Nastavak "overklokovanja preko foruma".
FSB=445
VCore=Deff.
Chipset=+0.2
RAM=+0.1V
Linx i Prime95 pucaju nakon nekoliko mintua, jer Vcore padne ispod 1.2V, ali se komp ne zabada. GTA4 radi 2 sata bez problema, Vcore ne pada ispod 1.24V.
Kome sad fali napona? Processoru ili pak chipsetu?
Za 471*8.5 VTT na 1.32, vNB na 1.36V. GTL-ovi redom: 0.635, 0.635, 0.670.
Dobitna kombinacija, na P5q-e ne bi trebalo da bude odstupanja, mozes da probas i sa manjim vNB naponom, mada od 1.36V treba krenuti na dole pa naci neku sredinu.
Zna mozda neko kako bi Q9550 isao na DFI DK P35 ploci?![]()
Zna mozda neko kako bi Q9550 isao na DFI DK P35 ploci?![]()
Preliminarni rezultati...
Nisam bas mogao da nadjem neku stabilnost na 495x8.5 (ukuca posle 30sec LinX) i 500x8.5 (ukuca pri ucitavanju Windoze), cak i sa voltazama ~1.485V (u BIOS, dok je load sa 495x8.5 bio 1.47*V).
Onda se smorih pa reko da probam ja 475x8.5 i eto odradi ga 20 komada LinX-a, voltaza jos uvek velika, ali mislim da cu moci da smanjim za jedno 0.02V-0.03V (nadam se). Temperature su errrrrr onako malo vece, ali s obzirom da je voltaza velika, a ovaj mali termometar pokazuje da je u sobi s kompom 29oC onda mu i ne dodje tako lose... Idem sad probati da mu spustim voltaze da vidim na kolko ga mogu smanjiti za 4.04Ghz
Ne zamlacuj se previshe sa stabilizacijom na 500FSB-u, nema razloga, tako za svaki dan je overkill za plochu.
Sto se tice frekvencije na 471*8.5 slobodno stavi voltazu za proc oko 1.32-1.34V. To bi trebalo da bude dovoljno za taj primerak, generalno za skoro svaki E0 stepping.
Ako zelis da rokash na 500*8 ili 8.5, trebace ti jos napona za vNB. Ne preteruj sa VTT-om i povedi racuna da ne predje vrednost za NB, dakle VTT<vNB.![]()
@imenjak
ne treba 1.44v za 4ghz, kod mene radio na 1.312v. a i mnogo su ti visoke temp, nemoj preko 75c
btwgde si kupio taj krsh primerak, evo nudim ti 130e za njega ako osh, ako nesh.![]()
Meni treba nesto za 24/7, znaci ne bih da se izivljavam, 4Ghz bi mi bila puna kapa.@Garson
Isao bi, ali sa sumnjivim OC spospbnostima. P35 bas i nije chipset za velike FSB-ove.
Na xtremesystemsu su QX6800 terali i preko 500FSB, mada mi ne treba toliko.Za dfi ne znam, ali abit p35pro je mogao 475Mozda i nesto vise ali nije bilo vremena za testiranje...
Da, moja je DFI LP DK P35 T2RS.Trebalo bi da ide extra, ok je to plocha, ja sam jedan q6600 terao na 475*8 na Biostar P35 plochi, posle toga i na DFI p35, onoj dark, klasicnoj.![]()
ja do 4250mhz nisam palio klimu, samo preko toga![]()
Ne pricaj gluposti Miloshe, nema razloga da menja plochu, 4GHz za svaki dan ce da dobaci sa njom bezbolno, samo malo vremena dok momak pohvata konce, ne moze da se stabilizuje svaka konfiguracija istog dana, ima tu igranja, bar 3-4 dana dok ne nadje neki optimum i minimalne voltaze.
@Miloshs
Zakucaj PLL na 1.58V.
da se kladimo da ce na kraju da padne change ploche. p5q-e je super al za c2d, za c2q nece da valja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari