Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Evo, upravo sada sam isprobao GA-MA790X-UD4 i PhII 550BE. Posto BIOS ne prepoznaje valjano CPU po njegovom uid-u napise mi njegove brojeve i prijavi da je cpu nepoznat jer je stariji bIOS u pitanju.
Ukljucio sam ACC na Auto, F10, pa restart i gle cuda, probudi se ploca, POST i trazi BOOT DEVICE sto znaci dsa je ZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIVVVVVVVVV sa sva 4 jezgraaaaaaaaaaaaa :cigar::cigar::cigar::cigar::cigar: (a mozda i nije, sta mislite?). Videcemo kada dodjem kuci i sve to spustim u svoje kuciste :-devil-::-devil-::-devil-:.

Ovo je bila proba na radnom stolu mog servisa :D.

Javljam sta se desava...

pozz

obecava za sada ali to je tek pola puta i nadamo se da ce biti stabilan kad ga malo propustis kroz linx...ako bude stabilno ti onda imas srece sa tim procesorima jer ti je tako uletela 720-ka i savetovao bi ti da igras loto :) :) :)

Izgleda da je problem u biosu, ovaj novi što se pojavio pre neki dan izgleda zakucava kad se uključi AAC, probaću kasnije sa starijim.

3.7ghz uz minimalno povećanje voltaže

idem još da ga gulim

nemoj da stavljas nov biostarov bios jer ja kada sam ga stavio nisam vise mogao da otkljucam 720-ku...

Poslednja izmena:
...i savetovao bi ti da igras loto :) :) :)

Probao sam LOTO ali nista od toga (moji sincici su maheri za igre na srecu, jesu mali al cepaju samo tako)!

P.S. Doduse, retko uplacujemo tikete :d:d:d.

P.P.S. Linx ne preferiram niti slicne stvari. Prestao sam da se smaram time. Za mene nema boljeg opterecenja CPUa (pa i samog sistema) od igrica namenjenih za Q Core seriju CPUa!

sad, mogao bi neko da napise tutorial kako se flesuje bios?

ti onda imas srece za hardware-om...mada nije na odmet i koji tiket uplatiti :)
slazem se sa tim oko linxa ali posto mene mrzi i mnogo duze traje instaliranje crysis-a ja propustim linx pola sata i to je onda to

ti onda imas srece za hardware-om...mada nije na odmet i koji tiket uplatiti :)
slazem se sa tim oko linxa ali posto mene mrzi i mnogo duze traje instaliranje crysis-a ja propustim linx pola sata i to je onda to

Mene ne mrzi uopste :-devil-:.
Ja pustim decu na komp i stvar je resena :d:d:d!

izgleda da je limit nekih 3.8 ghz sa boxom :D prilično impresivno s obzirom da je vreo i na 3.1 :D
moraće neka vendeta da padne.
odo po pivo pa da se zezam sa biosom cheers

ajd sad cu da probam...ako me nema zeznuo sam nesto ili mi je nestalo struje prilikom flash-ovanja :)

http://www.emmi.rs/proizvodi.11.html?productId=3825

svaki dan cene idu dole. samo neka nastave, mada mogu tempo i da ubrzaju što se nas tiče.

@Prodigy Freak
Bogte mazo! sa box-om!!!
a ja mislio ti već stavio neki jači kuler. to je ondak odlično :)

a tekst na sajtu^ ispod procesora: "Isprobajte nove mogućnosti za povezivanje sa prijateljima, porodicom, i digitalnu zabavu sa fenomenalnim performansama AMD Phenom II 550 serijom dvojezgarnih računara."
čuj povezivanje s prijateljima, pa ko ga je uzeo taj iz kuće neće izlaziti. :)

Poslednja izmena:
Stavio sam stari bios i ništa, čim stavim ACC na auto ili neku od opcija, snimim bios, automatski crni ekran i ne mrda. procesor ne prepoznaje ali frekvencija i ostalo je sve ok.
Sad ću da stavim rebelsov poslednji modovani ali čisto sumnjam da ću imati više sreće, ****ga dobar je proc i ovako :)

***, defektan cpu i to debelo.

Zao mi je zaista (drugarski).

Ja takodje nisam nacisto sta me ceka kada uflesujem nov BIOS, videcemo...

Poslednja izmena:
nadam se da ces imati vise srece :) moja sledeca kupovina je vendetta 2 i da probam da ga stavim na 3.9 ili 4ghz stabilno. sad sam na 3.7 sa boxom, 3.8 puca na testovima.

evo me...preziveo sam :) menjao sam 4 bios-a i otkljuca ali a zalost cetvrto jezgro nije stabilno...

:wall::wall::wall:

Jooj, sada ste i mene uprpili. Ko zna kako cu ja proci :bottle::bottle::bottle:

:S:

@matrixxsu

jel to na biostar ploci?

Poslednja izmena:
OC sam ga dizanjem mnozioca na 17,5 tako da sad radi na 3500Ghz. 3dmark06 prosao uspesno sa rezultatom 12200 (na defaultu je bio 11800). CPU score je sad 3000 dok je na defaultu bio 2600. Jel moze neko da mi kaze zasto su sm2 i hdr/sm3 score ostali isti, pretpostavljam da grafika ne moze vise da izgura.

jesi na biostaru otkljucao sva 4 jezgra na phenomu?

otkljucao jesam sva 4 jezgra ali cim sam opteretio procesor sa linx-om comp se resetovao sto znaci da mi nije "uleteo" dobar primerak i to ne zavisi naravno od ploce vec od procesora sto moze da ti govori da je tesko ubosti ispravan primerak

Da sumiram utiske.

Uzeh procesor jer sam naložio bio da ću uspeti da otključam preostala dva jezgra i za male pare dobijem quad. Medjutim nisam uspeo a sve sam pokušao.

Osim tog malog razočarenja procesor je bombonica, odlično se klokuje i to sa jadnim box kulerom koji je stvarno vreo čak i na defaultu od 3.1ghz.

Ja sam ga navukao na 3.8ghz na istom sa +0.50v povećanjem voltaže.

Evo par skrinova, testova i tako, dodavaću kako budem nalazio vremena.

Moja mala AMD kolekcija :D

CPU-Z validacija na 3.8

Everest 5.0 Cache & Memory Benchmark

stavi jedan cooler od 8cm nazad na kuciste da ti duva na cpu i bice ti manja temperatura za jedno 3-5 stepeni...tako sam ja skinuo temperaturu preskota pre par godina

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno