Šta je novo?

Dragon Age !

Ja sam dosta vremena gledao prenos uzivo i primetio sam da je bilo preterano mnogo borbi koje su dugo trajale. Najverovatnije da je tu i otislo najvise vremena. Mnogo pauziranja, mnogo taktiziranja i opet skoro svaka borba se zavrsavala sa nekim mrtvim party member-om. Koliko sam shvatio tezina je bila na normal pa vi sad vidite.
U svakom slucaju upravo ono sto sam ocekivao.

Poslednja izmena:
A kako su oni to igrali, koja su bila pravila? Brojali se koliko su monstera ubili za ograničeno vrijeme?

Na YouTube sam našao jedan video sa tog takmičenja, samo gameplay bez komentatora u pozadini, lik koji je igrao je pravio baš puno pauza, ne znam da li je toliko potrebno, vidjeću kad budem igrao :). Mislim da sam čitao da su neki rekli da je igra poteška i na normal težini. Mislim da su neki review-i to naveli.

Evo taj video

http://www.youtube.com/watch?v=irzIM2z9fQ4

i ova dva

http://www.youtube.com/watch?v=DJDUzTkXw6U
http://www.youtube.com/watch?v=4MrfTGmCBLs

Lucky Bastard :)

044ik.jpg

2 DVD!

ovo ce bas biti ogromno :) jeli to znaci da ce se uskoro pojaviti u prodavnicama?

Navodno je instalacija 16 GB što mi nije bilo najjasnije ako je DAO na jednom DVD-u kako sam shvatio da će biti, ali ovo sa dva DVD-a u tom slučaju ima smisla.

16gb 2x dual-layer DVD

QQ

Ovo cemo ja i ortak da skidamo po pola xD

da na dva DLDVD sam i mislio. dva obicna dvd su danas standard :)

Ja se nadam da ce uskoro. Cim je neki random lik nabavio igru (slika sto sam olakacio) valjda ce neka od jacih grupa nabaviti takodje. Mozda vec i jesu ali rade na leku.
Sutra najkasnije prekosutra.

ja jedinu manu igre vidim je ta da ce biti laksa od BG-a seriala, ali kao i tamo ima slider za tezinu, modovi pa nevidim razlog da ti "hardcore" igraci nemogu da nadju resenje

sto se tice 3D prikaza, 98% trajlera mi se nedvidja jer koriste zoom u prikazu likova a vidim da ima takticki pogled iz daljine koji veompa podeseca na BG-a tako da i tu ima resenja a i verujem da ce ga vecina najvise koristiti

Mada ova njihova nova pravila koja su uveli, mi se bas i ne svidjaju pogotovu kada u toku borbe svi igraci poginu ali ako jedan prezivi do kraja borbe svi ostali likovi iz grupe ce da se ustanu kao da nista nije bilo. Ako taj jedini pogine tu je game over . . to mi je cudno malo, fora iz k.o.to.r.-a i ME.

da ali zato na hard veovatno nije tako... pa ko hoce nek izvoli
ja trenutno prelazim BG2 i bas sam malo listao forume i odredjen broj hardcore igraca se zali na tezinu, tako da uopste nije cudo da su uveli opciju da je dovoljno 1 clan da prezivi borbu

Pojavila se verzija za kutiju. Nadam se da ce u toku danasnjeg i za PC.

Vrati te se temi, a ona je Dragon Age, a ne mrznja, diskriminacija i sex u video igrama.

Ok, nastavak.

Za ubuduce:
Svaka rasprava vezana za odredjene slike/scene iz ove igre ce biti obrisana, ne zbog sukoba misljenja (daleko bilo), vec zbog gomile postova koji se odmah otegnu na X strana i cela tema pocne da lici na dzumbus kome nije mesto ovde na Benchu.
Igru kritikujte iz drugih razloga, ili sacekajte da istu isprobate, pa onda kritikujte elemente bitne za gameplay i iznosite vasa iskustva, kako god... Sve dok nema veze sa - znamo vec cime. Hvala na razumevanju.

Poslednja izmena:
ne, texture na pc verziji će biti znatno veće... pođi od toga i znači da će sve ostalo biti veće... :)

Zvanično je potvrđeno da Steam pre-load počinje sutra.
:banana:

Ja ovih dana razmišljam da možda kupim na Steamu. Ali opet rado bih bar malo probao "demo" koji treba izaći ovih dana, da vidim kako to sve izgleda, da pokušam procjeniti vrijedi li kupiti.

Sa Steamom je uvek lutrija što se tiče ne-Valveovih igara, sačekaj lepo i kupi retail negde.

Pa ono, nema multiplayer a sto se tice moralnog aspekta podrske developeru, pa recimo da ja nemam naviku da kupujem igre koje izdaje EA ma koliko dobre bile. Plus su tome doprineli ovi skoriji dogadjaji. Ja ovo sigurno necu "pozlatiti" ali to je samo moje misljenje.

Možda EA izdaje igru ali ako igra loše prodje BioWare će izvući deblji kraj.

Nema šanse da prođe loše, proći će ili osrednje ili mega, a razvojni tim ionako radi za fiksnu platu + je to ekipa sa pedigreom, nema za njih zime u bilo kom slučaju.

Heh, i mnogo bolji razvojni timovi su ugaseni u poslednjih 15 godina a ja sad treba da zalim Bioware...

Ali nemaj brige, nece se Dragon Age lose prodati, mada to zavisi od toga sta njima znaci lose, mozda je to manje od 5 miliona kopija LOL. Imaju jak marketing a to najvaznije, svi znaju sta je i zeljno iscekuju Dragon Age ;)

Eto vidite na vama samima, iako niste sigurni da li ce biti legendarna ili samo dobra igra vi nekako navijate da bude ovo prvo samo zato sto su pustili buvu je igra duhovni naslednik Baldurs Gatea. Zar mislis da bi ste se vi toliko primili na igru da iza nje ne stoji EA koji ulaze milione u marketing. Da je Bioware sam u ovoj prici ne bi bilo ovoliko hypea oko igre ma koliko dobra ona bila :)

Poslednja izmena:
[offtopic]
Ja sam za to da ako vec zivimo u zemlji gde se retko kupuju original igre, onda bar te retke kupovine treba usmeriti ka manjim razvojnim timovima koji rade kvalitetno (a njima bukvalno svaka prodata kopija znachi). U zavisnosti od vaseg licnog ukusa prema nekom zanru naravno. Moji favoriti su recimo Eschalon, Machinarium i World of Goo, posto volim avanture i rpg jelte :p
[/offtopic]

Nego pominjali ste da je DAO velik 16 gb. Jel to velicina instalacije, ili toliko zauzima kad se raspakuje na hard disk?

Poslednja izmena:
Nego pominjali ste da je DAO velik 16 gb. Jel to velicina instalacije, ili toliko zauzima kad se raspakuje na hard disk?

To je veličina kad se raspakuje na hard. X360 verzija je teška 7.3GB pa će najverovatnije i PC biti toliko.

Možda EA izdaje igru ali ako igra loše prodje BioWare će izvući deblji kraj.

Vala, posle svega, neka crknu... :-devil-: Neka riknu, pa da ih EA lepo uposli kao programere za FIFU 2065... :-devil-:

Quiz: Dragon Age vs. Mass Effect 2
Take our foolproof test to see which game is right for you.

Western role-playing games aren't for everyone. Let's face it, you just can't get enough of Japanese RPGs, and that's OK. Don't fight it by trying to like Mass Effect 2 or Dragon Age. You might get some fleeting fun out of them, but let's face it – they're just not your thing. You prefer a linear RPG experience that guides you along a predetermined path. You believe that leads to a more directed storytelling experience. Aliens and dragons are alright, but you'd prefer a steampunk setting and some hot anime girls with cute creatures as pets. And what's the big deal with all these "choices" BioWare is trying to shove down your throat? The only decision you need to make is whether to turn the Japanese voice track on or off.

To celebrate your decision download a Final Fantasy wallpaper by clicking on the preferred resolution below. Or Take the quiz again.

Pazi sta mi je izaslo kao rezultat...a u zivotu nisam igrao japanski rpg (osim FF pre 10 godina) :d Jel ovo neki marketinski trik? :D

^ Meni je izbacilo ovo...
Result: Definitely Play Dragon Age: Origins
You've been waiting for Baldur's Gate III since you finished reading the novelization of Baldur's Gate II. And Dragon Age: Origins will do nicely in the meantime. Old-school fantasy PC RPGs are where it's at, and no amount of alien sex is going to bring you around to BioWare's sci-fi side project. If you feel like seeing spaceships and laser guns, you'll rearrange your Netflix queue. And none of these dumbed-down answer wheels, for you, either. You want layer upon layer of numbered dialogue trees -- the more branches the better. This one's a no-brainer. Dragon Age: Origins is calling your name.

To celebrate your decision download a Dragon Age wallpaper by clicking on the preferred resolution below. Or Take the quiz again.

Algoritam se opasno zeznuo kod boldovanog dela. :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno