Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

ne mozes da znas jer ne postoji pravilo jer da postoji onda obicni kupci nikada ne bi dosli do tih primeraka vec bi sve uzeli oni koji mogu da biraju tj dobavljaci
to ti je lutrija i to bas velika lutrija

Poslednja izmena:
upravo tako, za sad jedino se može zaključiti po iskustvima korisnika koja serija više ili manje uspešno otključava.

ja ću videti sutra kakve sam sreće u svakom slučaju biće to dobar upgrade u odnosu na 5000BE :)

Ovaj drugar iz USA se ne javlja pa ja na brzinu porucih sledece (od domacih dilera): Gigabyte GA-MA790X-UD4 i OCZ Blade DDR2 1200MHz Low Voltage 5-5-5-18, 1.8V. Stize sutra i cepam CPU...

Ovaj OCZ je jako interesantan jer je 2x2GB na 1200MHz i na 1.8V (kazu da ima ELPIDA 50nm cipove na sebi)!

Poslednja izmena:
Zbog ovog proca ozbiljno razmisljam da rasprodam ovo sto imam i da predjem na AMD. Mada se u AMD uopste ne razumem, sta da trazim, gledam ( HT? AM2? AM2+? AM3? sta je sta?)... Koja ploca moze da iskoristi ovaj proc u potpunosti ( ne pricam o otkljucavanju - recimo da me to ne interesuje ) dakle neko jeftinije resenje, mozda neka best buy varijanta?

nećeš pogrešiti sa ocz, ovi moju reaperi idu oko 1150mhz bez dizanja voltaže, mogu misliti tek ti kako razbijaju.

Zbog ovog proca ozbiljno razmisljam da rasprodam ovo sto imam i da predjem na AMD. Mada se u AMD uopste ne razumem, sta da trazim, gledam ( HT? AM2? AM2+? AM3? sta je sta?)... Koja ploca moze da iskoristi ovaj proc u potpunosti ( ne pricam o otkljucavanju - recimo da me to ne interesuje ) dakle neko jeftinije resenje, mozda neka best buy varijanta?

Najjeftinije rešenje:

Biostar TA790GXB AM2+
Tip proizvoda: Matične ploče AMD
Cena: 7.110 din.
Garancija: 3 godine

AMD Phenom II X2 550, 3.1GHz/6MB 64...
Cena: 8.720 din.

@Prodigy Freak:

- Ne interesuje ga otkljucavanje (tako kaze)!!!

Idemo na varijantu 2. Gigabyte GA-MA770-UD3 + AMD Athlon II X2 250 + neka memorija DDR2 na 1066MHz i ima da jede malu decu!!!

Uzeo sam ga (x2 550) pre dva sata, jos samo da proradi na ovoj mojoj ploci, samo prvo da instaliram crysis pa da odradim bench na sadasnjem procesoru pa da uporedim rezultate. Nego ovaj fabricki kuler sto ide uz njega ima cetiti zice, a na ploci su tri pina, kako se to povezuje ili je mozda bolje da stavim dosadasji kuler http://www.itsvet.com/proizvod/spire-sp792b12-u/comp_comp_cooler/56/569

Poslednja izmena:

pazi ako uzmes ovaj 550 amd i da ne uspes da "otkljucas" jezgra on ima 6mb L3 kesa za oba jezgra na raspolaganju i za nekih 80-tak evra imas cpu koji je najmanje kao e8400 koji je nov 130e pa ti vidi koliko si ustedeo sto se para tice...sto se maticne tice zavisi koliko si spreman da das i tu imas od nekih 5600din Gigabyte GA-M720-US3 pa negde oko 6300din Gigabyte GA-MA770-UD3 rev 2.0 ili ako hoces da predjes na ddr3 memoriju onda imas biostar ta790gx a3+ za nekih 9800din

Poslednja izmena:
@Prodigy Freak:

- Ne interesuje ga otkljucavanje (tako kaze)!!!

Idemo na varijantu 2. Gigabyte GA-MA770-UD3 + AMD Athlon II X2 250 + neka memorija DDR2 na 1066MHz i ima da jede malu decu!!!
ali ga sigurno interesuje overklok i performanse, ne zaboravi da 550 ima 6mb L3 cache i otključan množilac za jednostavan OC.

pazi ako uzmes ovaj 550 amd i da ne uspes da "otkljucas" jezgra on ima 6mb L3 kesa za oba jezgra na raspolaganju i za nekih 80-tak evra imas cpu koji je najmanje kao e8400 koji je nov 130e pa ti vidi koliko su ustedeo sto se para tice...sto se maticne tice zavisi koliko si spreman da das i tu imas od nekih 5600din Gigabyte GA-M720-US3 pa negde oko 6300din Gigabyte GA-MA770-UD3 rev 2.0 ili ako hoces da predjes na ddr3 memoriju onda imas biostar ta790gx a3+ za nekih 9800din

Gigabyte GA-M720-US3 je stvarno bruka jeftina, Gigabyte GA-MA770-UD3 rev 2.0 nema niko u Srbiji cak ni firma kojoj je juce stigo ogroman GA kontigent iz uvoza...

:S:

Poslednja izmena:
Gigabyte GA-M720-US3 je stvarno bruka jeftina, Gigabyte GA-MA770-UD3 rev 2.0 nema niko u Srbiji cak ni firma kojoj je juce stigo ogroman GA kontigent iz uvoza...

:S:

onda burazer kad je gledao tu plocu nije dobro video i verovatno je video onu sa revizijom 1...steta u svakom slucaju

Uzeo sam ga (x2 550) pre dva sata, jos samo da proradi na ovoj mojoj ploci, samo prvo da instaliram crysis pa da odradim bench na sadasnjem procesoru pa da uporedim rezultate. Nego ovaj fabricki kuler sto ide uz njega ima cetiti zice, a na ploci su tri pina, kako se to povezuje ili je mozda bolje da stavim dosadasji kuler http://www.itsvet.com/proizvod/spire-sp792b12-u/comp_comp_cooler/56/569
stock-hsf.jpg

jel ovakav kuler?

ako jeste definitivno ostavi njega.

@Prodigy Freak:

Da, interesuje me OC. Recimo bio bih zadovoljan da ga poguram sa 3.1 na 3.5 ako moze bez muke i vise..sto da ne. Jel mislis da sa Gigabyte GA-MA770-UD3 ne bih mogao da ga drzim na 3.5+

mozes da drzis sigurno na 3,5ghz i ako je verovati testovima taj cpu moze i blizu 4ghz ali sa boljim coolerom

pih majku im štedeli su i na kuleru, onaj od gore je za pravog phenoma 920,940 i jače..

ima heatpipove i stvarno je dobar za stock kuler
"Nevertheless, we owe a compliment to AVC engineers -- we didn't expect a classic aluminum heatsink to cope with 3.7GHz, even if with energy efficient processors."
to je za njega.

plašim se u slučaju otključavanja sva 4 jezgra ovaj stock bez pajpova neće biti dovoljan ili procesor neće ići daleko sa frekvencijom, isto mislim i za taj tvoj spire, mislim da je lošiji i od ovog stocka.

bedak, ne gine neka vendetta

mozes da drzis sigurno na 3,5ghz i ako je verovati testovima taj cpu moze i blizu 4ghz ali sa boljim coolerom

U tom slucaju, isao bih na tog gigabajta GA-MA770-UD3 deluje mi ok. Ceo prelaz sa Intela na AMD-a bi me onda izasao oko 6000rsd sto mu dodje kao da sam doplatio za e8400...uz jednu razliku...dobio bih i novu plocu. Deluje interesantno, svakako vredi razmisliti! Hvala svima na odgovorima

U tom slucaju, isao bih na tog gigabajta GA-MA770-UD3 deluje mi ok. Ceo prelaz sa Intela na AMD-a bi me onda izasao oko 6000rsd sto mu dodje kao da sam doplatio za e8400...uz jednu razliku...dobio bih i novu plocu. Deluje interesantno, svakako vredi razmisliti! Hvala svima na odgovorima

pogledaj i ovu plocu Gigabyte GA-M720-US3 i ona je oko 5600din i kazu da se moze otkljucati jezgra na phenom2 procesorima i ne izgleda lose naponska sekcija ima 5 faza
evo i link gde je kao otkljucano 1 jezgro na 720-ki
http://www.trustedreviews.com/motherboards/review/2009/04/16/Gigabyte-GA-M720-US3/p2

Poslednja izmena:
Procesor instaliran uspesno, prosao 3dmark 06. Rezultat je 11800 sve na default. Sa 5000+ na 2,8Ghz rezultat bio 9700.

Slican je tom, samo sto nema heatpipe-ove, i ovo podnozje sa pastom mi je cudno ne pokriva celu povrsinu procesora, evo slika.

Taj obicni BOX ide i uz X3 720BE. Ljudi BOX cooler je BOX cooler!
Neki tamo inzinjeri su zamislili da je to dovoljno za taj CPU@ default.
Ko hoce o/c, MORA uzeti bolji.
Tako je i na Intel-u

niko nije odgovorio na pitanje za prikljucivanje box kulera na plocu

niko nije odgovorio na pitanje za prikljucivanje box kulera na plocu

Ako mislis na pitanje koje sam ja postavio a tice se toga da box kuler ima cetiri zice.
Ja sam pogresio kada sam rekao da ploca ima tri pina, ustvari ima ih cetiri.

Uradio sam i crysis benchmark (sve na high, 1280*1024), sa 5000+ sam imao avg 39fps tok sad imam 45fps. To na prvi pogled nije znacajno ali ono najznacajnije je minimalni fps koji u igri retko kad padne ispod 35fps, a pre je znao da bude od 20 do 25fps.

Taj obicni BOX ide i uz X3 720BE. Ljudi BOX cooler je BOX cooler!
Neki tamo inzinjeri su zamislili da je to dovoljno za taj CPU@ default.
Ko hoce o/c, MORA uzeti bolji.
Tako je i na Intel-u
hehe ovo nije u potpunosti tačno.

ovaj moj x2 5000+, bez problema radi na 3.1ghz sa box kulerom a temperatura ne prelazi 60c nikad na full loadu, dok je u idle opuštenih 35c. nečujan je i obavlja funkciju.

e sad isti takav kuler je i kod novog phenoma x2
problema neće biti ja mislim i kad se klokuje na 3.5ghz sa dva jezgra ali ako se kojim slučajem otključaju još dva tu će biti svašta :bottle:

a ja mislio da Blackovi dolaze bez kulera.
ovaj moj 5000+ nije došao sa kulerom, svi posle njega su išli sa boxom. Kontam zgodno je, a amd to u masovnoj proizvodnji ne verujem da košta više od 1$ :)

Nisam, jer nazalost moja ploca ima cipset sa sb600, a samim tim ne podrzava opciju ACC koja daje mogucnost otkljucavanja dodatnih jezgara.
overklokuj! nemoj štedeti proci :)

Poslednja izmena:
Па пише Box за бокс и Tray за оне без кулера :)

znaci, ako mu se otkljucaju sva 4 jezgra vise ce se grejati? koiko vise?

Nazad
Vrh Dno