Šta je novo?

Need for Speed Shift

Kabina je zakon, mada je dobro josh i sa branika.

Slazem se da je odlicno uradjena kabina, standardna boljka svih racing simulacija... Ali preglednost i osecaj brzine su mnogo losi, kada se uporede sa haubom i prvim licem.

Jos ako se restartuje trka pa ponovo cekanje 10 sekudni da prodje animacija, zasto samo nisu ubacili kao u ranijim delovima da se na pritisak tastera te sekvence preskoce.

Mislis na ono prikazivanje automobila iz svih uglova? Moze da se prekine na xboxu, trebalo bi i na PC-u. Ucitavanja zaista nisu najbrza koje sam video, ali nisam jos probao kako radi kad se instalira na hard. Ali svejedno nije strasno, kad znamo da ima igara gde se ucitava posebno svako restartovanje trke.

A da, grafika - iako na prvi pogled nije nishta posebno, posle nekog vremena krecesh da primecujesh fine detalje koje su ubacili shto je zaista lepo od njih. Sve izgleda veoma realno i shto je najvaznije nema onog ubitachnog bloom efekta!!

Gde nije nista posebno, odlicna je. Razmazili su nas malo GT5 i Forza 3 shotovi...

"Need for Speed: Shift - Performance estimation
Although we wanted to deliver graphics cards benchmarks of Need for speed: Shift, we have to refrain from doing so. In our version of the game Nvidia's Geforce cards were running without problems, but AMD's Radeons were noticeably slower that usually. AMD is already aware of the problem and is working on optimizations for Shift. As soon as we receive a solution for the problems we will deliver benchmark results for graphics cards and processors."

http://www.pcgameshardware.com/aid,695106/...shots/Practice/

Nema ova igra problema sa AMD procesorima, nego sa AMD (Ati) grafickim drajverima....

Poslednja izmena:
Ma kad se AA i AF stave na max i ostalo i velika rezolucija, tu graficka dolazi do izrazaja.

BTW ne znam za ostale ali me meniji i ucitavanje toliko nerviraju da mi malo fali da obrisem igru.

Ugasi V-Sync, i meni sporo uchitava sa upaljenim. Nego, mene vishe recimo nerviraju framedropovi. S' 15 kola na stazi (to je valjda maximum), poslednji na gridu, imam oko 35 fps (padne bogami i na 30), izbijem na chelo 50-60, par zanoshenja u krivinama 40fps-a... i sve tako (bilo koja kamera, cockpit, hood ,bumper, swingman). Spushtanjem detalja na minimum, dobije se celih 4-5 fps-a vishe. Nesto smrdi u ovom engine-u, chak i kad je zakucanih 60 fps-a vidi se blago "seckanje" Tako je bar kod mene na XP SP2, mozda na ovim modernim Os-ovima radi bolje? :trust:

Poslednja izmena:
Ugasi V-Sync, i meni sporo uchitava sa upaljenim. Nego, mene vishe recimo nerviraju framedropovi. S' 15 kola na stazi (to je valjda maximum), poslednji na gridu, imam oko 35 fps (padne bogami i na 30), izbijem na chelo 50-60, par zanoshenja u krivinama 40fps-a... i sve tako (bilo koja kamera, cockpit, hood ,bumper, swingman). Spushtanjem detalja na minimum, dobije se celih 4-5 fps-a vishe. Nesto smrdi u ovom engine-u, chak i kad je zakucanih 60 fps-a vidi se blago "seckanje" Tako je bar kod mene na XP SP2, mozda na ovim modernim Os-ovima radi bolje? :trust:

Upravo to govorim nije cisto i ja imam xp moguce mada ne verujem da je do njega:wave:

da 15 kola je max tu ja imam oko 25 fps kad je start i posle oko 30 do 40 uglavnom ali brate ti imas 260gtx to mora da przi ovakvu igru na bilo kojoj rezoluciji cudno al dobro igrivo je i ovako:D

Poslednja izmena:
...ali brate ti imas 260gtx to mora da przi ovakvu igru na bilo kojoj rezoluciji cudno al dobro igrivo je i ovako:D

Mora, mora, kako da ne :D:d.
U teoriji je mozda tako, ali u praksi je totalno drugachije. Pojma nemam... sve od drivera imam najsvezije, uredno updateovano, odrzhavan windows. Zakucanih 60fps-a je ovde nemoguce (kad si sam na stazi, to ne rachnam), barem kod mene. :S:

Edit:

Igra mi se spuca na desktop dok sam u garazhi menjajuci boje. 6-7 tasteri, cim pritisnem, pafff. :D

Prilozi

• shift 2009-09-16 12-52-04-73.jpg
    shift 2009-09-16 12-52-04-73.jpg
    150.6 KB · Pregleda: 194
  • shift 2009-09-16 12-54-15-87.jpg
    shift 2009-09-16 12-54-15-87.jpg
    147.6 KB · Pregleda: 85
  • shift 2009-09-16 12-54-47-06.jpg
    shift 2009-09-16 12-54-47-06.jpg
    142.5 KB · Pregleda: 109
  • shift 2009-09-16 12-55-08-64.jpg
    shift 2009-09-16 12-55-08-64.jpg
    204.2 KB · Pregleda: 134
  • shift 2009-09-16 12-56-47-56.jpg
    shift 2009-09-16 12-56-47-56.jpg
    183.6 KB · Pregleda: 97
Poslednja izmena:
E meni izbaci na desktop kad je ono a pocetku press enter ako odmah lupim enter izbaci stopped working, a ako sacekam par sekundi i pritisnem upali se meni normalno...
Inace meni ne smeta variranje frejmrejta, meni ne pada ispod 30-35 u toku trke nikad, jedino ono pred trku tu kad se tek uali bude nesto 20-30FPS al samo na sekund posle se normalizuje.
A sve preko 30 je igrivo sasvim.

Meni igra puca uvek na pocetku taman kad treba da krenem da vozim izbaci u win jednom sam uspeo malo da vozam ali sada nema sanse uvek puca igra :mad:
Mada cini mi se da je zahtevna bas mnogo bar na mom racunaru ne radi, al ipak mi slaba graficka zato i ne radi :)

Treba mi pomoć.

Windows 7 Pro 64bit.
Pri instalaciji, odnosno pokretanju rld-nfss.exe izbaci poruku da nije kompatibilan (32/64bit). Našao sam i skinuo komplet novi "folder" u kojem je pokrenuo taj .exe. Odradio instalaciju, sve prošlo ok.
Po pokretanju, krene da učitava i zaustavi se negde ispod slova H u nazivu SHIFT i tako stoji. Ne blokira ništa, samo kulira tu i ništa ne radi.

Šta može biti?

Meni igra puca nonstop. Sinoc sam igrao normalno ali jutros jednostavno nece! Puca u trenutku kada treba da prikaze kokpit. Znaci ono, ucita stazu, vrti one 3-4 scene gde pokazuje auto na startu i kada treba da prikaze unutrasnjost kola i da pocne da odbrojava za pocetak, samo igra pukne. Sinoc je radila normalno. Strasno.

Zale se ljudi, ali resenje niko ne zna, ima raznih slucajeva proguglajte malo...
Pogledajte malo na oficijelnom forumu ima Technical Support....
MEni kad se upali radi, ali ono kad se tek pali pa pise Press Enter tu ako odmah stisnem izbaci me, a ako malo sacekam i stisnem pali se normalno i posle moze da se igra.

Probajte sa compatibility na Win 98...nekima je ovo resilo problem pucanja igre.

@DuleC-zanimljivo ja sam na w7 ultimate x64 i sve radi kao podmazano,niakakav problem nisam imao pri instalaciji,jedini problem je reloadedov rld.dll fajlic koji KIS vidi kao zarazen trojancem,tako da ako ocu da koristim vakcinu za igru moram da iskljucim KIS,u protivnom igra ne radi jer KIS blokira vakcinu(lekic)

ni meni na visti ultimate x32 jos uvek nije doslo do pucanja
masina iz potpisa

Evo i ja je instalirah i na prvi pogled mi se svidja, samo jedna stvarcica koja me iritira mozda moze da se sredi mozda ne, upravljivost, ovo "sporo" okretanje tockova je kapiram ok za volan ali ne i za tastaturu, jel moze da se namesti da preciznost volana bude malo brza, znaci kad stisnel levo da odma okrene volan i obrnuto, ako ne moze *** moracu da se naviknem.

Ja promenuo rezoluciju u igri i sad mi ne puca izgleda to nesto do graficke mada i pise po nekim forumima da sa ATI grafickim ima problema

Meni malopre nesto odjednom usporila na 7-8FPS i morao sam Alt F4 da idem, dal je zbog FRAPS-a ne znam, evo sad sam opet probao i radi normalno, zale se ljudi da baguje mnogo...

Poslednja izmena:
Pa nije ni čudo što toliko baguje. Kad su mogli da stignu još i da istestiraju igru kako valja kad je trebalo napraviti oko 5000 trailera? Što je svakako bilo mnogo važnije....:trust:

Meni je igra radila najnormalnije odigrao sam 10 trka, i sada kada sam probao ponovo čim krene trka odmah pukne igra, a samo sam bio podešavao grafiku.

Jel neko radio advanced tuning? :) Koliko uticaja realno ima na igru?

Poslednja izmena:
Pri pokretanju AUTORUN.EXE dobijam ovaj prozor:
15i3h8l.jpg

Struktura foldera:
14nh0tu.png

Sta je tu problem? Obrisao sam ISO fajl ko konj :(
Win 7 x64 je sistem

Poslednja izmena:
Hehe, pa ljudi se zale na EA official forumu na te bagove... Nema to veze sa originalom... Takva je igra jednostavno.

Igra je bruka kako je dobra, kakav crni Grid, Shift ga šije za medalju.
Odlična kontrola vozila, sve je uostalom odradjeno perfektno.

Nazad
Vrh Dno