bb8c399e5c713fb8.jpg

Za mene postoji samo ovaj nacin koji je na slici, na druge necu ni da pomislim.

Kupih igru preko steam-a (Digital Deluxe Edition aka. DDE), jes da je skuplje nego retail ali iz određenih razloga (čitaj: supruga bi me ubila) to mi je jedina varijanta koja je "stealth" za nju. :d

hahahaha WIN! (ovo je kanda smešno nama oženjenima :d)

Poslednja izmena:
Dosta zavisi i od toga šta se podrazumeva pod "kvalitetnom pričom". Nekima će očito biti dovoljan miš-meš fantasy klišea sa par filmića koji su "uzeti" iz popularnog filma, nekima ne. Ja sam među potonjima. Zabole me da li su oni lepo iskopirali par sekvenci iz Gospodara, ili su rekli rečenicu koju svi prepoznajemo iz dela nekog legendarnog SF pisca. Ima ljudi kojima je dovoljno da vide da imaju da kupe oklop, statistike i to odmah rezultuje oduševljenjem "jer je priča super, kažu mi da idem da lovim orkove". To da li će igra biti old school - po izvođenju očito neće, po gejmpleju možda. Džaba nagađamo, sve će se uskoro videti, a ima razloga za optimizam. Kao što već rekoh, samo da ne bude da prelaziš igru gde su samo gledali da ubace svaku karakondžulu koja se ikada pojavila u bilo kom RPG-u pod bilo kakvim izgovorom.

Poslednja izmena:
A sada malo zanimljivosti.:-devil-:
Maxim je predstavio žene koje su pozajmile svoje obline Dragon Age-u a to su Alleykatze (Leliana) i Victoria Johnson (Morrigan).

victoria-johnson_l1.jpg

alleykatze_l2.jpg

victoria-johnson_l2.jpg

alleykatze_l3.jpg

victoria-johnson_l5.jpg

alleykatze_l1.jpg

victoria-johnson_l4.jpg

Ajmo opet :d
"When swords are drawn, those familiar with BioWare’s past catalogue will note the similarities to both Knights of the Old Republic and Baldur’s Gate. Dragon Age uses turn-based combat and live pause, allowing you to issue orders to party members before unpausing to execute....
The alignment systems of previous BioWare titles have been removed and replaced with an approval system, allowing you to better manage your party’s relationships personally. The more your allies approve, the better they play.....
The game features two points of view: over the shoulder and top-down. Top-down is better suited to combat, allowing you to more precisely target your spells and giving you a better vantage from which to survey the action. The over the shoulder view is a much more visually pleasing mode with which to explore the game’s dungeons, cities and wilderness areas, but can be confusingly cluttered once you’re in the thick of it.
....Dragon Age is not breaking new ground graphically, but it’s no slouch. Besides, BioWare’s trump card is storytelling. All the NPC’s well-scripted dialogue is professionally voice-acted and each conversation is held in a cut scene. As you’d expect, there are multiple dialogue options to choose from throughout, and your selections here will have outcomes that can dramatically reshape the course of the game. Your allies will also voice opinions of their own during critical discussions."
http://www.gameplanet.co.nz/xbox/games/159271/previews/134023.Dragon-Age-Origins/

Interview

Poslednja izmena:
eto odgovora zasto su na konzolama popularne igre iz treceg lica ;)

anyway naravno da ce biti oldskul bar malo igra, cim nije fps ili tps izvodjenje... samo da ubace dosta ne-random detalja, i referenci sto da ne, chinice igru zanimljivijom, prichu imerzivijom... klishei su neizbezni u svakoj igri, sve je pitanje kako su oni uklopljeni i prezentirani...

A sada malo zanimljivosti.:-devil-:
Maxim je predstavio žene koje su pozajmile svoje obline Dragon Age-u a to su Alleykatze (Leliana) i Victoria Johnson (Morrigan).

victoria-johnson_l1.jpg

alleykatze_l2.jpg

victoria-johnson_l2.jpg

alleykatze_l3.jpg

victoria-johnson_l5.jpg

alleykatze_l1.jpg

victoria-johnson_l4.jpg

I approve!!:guitar:

i sta stavlja spoiler koji k :D

Evo i trailera za poslednjeg od glavnih likova iz igre.

[YOUTUBE]xVztVbwFfa0[/YOUTUBE]

Evo malo da se prekrati isčekivanje sa pikanjem besplatne igrice u fazonu KB,HoMaM....ali u 2D.....
Dragon Age Journeys

Nadam se da se neću razočarati.

Pa lose si se postavi od pocetka. :D
Ja generalno slabo trosim na sebe, garderoba i slicno, ali zato za tehniku/racunar nije mi nikad zao da dam pare. S druge strane supruga kao i sve zene voli vise da potrosi na garderobu nego na bilo sta, tako da ja svaki put kad kupi nesto i obuce da mi pokaze kako joj stoji samo kazem: "samo kad bi znala koliko mi je sad lakse da dam 300 EUR-a na dzojstike da me ne grize savest" ili nesto slicno. Tako ne da ne sme da kaze nista, a cesto se ponudi da mi ona kupi neku komponentu za racunar.

A da i rekao sam joj jos kad smo se zabavljali da ne pokusava da se takmici sa racunarom - on je bio tu pre nje a zagarantovano je da ce tu da ostane. :d

Sa druge strane skapirala je da ne trosim mnogo na provod, alkohol i slicno tako da mislim da je srecna sto sam ovakav.

Poslednja izmena:
Vrh Dno