Šta je novo?

Dragon Age !

A sada malo zanimljivosti.:-devil-:
Maxim je predstavio žene koje su pozajmile svoje obline Dragon Age-u a to su Alleykatze (Leliana) i Victoria Johnson (Morrigan).

victoria-johnson_l1.jpg

alleykatze_l2.jpg

victoria-johnson_l2.jpg

alleykatze_l3.jpg

victoria-johnson_l5.jpg

alleykatze_l1.jpg

victoria-johnson_l4.jpg

Znao sam da su neke "goticharke"... :d

Opet, ova crnka mi mnogo sladja na slikama nego li "in game". Wizradkinja koju su modelovali po njoj je bas ruzna...

gold ;)

Da li neko zna ko ima vlasnistvo nad Dragon Age settingom kao intelektualnom svojinom, brandom ili sta vec? Interesuje me da li EA moze da otkaci Bioware od pravljenja nastavka (ako igra uspe i bude bilo interesovanja za to) i da nekom drugom studiju i nacisto ga unakazi (ovo sve pod pretpostavkom da ce igra valjati u sadasnjem obliku).

^^Pise na pozadini kutije, da je EA vlasnik Dragon Age imena, i logoa. Ako je sudeci po tome...

Poslednja izmena:
Da li neko zna ko ima vlasnistvo nad Dragon Age settingom kao intelektualnom svojinom, brandom ili sta vec? Interesuje me da li EA moze da otkaci Bioware od pravljenja nastavka (ako igra uspe i bude bilo interesovanja za to) i da nekom drugom studiju i nacisto ga unakazi (ovo sve pod pretpostavkom da ce igra valjati u sadasnjem obliku).

Ko zna. Neverwinter Nights 2 je radio Obsidian.
Mada ako igra uspe ne vidim razlog što bi otkačili Bioware.

NWN nema veze sa pricom jer je radjen po DND licenci koju drzi Wizards of the Coast/Hasbro

za DA zavisi sve kakav je deal postignut sa EA, ali ako su kupili ceo studio najverovatnije su kupili svu njihovu intelektualnu svojinu, ne bi zacudilo da ih u jednom momentu i ugase jer su to radili do sada xyz puta

Toga sam se i bojao, mada sam se nadao da su ova dvojica iz Bioware-a malo pametniji i registrovali Dragon Age setting na neku drugu firmu. Ovako, ko zna... zlotvor ostaje zlotvor. Koliko vidim izasla su vec dva romana vezana za Dragon Age, ali koliko mi se cini EA nema veze sa njima osim ako nije preso u izdavace.

Intervju gde se objašnjava IP, između ostalog.

Posebno izdvajam deo:

Throughout the demo Chris emphasized that Dragon Age, as an original IP, has a gritty more mature story. Was this a conscious choice or did the story just evolve from creating the world? Does writing a game with this tone allow for more freedom?
It was a conscious choice, probably stemming from the fact that we faced a lot of road blocks whenever we attempted to do even mildly risqué things in the D&D games. Which is fine, right? It's their property; they should get to make sure it's portrayed in whatever manner they wished. Part of the thing about BioWare having its own property, however, was that it was going to have free reign to put out something that was intended for adults right from the start.

Ovo znaci da su mogli prave pricu kakvu su zeleli, sa malo vise nasilja i eksplicitnog sadrzaja. Ali ako recimo, EA odluci da zatvori Bioware, i da nekom drugom timu da napravi igru u Dragon Age settingu, i napravi od nje neku papazjaniju ili pak, ako su judi iz Bioware-a bili malo vidovitiji, i naprave novu kompaniju i naprave novu igru u Dragon Age settingu, sto znaci ne mora da se zove Dragon Age i da ima isti logo, vec samo isti lore. Na ovo ne mogu da nadjem jasan odgovor na net-u.

Ne vidim zašto se ti toliko opterećuješ time.Jeste seting dosta dobar, ali barem da prvo vidimo kakva je igra, a tek kasnije lupamo glavu šbbkbb.

ma coveka interesuje samo da li moze da se ugasi bioware ;) a da ne pricamo sto je intervju iz avgusta 2008. :)

Poslednja izmena:
Ako nekoga zanima

How does EA's new Online Authentication system work?
With Dragon Age: Origins, EA is introducing an account-based online activation solution to authenticate and activate the digital download version of the game.

ostatak

Ako nekoga zanima

How does EA's new Online Authentication system work?
With Dragon Age: Origins, EA is introducing an account-based online activation solution to authenticate and activate the digital download version of the game.

ostatak

To se odnosi samo na download-ovanu verziju igre.... Verzija "kupljena" na disku ce i dalje imati neku od standardnih "disk check" zastita.
Will my game have EA online activation if I bought Dragon Age: Origins on a disk?

Will my game have EA online activation if I bought Dragon Age: Origins on a disk?
•If you purchased Dragon Age: Origins at retail, it does not include EA online activation, but instead has a disk check, which requires the disk in drive to play and the entry of a serial code upon installation.

Da, zato sam i napisao "ako nekoga zanima", jer mene zanima pa sam naletio na to i prenio ovde, ako neko možda namjerava kupovati digitalnu verziju. Ja još nisam načisto da li bi bilo bolje ići na digitalnu ili retail verziju. Ili bi bilo bolje ići samo na "narodnu", bar za početak. Mada sa kupljenom će odmah biti raspoloživi DLC sadržaji, ne znam koliko na njih treba čekati kad je u pitanju "narodna" verzija. Ali i nevezano za DLC-ove ako je igra dobra kupio bih je, ali su dileme "odmah vs čekati" i "digitalno vs retail".

Ako sam dobro shvatio sa oficijelnog foruma neko iz BioWare je rekao da će se retail verzija moći potpuno igrati bez aktivacije, dakle u nekom offline režimu, samo što se tada neće imati DLC sadržaji. Ova dva dana se dosta priča o tome da li će digitalna verzija imati nekakav DRM (retail će imati samo DVD check).

Dragon Age live!

http://www.wardensquest.com/main

Welcome to the Wardens’ Quest, a 24-hour gaming event where 10 teams of gamers from around the world are competing for a grand prize of $12,500 for each member of the winning team. The teams are playing the brand new fantasy role-playing game, Dragon Age Origins, right in the heart of the UK’s capital, London. They must each enlist as a Grey Warden to fight against the evil forces of the darkspawn. The road will be tough, teams will be eliminated throughout the 24-hour period and you can watch all the action as it happens right here on our live video stream as well as support your favourite teams on their dedicated Facebook and Twitter pages.

LOL Sad gledam prenos i onaj Ogre boss masakrira treću ekipu. :-devil-:

Poslednja izmena:
opusteno igra neki tip koji ima 50 godina skoro i drugar mu od 40 :D

Uh posle pola sata gledanja live igranja i sekvenci malo je reci da sam se odusevio. Nadam se da nisam sebi suvise spoilovao.
Konacno neka mature igra sa dosta dramaticnom i mracnom atmosferom. Me likes it :)

Pomozite zabludelom veteranu da se nečega priseti - u Balduru 1, apsolutno sam uveren, nije bilo moguće narediti pauzu pa otići u inventar, spellbook, gde god, da nešto odradiš, jer se onda igra nastavljala automatski u pozadini, pa si bio ograničen na quickslotove. Je li tako beše bilo i u Balduru 2?

Gledam nešto ove silne pauze, totalno demotivišu da igram kao ranjivi spelkaster. Uzeću nekog sabijača iz potaje, sa lukom, strelom i vukodlakom da me brani, po mogućstvu :d

^Previse pauziranja :D tako je bilo i u BG2 mogao si da pauziras kad god, i da udjes u inventar is sve. Ovo je kao Neverwinter Nights sa nekim forama iz k.o.t.o.r.-a :D

Poslednja izmena:
Cool stvar!
Taj Wardens Quest je cool! Vidi se da DA ima puno of BG-A Pogotovom inventory!!!

Ne smem puno da gledam, jer necu moci prestati!

Pomozite zabludelom veteranu da se nečega priseti - u Balduru 1, apsolutno sam uveren, nije bilo moguće narediti pauzu pa otići u inventar, spellbook, gde god, da nešto odradiš, jer se onda igra nastavljala automatski u pozadini, pa si bio ograničen na quickslotove. Je li tako beše bilo i u Balduru 2?

Gledam nešto ove silne pauze, totalno demotivišu da igram kao ranjivi spelkaster. Uzeću nekog sabijača iz potaje, sa lukom, strelom i vukodlakom da me brani, po mogućstvu :d

Cini mi se da je bio neki problem sa pauzama u BG1 , ali u BG2 si mogao da pauziras kad god si hteo i da radis sta god si hteo. Meni licno ovo je davalo najvise prednosti spellcasterima, jer si mogao natenane uz kaficu (ko to pije normalno) da odlucis sta dalje.

Malopre je bilo polufinale eliminacija na onom turniru, glavni sudija [Warden Commander] je prejak! :D Sav u armoru, seda na tronu i prica kao da je u igri. "Go on brave warrior, gather your allies and continue your search!"

:D

Cini mi se da je bio neki problem sa pauzama u BG1 , ali u BG2 si mogao da pauziras kad god si hteo i da radis sta god si hteo. Meni licno ovo je davalo najvise prednosti spellcasterima, jer si mogao natenane uz kaficu (ko to pije normalno) da odlucis sta dalje.

Jes' vala. U kecu ako uđeš u inventar pauza se prekida i borba se nastavlja, ali nisam mogao da se setim da li je i u dvojci bilo opet tako po difoltu pa je to izmenjeno sa Throne of Baal ekspanzijom ili je u startu bilo izmenjeno. U svakom slučaju, ovaj put ću opikati sa nekim rendžerom ili nečim sličnim.

Ja sam uvek ranger, samo se sad mislim da li da budem pripadnik neke ugrozene nacionalne i rasne manjine, ili da budem human ko uvek.

Madjari dobili.:) Kraljevi. Bas lice na prave gamer-e. Ameri poslali neke zene pa su zavrsili pretposlednji.
Ince na kraju su rekli da je za ova 24h predjeno 16% igre.:zgran:

Ince na kraju su rekli da je za ova 24h predjeno 16% igre.:zgran:
E to je zanimljiv podatak, ako je tačan. To je onda 150 sati za sve. Mada mislim da nema toliko, rekli su valjda 60-80 sati.

Vrh Dno