Šta je novo?

Need for Speed Shift

Ko bese rece da su ovo najlepse modelovani automobili i najbolji kokpiti? :)

koja max setovanja mogu sa mojom konfom iz potpisa

koja max setovanja mogu sa mojom konfom iz potpisa

Sta mislis o tome da probas sam? :)

Gameplay je onako... nema veze sa realnim zivotom, to kao prvo. Nije bas lako odrzati auto na stazi i generalno fizicki model deluje dobro ali ja zaista nisam prava osoba koja bi mogla da da tu ocenu imajuci u vidu da ne igram simulacije. U odnosu na GRID je svakako bolja.

Gameplay je onako... nema veze sa realnim zivotom, to kao prvo. Nije bas lako odrzati auto na stazi i generalno fizicki model deluje dobro ali ja zaista nisam prava osoba koja bi mogla da da tu ocenu imajuci u vidu da ne igram simulacije. U odnosu na GRID je svakako bolja.

Sasvim dovoljno :)

Evo malo krkljanca.

Prilozi

• shift.JPG
    shift.JPG
    162.3 KB · Pregleda: 208
Poslednja izmena:

Pa probacu je, skidam je vec, nego da znam sta da ocekujem, grid je onako meni previse realan :D samo da kola budu ok i budzenje

Po meni odličan nastavak posrnulog NFS serijala

Odlichno je uradjen balans - "simulacija"/arkada (stavljam za svaki sluchaj u navodnike da se ne bi bunili neki hard core igrachi simulacija). Moze da se namesti tako da nemash nikakvih pomagala, a moze i da maltene komp vozi za tebe :d

Fizichki model je jako dobar, odlichno je uradjena kabina i kako se ona ponasha u voznji:
- kada se ubrzava, ona se malo odaljuje (G efekat pri ubrzanju, utapanje vozacha u sedishte)
- kada idesh preko 120-150 km/h kabina postaje mutna (tj. skrece ti paznju na to shta se deshava na stazi shto je zaista odlichan trip)
- kabina se stalno drmusa, doprinosi utisku da si zaista u automobilu
- pri preticanju, malo se pomera kamera kao da prati kola koja obilazish
- svi udarci su odlichno docharani - slika se muti, postaje crno-bela i tako to

Itd., itd.

Odlichan je osecaj kada ugasish pomagala i kada treba da "lovish" kola sa zadnjom vuchom :)

Ono shto je meni ovde mnogo bolje nego u Gridu je to shto kola imaju masu, ne lete po stazi kao tamo. Probao sam da igram sa kamerom u 3rd person view, ****** je. Kabina je zakon, mada je dobro josh i sa branika.

A da, grafika - iako na prvi pogled nije nishta posebno, posle nekog vremena krecesh da primecujesh fine detalje koje su ubacili shto je zaista lepo od njih. Sve izgleda veoma realno i shto je najvaznije nema onog ubitachnog bloom efekta!!

Poslednja izmena:
@Geble-ovo je tebi krkljanac :S,pa u gtr2u je po 60 auta na stazi a ti ovo zoves krkljancom(celih 8).

Inace mene je grafika razocarala u odnosu na ono sto je pokazivano,narocito sto cak i u gtr2 vremesnoj simulaciji automobili imaju cistije ivice

Kako vas je grafika razočarala kad već par dana gledamo in game snimke sa x360? :trust:
Tačno se zna kako izgleda samo je bilo pitanje kakav osećaj pruža vožnja...

Poslednja izmena:
Shotovi nisu nista posebno. One prve fotke koje su izbacili su bile mnoogo bolje. Ali dobro znamo da konzole nemaju nista s ovom nepravdom. Bar nije zuta ko grid. Videcemo... Taman sam nabavio wolfa. 2 prosek igre do MW2 :)

@Geble-ovo je tebi krkljanac :S,pa u gtr2u je po 60 auta na stazi a ti ovo zoves krkljancom(celih 8).

Inace mene je grafika razocarala u odnosu na ono sto je pokazivano,narocito sto cak i u gtr2 vremesnoj simulaciji automobili imaju cistije ivice

PA grid nisam igrao, a ovo jeste naspram prvog kruga koji vozis sam.

BTW ne znam za ostale ali me meniji i ucitavanje toliko nerviraju da mi malo fali da obrisem igru.

Narode, radi li ovo na XP SP2? Meni se posle prvog uchitavanja pojavi crn ekran i nish se ne deshava. Ctrl+alt+del jedino pomazhe...

Mada i u readme-u pishe:

1.  Minimum System Requirements

Minimum System Requirements:

Required – Internet Connection
OS - Windows XP (SP3) / Vista (SP2)/ Windows 7

:smash:

Edit:

Instalirao sam igru na D drive, mozda mora na C? Probah i foru iz GTA IV, promena u registry-u SP3 i compatibility u win 2000 na, medjutim i dalje je crn ekran. :wall:

Edit2:

Resih problem. Win XP SP2 useri, stavite compatibility na windows 98 / Windows ME, i to je to. :)

Poslednja izmena:
Ne znam, meni je prosto izludjujuce koliko mi igra tromo reaguje od trenutka kada je startujem do momenta kada pocne trka. Neka animacija, pa ucitavanje, pa sledeca animacija pa ponovo neko ucitavanje, a ne prihvata mi ulaz misa, i sta god na tastaturi da pritisnem skoro nista od toga ne mogu da preskocim. Jos ako se restartuje trka pa ponovo cekanje 10 sekudni da prodje animacija, zasto samo nisu ubacili kao u ranijim delovima da se na pritisak tastera te sekvence preskoce.

Ja imam problem. Kada udjem u igru meni mi ide stalno na gore zbog volana MOMO. Ne mogu normalno da vozim jer kao da je kocnica pritisnuta do pola. Kroz meni mogu da se krecem tek kada stisnem kocnicu do kraja i drzim i onda preko tastature normalno idem po meniju.

Kako da resim ovaj problem? Da li uopste postoji resenje sem igranja na tastaturi?

Sta znam. Posle 3h voznje, nemam jos definisan stav o igri. Nekako mi je steering osecaj mnogo trom. Pogled iz kabine je ok, ubrzavanje i kocenje sam podesio na 100%, steering na 50%. Automatski menjac, a stability i braking assistenta sam iskljucio. I pored toga auto sam koci na crvenoj idealnoj liniji ? Videcu kada budem prodao ovaj Bmw ( dosta sam ga napakovao za 190K $) i pazarim neki sa prednjom vucom, da li ce se feeling promeniti. Sada sam u tier 2 konkurenciji.
Definitivno mi je igra u klasi sa grid-om.

Sta znam. Posle 3h voznje, nemam jos definisan stav o igri. Nekako mi je steering osecaj mnogo trom. Pogled iz kabine je ok, ubrzavanje i kocenje sam podesio na 100%, steering na 50%. Automatski menjac, a stability i braking assistenta sam iskljucio. I pored toga auto sam koci na crvenoj idealnoj liniji ? Videcu kada budem prodao ovaj Bmw ( dosta sam ga napakovao za 190K $) i pazarim neki sa prednjom vucom, da li ce se feeling promeniti. Sada sam u tier 2 konkurenciji.
Definitivno mi je igra u klasi sa grid-om.

Daleko je ovo od grida ali nije losa:type:

Posle 1h igranja moji utisci su da igra nije loša...

Ja sam preskočio nekoliko poslednjih nastavaka nfs-a (odigrao po par minuta i uninstall) a na ovo ću sasvim sigurno navratiti i večeras :)
Puno sam igrao RBR kao i GRID multiplayer i ovo je negde u tom rangu što se tiče upravljanja i osećaja u vožnji. Doduše dosad sam probao samo hondu tek treba da probam ostale automobile...

Inače na konfi iz potpisa na 1680x1050 i 2xAA sve ostalo na max fps ide od 40-60.

Evo par skrinova Spa Francorchamps...

Nije mi jasno kako neko u opšte može u istoj rečenici da pominje RBR i Grid, a kamoli da ih trpa u isti rang.
Sad mi ništa nije jasno. Neko kaže da je Shift bolji od Grida što se tiče vožnje, neko da je daleko od Grida (znači lošiji?)....:wall:

Nije mi jasno kako neko u opšte može u istoj rečenici da pominje RBR i Grid, a kamoli da ih trpa u isti rang.
Sad mi ništa nije jasno. Neko kaže da je Shift bolji od Grida što se tiče vožnje, neko da je daleko od Grida (znači lošiji?)....:wall:

Trpanje RBR ( cak i GTR2 ) sa Shiftom i Gridom u istu klasu, jednostavno ne ide.
Meni su Shift i Grid u istom košu, znaci mnogo grafike, blooma, a malo fizike.

U stvarnosti, malo je ljudi na forumu koji su stvarno provozali trkacki auto, da bi tacno mogli da ocene realnost fizike i ostalih parametara.
Prepucavati se da li je ova arkada ili simulacija, jednostavo ne ide.

Posle 1h igranja moji utisci su da igra nije loša...

Ja sam preskočio nekoliko poslednjih nastavaka nfs-a (odigrao po par minuta i uninstall) a na ovo ću sasvim sigurno navratiti i večeras :)
Puno sam igrao RBR kao i GRID multiplayer i ovo je negde u tom rangu što se tiče upravljanja i osećaja u vožnji. Doduše dosad sam probao samo hondu tek treba da probam ostale automobile...

Inače na konfi iz potpisa na 1680x1050 i 2xAA sve ostalo na max fps ide od 40-60.

Evo par skrinova Spa Francorchamps...

ja na 5200 amd klokan na 3ghz imam na 1280x1024 sve na max 2xaa od 25 do 50 fps kako ti na duplo jacoj rezoluciji imas imas sa e4300 sa istom grafom ko ja od 40 do 60 fps nikako mi nije jasno da tolko taj intel brzi ajde da je ista rezolucija nego ti igras na jacoj duplo:type:

Čuo sam da Shift ima problema sa AMD procesorima (ili obrnuto) i da se već nešto radi po tom pitanju.

Evo malo mojih utisaka,fizika je losa,grafika je extra,pogotovo izgled zelenog pakla,mada je izgled istog daleko od stvarne staze jer je presirok a i fali dosta detalja na samojj stazi.
Da se okrenem fizici tj ponasanju,u odnosu an simulacije je ocaj ,cak je ocaj i voziti volanom u prvih par krugova,ali to se polako menja budzenjem i podesavanjem ogibljenja itd.Poredjenje grid shi(f)t mislim da je zebrah to lepo uradio u par postova iznad i slazem se s njim,mada i ovde auti lete kao da nemaju tezinu(masu),ali opet manje nego u gridu

Igra je odlicna, mnogo mi se svidja, sve je Zerbah rekao gore... Meni je malo teza na MEdium, a na Easy smesno laka... Grafika na max je ista kao na screenshotovima sa neta...
Meni sa Phenom II 955 @ 3700Mhz i 9800GTX+ OC u 1680x1050 sa 8xAA i 16xAF ide oko 50-60FPS a kad je guzva oko 35-45 ispod 30 ne pada nikad...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno